×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гнусно! Директорът на ОДМВР-Бургас Милен Димитров уволнен дисциплинарно заради „Червеите“


Гнусно! Директорът на ОДМВР-Бургас Милен Димитров уволнен дисциплинарно заради „Червеите“
Милен Димитров е бил изхвърлен, защото прекъснал логистиката по операцията и изразил съмнение в законността й
11 Февруари 2015, Сряда, 15:45 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимка Иван КОЛЕВ

Комисарят се усъмнил в законността на разработката и прекъснал логистиката, операцията придобила уродлив характер в Шумен и Варна


В някои дирекции на МВР разработка „Червеите“ е придобила уродливи мащаби и се е превърнала в лов на вещици, вместо да осъществи първоначалния замисъл за засичане на нелоялни служители. Драстично разчистване на сметки срещу неудобни за властта полицаи от висшите етажи е имало в ОДМВР в Шумен и Варна. В Бургас разработката е станала повод за дисциплинарното уволнение на самия директор комисар Милен Димитров. Това съобщи източник от ВКП, до когото са стигнали материалите по направената проверка. Изхвърленият по най-унизителния начин бургаски директор, през юли м.г., не се подчинил да подава доноси за подчинени и  се противопоставил срещу уволнението на хора, срещу които нямало доказателства, че са “къртици“.

Милен Димитров води няколко съдебни дела във Върховния административен съд и е убеден, че ще  бъде възстановен с решение на съда, тъй като дисциплинарното производство срещу него е приключило без данни за злоупотреба с власт. Отстраняването му чрез залепяне на заповедта за уволнение върху Стената на срама при самия вход на дирекцията само по себе си показваше, че наказанието е показно и идва не просто от министъра на вътрешното ведомство, а от същинския кръг, който управляваше държавата 2013-2014 г. В момента той е безработен, а по време на правителството на ГЕРБ 2009-2013 г. бе даван като пример за ръководител на дирекция  с най-добра превантивна работа и проявен професионализъм при противодействие на престъпността.

Не мога да отрека, че такъв тип операция по контрола на информационната система бе провеждана на територията на бургаската дирекция. Тогава не знаех, че разработката е наречена „Червеите“. Не знам дали е съвпадение или не, но няколко дни, след като изразих съмнение относно законосъобразността на течащата операция и отказах да осъществявам логистика, започна дисциплинарното производство срещу мен“, каза за Флагман.бг Милен Димитров.

В началото на разработката той се подчинил и започнал да работи по подадената методика за наблюдение, но след известно време осъзнал, че нещата не са чисти. Димитров отказа да назове колко служители на ОДМВР-Бургас са били прихванати от това оперативно дело, има ли уволнени и има ли образувани дисциплинарни производства срещу тях за нарушаване на законовите правила за изнасяне на класифицирана информация.

Димитров отказва да конкретизира защо не се подчинил да продължи операцията. Факт е, че бившата Специализирана дирекция по този род оперативни действия   (СДОТО)  бе извадена от МВР през 2013 г. и тези спецмероприятия при кабинета „Орешарски“ се извършваха под шапката на държавната агенция „Технически операции“ (ДАТО).  Другото звено, което има техническата възможност да експлоатира СРС-тата, се намира в ДАНС, като негов ръководител до 2013 г. бе настоящият шеф на ДАТО Цветан Китов.

Прокуратурата със сигурност може да каже само, че „Червеите“ е била координирана операция между МВР, ДАНС и ДАТО – от едно място са искани СРС-тата, разрешавани са от съда, но на друго място са експлоатирани. Което поставя сериозен въпрос доколко това е законно. Не се касае за просто подслушване, а за контрол на трафични данни.  И защо са продължили подслушването повече от два месеца, колкото е законовият срок.

Друго важно обстоятелство, което до момента не е изяснено официално от разследващите е – какви точно СРС-та са били използвани по тази разработка, тъй като очевидно не става въпрос за класическо подслушване на информационна система.

Сред изброените в закона способи, освен подслушване, се прилага проследяване на лица и обекти, като например – наблюдение, проникване, фотографиране, видеозаписване, звукозаписване, филмиране, белязване на предмети.

Очевидно въпросните искания за СРС-та са дали възможност за неограничен достъп до един или повече от информационните масиви на МВР, за да извличат оттам неограничен обем от данни.
Какви точно резултати са били постигнати по време на продължилите 300 дни действия на службите засега остава неясно, тъй като нито прокуратурата, нито вътрешният министър Веселин Вучков, нито премиерът Борисов коментират този въпрос. Ако обаче твърдението на Атанасов, че поисканите от МВР СРС-та са били реализирани на друго място, се окаже вярно, очевидно, че разследването на този скандал трябва да се разпростре и върху ДАНС, за да може да установи цялата фактическа обстановка.

Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев, по чието време е работила "Червеите", потвърди, че целта е била да се издирят "къртици" в МВР.

В категории: Бургас


18
Коментара по темата
18.
Недков
12.02.2015 20:13:40
5
7
Милене подлога долна,мазен циганин си ти.А вярната ти минетчийка Касабова те чака надупена.И тя подлога като теб
17.
Bahur-a
12.02.2015 16:06:58
1
8
Това, което споделят хората, че СЪВМЕСТНО с едни прокурори и съдии са ВЪРШЕЛИ едни МРЪСНИШКИ номера-ТЪПКАНО им се връщащКак му бршкнаха в мазния гъз на единия, а?
16.
Възмутена
12.02.2015 13:05:27
1
13
Забелязвам, че когато пишете за някой, който не е удобен на Флагман, респективно на Патриотичния фронт излизате със заглавия от сорта на " Публикация във Флагман уволни..." или " Най-после уволнен", а сега изведнъж " Гнусно". Защо да е гнусно, кой ви дава право да заемате страна, нали сте безпристрастни и обективни журналисти?! Няма да забравя как Касабов с пяна на уста говореше за ГЕРБ и неговите подлоги. А още по-преди, как псуваше всеки зрител посмял да каже нещо срещу Волен Сидеров. После Волен стана най-лошия, сега пък от ГЕРБ по-хубави няма? Парите ли са всичко на тоя свят? Ами понятия като чест, достойнство, истина, справедливост! Съжалявам Ви, госпожо Касабова! Сама много добре знаете, че си плащате скъпо и прескъпо за лукса, в който живеете. Знаете и цената, която плащате...Крета майка България...
15.
Боко Тиквата
12.02.2015 11:40:02
3
10
Милен си беше пример за корупция и натиск от служебно положение към определени хора да му снасят.Стига с тези платени статии, сега и жертва ще го изкарате.Що не каза Милен тия неща тогава ами сега когато неговите са на власт?
14.
kurabov
12.02.2015 11:28:35
1
6
kasabova bokluk mrasen.
13.
Стан
12.02.2015 10:57:18
2
10
Какви високи резултати!!!!! Направете си справка нали сте журналисти. Та той покриваше всички мръсотии в ОД.
12.
Касабова
12.02.2015 09:45:19
2
8
Ами аз си намествам пърдялника към силните на деня.Не ми пука кой ще ми го намести в дъртия ауспух,важното е да е на власт
11.
Дора
12.02.2015 09:23:47
2
13
Касабова, от както мъжлето ти пристана на ГЕрб не спираш да ги хвалиш и да плюеш по критиците им. А как само Вальо Касабов ги тровеше гербаджии в своите предавания преди да платят те на вашия ментор Валери Симеонов. Ама то "агнешки главички" ли не бяха, "кратунки" ли не бяха. А сега? Продажници, срам ме е , че съм гласувала за Нфсб!
10.
Гого
12.02.2015 08:03:04
4
20
Касабова,ти си едно тополовградско чучело което не спря да се навежда на Милен Подлогата.Гнусно е и поведението ти и статията.Не можа да надскочиш селското в теб.
9.
Бaбa
12.02.2015 02:47:05
4
2
Кaте, ич не почерпи зa първороднaтa внучкa ти!Aйде дa ви е живa здрaвa и дядо Вaльо дa почерпи!
8.
Милен Димитров-Подлогата
11.02.2015 19:57:47
7
31
Милен Димитров е семеен приятел на собственика на сайта-касабова.
Милен Димитров е един корумпиран и комплексиран бивш БОПаджия от отдел Човешки Ресурси.

Заедно с няколко прокурора и съдии от Бургас повдигаха обвинения на хора и бизнеси които не си плащат.

Осигуряваше вноса на контрабандни горива за Бургас.
Така, че Радостина, колкото и да се напъвате да го изкарате невинен, само ви лъсват задниците на семейните приятели.

ГЕРБ трябва да са твърдо решили да губат гласоподаватели ако върнат Милен -Подлогата на каквато и да е длъжност към МВР.
7.
Jigita
11.02.2015 19:17:30
4
8
az go maxnax
6.
мдaa
11.02.2015 17:38:13
2
14
Всякa държвa си имa мaфия , сaмо в Бългaрия мaфиятa си имa държaвa.
5.
Ставри Петров
11.02.2015 17:20:44
24
28
Милен Димитров може да е от Горна Оряховица, но е полицай от кариерата и по време на работата му в РЗ БОП - Бургас, бяха постигнати много високи резултати
4.
Никола
11.02.2015 16:58:55
24
30
Мен пък ме е яд за Милен Димитров, беше пич, ама в тая система пичовете не ги харесват
3.
киро
11.02.2015 16:57:44
7
13
изобщо не съм изненадан от това, което прочетох. Нашата държавна машина винаги се е управлява и продължава да се управлява с всевъзможни хватки, но не и с принципи. Надявам се в случая всичко да излезе наяве.
2.
изненадан
11.02.2015 16:52:15
5
8
ти да видиш какви неща ставали!?!
1.
изненадан
11.02.2015 16:52:15
5
8
ти да видиш какви неща ставали!?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори