×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Болни заплашват в Бургас: Върнете ривотрила в аптеките, иначе се палим!


Болни заплашват в Бургас: Върнете ривотрила в аптеките, иначе се палим!
Заради някакви жалки стотинки печалба болни се задушават в кошмарите си и искат да умрат, лекари ги пращат на...лечебна екскурзия
22 Януари 2015, Четвъртък, 14:32 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Внезапното спиране на илач срещу епилепсия, тревожност, натрапливи и страхови неврози буквално подлуди пациентите, лекарите тайно ги пращат в Турция, за да ги спасят

Поредният абсурд в българското здравеопазване хвърли в паника хиляди пациенти, които по ирония на съдбата страдат точно от панически разстройства. Ривотилът - единственото лекарство, което се справя със състояния на тревожност, страхови неврози, напрежение, гърчове и припадъци при епилепсия, изчезна от аптеките.

Това стана с отказа на фирмата РОШ да го внася, понеже било...евтино. От  МЗ пък измънкаха, че препаратът е от старото поколение и води до привикване. Само с една подробност – подобен илач от ново поколение няма и да факто ривотрилът няма заместител. Тоест болните не могат да купят еквивалент от аптеките, тъй като такъв не съществува.

Ето какво пишат от РОШ България: Причината за прекратяване на продажбите на препарата за епилепсия „Ривотрил” у нас е задължението на „Рош-България” ЕООД да намали цената на лекарството до нивата, установени от системата за референтно ценообразуване, които компанията не може да си позволи да поддържа.
Това се казва в писмо, изпратено до БТА в отговор на запитване за мотивите, с които фирмата-производител спира вноса на лекарство за лечение на епилепсия. От компанията уверяват, че медикаментът ще бъде наличен във фармацевтичната мрежа до изтичането на задължителния по закон 18-месечен период.
Веска Събева, председател на Асоциацията на родители на деца, болни от епилепсия, пък уточни, това е безумие, защото  лекарството няма аналог в страната ни и предупреди, че болните ще изпаднат в кризи, някои от които могат да имат фатални последици.

От РОШ си измиха ръцете и оставиха 18-месечния задължителен период, в който ще продават ривотрил, а след това го спират.
Цели 18 месеца никой от Здравното министерство не се сети да преговаря с фирмата, да поговори с лекарите какви ще са последствията от спирането на лекарството и да вземе някакво решение, което да помогне на болните. Министерското безхаберие и нахалство стигна дотам, че дори не предупреди лекуващите лекари, че от първи януари препаратът вече няма да се продава. Джипитата продължават да изписват рецепти, а пациентите да обикалят с тях аптеките и да се чудят кой път да хванат.
Страшното в случая е, че наистина този медикамент няма заместител и в същото време не може да бъде спрян рязко от  тези, които го пият. Те са силно зависими от него, а отказването става постепенно и е необходима поне половин година, за да се отвикне от зависимостта. Логично беше джипитата да получат информация, да подготвят пациентите си да започнат бавната процедура по отказване и търсене на алтернатива. Дори в листовката на лекарството пише, че то не може да бъде спряно изведнъж и последиците от това са  много тежки.

Но кой в здравното министерство чете листовки за лекарства и на кого му пука, че няма заместител? И какво я интересува РОШ, че хиляди българи в момента се гърчат и са изпаднали в кошмарна абстиненция, или заболяването им се е влошило? Щом няма печалба – няма да продават. Просто и логично. Само да не си болен...

Ужасно е, хората се разплакват, като чуят, че го няма и  не могат да го купят, сподели аптекарка.

Във форумите за взаимопомощ пък е затлачено от коментари и опити да се се намери изход.
„От една седмица не го пия, трети път получавам епилиптичен припадък, какво да правя?“, пита отчаяната Марияна.

„Здравейте, и аз имам подобен проблем ... от около 7 месеца пия ривотрил ....
Първоначално ми помогна и се стабилизирах много бързо .. лошото е че в момента, в който го спрах, всичко се обърква ... започват отново паника, атаки , главоболие , обърканост , дезориентация , вцепененост .... депресия ....
При физическа активност (например тичане) започват да ме стягат гърдите , да се задушавам , силно сърцебиене , болки в задната част на главата ... световъртеж ..., какво да сторя? Диагнозата ми е паническо разстройство и се чувствах нормално, докато пиех лекарството. Аз съм мъж на 29 години, а сега се чувствам старец, не смея да изляза, защото не зная кога ще получа паническа атака“ - споделя Камен от София.

„Помогнете, синът ми е на 13 години, пие ривотрил заради гърчове, в момента положението е кошмарно. Нервен е, избухлив, агресивен, крещи, после започва да плаче Отново получи гърч, а докато пиеше лекарството се чувстваше съвсем нормално. Какво да направя“ - ридае отчаяна майка.

„Имам страхова невроза и години наред я потушавах с четвърт таблетка ривотрил на ден. Ходех спокойно на работа, чувствах се пълноценен човек. Сега стоя вкъщи и не смея да отида на работа. Не мога да обясня на шефовете си какво става. Всичко ме дразни, особено светлина и шум, прекарвам повече време на тъмно. Усещам силно напрежение в главата, сякаш нещо я надува и ще се пръсне. На моменти ме сграбчва страшна болка в гърдите и имам усещането, че получавам инфаркт. Болят ме всички мускули и даже започнах да залитам, като вървя. Не мога да обясня и на децата си защо стоя на тъмно и се крия в леглото си. Опитах транксен, ксанакс, симпатил – нищо не помага“ - пише 40 годишен мъж от Бургас.  

Хората масово питат защо се спира едно толкова силно лекарство, когато то няма заместител.  Някои  даже съзират зловещ опит да се разклати здравето на българските граждани и те да прибегнат към крути мерки да се отърват от страданията, страховете си и фобиите си по единствения възможен и модерен напоследък начин – туба бензин и клечка кибрит.

По този начин изкуствено се предизвикват и инфаркти и инсулти и населението се редуцира от самосеби си – пише гневно жена със собствен бизнес, който е зарязала в момента, понеже е в абстиненция и не може да работи. Задушавам се, пулъст ми стига 160 на моменти и наистина мисля, че е въпрос на време сърцето ми да се пръсне.

Попитахме бургаски психиатри защо се случва всичко това и как може да се помогне на хората, които в момента страдат и са в кошмарно душевно състояние.
Психиатрите поставиха изричното условие имената им да не бъдат цитирани, след което обясниха, че това не е първото лекарство, което се спира у нас и което няма аналог. Всичко се прави заради печалбата. Досега бяха спрени в продължение на няколко години над пет медикамента, които са много ефикасни, лекуват шизофрения, дзезадаптивни състояния, анорексия и други тежки психически отклонения. Те или имат много скъпи аналози, или изобщо нямат, но това не пречи на търговците да ги спрат. Ривотрилът не изчезва за пръв път от аптеките, обясниха те. Преди години отново направиха опит да спрат вноса, понеже било евтино лекарство. Тогава имаше вълна от влошаване на вече почти излекувани хора, паника и даже опити за самоубийство, понеже те не могат да преодолеят зависимостта и изпадат в крайни състояния. Засипахме министерството с писма и обяснения, че не можем да лекуваме болни без лекарства и има реална опасност да се стигне до смъртни случаи, както между впрочем стана.

Тогава върнаха ривотрила, но хиляди бургазлии минаха през ада на страховете и паниката си, а епилептици правеха криза след криза, при някои фатални.

Сега просто действаме по друг начин. Съветваме пациентите си, които се чувстват добре от даден медикамент, просто да отидат до Турция и да си го купят. Не коментираме дали е професионално или етично, защото това е в името на здравето на индивида. В Турция лекарствата от нашия изчезнал списък  ги има до едно, много по-евтини са, отколкото тук и хората се научиха да практикуват медикаментозен туризъм. Организират се близки на болни, наемат микробус и отиват с рецепти в ръка при съседите. Колкото и да звучи абсурдно, това е единственият начин в момента пациентите да се лекуват адекватно и да не изпаднат в тежко състояние, от което трудно се излиза.

Запазваме желанието на лекарите да не бъдат цитирани поименно, но си запазваме и правото да попитаме в що за малоумна държава живеем?    

Какво правят там горе, освен да си раздават бонуси? Кой специалист с лека ръка подписва спирането на един или друг медикамент, понеже фирмата не искала да го внася, защото пък нямала печалба? Допитва ли се някой до лекарите? Знае ли колко пациенти се лекуват с медикамента и в момента вият като ранени животни, изпадат в кризи, припадат, борят се за глътка въздух, държат се за сърцето и правят всякакви кризи, попадат в болница и отварят работа на други лекари, които ги натъпкват с още повече лекарства?

Трябва ли и ние да се запитаме – това там горе сам безхаберие ли е, или начин да останат по-малко хора, които да тежат на НОИ и пенсионните фондове?

„Иде ми да се самоубия!“, пише момиче с овладяна анорексия, което в момента е в паника, защото ривотрил няма и анорексията се връща.

„Вярвам ти...“, пише й младеж с епилепсия, тъй като и при него пристъпите се връщат.

А ние на кого да вярваме?  Или да издигнем лозунги  „Юруш към Турция!“
Или „Екскурзиите до комшиите са...полезни за вашето здраве“

Или да попитаме: Ще има ли край трагедията на абсурда? 

Обаче кого?

В категории: Здраве


Автор
38
Коментара
38
Коментара по темата
38.
Калина
02.12.2015 17:05:04
3
7
Дали ще пуснат пак ривотрила за сега имам от германия ми донесоха но там е на блистери дали има разлика
37.
росонер
02.06.2015 14:44:05
0
0
Купувам ривотрил от 2 мг за 10 лева 30 хапове тел 0877383637
36.
rosi
10.05.2015 14:35:42
0
0
Nujdaq se ot rivotril s kakva recepta se kupuva ot szrbiq
35.
една от вас
08.05.2015 14:00:35
0
0
Пия ривотрил от 2 мг,вече 8 години! Сега съм в Италия от 2 години. Купувам си го с рецепта и струва 2лв и 79 ст.Или иначе казано-1,44 евро! Само нашите БГ управници,са безгрижни за здравето на хората!
34.
silvi
05.05.2015 19:26:56
0
2
neznam no rosh otvaryat vrati i v svecaria napravi li sa nebostirgach a nashti za jilti stotinki ne se saglasiha sega nie da si patim da im poiskame smetka da se siberem
33.
ДДД
04.05.2015 22:43:25
1
3
Аз взимам ривотрил от 2 мг от един сърбин,продава го по 30 лева и съм доволен.Ако някой има нужда да пише.Мога да питам ако може да взима повече.
32.
ккк
03.05.2015 19:55:45
2
1
Предлагам Ривотрил 2мл.на сръбската фирма Галеника тел.:0895 630 675
31.
венци
30.04.2015 23:05:22
2
1
Търся Ривотрил спешно, номерът ми е 0889625192
30.
мери
27.04.2015 15:42:28
0
0
Снабдих се с Ривотрил от Сърбия от 2 mg по принцип пия половинка от 0,5 mg чувам че сръбския не бил като нашия и трябвало да се завиши дозата, ако някой знае нещо по този въпрос моля да пише. Благодаря предварително.
29.
росонер
26.04.2015 23:04:26
1
2
Мими как да се свържа с теб ,трябва ми ривотрил. Без него не мога да работя,изобщо съм загубен.
28.
росонер
25.04.2015 12:33:23
1
1
Търся ривотрил сега. Пишете или ми се обадете на 0876383637
27.
кико
21.04.2015 21:11:31
3
6
Имам наличен ривотрил 2мл.телефон 0895 630 675 звънкайте имам за сега доста !!!
26.
мими
20.04.2015 18:52:35
1
2
Имам ривотрил от 2 мл ако някой има нужда да ми пише и с молба някой ако има от 0.5 не мога да намеря никъде
25.
Драга
19.04.2015 16:12:24
2
2
И аз имам същият проблем.Детето ми няма лекарство!До кога ще ги търпим!
24.
Hitdobavki.com
03.04.2015 09:39:24
1
1
Hitdobavki.com скоро ще предлага индийски генерик на ривотрила за да помогне на всички нуждаещи се и забравени от държавата пациенти.
23.
emko
28.03.2015 14:56:02
0
2
Srabskia rivotril e idialen vzimaite ot nego
22.
някой
19.02.2015 15:11:17
1
1
На скоро даваха по БТВ , репортаж за едно момче , страда от някаква церебрална парализа и епилепсия , пие Ривотрил
накрая казаха ,ч е се поготвяло от Министерството внос на някакъв заместител , в края на февруари
Моля неподготвени хора да не се изказват , има форми на епилепсия , които се повлияват от него
Има онлайн - да , нооооооо е ужасно скъпо - 2 кутии по 2 мг - над 200 лв , таблетките в зависимост от количеството - варира между 2.50 , и 1.70 долара
21.
silvi 774
18.02.2015 23:32:51
1
3
pomislete za nas bolnite ili e narochno porednata igra da ni ubiete li iskate
20.
Ваня
15.02.2015 21:15:35
3
4
Важат ли в Сърбия или Турция нашите зелени рецепти?
19.
Ваня
15.02.2015 21:13:26
1
1
Със зелена рецепта ли се продава Ривотрил а в Сърбия и на каква цена го купи?
18.
1234
14.02.2015 19:38:48
3
4
Успях да се снабдя с Ривотрил от Сърбия, но май не е точно това, което трябва, защото трябваше да вдигна дозата. Някой купувал ли е от там ? Дайте мнение за сръбския препарат!
17.
ИВО
06.02.2015 18:41:54
0
8
НАЛИ ЩЕШЕ ДА ИМА ЗА БОЛНИТЕ РИВОТРИЛ , А КАКВО СТАТАВА ТОЙ НЯМА ЗАМЕСТИТЕЛ ,ДЕЦА И БАБИ СЪМ ГЛЕДАЛ КАК СИ ТРЪГВАТ ОТ АПТЕКАТА КАТО ИМ КАЖАТ ЧЕ НЯМА ДА ИМА РИВОТРИЛ , МИНИСТЪРА И ЗАМЕСТНИЦИТЕМУ СА ЗА УБИВАНЕ С КАМАНИ И ПОСЛЕ ЗА УЖОЛНЕНИЕ ЗАЩОТО ДОРИ НЕМОГАТ ДА СИ КОНТРОЛИРАТ КОРУМПИРАНИТЕ СЛУЖИТЕЛКИ ОТ ОДЕЛ МЕТАДОНОВИ ПРОГРАМИ
ВИЕ ,НЕ СТЕ ХОРА А ГНИДИ, АЛЧНИ А ПОСЛЕ НАЛИ БОЛНИЯ НАРОД ВИ Е СЛОЖИЛ НА ТЕЗИ ПОСТОВЕ НЕ ДА СЕ ГАВРИТЕ БОКЛУЦИ
16.
online
28.01.2015 16:30:02
3
6
za vas online shopping nqma li be
http://www.healthinner.com/buy-rivotril-online/
15.
извънземен
26.01.2015 21:03:25
2
4
Вие за план "Ран-Ът" не сте ли чели ,чували!Къде живеете?!
14.
до Илонка,
26.01.2015 12:24:19
1
1
направете проверка как се лекува от някои зъболекари в стоматологията- посрещат те с думите- носите ли си здравната книжка,осигурен ли сте, тук всички услуги се заплащат. Цените са безбожни, ами ако нямаш пари?Лекарите и особено сестрите те посрещат като бедняк и те приценяват имаш ли пари...и тогава ти обръщат внимание...За едни процедури ми поискаха баснословна сума, което смая друг частен зъболекар.Като осигурен ме пратиха във Варна...
13.
бургазлия
26.01.2015 12:13:48
0
0
И аз пих по предписание на лекар това лекарство след като минах през лексотан. Бях добре и със причина да го пия- безпокойство. Сама казах на доктора да премина на ксанакс. Преминаването беше ужасно-започнах тремор на ръцето, от който и сега не мога да се отърва.разбрах, че в Америка не предписват такива привикващи лекарства. Основно четох, че то е при еписепсия.Тук лекарите го предписват, защото е с бързо действие и не ги интерисува, че се привиква към него.за мене при този ни живот изпитваме много силен стрес и хората са на деприсанти, за да издържат!На никой не му пука, че живеем на лекарства!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12.
Гражданин
25.01.2015 16:41:52
1
6
Нищо чудно и нарочно да го правят с цел, да се самозатрият болните, вече нищо няма да ме учуди. Единственото което ме учудва е защо все още няма протести искащи оставката на тази мутра Бойко, понеже на всички е ясно че когато той дойде на власт, настъпва ужаса и геноцида - вдигане на тока, мачкане на малкия и средния бизнес, а сега и спиране на лекарствата. До кога ще търпим тия убийци, време е народа да се вдигне и да ги изметем!!!
11.
ТТТ
23.01.2015 22:52:23
0
9
Пуснете лекарството, изроди мръсни! Не виждате ли, че лудите вече се покатериха по покривите? Пуснете го за 20, за 30 лева, ако трябва, но не лишавайте блните от спокойствие!
10.
Хитлер
23.01.2015 17:40:55
0
14
Върнете ривотрила бе, Касабова ще вземе да се подпали в редакцията, та целия Флагман ще отиде..Къде ще четем после налудничави истории???
9.
Георги
23.01.2015 11:10:01
1
7
Бих искал да кажа на авторката, която е известна с витиеватия си стил а ла „24 часа“ и „Труд“, че думата „илач“ няма място в подобна статия. Учудвам се, че в сайта няма редактор, който да ѝ обясни някои основни положения в стилистиката, с които тя би трябвало да е запозната след като е доайен в бургаската журналистика.
Всъщност истината е, че държавата нехае и не регулира почти нищо, а фармацевтичните фирми си гонят таргетите и печалбите и не им е изгодно да предлагат медикаменти, от които не печелят. Много „илачи“ изчезнаха по този начин. В същото време знаете ли колко доктори обиколиха света на техни разноски и колко подаръчета получиха?
8.
Do 3
23.01.2015 01:46:41
2
4
Napulno prav ste. Tova "lekarstvo" vodi do shizofreniq. Poznavah chovek koito pochina ot tazi gadost. Leka mu prust!
7.
Js
22.01.2015 20:45:56
0
2
Предлагам всички зависещи от това лекарство, на определена дата пред МЗ и Парламента !!! С вопли и отчаяния нищо не се постига!
6.
До ДД
22.01.2015 20:27:02
2
9
Вярно е, че е пълно с тъпаци, начело с теб. Но ако детето ти беше епилептик, нямаше да пишеш така. Не ти го и пожелавам!
5.
ддд
22.01.2015 19:43:23
4
4
Това е като руско сериал, пълно е с тъпаци тук.
4.
ддд
22.01.2015 19:43:22
7
2
Това е като руско сериал, пълно е с тъпаци тук.
3.
Изроди!
22.01.2015 19:26:29
2
10
Имате ли идея какво е това лекарство? Имате ли идея, че пациентите могат или да умрат, или да луднат, ако им го спрат? Сещате ли се, че след сериозна криза някои се инвалидизират? После защо имало толкова болни в ТЕЛК. Ами от идиотите в МЗ, които са опасни за нашето здраве.
2.
Ник
22.01.2015 18:18:42
1
14
Македонски, много си прав. Имам приятел, който е със страхова невроза. Беше светъл и добър човек, но откак му спряха ривотрила е намусен, мрачен, страшен. Кой прави това?! Кой ни прави зли?! Кой иска хората в БГ да се палят или още по-лошо - да палят другите?! Мисля, че или политиците ще се променят или ще се наложи ние да ги променим. И то по страшен начин! Защото положението на хората днес е страшно!
1.
Македонски
22.01.2015 18:04:01
0
22
Ако унищожаването на икономиката е завоалиран геноцид, то спирането на лекарства, е явно и съзнателно убиване на хора от всякакви възрасти. Днес ще спрат лекарствата, утре тока, в други ден водата, храната отдавна ни я спряха... Искам да кажа на всички, дето се мислят за вечни в управлението, че българинът е много търпелив и толерантен човек, но избухне ли пак, както през 2013, този път ще стане страшно. Опитахме се, но вече става все по-ясно, че светът на много богатите и светът на крайно бедните, не могат да живеят заедно. Внимавайте дерибеи, мутри и скотове, да не се ударите пак в Смирненски. Защото вашият свят отдавна е ИЗЛИШЕН!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори