×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ужасена бургаска майка: Едва не получих инфаркт, като ми казаха, че децата ми са изгорели в пожар


Ужасена бургаска майка: Едва не получих инфаркт, като ми казаха, че децата ми са изгорели в пожар
За пръв път една жена разказа от първо лице какво е преживяла, а ние се присъединяваме към призива й за затвор на подобни мошеници
28 Януари 2015, Сряда, 21:15 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Нов вид зловеща телефонна измама стряска бургазлии, плащай, или детето ти умира

Обаждам се на вас, за да предупредите другите родители, каза преди минути на редакционния телефон  разплакана жена. В момента ставаме жертви на нова телефонна измама, а тя е, че децата ни са обгорели по време на пожар. Обажда се мъж със строг офицерски глас, представя се за пожарникар и ви пита назидателно знаете ли къде се намират в момента децата ви. Звъни на телефони, които са обявени за фирмени, без да подозира, че са домашни. На стреснатия ви отговор, че не знаете къде са в момента, той обяснява, че са в МБАЛ с дълбоки изгаряния, тъй като направили пожар. На въпроса за кое по-точно дете става дума, той се разкрещява - не си ли знаете имената на децата, аз 13-ти пожар гася днес и помня всички, а вие...
Точно тук от тона му, от какво ли, сама не разбрах, краката ми се подкосиха и изпуснах телефона. Връзката прекъсна. Стоях в очакване да ми звънне пак, защото спомена някакво лекарство, което спешно трябва да се купи, за да се спасят децата, но телефонът мълчеше. Кръвта запулсира в ушите ми, лявата ръка ми се схвана, усетих болки в гърдите, въздухът ми спря. И на фона на тази паническа атака все пак се сетих, че може да е телефонна измама и започнах да звъня на децата. И двамата не вдигаха. Апаратът иззвъня и строгият глас се развика - проверихте ли вече, уверихте ли се? Донесете 5000 на главния вход на МБАЛ, ще ви чакам в колата да отида бързо за лекарството.

Ако в този момент не бях чула сигнал за обратно повикване първо от едното дете, после от другото, сигурно щях да хукна към болницата, забравила за всякакви предупреждения и измами. Театърът беше абсолютно професионален и толкова убедителен, че за миг здравият разум ме напусна.
Мамо, ама как си се вързала, скара ми се синът. Не помниш ли, аз съм в София, сестра ми е във Варна. Как ще изгорим заедно в пожар в Бургас? Желязна логика...Но в подобен момент изключваш и не можеш да мислиш.
Искам не само да предупредите хората да очакват неочакваното - пожар, катастрофа, удавяне, но и да оправдая донякъде тези, които се вързват на подобни мошеници.  Това са безскрупулни хора. Това са пълни психопати, които могат да те накарат да повярваш и че си на Марс.
Имам се за разумна жена, прекрасно зная, че децата ми са студенти в два различни града, че учат за изпити, че няма как да са заедно и то в Бургас. Не знаех обаче, че майчинският инстинкт се задейства така силно и предизвиква такава задушаваща паника, та никакъв разумен довод не остава в главата ти, единствено желанието да спасиш децата си на всяка цена.

След този случай повече няма да се чудя как има хора, които тичат шашнати с всичките си спестявания да ги дадат на мошениците. И призовавам, когато такива изроди все пък бъдат хванати от полицията, да бъдат наказвани с дълги години затвор, защото жертвите им не само олекват с пари, а може и да умрат на място при подобна „новина“,  завърши разплакано потърпевшата Живка Томова.         



Автор
18
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
18
Коментара по темата
18.
Българин
02.02.2015 07:58:42
0
0
Без православен морал хората подивяха - и престъпници и потърпевши! Не лъжи, не кради, не прелюбодействай.... Това не са просто пожелания, а единствено правилния начин на живот, който ни осигурява спокойствие и хармония! Всичко друго е от лукавия!
Флагман, под логото "Най-важното" пълните главите на хората с разврат и инфантилизъм! Погледнете си темите! Това е едно поредно махленско жълто издание без наченки на сериозна журналистика! Засрамете се!
17.
Баба
30.01.2015 16:25:59
0
3
Днес, 30 януари около 14 часа - звъни телефон. Отсреща хленчещ момичешки или детски глас "Чуваш ли ме? Чуваш ли ме?"
Номерът е OnHold
В първия момент гласът ми наподобява този на внука ми (забравям, че е в София, че е малък, че не знае стационарния телефон нито дома, нито в офиса) и се засилвам да питам "(Име), ти ли?"

Обаче понеже нещо все пак ме дръпна, викам "Кой се обажда? " .,.. и затвориха.

В други ситуации "Майко, катастрофирах с колата." "Аз съм бе майко ... не ме ли позна" .... Но тогаа се сетих, че колата му е в Бургас, а той не е :))

Гадини мръснички! Не аз друго, за отрицателните емоции!
16.
мaйкa
29.01.2015 21:44:45
1
8
Рaзбирaм нaпълно мaйкaтa! Всеки в подобнa ситуaция дa се опитa дa зaоaзи сaмооблaдaние и дa се съглaси нa срещa , но дa отиде ПРИДРУЖЕН. Некa имa поне двaмa мъже , чaкaщи нaблизо. БОЙ , БОЙ , БОЙ!!! Зaконнa сaмозaщитa при опит зa обир! Бой мaйкa им мръснa. Чупете ги при сaмозaщитa и товa е!
15.
Майка
29.01.2015 19:51:55
0
2
Аз ще ги повикам да взе мат парите от дома ми,но щеше кажа ако искат да отида да им ги занеса с кучето ми обучен Ротвайлер!Казвам ви ще го насъскам да ги разкъса и да се поберат тия нещастници!
14.
Лиляна
29.01.2015 19:47:30
0
3
Днес в 17:00часа ми звънна домашния телефон:Моля казвам и се започва Разбра ли какво стана ,аз казвам какво?отговор:едно куче ме ухапа и аз казвам:и какво от това и като попитах кой се обажда затвориха телефона.Това са от тия телефонни измамници,но казвам ви хора не ми се занимаваше да се направя че се връзвам и да им приготвя измамата,няма да звъня на полицията ще взема точилката и ще им разбия тъпите глави!Моля се на Бог да им се случи най лошото на този свят,той да прецени как да ги накаже тия гадини които мърсят света, те не трябва да дишат и сигурно ще спрат завинаги един ден!Такива гадини и да ги застрелят, няма никои да ги жали,Долна смрад,само смърт и нищо друго дано пукнат в адски мъки!Да ги питам,защо притесняват невинни хора?Ииииииззрооодииииииии,да умрете в адски мъки!!!!
13.
Горчо
29.01.2015 13:58:54
1
7
МНого добре е пресъздадена ситуацията. Може пък това да е първата стъпка, ключът към успешната борба с такива случаи. Браво на авторката!
12.
Възмутен от коментатори
29.01.2015 13:47:26
0
4
Относно коментари 6 и 8: Вие никакъв, ама никакъв хабер си нямате от човешката психика! Тръгнали отстрани да ми сипят разсъждения - смешници!
11.
Диди
29.01.2015 09:50:59
0
7
През лятото ало измамници така излъгаха свекърва ми. Точно този ден и час имаше срив в системата на М-тел.Тъй като са звънели на домашен номер ,те не са освобождавали връзката.Дигайки слушалката да набере 112 те отново са се обаджали-е вече друг глас.Тя има мобилен телефон.Започва трескаво да звъни и поради невъзможност да се свърже ни с мен ,ни със сина си изпада в паника и последваща хипертонична криза. Имала е късмет,че съседката е позвънила за някаква услуга.Тя е на друг мобилен оператор и е позвънила първо на 112.Едва след повече от час успяхме да се свържем.Съседката беше се погрижила и за спешна помощ и за полицията.Това са обиграни мошеници.Вземат информация от виваком,работа на вътрешен човек-продаващ инфо.Когато става въпрос за детето ти-просто загубваш разсъдък.Такива трябва да се третират като терористи и присъдата да е най-строга-20години.Това са убийци.
10.
spravedkivost
29.01.2015 09:14:52
1
2
Nomer 6 I 8 dano potynete v fekalii I da se naloji da gi qdete za da moje da di6ate . Badete zdravi I dano ne se slu4va na vas
9.
потърпевшите
29.01.2015 08:39:16
0
7
Този ИЗРОД от пожарната преди месец излъга баба ми! Да в такъв момент дали майка , баба или друг близък потърпевш изпада в ШОК без значение колко пъти сте коментирали подобни ситуации всеки има близки който обича и би дал всичко за да са ОК, нали?! В такъв момент потърсете съсед просто позвънете на вратата на някой за да ви помогне да се съвземете!
Бъдете добри!Бъдете добре!
PS Живота е кръговрат! Всеки ще си получи заслуженото !
8.
!
28.01.2015 23:10:40
16
3
Съжалявам, но тя е лекомислена. Даже и синът й го е казал....Разбирам да има деца на ниска възраст, които да са в града, но....при самостоятелни деца......на 500 км един от друг и да са предизвикали пожар заедно....що за мисъл й е минала през главата?! Дори и да е случи на някого и да загуби здрав разум за момент. Спри, помисли, дискутирай с някого. Никога, ама никога няма да ви се случи да ви търси пожарникар ако имате пострадал роднина. Това е задължение на полицията при някакъв инцидент и на лекуващите лекари при постъпване в болницата.....Елементарни неща са това, много ви моля. Още по-ненормално - пожарникарят да купува лекарства! Абсурд пълен! Или близки на пациента закупуват медикаменти лично, или се заплащат допълнително към лечението, ако не се покриват. Няма никъде да видите лекар или полицай да ви купуват лекарства с вашите пари.....
7.
Една майка
28.01.2015 22:23:37
1
25
За пръв път чета така точно описани чувствата, които ръзкъсват една майка! Адмирации!
Тя не е балък, драги номер 6!
Тя е майка! А майките са готови на всичко!
6.
!
28.01.2015 21:56:00
24
10
Прочетох историята до край....жената която ви е писла, не само е неразумна. Бих я нарекъл безумна и проста....Ще имаш пълнолетни деца, които живеят в двата края на България и ще повярваш....Да оставим за момент и абсурда, че пожарникар ще купува спешно лекарства като знае и състиянието на пострадалия. Когато свършат балъците ще умрат и тарикатите.
5.
!
28.01.2015 21:53:08
1
12
Ето с тази измама вече ще се наиграят....ще се усети някой баща за какво иде реч, ще викне приятели и тези вече няма да чакат до входа на МБАЛ ами малко по-надолу по улицата.
4.
@
28.01.2015 21:32:15
0
8
Aми в тaкивa случaи се съглaсявaйте нa срещa. Звъннете венaгa в полициятa и дa се оргaнизирaт дa ви придружи цивилен полицaй. Нямa друг нaчин дa се докaже и зaлови нa място подобен измaмник.
Aз лично бих отишлa със съпругa си , но този ще излезе жестоко нaчуоен....при " зaконнa " сaмозaщитa
3.
baihui
28.01.2015 21:21:54
2
14
Всички тези измами са режисирани и подкрепени от полицията ! Аз бях потърпевш !
2.
Дора
28.01.2015 20:36:18
0
23
И на мен ми се случи подобно нещо преди година. Разплакан младеж, катастрофа, синът ми с опасност от ампутация на крака. Така се панирах, че напълно изключих, че детето ми учи в Германия! Вярвате ли ми, че едва не се стоварих на пода? Затвор за такива изроди! Затвор, но първо бой до посиняване!
1.
Ивана
28.01.2015 20:29:50
0
22
Къде е правосъдието в тая скапана държава?Има много гадини които са хванати и са пуснати,един да убият и другите ще се насерат!Имала съм обаждане от някаква дрисла която започна:майкооооо катастрофирахме,аз и отговарям каква майка бе изрод аз нямам деца господ да те убие дано!
Дано тези изроди да си получат заслуженото!!!Има Господ бъдете сигурни и всичко вижда!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори