×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Симбиозата между марихуаната и кармата преди мозъкът ви да стане пихтия


Симбиозата между марихуаната и кармата преди мозъкът ви да стане пихтия
Социалната мрежа ври от коментари за това епохално писмо
27 Януари 2015, Вторник, 11:12 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА

"Този жест... този жест ме докосна дълбоко, дълбоко в душицата...", казва АhhImm в благодарствен адрес по повод загубено бегче с 10 грама трева, което напълно непознат Човек му  върна

Мъж си изгуби торбичката с трева, но непознат му я върна. Трогнат от честността и милосърдието на „пича”, той написа прочувствен благодарствен пост във Фейсбук. Социалната мрежа ври от коментари по темата. Публикуваме това епохалното епистоларно творчество без редакторска и коректорска намеса:

"Изгубих бегче с 10 грама трева. След 20 минути търсене, супер отчаян се спрях при приятелка и започнах да й разказвам тъжната си история, докато пича до нас просто ми каза: аз го намерих ела да ти го върна. Не бях толкова радостен, че си връщам тревата, но този жест... този жест ме докосна дълбоко, дълбоко в душицата.. Безмълвен съм пред този човек! Човеци като него са малки богове, пълни с мир и чистота.. пожелавам от сърце на всеки да достигне неговата духовна висота и да влезе в симбиозен танц с кармата си.
Поздрави до всички, с благодарности за споделената енергия! Бъдете любов завинаги!"


Не знам да се смея или да плача. Това излияние изглежда ми идва в повече. Вече цяло  поколение у нас възприема наркотиците като нещо съвсем в реда на нещата. И редовно ги употребява. Джойнтът е съществена част от стресираното им съществуване.
Само, само не се опитвайте да ме убедите, че  тревата е „по-полезна” от алкохола и цигарите, че няма 100 % доказателства, че влияе неблагоприятно върху репродуктивните фунцкии и белите дробове, бъбреците, черния дроб, сърцето... но най-вече върху съзнанието.

Страшното е, че "козенето" се приема като  път  към просветлението,  среща със същинския им гениален Аз, а не като сигурна пътека към падението и превръщането им в отрепките на съвременното общество..
Знам, знам. Сега ще започнете да браните тревата с хиляди убедителни доводи, че гениалните творби в композиране на музика и изпълнение на песен, са станали реалност след сериозното напушване на авторите им с трева. Но няма да споменете, че същите тези гении доживяват максимум 30 години, докато  мозъците им се разпаднат до консистенция, сходна на пихтия.
 Ще публикувам  и още един текст на един млад блогър - Generation Z, вие сами си направете преценката за азът-кошмар, който непрекъснато се върти в омагьосания си кръг. И когато следващия път ми кажете колко ви е скучно и поради това искате да изживеете по-силното усещане с тревата, нека се замислим:

"Свивам си джойнт и се опитвам да изпуша съвестта си. Не по принцип. Точно сега. Нали всеки има мнение за себе си и идеали и принципи за мизерното си съществувание. Когато собственото ти мнение за себе си и това на хората, които чувстваш близки, неумолимо не съответства и когато с пълна сила осъзнаваш това фатално разминаване... Усещам, че ми се гади и гнусна топка се е свила в стомаха ми. Плюх на жалките си принципи. Жалки, но са си мои, нали така. Моето, аз, собственото, обичам да пиша в първо лице единствено число. Това, което се случва с аза, ме радва да анализирам, така храня гладното си его и заспивам усмихната. Джойнтът въпреки това не помага, все пак олекна - нали го написах...


В категории: Животът


12
Коментара по темата
12.
xaxa
28.01.2015 10:00:02
0
1
Ama che glupost, push ot 15 godini imam maluk biznes,kola,kushta, pari, I pisha komentara ot iPhone 6 koito si kupih ot kef kato se napushih vchera
11.
ан
28.01.2015 00:00:42
1
1
коментарът ми беше до номер 6 и до номер 10
10.
ан
27.01.2015 23:58:01
2
1
здравей млади човече, вероятно си такъв. Майка съм и се впечатлих от коментарите, иначе не пиша коментари, но тази статия ме вбеси с коментиратие, защото имам младеж. Сега ще ти обясня, че дори самият ти изказ показва вредата от това, че подкрепяш тревата. Знаеш ли защо - защото самата необходимост от нея, чувството, че си модерен с нея, а не с начина, по който мислиш и изглеждаш и смисъла на живота ти - е драма. Защото след тревата следва друго и така до безкрай в напълно измислен свят, в който ставаш никой и живееш като батка, а не като смислен човек, който иска да е модерен, мислещ и истински успял. Ето, това е проблемът. И знаеш ли - остави марихуаната и се хвани за марулята, по-здравословно е и не води до хероина! А и може и някой ден да си истинска гордост, но първо дръж настрана дрогата
9.
...
27.01.2015 19:57:29
0
3
Винаги обидно некомпетентни и тенденциозно демонизиращи статии за наркотиците. Нима нещата в аптеката не са наркотици? Нима алкохола, цигарите, кафето и куп други неща с които сте свикнали не са наркотици? Няма лоши наркотици, има лоши хора и висока доза! Не пистолетът убива а човекът който го държи. Поканете д-р Юлиан Караджов да ви обясни малко, защото за много едва ли ви стига компетенцията.
8.
Бургазлия
27.01.2015 14:56:01
5
2
Бай Ставри, чест и почитания за достолепната ти възраст, но вземи се в ръце и се виж какви си ги написал тогава критикувай. Тревицата съвсем ти е изсмукала мозъчето и ставаш смешен. Ти си един прост наркоман, просто на света няма наркоман който да си признава че е такъв.
7.
to
27.01.2015 14:53:27
1
7
Авторката да си навре главата в кенефа и да пусне водата...аман от идиоти
6.
BAI STAVRI
27.01.2015 14:06:13
0
6
SAMO DAVI KAJA 4E SAM NA VAZRAST VE4E A PU6A OT 22-23-GODINI.I SAM SI OK,MOZAKA 6TQL DA STANE NA PIHTIQ-TVA SAMO NQKOI ZAKARNQL-KOMUNISTI4ESKI MOZAK MOJE DA RODI TAKAVA PROSTOTIQ,ILI POLIZAI-PROKUROR,DA TI VNU6AVA 4E TO OT TAM SE PO4VALO I TAKA NATATAK,DA VE DA AZ 6TO NE SAM PO4NAL DOSEGA I NIKOGA NQMA DA PO4NA DA UPOTREBQVAM SINTETIKA,ILI NE6TO PODOBNO-TOVA E DAR OT GOSPOD-TREVATA,PROSTO DAR OT PRIRODATA,HORATA V HOLANDIQ SA RAZVILI ZQLA INDUSTRIQ,OT TOVA-ZQLA EVROPA HODI TAM DA RELAKSIRE-JOINT-VITRINI S MOMI4ETA,MNOGO MAGISTRATI IMA KOITO HODQT DA PU6AT TAM I SI NOSQT ZA VKA6TI TUK AMA SE KRIQTI OBQVQVAT 4E HODQT-NAPRIMER V GARZIQ ILI ISPANIQ FRANZIQ NA PO4IVKI-AMA LAJAT-HODQT V HOLANDIQ,SA6TITE TEZI HORA GLEDAT I DELA ZA TREVA I DAVAT EFEKTIVNI PRISADI-ATE SMITE PU6AT KATO KOMINI TVA E SAMATA ISTINA NA 100PROZENTA
5.
dddd
27.01.2015 13:42:30
1
1
Ot treva umrql nqma be tapi jurnalisti ama vashta profesiq e po vredna ima dosta umreli proverete I vishte xaxa che ima I takica deto mrat zaradi statii taka che fakt vie ste po vredni ot neq
4.
W
27.01.2015 13:30:46
0
8
Това за мен е една безсмислена статия и дори не знам защо сте я публикували.Какво толкова потресаващо има и защо пак се говори за марихуана като може да се поговори за някой от новите наркотици които заляха България в близките 15тина години и буквално съсипаха психиките на няколко поколения.
Принципно за един нормален човек който е над 20 години и не е психически лабилен,тревата не представлява никаква заплаха нито над психиката,нито над социалната му полезност и активност.В крайна сметка едни пият след работен ден,други правят секс,трети пишат статии.И това за тях е начина да се отпуснат и да се забавляват.Че канабиса може да е нож с две остриета,може..Но при правилната му употреба той може да спомогне за цялостното психическо състояние.Не знам дали сте чули за някой който се е напушил и е излязъл да стреля с автомат в някое училище :D Другото което е,че исторически,можем да сложим канабиса в топ 5 на най-полезните растения като цяло.Не знам дали от коката и от тютюна може да се правят хартия,дрехи,пластмаса(без петрол),био дизел и хранителни добавки.След индустриалната революция целия западен свят направи всичко възможно да криминализира канабиса по простата причина че той е може би най-голямата заплаха за петролната индустрия.Преди 100тина години хората в Америка са можели да си плащали таксите към държавата с коноп...Марихуана е просто мексиканското название на канабиса който Американския апарат за пропаганда измисли през 30те години..Една от най-успешните кампании за промиване на мозъка на 20-ти век.Интересното е че сега отново се правят милиони от трева в щатите,като това е един от най-прогресиращите безнеси в момента..
3.
бс
27.01.2015 13:18:01
4
3
Това се нарича правописна грешка, която е нормално да допуснеш когато пишеш от телефона си. А теб ако те разбера кой си, мисли му !!!
2.
бс
27.01.2015 12:53:36
6
5
Ей овца, дето си писала тази глупост. Аз съм с висше онразование, специалист съм в професията си, подпомагал съм много нпо организации, пуша от 10 години и ти ми казваш, че аз деградирам. Моли се да не ни се пресекът пътищата някои ден.
1.
Уй
27.01.2015 12:12:14
1
4
W.T.F. !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори