×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте 3 опасни пешеходни пътеки, които дебнат бургазлии


Вижте 3 опасни пешеходни пътеки, които дебнат бургазлии
Зебрата към магазин „Била” е един от най-рисковите участъци в града, тъй като преминаващите автомобили се движат с много висока скорост и видимостта към пътеката е лоша
18 Януари 2015, Неделя, 16:21 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки Авторът

Няколко тежки инцидента с пешеходци станаха за по-малко от месец на такива критични места в Бургас


За тъмни и опасни пешеходни пътеки в различни точки на града алармират бургазлии. В рубриката ни „Вашият сигнал до ФЛАГМАН” читатели призоваха за повече внимание и по-добро обезопасяване на зебрите. Няколко тежки инцидента с пешеходци станаха за по-малко от месец на такива критични места в Бургас.

На 15 януари „Шкода Октавия” помете двама на пешеходната пътека за магазин „Била” в ж. к. Братя Миладинови.  /ВИЖ ТУК/ Точно тази зебра е един от най-рисковите участъци в града, тъй като преминаващите автомобили се движат с много висока скорост и видимостта към пътеката е лоша. Няма поставена светлинна сигнализация или легнали полицаи, а светофарът тук не работи.

„Всеки ден минават от тук все едно са на рали, колко души трябва да бъдат пометени, за да се предприемат мерки”, пита бургазлия.

Жители на ж. к. Меден рудник сигнализират, че всеки ден с риск за живота си пресичат кръстовището, което е на метри от първата и последна спирка на градския транспорт. Притеснени родители молят там да  бъде поставен легнал полицай, който да сигнализира на шофьорите да намалят скоростта.
И тук дори и на пешеходната пътека, колите минават с бясна скорост. Шофьорите се оплакват, че от двете страни им е трудно да излязат на главният път, а  причината пак е високата скорост.  „Трябва да се направи нещо, трябва да се сложи легнал полицай, да се подобри осветлението в комплекса. На спирката слизат деца, които се прибират от училище в близост има и детска градина, опасно е с тази скорост”, недоволства бургазлийка.

Именно тук преди месец бял "Фолксваген" блъсна 60-годишна пешеходка, за щастие тя не пострада сериозно /ВИЖ ТУК/.

Това е най-рисковата зебра в ж. к. Меден рудник, тук инцидентите са
ежедневие


На една от пешеходните пътеки на бул. "Димитър Димов" осветление има, но през зимния сезон то се оказва почти незначително. Много пешеходци се оплакват от прелитащите коли. Шофьорите пък недоволстват от тъмното облекло на пресичащите и липсата на внимание от тяхна страна /ВИЖ ТУК/.

Това е пешеходната пътека в близост до детска градина "Златна рибка"


Очакваме Вашите сигнали на редакционната ни поща: [email protected] или на тел. 0899 848 081, 0884 833 331 и 056 84 02 81




11
Коментара по темата
11.
BERLIN
19.01.2015 07:49:35
0
5
НА БЪЛГАРИНА САМО С ВИЛАТА ПО ВРЪТА ИНАЧЕ УПРАВИЯ НЯМА КАТО ГО ОТПУСНЕШ НЕ СЕ УСЕЩА КАТО ГО НАТЕГНЕШ ПОЧВА ДА СКИМТИ КАМЕРИ,ГЛОБИ,ВЗЕМАНИЯ НА КНИЖКИ И Т.Н. НО ЗА КАКВО ИЗОБЩО ГИ КОМЕНТИРАМЕ ТИЯ РАБОТИ КАТО ХОРАТА ОТ КОЙТО ЗАВИСИ ТАЯ РАБОТА НЕСИ МЪРДАТ ЗАДНИЦИТЕ
10.
Бирата
19.01.2015 07:44:07
4
3
АМИ ПО ЕДНА КАМЕРА ЗА СКОРОСТ И ГОТОВО ХЕМ ХЪЗНАТА ПЪЛНА ХЕМ ПО МАЛКО ПРОЙЗШЕСТВИЯ АМА НАЛИ УМНИЦИТЕ ОТ ПРЕДНОТО НС ГИ ОТМЕНИХА СЕГА НАРОДА СИ ПАТИ В ЦЯЛ СВЯТ КАМЕРИТЕ СА АКТУАЛНИ САМО В БГ -НЕ
9.
Румяна
19.01.2015 00:39:09
0
3
Флагман а какво ще кажете за пешеходната пътека в жк Меден Рудник до битака на светофара? Даможе да има светофар, но това не ги кара да карат нормално. Не веднъж сне били с децата ми на косъм. (Освен това н тази улица 7няма никакво осветление.) Някакви мега "тежкарчета" вчера взели книжки и сега са големи състезатели и малко по надолу или от среща има полиция и нищо не прави, защо? Заповядайте някой ден или нощ и снимайте да видите за какво става на въпрос, а падне ли сняг елате и ги вижте
8.
На ГЕРБ "кмета" антиевропейския стандарт
18.01.2015 22:55:50
7
12
Евростандарт, ама дръжки !

В цял свят пешеходните пътеки се маркират със СВЕТЛООТРАЗИТЕЛНА БОЯ, в родния ни Бургас са омазани с обикновена бяла и червена боя, която въобще НЕ Е ГОДНА за пътна маркировка.
Да, защото една бака от 10кг. СВЕТЛООТРАЗИТЕЛНА боя за пътна маркировка е 300 лева, а същата бака бяла или червена боя е 30 лева.
И докато администрацията на "лошият" кмет Йоан Костадинов маркираше със СВЕТЛООТРАЗИТЕЛНА боя лентите на пешеходните пътеки и ОСЕВИТЕ ЛИНИИ, откакто е Димитър Николов кмет ....... мажат с обикновена ацетонова боя.

Хайде сега сметнете КОЛКО БЛЪСНАТИ пешеходци има вечерно време на пътеките от 1999г. до 2007г. и колко от началото мандата ГЕРБ та до днес !??
7.
Spectator
18.01.2015 22:55:32
3
5
Всички сте прави,че пешеходните ни пътеки са слабо осветени,има няколко с ново осветление,но повечето са пълен мрак...И аз съм на мнение,че след залез нищо не се вижда,но на бургазлии им липсва навик да ги използват... Особено около Новата поща и на Ботева има всякакви зомбита,които пресичат навсякъде освен на пешеходни пътеки ... Както се иска от шофьорите да спазват правилата (знаем си,че и шофьорите вечер са симпатични рейсъри,но това е друга тема...), така и пешеходците трябва да бъдат наказвани сериозно ...
По осветени пешеходни и по-големи глоби за пешеходци ...
6.
Кмета
18.01.2015 21:23:31
5
9
Пешеходните пътеки са по всички евростандарти, просто пешеходците ни са бавни.
5.
Вяра
18.01.2015 20:57:45
1
10
Флагман препратете тази статия на общината - компетентните длъжностни лица да вземат мерки!
4.
да
18.01.2015 20:23:26
1
11
Да-от близо 3-4 години се пише за тези пешеходни пътеки- не знам,как и кой "ги реди" и :казва" къде и как да са .
Но до този момент така или иначе не са предприети никакви мерки за безопасността на гражданите-напротив смъртните случаи се увеличават!
3.
п-
18.01.2015 20:19:14
1
11
Наистина и 1 ,и 2 са точни - къде така наречената грижа и особено контрол от общината? Тези инспектори от УККОРС ли е ,какво е не знам,но вместо да се вменяват в ролите на полицаи,да се вземат в ръце и да контрилират най-наболелите проблеми - а това с пешеходните пътеки си е най-големия проблем.На някои места са поставени безразборно буквлано през 10метра,а на други,където трябва да са - ги няма ! А това за паркоместата в синя зона - пълен смях,бронята на автомобилите е върху пътеката...
2.
do 1
18.01.2015 20:10:18
1
18
Абсолютно сте прав!
Общината се оказа най-големия враг на живота на хората в Бургас-а защо?
На първо място осветеността на пешеходните пътеки/трябва да има най-малкото смъртен случай,за да се освети добре пътеката/;на второ място:отстоянието на паркоместата,начертани от т.нар. Община до пешеходните пътеки трябва да е не по-малко от 5 метра съгласно ЗДП - навсякъде паркоместата на синя зона са буквално на не повече от 30-40 сантиметра от пътеката.Когато застане пешеходец да пресича,буквално не се вижда от паркирания автомобил,камо ли да е дете...Кой тогава е виновника и от "къде мирише рибата"?
Значи се доказва,че Общината с нейните служители страда от хронично недоглеждане,което в повечето случаи коства човешки живот.
Ами да споменем ли,делото което Общината обжалва за дървото отнело живота на 25 годишния Пейо? Каква наглост и висша простотия!!! А ние съвестно си плащаме местните данъци,че и децата ни нямат право на детска градина за това?
А как ние да "санционираме" Общината???
УМРЕЛИ ЛЕБЕДИ...
1.
мони
18.01.2015 19:34:45
1
28
Всички пешеходни пътеки, в Бургас, са слабо осветени с мъждукащи лампи, абсурдно е да видиш пресичащите хора облечени в тъмни дрехи, след 17ч
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици
Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори