×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Виолета Илиева – единствен кандидат за шеф на РИО на МОН в Бургас


03 Февруари 2015, Вторник, 13:02 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Иван КОЛЕВ

Следващият вторник тя ще трябва да защити концепцията си за управление на образователната институция
Вр.и.д.директор на РИО на МОН в Бургас Виолета Илиева е единственият кандидат да поеме образователната институция за постоянно, показа проверка на Флагман.бг. В края на миналия месец изтече срокът, в който всеки желаещ можеше да подаде документите си.

Днес стана ясно, че никой, освен Илиева, не го е направил. Инж.Виолета Илиева, която пое поста през ноември след оттеглянето на Георги Даутев ще трябва да се яви на защита на концепцията си на 10 февруари. Малко вероятно е кандидатурата й да бъде отхвърлена.

Първоначално се очакваше за поста да се бори общинската съветничка от ГЕРБ в Карнобат Антоанета Стоянова, както и бившият директор на РИО на МОН в Бургас проф.Таня Борисова, която е член на Движение България на гражданите.

В категории: Просвета


21
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
21
Коментара по темата
21.
патето ЯКИ
23.03.2015 09:34:52
1
18
Събка Недева знае къде да се отчита, за да просперира тъпото недоразумение Сашева. То ощетено горкото, ама парите какво ли не правят...пък и заучените въпроси за конкурса и готово решения тест...цяла седмица я подготвяха за конкурса, за да го спечели. Те така правят в РИО-казват си въпросите, решават си тестовете и така "печелят" конкурсите. Негодяи, паразити и мерзавци!!! Вила е ясна! Човек без достойнство, без ценз, без авторитет! Ако прочете какво мислят хората за нея, ще се изнесе от Бургас...ама за това се иска чувствителност, такт и мозък, които й липсват! Пак гласувайте за ГЕРБ!
20.
Таралова
23.03.2015 09:12:04
2
10
Ай, ся! Ми ко дъ прайм?! Ние, некадърниците, неграмотните и тъпаците от ГЕРБ трябва да си се крепиме! Кат сме негодни, мерзавци и простаци да мрем ли?! И въпросите й казахме на Вилиту, и теста й решихме...сичку подредихме, та да спечели нашия чавек...Щот без фалшификации и нагласявки как да спичели простуту Вили...няма начин! Ай, ся! Изтърпети на ощи малку...до следващите избори! Кат сте глупаци и тъпаци гласувайти за ГЕРБ и пак шъ имате галфони за началници кът нас!
19.
Какво всъщност работят в РИО?!?!?!?!
15.02.2015 14:44:03
2
7
СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Приморско
________________
Публична тайна е, че директорът Налбантов е зависим от алкохола. За него практически е невъзможно да извършва каквато и да е дейност без да е пил алкохол. Всеки, който е бил при него в дирекцията е ставал свидетел на това как по време на разговор, от време на време, той отива до хладилника, вади някаква бутилка с концентрат и си налива за пиене. За Налбантов това е автоматизиран и несъзнателен процес, който той не може да овладее. Всичко това се повтаря многократно в продължение на целия ден особено в промеждутъците, когато е свободен - тогава той бърза да се прибере в дирекцията, за да си налее поредната чаша алкохол.
Спомням си за един случай, когато един от гостите му в дирекцията отказал да пие предложения му алкохол. Става въпрос за Димитър Бочев - професор по философия и писател, живял дълги години като емигрант в Германия. Тогава г-н Бочев обърнал внимание на Налбантов, че не е редно в едно училище да се пие алкохол и го предупредил, че това можело да му коства работата. За целта му дал за пример Германия, където това било невъзможно да се случи.
Когато няма гости, Налбантов кани в дирекцията някои от учителите, за да пие алкохол с тях. Когато говорят за такива случаи учителите си служат със специален жаргон, за да не назовават нещата с истинските им имена - например, че в дирекцията имало културно мероприятие и посещението му било задължително или че в "библиотеката" (т. е. в дирекцията) пристигнала някаква нова книга и тази книга трябвало да бъде прочетена и да й се направи разбор (т.е. алкохолът трябва да бъде изпит). В тази връзка много често в учителската стая се чуват коментарии за дадено посещение в "библиотеката", дали е било ползотворно и изпълнено със съдържание, какво е било качеството на конкретната "книга" и т.н. Нещо обикновено е в учителската стая да се чуват коментарии от този род: "Отивам в библиотеката", "Бях в библиотеката", "Защо не дойдохте в библиотеката? Всички ви чакахме там?", "Защо не каза на еди-кой си да не ме търси? Нали знаеш, че съм в библиотеката." и др. такива коментари все в същия алегоричен стил. Така за един страничен човек, който присъства на подобен разговор е много трудно да разбере, за какво всъщност става въпрос.
Много пъти учениците са ме подпитвали: "Какво правите в тази учителска стая през голямото междучасие!? Защо някои учители влизат за четвъртия час леко подпийнали?" Спомням си, че даваха за пример г-жа Бъчварова - учител по история: била в някакво особено, приповдигнато настроение, очите й светели, а бузите й били зачервени. Тук става въпрос за честванията на рождени и именни дни на учителите и техни родственици - предимно членове на семействата им, които се празнуват през голямото междучасие в дневната (помещение до учителската стая). Подобни мероприятия се насърчават от Налбантов, защото покрай почурпката има и подаръци лично за него - бутилки с алкохол, бонбони, сладки и ядки, с които той впоследствие черпи гостите си в дирекцията.
Когато се налага да молят Налбантов за нещо, предимно за отсъствия от работа, той им напомня какво трябва да направят, за да ги пусне: "Ама ще почерпиш, нали?" Учителите знаят за тази слабост на Налбантов и редовно с повод и без повод му носят алкохол, с което той многократно се хвали и го изтъква като доказателство за това, че учителите са зависими от него и се страхуват за работата си и затова му правят подаръци. Например, не пропуска да се похвали с факта, че учителят му по физкултура Пеев, с когото уж не са в много добри отношения, редовно, когато правел ракия или по други поводи, му носел по едно шише ракия и на него. "Значи го е страх от мен и затова ми носи ракия, а иначе нека пак да си лае срещу мен!" казва Налбантов за Пеев.
Нееднократно и на всеослушание Налбантов се е възмущавал и от Тодор Стамов - учител по труд и техника, затова че му бил обещал едно лимонадено шише ракия, а като донесъл ракията се оказало, че бутилката била само половин литър, а не от големите двулитрови шишета. "Много е свидлив тоз Тошко! Ами отпусни се, бе човек! Директор съм ти все пак! Това ли заслужавам аз - едно малко шишенце!?..."
Самото пиене в дневната през голямото междучасие се приема от учителите за нещо нормално, за някаква даденост или придобивка, от която те редовно трябва да се възползват, още повече, че това им поведение се насърчава от Налбантов. Спомням си за един такъв случай. Веднъж в учителската стая дойде една ученичка - Бойка Радева, която търсеше учителката по история г-жа Бъчварова. Казах й, че Бъчварова е в дневната и че може да влезе там и да я намери. В този момент наистина не съобразих, че учителите там пият алкохол и че това ще бъде видяно от ученичката. Г-жа Бъчварова се скара на ученичката затова че влиза в дневната и после като разбра, че аз съм й разрешил, се скара и на мене като ми даде да разбера, че не било редно учениците да виждат какво става в дневната. Случаи като този бяха показателни за това какъв двойствен живот имат учителите. От една страна се правят на изрядни, а от друга съвсем съзнателно нарушават закони и морални принципи задължителни за работата в едно училище...
Много по-интересна е реакцията на Регионалния инспекторат по образованието - Бургас на многократните ми сигнали за това, което се случва в СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Приморско и в частност за употребата на алкохол в училището.
При нееднократните проверки, които са се правели от РИО е било установявано, че в дирекцията и в училището като цяло, не се е употребявал алкохол. Нямало данни учителите да са употребявали алкохол по време на работа...
Т. е. всичко в това училище било нормално (!?!?!?!?!?!?!)

Възникват основателни въпроси: Какво точно работят служителите в РИО - Бургас? Работят ли въобще? Имат ли си те някаква представа какво се случва в училищата в областта?
18.
чепов
07.02.2015 20:56:29
1
13
Позор за бургаското/българското учителство, че няма сили да се противопостави.
17.
хахо
06.02.2015 19:59:35
1
20
Еба се и конкурса!зощо само си хабят енергията да се обявяват,провеждат ,като всичко е наредено !
16.
ko4o
05.02.2015 20:59:22
6
8
to edno pyte.....
15.
КОЧО
05.02.2015 06:23:12
13
7
Да и ядете путето на СТЕЛИАНЧЕТО Педераси и курви завистливи!
14.
никола
04.02.2015 20:36:03
2
24
Много интересно - конкурс - състезание... Виолета се състезава сама със себе си.
Божееее!
13.
Нина Цанкова
04.02.2015 13:38:26
2
23
Стелиана сашева много бързо сата от младши юрист на юрист и старши юрист. Сега,след като напусна Ламбринова ще стане и началник отдел. Голема работа ееееееееееееее беееееееееееееееее. кво знаете. А и проверки прави, нищо че не е експерт.
12.
ц
04.02.2015 09:21:09
1
25
Права си 11 Стели е едно фръцкало без покритие!но да топи колегите е перфектна -клюкарка,натегачка за да се докопа до определена цел!!!
11.
juli
04.02.2015 08:49:29
1
31
Какъв юрист е Сашева?Завършила БСУ- със заплащане на изпитите и назначена в РИО Бургас с фективен конкурс!!!!!!!
10.
беба
04.02.2015 08:42:45
1
20
ЕЕ,трябва за шеф да стане лизачката,доноснечката,интриганката стелиана Сашева ,която мечтае да заема началнически постове и много изморена от нейните задължения като юрист....
9.
Калина Милева
04.02.2015 08:15:13
1
8
Да се поучи от опита на инж.Зоя Щерева.
8.
МОН
04.02.2015 06:23:46
3
24
Колко трябва да си нагъл, да те изгонят и после да се връщаш пак?! Няма ли друга работа за вас?! Само тази и Даутев ли могат да бъдат на тази позиция при толкова подготвени кадри?! Ако не сте в Инспектората ще умрете гладни, некадърници такива!
7.
rumi petrova
03.02.2015 21:29:14
24
6
Violeta Ilieva e dokazal se specialist v oblasta na obrazovanieto,da tq e e ot GERB I NE GO E KRILA,vse pak e obshtinski savetnik ot vaprosnata partiq,no kakvo losho ima v tova nqkoi da zashtitava ideite na edna partiq?nimq e prastaplenie! ?
6.
Народът
03.02.2015 21:01:23
3
15
Защо трябваше да я уволняват,да я позлатяват заради това и сега отново да я връщат?Я по-добре да x гласуват едно пожизнено място и толкоз.На нас ни е все тая кой ще бъде.
5.
patoka
03.02.2015 20:56:45
3
27
Ей да знаете-по-големи престъпници и "главорези" от ГЕРБ,просто няма!
Първоначално В.Илиева се беше настроила за професионалната гимназия по туризъм,където управлява небезизвестната баба Станка Узова-бивш комсомолски секретар,член на БСП,а сега активен лизач,подмазвач и финансиращ орган на ГЕРБ с една дузина проекти,от които се смучат маса комисионни и вкарвани в джоба на точно определени лица.Същата упорито отказва да се пенсионира,но все се е съгласила да стори това тохомълком в края на февруари,а сетне да бъде оставена в ТОХ-а до падането на сегашното правителство,с който ход да запази мястото на пряката си шефка за поста "директор".Плана е толкова прозрачен,че си личи от далеч "соломоновското" решение взето от сивия кардинал на ГЕРБ в Бургас и бивш ДОНОСНИК на ДС - доц.Петко Танев.
От една страна той семеен приятел на Узови от комунистическо време,а от друга "прибра" огромна сума пари,за да бъде тя назначена през 2010 за директор,като уговорката е "Проект-"пари"-"комисионна" да спазва,иначе Шута...Същия,обаче се ползва и от "нежните ласки" на Виолета Илиева,на която няма как да откаже...
И ето ти и правилното решение: гагаУзова ще си стои и ще пази мястото на кака Вила,докато пак я "шитнат" от Инспектората,защото това неминуемо ще стане-=сетне кака Вила става директор на ТОХ-а,докато свят светува!
Ето как е подредена рулетката,мили ми учители от това училище-Вие сте тези,които трябва да се замислите и не само това,а да се осъзнаете - ВРЕМЕ Е !
4.
бургазлия
03.02.2015 20:40:28
1
10
В нашият град има на пръсти се броят ----жени и мъже който тежат на общественият климат.С дългото си и не ефективно присъствие,в институций и НПО.Нека се усетят и да изчезват
3.
ха-ха
03.02.2015 19:25:15
3
24
Пак започва Шоу-конкурс за Началник на РИО- Бургас.Един кандидат,протокола от спечелилия конкурса е написан още преди един месец.Защо да се кандидатират други,да ги унижават ли,доказвайки им колко са неподготвени и неподходящи?
2.
единствен кандидат
03.02.2015 17:53:06
2
25
на всички им е ясно че е нагласено и няма смисъл да се хабят
1.
възпитател
03.02.2015 17:24:25
3
15
Много активна гербаджийка
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво 33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа Тя е била секретарка на Борислав Попов ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори