×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В автопарка на депутатите - яхта, 6 трактора и комбайн (Снимки)


В автопарка на депутатите - яхта, 6 трактора и комбайн (Снимки)
Бат Сали е декларирал, че си е купил този джип за 5 хил.лв
24 Януари 2015, Събота, 13:25 ч.
Източник: 24chasa.bg

Яхта, моторна лодка, 6 трактора, 1 комбайн и няколко мотора. Това разнообразие в автопарка на парламента този мандат става видно от декларациите на народните представители пред Сметната палата.

БСП е групата с най-много земеделци - 3-ма от четиримата собственици на трактори. Димитър Димитров е сред депутатите с най-богат автопарк. Той има два трактора - МТЗ80 и “Беларус МТЗ952”, и ремарке за товарен автомобил. Обявил е и мотор “Възход 175”.

Колегата му Кирчо Карагьозов също има два трактора - ТК80 и “Беларус”, собствеността на които дели със съпругата си. Той е “едни гърди напред” със собствен комбайн “Токано”, купен през 2013 г. за 250 хил. лв. Добрин Данев също е в групата на “трактористите”, както на шега ги наричат колегите им. В ДПС пък съпругата на Ердинч Хайрула е собственик на трактор “Янмар”

“24 часа” провери с какво идват депутатите на работа и се оказа, че повечето от тях карат коли на фирми или взети от приятели и роднини, а не с возилата, които са декларирали пред Сметната палата. Стефан Дедев от ГЕРБ например кара луксозен “Мерцедес S500”, предоставен му от приятел, докато неговото волво е на ремонт. “Много бих искал колата да е моя и да я декларирам”, с усмивка казва той.

С “Мерцедес ML320” идва на работа Васил Антонов от БСП. Джипът е на една от фирмите му.


Червеният Васил Антонов кара “Мерцедес ML320”, който се води на една от фирмите му


Станислав Иванов от Реформаторския блок също се движи със служебна кола - бяло “Ауди Q7”. На свое име той има джип “Вранглер”, който взел за около 60 хил. лв. на лизинг преди 5 г., както и “Фиат Панда”, негов набор - модел 1981 г. “Реставрирал съм го почти сам, не го карам, повече е колекционерски”, каза той.

Реформаторът Станислав Иванов идва на работа с “Ауди Q7”, което се води на една от фирмите му

Новата мода този мандат е карането на коли под наем

Реформаторът Димитър Танев кара кола на фирмата си, но този месец има много пътувания из страната и за да не ощетява семейството си, като го остави без возило, е взел под наем БМВ Х5. “Не е голяма сумата, мога да си го позволя, а и така спокойно обикалям из страната, защото това е бърз и надежден автомобил”, разказа той.

Димитър Танев от РБ в момента кара това БМВ Х5, което е взел под наем, защото този месец има много пътувания в страната и не иска да ощетява семейството си, като го остави без возило


Със старта на мандата някои от депутатите са се обзавели с нови возила. Борислав Борисов от АБВ например миналата година си е купил “Тойота Авенсис” за 38 372 лв.

“Волво V40” си е взел на 5-годишен лизинг през 2014 г. Валери Жаблянов от БСП.

Валери Жаблянов от БСП си е взел това “Волво V40” миналата година за максималния лизингов срок от 5 г., но не каза на каква цена

Румен Гечев пък кара лъскаво ауди. Купил го преди 5 дни на старо, но не каза за колко. Продава обаче стария си мерцедес Е200 за 4400 лв.

Станислав Анастасов от ГЕРБ пък си е купил през декември миналата година “Джип Компас” за 4000 лв. Моделът е 2006-а, навъртени са 165 хил. км, затова ми излезе така евтино, обясни той. Търсел икономичен и високопроходим джип за пътищата из Видинско. С него ще ходи на ски, ще вози двете си кучета, а и без притеснение ще го дава на младата си съпруга да го кара.

Сред най-запалените по моторите е Здравко Димитров от ГЕРБ. Той има един от най-хубавите и големи американски - “Хонда Голд Уинг”, който си купил от САЩ. Кара и един от най-мощните модели на “Кавазаки” - 2060 кубика. “Не съм рокер, но често пътувам с мотор до морето, до Гърция, че дори и до София”, разказа Димитров. На вилата си има и АТВ, което обаче кара с придружител - 6-годишната си дъщеря. Специално за него си е купил и авторемарке. Когато е лошо времето обаче, идва на работа с джипа на жена си - “Тойота Лендкруизър”.

На две гуми по пътищата лети и червеният Таско Ерменков, който има мотор “Сузуки С50”. “Ямаха” кара пък Петър Славов от РБ. Христо Гаджев от ГЕРБ си е купил мотопед “Пиаджо”, а колегата му Кирил Калфин има “Ява”.

Някои депутати пък обичат да порят вълните. Гроздан Караджов е обявил моторна яхта Sea Ray, купувана през 2011 г. за 18 хил. лв. Червеният Петър Кънев има моторна лодка АХ253 от 2010 г.

Депутатите масово са почитатели на мерцедесите. Повечето от тях карат коли от тази марка, макар и доста поостарели вече като модели. Има обаче и по-новички. Делян Добрев от ГЕРБ например си е купил миналата година мерцедес Б-класа за 25 хил. лв. Айдоан Али от ДПС си е взел кола от същата марка през 2013 г. за 23 800 лв.

На косъм да остане без хубавото си БМВ Х6 бил реформаторът д-р Димитър Шишков преди дни. На 19 януари вечерта автоджамбази отворили много внимателно луксозното возило, паркирано пред ведомствения блок на НС в столичния квартал “Изток”, и го “разчленили” (по лексиката на доктора) в опит да го откраднат. Той обаче се бил “презастраховал” с няколко джаджи и имобилайзер, които блокират подобни опити. “Не се обадих в полицията, защото бе пипано така внимателно, че нямаше да намерят нищо”, разказа докторът.

Джипът е сравнително нов, но купен втора употреба. Д-р Шишков имал приятели, при които от години връщал стара кола и доплащал за нова. Така сменил мерцедеса си за БМВ-то.

“Продължавам и сега да работя на 3 места. За мен е важно с какво влиза човек в парламента. Когато си с пари и кола, значи си успял и не си тук, за да се облагодетелстваш”, казва депутатът от РБ.

Бат Сали купил джип “Мерцедес за 5 хил. лв. през 2012-а. Депутатът от ДПС Александър Методиев-Бат Сали е фен на марката “Мерцедес”. Има два автомобила на германския концерн. на работа идва с джип модел МЛ 230.

“Стар модел е, от 2001 г. Стойността му е около 5-6 хил. лв.”, казва за колата си Бат Сали. В декларацията му пред Сметната палата пише, че е купил джипа през 2012 г. за 5 хил. лв. Проверка на “24 часа” показа, че на пазара днес този модел джип се продава за 9 хил. лв. През 2012 г. е струвал два пъти повече. “Доволен съм от колата. Нямам намерение да си купувам нова. Няма пари за коли. По-важно е да сме живи и здрави”, категоричен е Александър Методиев, който беше избран за депутат от Кюстендил и предизвика бунтове сред местните.

Другата му кола, която е декларирал, също е мерцедес, модел 200 Д. Старата кола е купена преди 23 години за 1500 лв.



В категории: Политика


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
mmm
24.01.2015 11:18:26
0
2
АМИ НАЛИ ТЯХНИТЕ ФИРМИ ОПЪВАТ ЕВРОСОПСИДИЙТЕ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори