×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Блъсканица за саниране на панелките, хаос при презентацията на министър Павлова в Бургас! (СНИМКИ)


Блъсканица за саниране на панелките, хаос при презентацията на министър Павлова в Бургас! (СНИМКИ)
Лиляна Павлова, придружавана от кмета на Димитър Николов, едва стигна до микрофоните в залата
29 Януари 2015, Четвъртък, 13:45 ч.
Автор: Флагман.бг Снимки Боряна ТЕНЧЕВА

Стотици бургазлии дойдоха да чуят инструкциите, но организацията беше пълна нула

Стотици бургазлии се блъкаха на опашки пред аулата на Бургаския свободен университет, където министърът  на регионалното развитие Лиляна Павлова прави презентация за програмата за безплатно саниране на панелните жилища. Хората останаха крайно разочаровани от лошата организация и част от тях си тръгнаха ядосани.

"Направиха ни на маймуни, сякаш не знаят, че има огромен интерес!", възмущаваха се бургазлии.
Лиляна Павлова, придружавана от кмета на Димитър Николов, едва стигна до микрофоните в залата, за да обяви, че все пак презентация ще има. Всичките хора бяха разпределени в две зали, където информацията се представя паралелно в момента.

В едната от залите министър Павлова, а в другата - кметът Николов обясняваха подробно тази вечер всички изисквания как бургазлии да кандидатстват по програмата. Интересът наистина е голям, тъй като от Общината разясняваха подробно предимствата и възможностите панелните блокове, които са масови във всички жилищни комплекси на града, да придобият нов облик. Домоуправители чинно си записваха инструкциите.
Утре, петък, министър Павлова ще даде брифинг за конкретни данни за Бургас.








В категории: Бургас


25
Коментара по темата
25.
Бургазлия-курназлия
30.01.2015 13:35:30
2
4
ДО коментар 24:

Поздравления,написалисте го по-добре от мен,но сърцата ни бият в един ритъм-по Бургаски.Ееех,ако до всяко добро същество застане поне още едно......
24.
До ВСИЧКИ ХЕЙТЪРИ И ПИСИМИСТИ
30.01.2015 12:10:47
3
4
ШМАТКИ! Хората се опитват поне да създадат малко по-приятен облик в града ни, а вие се чудете само за какво да се захванете и да хейтвате. А за това, че не сте си плащали данъците и осигуровките от както съществувате и се чудете само каква далаверка под масата да направите... за това кой е виновен? Пак държавата нали? Иначе чакате БЕЗПЛАТНО саниране, оправяне на градинките и асансьорите ви, които са на 500 години, както и бързо и перфектно лечение в болниците, и образователна система на високо ниво. Почти никой не дава и лев за собственото си имущество(блоковете), Почти никой не го интересува дали върви на счупени плочки пред блока си или се вози в асансьор на издихание. Когато някой се опита да направи нещо добро в тази песимистична държава изникват безброй много шматки като вас, които убиват желанието и на най-смелия добродетел. Искате безплатен паркинг за колите ви, само че това място на което паркирате струва пари... Всички сте много бедни, но иначе имате по 3 коли в семейството... Евала за синята зона в центъра, и ако съм кмет ще я направя по 5 лв час. Няма място за толкова коли. Пречат на движението и на пешеходците. Като си купувате апартаменти си купувайте и гаражи, не чакайте пак от държавата, за която не сте дали и стотинка. И не ме разбирайте погрешно! Не пиша , за да възхвалявам кмета или министъра... Не съм от общината, нито от администрацията . За мен те са си просто отражение на народа! Причината, че сме на това дереже се състои във всички тези хейтъри, писимисти и измамници... защото ако по-голямата част от народа ни спазваше законите, плащаше данъците и е честен към държавата, семейството и народа си, щяхме всички да се надигнем, когато видим несправедливостта в управлението. Но тъй като повечето сте далавераджии и тарикати, си предпочитаме да си седим тихи и в сянка.
23.
малко оптимист
30.01.2015 10:25:53
1
0
До песимиста, е как ще регистрирам фирма/сдружение,като няма да има регистрация от съда??? какви отговорности ще носи тогава и как държавата ще ми ги вменява,като просто то няма да е юридическо лице е сдружение на съмишленици,да речем. Почитатели на кварталната кръчма,примерно.
22.
===
30.01.2015 09:36:54
3
3
Тълпата се получи от престараването в рекламата - да не би случайно да няма хора, а идват избори.... ние сме много търсени....
21.
f
30.01.2015 09:36:09
2
2
целия персонал на флагман пише тука.. барабар с чистачките
20.
Gotti do xepoc
30.01.2015 09:00:05
1
1
tapanara si ti - luko oli......WTF?
Az sas Park Strandja , koito e edno unikalno katche w BG nqmam problemi i go disham s udowolstwie pri wsqka wazmojnost. Wij indiwidi (nai weroqtno kato TEB) idwasti ot towa mqsto,Neobrazowani, zlobni i zawistliwi , ne poglednali po-daleche ot nosa si, ne moga da disham.
A za men ne se pritesnqwai- "luko oli" kakto ti go narichash, otdawna ne go disham :)
19.
койчо
30.01.2015 08:37:19
0
3
30 януари четвъртък?!? Погледни календара поне ма овцо..!
18.
18
30.01.2015 06:04:28
3
5
Ако българинът нямаше частна собственост, досега в тази криза да беше измрял тотално. Но понеже е прост и сега единствено това има и му остана, ще гледат да му вземат и това и да го затрият изцяло. Луди ли сте да се хващате, после да променят някой закон и да останете на улицата?! Прост, тъп, българино!!!
17.
селянин
30.01.2015 00:41:31
5
14
Ах вие умни люде... като толкова разбирате от закони, от злоупотреби, от политика и изобщо от всичко айде да ми обясните с две думи що живеете в кочини бе?!Нали сте много отворени към света, всички знаете как става "на запад", как тук някой ви цака с топла бира... защо мислите само за собствените си гъзове? Кой от вас си е направил технически паспорт на кочината? аз ще ви кажа -НИКОЙ! А колко от вас си остъклиха незаконно терасите и си готвите пръжките по странджански,пак ще ви кажа -90% от вас, колко от вас си държат бурканите, старата покъщнина и колелото на междуетажната площдка- отново 90%, ама НИКОЙ от вас не седна да помисли тази кочина що е кочина, дали защото от както е построена господата собственици не са положили елемнтарни усилия за поддръжка на общите си части ( и за тези, които много разбират-ДА! и фасадите са обща част, о небеса). Превърнахте комплексите в петно от дъвка -сиво, зелено, червено, жълто и всички други цветове подходящи за дъвка, но не и за сграда.
Като се събирате да плюете по единствената възможност да направите нещо с кочинката си искам да ви видя колко сте много и колко от вас ще си бръкнат в джоба и ще си изпълнят задълженията по закон а след това и ще си преведат фасадите в приличен вид.
И като си говорим за закони... седнете и прочетете какви задължения имате като собственци на кочинките си!!! Жалко за хората, които живеят с вас в кочинката и искат промяна, много жалко!
16.
ПЕСИМИСТ
30.01.2015 00:09:23
11
9
ЧЕСТИТО, БЪДЕЩИ КЛОШАРИ!
Kапана "сдружение на собствениците в многофамилни сгради", което се предлага от Борисов (и Лиляна Павлова) е уж с обещанието, че правителството ще санира блока безплатно. Сдружението, т.е. фирмата, която е юридическо лице с нестопанска цел, естествено, може да бъде и ще бъде фалирано (това е и целта на стръвта "безплатано саниране"), а апартаментите на хората - разпродадени от частен съдебен изпълнител. Понеже чл. 33 от Конституцията заявява, че жилището е неприкосновено, Законът за управление на етажна собственост (ЗУЕС) заобикаля тази конституционна норма, като нарича жилищата ни "самостоятелни обекти"!
Тоест, ако веднъж сглупите да регистрирате заедно с вашите съседи фирма-етажна собственост, в която апартаментът ви влиза като дялов капитал, нямате никакви надежди да излезете от него. Никой съд няма да признае правото ви да излезете от него, защото сте длъжни да знаете какво гласи законът към момента, в който сте се сдружили във фирма с цел да кандидатствате за проект за саниране на етажната собственост!
Със сигурност ще си кажете: "Защо да не регистрираме сдружение, за да получим безплатното саниране, а веднага след като то завърши, ще разпуснем сдружението (фирмата)?"
ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ, НЯМАТЕ ПРАВО! Противоконституционният ЗУЕС е предвидил тази хитринка и я е обезсилил в своя ЧЛЕН 30, който гласи, че никой няма право да напусне сдружението, нито да иска прекратяването му докато не изтече гаранционният срок на санирането, но не по-рано от 5 години след приключване на санирането. Ето какво гласи член 30 от ЗУЕС:
Прехвърляне и прекратяване на членство в сдружението
Чл. 30. (1) При промяна на собствеността върху самостоятелен обект членството в сдружението се прехвърля на новия собственик.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственик не може да прекрати членството си в сдружението при одобрен проект на етажната собственост за усвояване на средства от Европейския съюз и/или от държавния или общинския бюджет, безвъзмездна помощ и субсидии или собствени средства за обновяване на сградата или части от нея.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Членството в сдружението може да се прекрати след изтичане на гаранционните срокове за извършените строителни и монтажни работи по проекта по ал. 2, но не по-рано от 5 години от приключването им. Членството се прекратява след подаване на писмена декларация с нотариална заверка на подписа до управителния съвет (управителя).
.....
Затова: МИСЛЕТЕ! Ако искате де..
15.
Кзв
29.01.2015 23:41:05
1
2
Тъпата Касабова пак направи мечешка услга на Кмета.
14.
от К(Т/Г)Б
29.01.2015 23:11:14
2
6
Колко много лош матриал, балъци и лапнихурки в Бургас най-голямото село на Черноморието. Урец за вас, гарантирано!
13.
херос
29.01.2015 21:41:45
1
5
Idvat izbori ne se zablujdavaite.i sega kakvo moqta izolaciq e 10 a te mi predlagat 8 q da se 4ukat ot ob6tinata.
12.
херос
29.01.2015 21:38:42
4
2
Ei gotti tapanar jalak ako e nqma strandja ti ko di6a6 ve luko oli.
11.
Gotti
29.01.2015 21:20:32
4
4
Wse pak zameslete se che i wie jelaestite da se informirate ste kraino newazpitani , ta dori i na momenti nagli i sami sazdawate haosa. A za tia deto ne wijdat po nadalech ot nosa si i pod wsqka statiq ironichno pishat po adres na kmeta i Burgas , prosto ne mi se gowori.... Strandja wi chaka. I ograda ste imate da wie e sigurno ..... Heitari
10.
Gotti
29.01.2015 21:20:31
3
6
Wse pak zameslete se che i wie jelaestite da se informirate ste kraino newazpitani , ta dori i na momenti nagli i sami sazdawate haosa. A za tia deto ne wijdat po nadalech ot nosa si i pod wsqka statiq ironichno pishat po adres na kmeta i Burgas , prosto ne mi se gowori.... Strandja wi chaka. I ograda ste imate da wie e sigurno ..... Heitari
9.
г-н Ганьо Чорбаджийски
29.01.2015 20:45:44
2
9
повдига ми се от такива обществени мероприятия в БГ......
8.
сеирджия
29.01.2015 20:23:35
25
17
Некадърният ни кмет какво е организирал в живота си освен кражбата на 45милиона евро от къмпинг Корал.
7.
Алекс
29.01.2015 19:54:43
5
17
Ужасявам се от простотията на някои българи и питам : Кой дава нещо просто така , без нищо ? Първо санираните блокове в Бургас ще бъдат единици. Второ не мислите ли , че ще бъдат въведени допълнителни месечни такси за поддръжка, както е на Запад , които беднотията няма да може да плаща? И какво следва....Ами идва съдебен изпълнител...;
6.
АЛФ
29.01.2015 19:34:27
2
8
Арх.Чинков отива при баничар на гара Пловдив. Дава му 10лв.за да ги раздава безплатно.Настава хаос. Идва милиция.На въпроса защо,той отговаря,че при комунизма всичко щяло да бъде безплатно.Но като видял какво се случва (безплатно) по-добре било, че няма да доживее.
П.С.Сега всички полудяха по безплатното-шамар да е ама..........
5.
Дончев
29.01.2015 19:17:50
3
8
Къде са бургаските "батки" да въдворят ред:Д
4.
Dimityr
29.01.2015 19:15:31
9
14
Бреййй, нулева организация в първия по важност град в страната, селяния до шия!
3.
колева
29.01.2015 19:14:19
12
19
Ама как блъсканица и хаос в най-добрия град на вселената с най-великия кмет, как може да пуска такова заглавие изобщо?
2.
защитника
29.01.2015 19:07:07
11
20
Пак ще откраднат парите тия крадци долни.Разтрел
1.
херос
29.01.2015 18:29:49
4
13
Selqniqta pak se proqvi.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко ток годишно Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори