×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Карнобат мирише силно на избори, екскметът Атанасов яко заръба кмета Димитров


В Карнобат мирише силно на избори, екскметът Атанасов яко заръба кмета Димитров
Групата на Атанас Атанасов (на преден план) доскоро бе поукротена, но на последната сесия на ОбС хората му ясно показаха, че искат реванш
06 Февруари 2015, Петък, 11:54 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

„Този човек, чете Евангелието като Дявола“, опита да се защити някогашният му съратник  Георги Димитров по време на екшънсесията на ОбС
В Карнобат замириса на избори. Оформи се основният противник на настоящия червен кмет Георги Димитров – неговият някогашен най-близък съратник в партията и предшественик на кметския стол.

Групата на Атанас Атанасов в местния парламент яко захапа Димитров на последната сесия на ОбС. С което водачът й Атанас Атанасов даде ясна заявка, че отново ще се бори за реставрацията си в кметството. На миналия вот през 2011 г. той за малко отново не си върна поста, който му се изплъзна заради колаборацията между ГЕРБ и БСП. Двете партии не го допуснаха да стигне до балотажа, като предварително се бяха разбрали, че поверяват на червения Димитров втори мандат.

Екшънсесията продължи безпрецедентно дълго за малка община – повече от 3 часа и половина. Обичайната практика от този мандат бе  заседанията да приключват за час.

Кметът Димитров бе подложен на кръстосан разпит. Най-активни бяха четиримата съветници от групата на бившия градоначалник Атанас Атанасов. Те си подхвърляха кмета като народна топка, задавайки му въпрос след въпрос по всяка докладна. ГЕРБ също се отчете с активност, макар и на този фон присъствието им да бе твърде семпло. Към края на заседанието напрежението ескалира и председателят на ОбС Карнобат Теодор Ченешев едва удържаше страстите, след поредица от остри реплики между Атанасов от „Коалиция за Карнобат“ и зам.-кмета по строителството Жельо Георгиев.

Първият сериозен спор бе по отчета на бюджета на Карнобат за 2014 година.  Георги Димитров се похвали, че за пръв път има преизпълнение на финансовата рамка с над 2 млн.лв. „Какво ми надувате тези цифри?!  В тях вкарвате проектите, даже кредитите от фонд ФЛАГ“, контрира го от мястото си Атанас Атанасов.

„Това не е вярно, г-н Атанасов, и вие много добре го знаете“, отговори му като начало кротко кметът. Секунди след това друг съветник от групата на Атанасов – Марияна Димова захапа администрацията заради липса на детайлен отчет за изпълненото от капиталовата програма. „Виждам написани едни милиони, вложени в инфраструктура, но няма никаква конкретика. Какво е свършено и проведено ли е обществено обсъждане за новия бюджет, ако да – колко граждани са присъствали?“, запита Димова. „Ще ви предам поименен списък на всичко, което е извършено от общинското предприятие през миналата година“, отговори й Георги Димитров, държейки в дясната си ръка синя тетрадка, в която сигурно бе описал  всички проекти. „Не съм доволна от отговора“, отсече го Димова.

Нищо не сте направили. Хората в Екзарх Антимово ви помолиха да им оправите тоалетната, една година няма нищо. Цяло общинско предприятие със 79 служители не може да ремонтира една тоалетна, а ми се хвалите тук, че има преизпълнение на бюджета!“, продължи в същия дух Атанасов. Неговата спътницата в живота Стефка Вълева, бивша зам.кметица по културата и просветата,  пък подхвана кмета Димитров за преходните остатъци в сектор „Образование“, които според нея отивали неясно къде. Тя запита и какво се случва със сградата на киното и кога ще бъде завършена.

Искри между Георги Димитров и Атанас Атанасов прехвърчаха и заради пътя към жп гарата в Карнобат. Според Атанасов кметът не е изпълнил решение на ОбС да изразходва целево 200 хил.лв. за ремонт на този участък. Градоначалникът обясни, че се водят разговори с ВиК Бургас, за да се разработи проект за подмяна на подземната инфраструктура. Трябвало да бъдат отведени мръсните води и едва тогава да се премине към рехабилитация на настилка.

„Нищо не разбирате от канализация!“, отговори му Атанасов и направи собствен прочит на отчета на бюджета. Според него Община Карнобат ще похарчи 500 хил.лв., за да ремонтира пътя от магистралата до крепостта „Маркели“. Това твърдение буквално извади извън кожата кмета Георги Димитров.

“Този човек преди мен чете Евангелието, както Дявола го чете. За да направиш един път се провежда обществена поръчка. На този човек му е много ясно, че няма как да направя нещо без обществена поръчка. И искам на този човек да му кажа, че прекрасно познавам проектите за канализация“, категоричен бе Димитров. Той дори не искаше да спомената името на съветника.  В крайна сметка отчетът на кмета се прие с 16 гласа „За“, „Въздържал се“ гласуваха съветниците от „Коалиция за Карнобат“.

Кметът Димитров неведнъж прехапваше устни от напрежение, тъй като и седящият вдясно от него д-р Величко Колев от ГЕРБ му късаше нервите
На сесията бе приета и новата план-сметка „Чистота“, която е в размер на 1,4 млн.лв. От март дейността ще се поеме от общинското предприятие, което бе създадено през миналата година. План-сметката е завишена с 478 хил.лв. заради закупуването на контейнери, но промилите остават същите. Зам.-председателят на местния парламент д-р Величко Колев от ГЕРБ предложи от налога да се освободи болницата и поликлиниката. Предложението му бе прието, но кметът Димитров алармира, че това е незаконосъобразно, защото не е внесено по надлежния ред и поиска прегласуване. Резултатът при него бе същият и идеята на д-р Колев бе възприета благодарение на гласовете на ГЕРБ, „Коалиция за Карнобат“, ЗНС и част от групата на БСП.

Съвсем очаквано сериозни дебати имаше и по докладната за утвърждаване на правилата за избор на управител на МБАЛ Карнобат. Общинският съветник от ГЕРБ Антоанета Стоянова побърза да се похвали, че благодарение на усилията на зам.-областния управител на Бургас и лидер на местната структура на ГЕРБ Владимир Крумов отделението по Вътрешни болести в болницата е спасено.
„Не Владимир Крумов, а депутатът от ГЕРБ Семир Абу Мелих реши проблема. Владимир Крумов просто се заинтересува“, попари ентусиазма й Георги Димитров, омаловажавайки до голяма степен заслугата на младия Крумов, за когото от сега се знае, че ще бъде издигнат от ГЕРБ за кмет.

След сериозен отпор от опозицията кметът оттегли докладната за продажба на два общински имота, един от които ресторантът на градския хотел на ул.“Аспарух“ №5, който трябваше да бъде обявен за продажба при начална цена от 324 хил.лв.

С известни корекции бе приет и бюджетът на Община Карнобат за 2015 година, който е малко над 16 млн.лв.

Ще се кандидатира ли Георги Димитров за нов мандат, кой е виновен за разпада на БСП в Карнобат и къде се покри зам.-кметът му от ГЕРБ Стефка Иванова – очаквайте в интервю във Флагман.бг

Групата на БСП около общинския лидер Тодор Байчев гледаше сеира със собствения й кмет и май се наслаждаваше на суперекшъна

 


В категории: Карнобат


34
Коментара
Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
34
Коментара по темата
34.
димо
17.03.2015 21:07:38
0
27
На Гошо това му е може би грешка - че такива като наил ги остави;храни куче да те лае
33.
neno
16.03.2015 21:14:56
2
23
aba nail aga nali byhme za gosho
32.
atanasov i nail
16.03.2015 19:58:04
18
2
nie rabotim ne govorim prazni prikazki pobeda
31.
atanasov i nail
16.03.2015 19:58:04
19
1
nie rabotim ne govorim prazni prikazki pobeda
30.
ехаааааа
10.03.2015 16:16:23
0
23
хора без работа, обиколки си правят
29.
nail dps
04.03.2015 20:37:09
24
0
po4nahme obikolkite s bate nasko po selata dps pobeda
28.
димо
26.02.2015 16:31:08
1
46
и сигурно нямаше карнобатски ловджии, че атанас да е и на ловно-рибарското - затова я има поговорката "Прост народ, слаба държава": не му стига грамадната пенсия, яслата на ЛРД, че и кмет.
27.
мврнпхф
26.02.2015 07:44:14
2
47
Какво друго е правил той, освен да го докарва на приказки?Като че нямаше в Карнобат хора, че бургаски военен пенсионер стана общински съветник. Като че са малко младите карнобатлии, ама военен бургаски пенсионер с 1000лв.пенсия дава акъл, щото освен на лапане друго не изучи в общината
26.
БСП
24.02.2015 11:30:38
1
47
Атанас може и на циганите да обещае да им асфалтира "дядо димчов баир"'само и само някой да го подкрепи.Ама те хората са бедни ,а не луди,че да му повярват на тоя изветрял дядка.
25.
dps karnobat
23.02.2015 19:52:05
21
1
re6ihme podkrepa za atanasov durhan takaka kazva 6te pobedim
24.
съгласен
17.02.2015 00:00:48
1
2
Може и сама да си купи ботуши-гумени, да шляпа към краварника, че много рога има за лъскане там. А мозъка не се купува, продава или налива. Обичайно го получаваш по рождение и го развиваш, ако можеш. Не е онова дето тече от мъжките полови органи и ако Георги ти е казал, че като гълташ ще поумнееш, да знаеш, че те е излъгал.
23.
Esi
10.02.2015 19:12:07
3
1
Ne mislete za Minka tq i sama moje da si kupi telefona i boty6ite, edva li 4aka nqkoi da i gi kupi taka kakto vie 4akate. Lo6oto e 4e mozaka ne se prodava da vi go naleqt, to ne e kato drugo da vi go nabiqt
22.
Катерина Евстатиева
10.02.2015 14:10:54
3
5
Мале като ви гледам интелекта и приказките иде ми да се изселя от този град. Ама тя цялата ни държава такава бутафорна. Нищо смислено в коментарите. От това плюене най много циреи на задниците ви да излезят. Дайте факти. Фиксирайте проблеми, покажете грешки и път за решаване. Алтернативи, ако имвате такива, ама къде в простите ви мозъци
21.
efghnmj,
09.02.2015 17:45:55
4
22
Тъй като статията като че не е на тема Георги, някой ще ми каже ли има ли друг град, където общински съветници да са : следствен(или подсъдим, какъвто е Атанасов)или зам.кмет от друг град(каквато е м.димова)?
20.
16а
08.02.2015 17:12:17
2
8
В общината са много олигофрените,доста работа ще има Генова...но не блести с мното умствен багаж!
19.
карнобатлия
08.02.2015 16:44:25
2
7
БСП - Карнобат се разцепи окончателно заради червените милионери...
18.
пикаещ
08.02.2015 13:45:46
4
6
На някой странник като му се приходи в тоалетна в този град къде да отиде? Кмета направи ремонт на градската тоалетна и я барикадира с железа. Само като имаше есента някакъв измислен фестивал заради срамотиите чужденците да пикаят по градинките беше отворена закратко. По-добре за беше разрушена тази демодирана тоалетна и да бяха сложени 2-3 химически тоалетни като по белите държави
17.
отвратен
07.02.2015 20:15:07
6
11
Бат Герги не става за нищо. Само ядене и пиене при Ст. Бяндов,някоя комисонна която се харчи с Минка и да не забравяме оня пацул сина му-Иван. Той горкия плаче баща му да изкарал още един мандат. Абе еййй момоулу ние не можем да ви дишаме и двамата
16.
Предложение за Генова
07.02.2015 18:49:38
4
8
Генова е специалист по олигофрените, да си я задържат в общинското ръководство. Има работа там жената.
15.
Станишеф
07.02.2015 13:03:14
5
11
Както ти казвах кмете, може да лъжеш един човек много дълго и много хора за кратко, но не можеш да лъжеш всички вечно.
14.
загрижен
07.02.2015 11:12:01
4
10
Стига сте тровили живота на кмета. Малко му остана на човека. Има няма шест месеца. После го зове Церковски. Помислете за Минка. Кой ще и купува телефони и ботуши??? Млада е още. Няма да трае пенсионер без пари.
13.
до 11
07.02.2015 10:28:06
3
13
Атанасе,кога ти пуснаха интернет в Соколово?
12.
член на комисията
07.02.2015 08:36:06
4
10
Гошо, пред бургаска телевизия канал о на 6,02,2015г. беше фалшив . Говореше заучени фрази.Всички обществени поръчки са предварително решени и аз съм участвал в комисии и знам и се провеждат само за парлама. Същото е и за конкурсите в общината и общинските предприятия.Който си искаш него назначаваш, нищо че са кръгли нули като Кольо Желязков, Евгени Ангелов ,Ваня Атанасова всички за нищо не стават . А какви кандидати имаши знаещи и можещи, но ти слагаш тези за да ги манипулираш и ги държиш след пенсия. Нали си за млади хора а вършиш точно обратно на това което казваш. И спри да крадеш и да се перчи некадърният ти син. Срамота е .Колкото по бързо те махнат толкова по добре за общината.
11.
свидетел
07.02.2015 07:53:31
5
11
Хахаха. Кметчо най-накрая разбра че който се опитва да седи на три стола накрая пада на земята. То не беше заиграване с БСП,кланяне на ГЕРБ а сега подмазване на АБВ. Сега е ред на ....Станчо Станков и Стефан Бяндов да издигнат и подкрепят най-добрия кмет а след изборите да се правят че не го познават както направиха с Атанас. Това те чака Георге.
10.
бонгур
07.02.2015 05:42:50
3
9
Баси наглия кмет. Тая чернилка си мисли че някой ще гласува за него. Господин 30 лв е забравил че не даде парите на хората а сега се гласи за трети мандат? Да не си пак пиян бе мангал
9.
наско Ментата
06.02.2015 23:45:20
5
10
Абе тоя Атанас не трябваше ли да е осъден досега?Нещо много се забавиха делата срещу него.Може ли подсъдим да бъде общински съветник и да решава бъдещето на Карнобат?
8.
бай мангал
06.02.2015 23:41:32
6
10
Този черен боклук Г.Димитров да се маха от града заедно с любовницата си. Това комунистите искат да се прехранват само от кражби и продажби. Вече умря далаверата ти Гошко. Атанас ти го сложи и няма продажби.
7.
съвременник на кмета
06.02.2015 22:45:13
3
10
Кмете кмете.......Скоро ще пиянстваш на воля в Церковски но дали Минка Свирката ще те търпи? Без комисионни си никой. В скоро време и от савоя ще ти набият шута. Ще си припомниш какво е да заспиваш по пейките. Нещастник!!!
6.
аз
06.02.2015 20:08:19
0
6
Ще има ли конкурс за болницата??
5.
общ.съвет
06.02.2015 19:53:45
3
16
Да попитаме къде е зам .кметицата по образование М.генова скрита в миша дупка.....как ще се покаже като незнае нищо!!!!!Мандалото ХЛОПВА!!!!
4.
WikiLeaks
06.02.2015 15:31:27
4
10
Кмета първо да си припомни от 7-та до 10-та божа заповед и тогава да говори за Евангелието и Дявола .
3.
03
06.02.2015 15:29:58
6
14
На Миню не му е проблем да си хареса и друг, който ще му излезе и по-евтнино. Бай ни Герги стана много алчен, а и Партията вече не го иска.
2.
02
06.02.2015 15:03:42
7
14
Айде, айде той Миню си знае , в 12 без 5 да се намеси и ще се реши .
1.
01
06.02.2015 14:01:21
8
16
"Ерата на Г.Димитров" и се вижда края. Не знам този човек дали ще го изберат и за селски кмет на Церковски вече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори