×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте как тирове превръщат Странджа в кална пустош. Помощ, спасете горите!


Вижте как тирове превръщат Странджа в кална пустош. Помощ, спасете горите!
Планината ни е разорана, подкрепете ме в битката да я спасим, зове кметът на Малко Търново Илиян Янчев
28 Януари 2015, Сряда, 22:14 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки Община Малко Търново и авторът

Моля ви, бъдете в мен в тази битка, зове кметът на Малко Търново Илиян Янчев


Красивата българска планина Странджа се превръща в кална пустош, където ако държавата не се стресне и не предприеме мерки, единственият живот ще бъде бученето на тировете, които изнасят дърветата. Пътищата се превръщат в развалина, масово районът се разорава от машините, които изнасят горите.

Днес кметът на Малко Търново Илиян Янчев излезе с призив: Моля ви, трябва да спасим поне това, което е останало! Той обикаля района, който с всеки изминал ден се съсипва и на мястото на природните красоти остават единствено оглозгани хълмове и кални коловози.
Скоро туристите в Странджа ще могат да се "радват" единствено на тази забележителна гледка

Това Странджа от Визица, през Граматиково, до пътя към ГКПП- Малко Търново.

"Нашата планина - красивата и уютната. Бъдете с мен в тази битка! Трябва да спасим поне това, което е останало! Пред очите ми тирове, претоварени с 10-15 тона над допустимото, разбиват пътищата от републиканската и четвъртокласната общинска пътна мрежа.
А това остават в замяна бизнесмените, изнасящи предимно към Турция българските гори


Пътища, водещи до туристически обекти, до най-стойностното ни наследство, нашата гордост - културната история, водещи до селата, до параклисите, до реките…
Това е българската гора, която вече е готова за износ

Запознах с този проблем новия Областен управител на област Бургас г-н Вълчо Чолаков, получих от него очакваната подкрепа, но се нуждая и от вашата. Знам, че парите управляват света, но позицията ни към тях не бива да бъде еднаква. Доходоносният бизнес с продажбата на дървесина днес вече се превръща в злоупотреба със земята ни, с хората, останали да живеят тук, с онези, вложили своите средства в развиване на туризъм, с мен, с вас. С всички. Нуждая се от помощ. Нека заедно се преборим!”, зове градоначалникът.
А това е крайната точка на българска земя на нашите гори - дърветата отплават натоварени на кораби, което е ежедневие в Бургас

По данни на фирми от бранша българските гори се изсичат за износ предимно към Турция. Кораби от Бургас товарят тонове дървета за износ към южната ни съседка, а бизнесът е доходоносен, без на никой да му пука какво се случва с нашите гори.

От тировете - на кораба. И ето - българската гора вече не е българска

А у нас, в община Малко Търново остава това:

 

 


В категории: Малко Търново


24
Коментара по темата
24.
*********
14.05.2018 01:41:56
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
23.
*********
25.04.2017 00:35:22
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
22.
НИК
04.02.2015 14:48:58
1
3
ЕДНА ПРОСТА ИДЕЯ !!!.....НЕКА ВСЕКИ МЕСТЕН ЖИТЕЛ ОТ СТРАНДЖА, КОЙТО ЗНАЕ ОТ КЪДЕ МИНАВАТ КАМИОНИТЕ ЗА ДЪРВА ДА СИ НАПРАВИ ЛЕТВИ СЪС ЗАБИТИ ГОЛЕМИ ПИРОНИ НА НЕЯ И ДА ЗАЛАГА ДЪСКИЧКИТЕ С ПИРОНИ САМО В КОЛОВОЗИТЕ ОТ КЪДЕТО РЕДОВНО МИНАВАТ КАМИОНИТЕ!!! ЗАЛАГАЙТЕ ГИ ПРЕЗ 50, 100 МЕТРА! ЗНАЕ СЕ ,ЧЕ КАМИОНИТЕ НАВЛИЗАТ НОЩЕМ НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ДА БЪДАТ НАТОВАРЕНИ С БРАКОНИЕРСКИ ИЗСЕЧЕНАТА НИ ГОРА!!! ЗАЛАГАЙТЕ ДЪСКИ С ПИРОНИ, САМО В ДЪЛБОКИТЕ КОЛОВОЗИ НА КАМИОНИТЕ БЛИЗО ДО МЯСТОТО ЗА СЕЧ!!!!! ПРОСТО ,ЛЕСНО И ЕФЕКТИВНО.....ПРАВЕТЕ ГО РЕДОВНО!!!!!
21.
НИК
04.02.2015 12:22:26
1
4
ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ СТРАНДЖАНЦИ, ЖИТЕЛИ НА СЕЛАТА В СТРАНДЖА ДА СЕ САМООРГАНИЗИРАТ РЕДОВНО, КАТО ДРУЖИНИ И ДА СПРАТ СЪС СРЕДСТВА С КОИТО НАМЕРЯТ ЗА ДОБРЕ МРЪСНИТЕ ДЕПЕСАРСКИ КОПЕЛЕНЦААА, КОИТО ОПУСТОШИХА, ОПУСТОШАВАТ И В ТОЗИ МОМЕНТ БЪЛГАРСКАТА НИ ГОРА И ПРИРОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АЗ СЪМ СТРАНДЖА!!!!!!! БОГ ДА ПАЗИ СТРАНДЖА И МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!.........НО НИЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОМОГНЕМ ...ЗА ДА НИ ПОМОГНЕ И БОГ!!!!!!!!!!
20.
НИК
04.02.2015 12:08:35
2
5
ХОРА, СТРАНДЖАНЦИ, НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ЛИЦЕМЕРНАТА И ГНУСНА САМОРЕКЛАМА, КОЯТО СИ ПРАВИ КМЕТА НА МАЛКО ТЪРНОВО- ИЛИЯН ЯНЧЕВ!!!!!!!
ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА КМЕТСКИ ИЗБОРИ И СЕГА В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ РЕШИЛ ДА ДРАЗНИ ОБИЧАЩИТЕ ПЛАНИНАТА ХОРА И ДА ЗАСЯГА НАЙ-БОЛНАТА ТЕМА ....САМО И ЕДИНСТВЕНО ДА СЕ ХАРЕСА И ДА СПЕЧЕЛИ ГЛАСОВЕ ОТ ТОВА!!!!!!!!!!
МОЛЯ ВИ МИСЛЕТЕ СЪС СИВОТО СИ ВЕЩЕСТВО В ГЛАВИТЕ, А НЕ РЕАГИРАЙТЕ КАТО ДОБИТЪКА В ОБОРА!!!!!
НЯМА ТАКОВА ГНУСНО ЛИЦЕМЕРИЕ ОТ ИЛИЯН ЯНЧЕВ, ПРИ УСЛОВИЕ ,ЧЕ ДО СЕГА НЕ НАПРАВИ НИЩО, НИЩО , НИЩООООООО ЗА ДА СПРЕ ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ И ИЗСИЧАНЕ НА СТРАНДЖАНСКАТА ГОРА!!!!!!!!! А ИМАШЕ МНОГО ВЛАСТОВИ ЛОСТОВЕ ЗА ДА ГО СПРЕ!!! НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ЛИЦЕМЕРНАТА СТАТИЯ КОЯТО Е САММО И ЕДИНСТВЕНО В ПОЛЗА НА ПРЕДИЗПОРНА МАНИПУЛАЦИЯ НА НАРОДА!!!!!!!!!!!!! МАЛКО ТЪРНОВО ИМА НУЖДА ОТ ДОСТОЕН ЧОВЕК-ГРАДОНАЧАЛНИК, НА КОЙТО МУ ПУКА ЗА ГРАДА И СТРАНДЖА И КОЙТО ЩЕ РЕАГИРА С ДЕЙСТВИЯ ЗА ДА СПРЕ БЕЗОБРАЗИЯТА В ТЕХНИЯ ЗАРОДИШ!!!
19.
човек
31.01.2015 22:52:35
1
1
Много ми е чудно дават се много пари за откриване усъвършенстване на нови видове ГМО и генното инжинерство като цяло примерно нов вид царевица която да издържа на суша болести и тем подобни,защо да не разработят дървета който примерно за десет години да стават като вековно дърво? Така изсечените дървета може да се възстановят с такива,а не да изсичаме дрвета на по 100 години.
18.
ужас
30.01.2015 06:07:06
1
3
Споко много скоро ще се превърнем в пустиня и тогава може би ще се осъзнаем.
17.
коста
29.01.2015 13:01:13
1
11
Около 2 милиона тона качествена първокласна дървесина от Странджа района на Котел, Айтос ,Обзор се изнася всяка година през пристанищата в Бургас предимно бук и дъб.Направиха горите на пустини.Това са фирми на ДПС дават им разрешение за санитарна сеч те изсичат всичко като тези които трябва да ги контролират си затварят очите срещу пари.Турците правят качествени мебели от масив, плоскости и паркет защото материала е първокласен и го има само в България.Един турски прекупвач ми каза ''БУЛГАРИСТАН БУДАЛА''В Турция за доставка на дървесина на тяхна фабрика не можеш да сключиш директен договор само с турски посредник за да не знаеш цената на която купува фабриката.От България прекупвача купува дървата по 100 лева закарано до фабриката в Турция.По колко им плаща фабриката никои не казва .
16.
Българин
29.01.2015 11:52:59
0
8
О, неразумни юроде! Поради какво се срамуваш от род и родина, от историята си славна? Поради какво ставаш предател на рода си и проводник на интересите на враговете на България? Спри да четеш лъжливите вестници и да гледаш развратните медии! Започни да мислиш разумно и виж кои са приятели и кои лицемерно и подмолно те унищожават с унищожена икономика, чуждопоклонна политика, ниски доходи, високи цени, тежки болести от стрес и некачествени храни, скоро и с ВОЙНА, не тиха и подмолна, както досега, а истинска! Готови ли сте да се принесете в жертва вие, децата ви, родителите ви, на чудовищата, които четвърт век душат агонизиращия народ? Стане, молете се на Господ Иисус Христос, българите да се върнат в православието и страната и народът ни да пребъдват!
15.
Обичам природата
29.01.2015 11:37:36
4
11
Кмете подкрепяме те. Да спрем изсичането на Странджа планина. Ако организираш протести много хора ще те подкрепим.
14.
До 1
29.01.2015 11:14:22
1
7
Докато цялата икономика на държавата България се крепи на износ на скраб(желязо),който вече почти свърши,на износа на дърва и на износа на жито,това БЕЗУМИЕ няма да свърши!
13.
запо
29.01.2015 11:13:01
0
21
През пристанище Европа/на територията на Бургаски корабостроителници/ чрез НИКОЛАЙ ФИЛИПОВ се изнасят годишно 300 000 тона качествена дъбова и букова дървесина.През пристанище Трастрой Бургас на Данчо Ментата около250 000 тона. През пристанище Фиш порт Бургас около 400 000 тона. През пристанище КРЗ Порт около350 000 тона.През държавното пристанище около 150 000 тона.През БМФ Порт на Домусчиев около 300 000 тона.Всички фирми износителки са пряко свързани с ДПС.Всичко отива за Турция.Всички се кълнат че на всяко отсечено дърво залесяват три което не е вярно.Всички казват че извършват санитарна сеч.Това се случва от години.Гората не може да се възтанови минимум 60 години.Трябва да се спре това варварско унищожение.Няма да ви кажа какви печалби се реализират.Но не всичко е пари.За това ще има наводнения и стихийни бедствия изчезнаха дивеча гъбите и редките видове.В Турция за 1 отсечено дърво се плаща солидна глоба следва съд и присъда.За Кроношпан ситуацията е същата при пълно натоварване на мощтностите могат да преработват около 5000 тона иглолистна дървесина на денонощие всичката продукция се изнася трупат огромни печалби а на нас ни остава да дишаме отровите и унищожена природа.В миналото този завод работеше само с дървесина от Коми.Тогава имаше държава и държавна политика.
12.
горски
29.01.2015 09:51:37
2
17
Това е пристанището на Транстрой,собственост на Йордан Цонев(Данчо Ментата),гората пък се изсича от обръчите от фирми пак на същата партия.Да,става въпрос за ДПС.
11.
Доко
29.01.2015 09:30:48
1
13
Кметът рИве срещу себе си и собственото си обкръжение начело с Краси Дяков и Янгьозов.
Да проверят как тия двамцата изкарват всяка година по 500 тира дървесина, което ще е добро начало за решаване на проблемите си мисля!
10.
Петър
29.01.2015 07:41:39
0
7
Добивът и износът става единствено и само с протекцията на Държавата!!! Кмет и Областен се оплакват от собствените си простотии и чакат какво!? Да им падне някое дърво та да осъдят Държавата ли?
9.
пю
29.01.2015 07:01:33
1
11
а добър ден.че то от години е така да направим нещо да спасим горите.ами вижте горските много е лесно с 400 лв.заплата тънат в лукс.почнете от горските и всичко ще се оправи
8.
димо
29.01.2015 07:01:33
1
3
И край Котел е така - УЖАСЪТ Е ПЪЛЕН !!!!!!!
7.
!!!
29.01.2015 06:58:43
1
12
Същото е в Еленския Балкан! Да направим нещо, за Бога! И това са все ДПС-арски фирми, ако е вярна информацията.
6.
Do 3
29.01.2015 06:35:42
0
1
Благодаря Братле...за жалост мисля че е така...
5.
Бург USA
29.01.2015 06:33:47
6
7
Остави Стеанжатс покажете как Лукойл ви трови със рак и грип...като животни сте...
4.
LSF
29.01.2015 02:20:24
1
5
DO 3 :
KAZA GO VERNO PI4 .
3.
ние сме кошчето на Европа
29.01.2015 00:25:32
0
35
Сложете Червена Точка.Ебаха мамата на държавата..Преебаха народа....и природата унищожиха....Нищо нямаме....И като народ сме на изчезване....истината е че...не да ми ходят да се палят по площадите като някви си уж патриоти а да излезе един със факлата и да влезе в оная изклатена зграда където се събират всички виновни за Положението ни и да ги изпалят като мърши.
2.
!
29.01.2015 00:23:12
3
19
Нека залеем националните телевизиисъс сигнали и снимков материал!
1.
еееееееее
28.01.2015 23:53:30
3
18
няма ли сила, която да спре това?! Безумие, наглост и корупция
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори