×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман! След трагикомичен екшън бургаската МБАЛ „Черноморска“ смени собственика си


Първо във Флагман! След трагикомичен екшън бургаската МБАЛ „Черноморска“ смени собственика си
Собственикът на "Софиямед" д-р Михаил Тиков се явил пред лекарите от МБАЛ "Черноморска" и обявил, че е новият собственик на здравното заведение след едномесечен цирк, който разигравали с досегашния шеф д-р Пенко Пенков
Тема в развитие
виж още
скрий
12 Януари 2015, Понеделник, 12:39 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

В продължение на месец д-р Пенко Пенков и д-р Михаил Тиков подлудили лекарите, като и двамата твърдели, че са шефове


Бургаската МБАЛ „Черноморска“, която обслужва най-големия жилищен комплекс в града - „Меден рудник“ и на която бяха възложени големи надежди да вдигне нивото на здравеопазването в района, смени собственика си след едномесечни екшън сцени. Новият собственик, макар и все още неофициално, е известният бизнесмен д-р Михаил Тиков, който създаде болниците „Софиямед“, „Здраве Пазарджик“, „Пълдинмед“, научи Флагман.бг. Самият той вчера се явил пред лекарите и служителите в МБАЛ „Черноморска“ и обявил, че собствеността му е изцяло прехвърлена от сливенският бизнесмен д-р Пенко Пенков, който е досегашният собственик. Докато се финализира обаче сделката и се изчистят юридическите подробности здравното заведение щяло да се води ЕООД с управител неизвестният на медиците Теодор Ушев. Д-р Тиков даже обещал, че днес ще преведе заплатите на лекарите, които от месеци чакат на нокти възнагражденията си, тъй като ги получаваха със забавяне от досегашния си шеф.

Битката за собствеността на болницата ставала повод за разиграване на истински цирк пред очите на лекарите. Преди седмици пред тях се явил д-р Пенков, който заявил, че все още е шеф, само няколко дни след това дошъл и д-р Тиков, който направил същото. Двамата си прехвърляли пари и собственост, а за лекарите средства не оставали. Стигнало се до там, че в един момент д-р Тиков бил собственик на сградата, а д-р Пенков пък побързал да прехвърли собствеността на МБАЛ „Черноморска“ на болницата си в Сливен, разказаха потресени служители в здравното заведение. Двамата шефове си отправяли остри реплики в присъствието на медиците. Д-р Тиков заявил, че  е изплатил цялата сума на Пенков, както и задълженията и ипотеките на болницата. Обещал, че ще инвестира в техника, тъй като през последните години тя била напълно занемарена, заради финансовия батак, в който я напъхал д-р Пенков.

„Обнадеждени сме, дано най-после това здравно заведение да тръгне напред и да може да предлага качествено здравеопазване на хората не само от ж.к. „Меден рудник“, но и на целия град“, казаха лекари от многопрофилната болница.

Все още сделката не е вписана в Търговския регистър, но лекарите днес очакват да си получат заплатите от д-р Тиков, които той им обещал, тъй като преди Нова година им е била платена само част от тях.

„Това ще покаже дали новият собственик има сериозни намерения към развитието на МБАЛ „Черноморска“, казаха с надежда медици.

В категории: Здраве , Бургас


19
Коментара по темата
19.
az
13.10.2015 17:50:56
0
0
za6to nqma sled obqd rengen nima trqbva vsi4ki da sme bezrabotni za da mojem samo sutrin da si napravim snimka minalata sedmica rengena ne rabote6e v4era v 16,30 rengenolojkata be6e bolna dnes sled obqd ne raboteli.kak da go razbirame tova nima trqbva da sme bolni samo predi obqd?
18.
Lekari sta4ka vednaga!!!
05.03.2015 10:48:34
0
2
na toq Tikov li e Takov li e mu pojelavam da hvane rak na 4ervata,tumor v glavata i kamuni v bubrecite,proklinam go nego i cqloto mu semeistvo da se blusnat 4elno v tir i da puknat v adskite mu4eniq,za tova 4e ostavq sumati personal koito mu raboti bez zaplati postoqnno,ama taka e bedna dushichka,vse shte se nameri koi da mu s4upi ruce kraka siguren sum!!!
17.
Ало, номер 16
15.01.2015 20:51:08
3
3
Ало, номер 16, неанонимния пич, като те изгониха, сега много си вириш носа, но няма да те вземем обратно.
16.
Пич
15.01.2015 19:47:15
3
3
До 15.анонимния гъз!!!Стой си там в ..Копърката..разкрит си!Стой си като Гюро Михайлов и чакай за редовна заплата!
15.
До Роки
14.01.2015 22:03:32
4
2
Роки, то понеже новият не бил стока, затова има 10 болници и нито един човек от персонала му не е напуснал от неговите болници.
14.
РОКИ
13.01.2015 22:12:16
2
7
Честито!!!Новия собственик е по-голям мафиот от д-р пенков,с повече далавери..виж в гугъл/да ти се завие свят -то паркинги,поликлиники,б-ци,складове,аптеки,жена му с фалшива диплома и т.н./.Нищо добро не я чака мбал-Черноморска,който може от състава да се изнася!
13.
и
13.01.2015 13:04:31
1
7
и освен това, те ни гонеха, после тичаха да ни викат да се връщаме. е и какво стана сега - изгониха ги тях, големите собственици и управници на болницата. добре я купи друг, че да ги разкара всичките от администрацията, за да видят какво беше на хората, които тормозеха.
12.
да бе
13.01.2015 12:56:37
1
6
да бе, от трън та на глог за некадърниците! никой не му е избягал от другите болници на новия собственик, така както бягат хората от Черноморска, щото много умници я управляваха.
11.
mapmalad
13.01.2015 12:25:28
1
9
С новият собственик ситуацията е : от трън та на глог!!!
Древна народна мъдрост но точно на място.
10.
Дано
13.01.2015 11:48:41
0
3
Дано болницата да случи на новия собственик и да почне да работи като хората, за да помагат специалистите от нея, че само с крясъците и истериите на тоя и оня няма как да стане. Като й е слаб мениджърския екип, какво развитие очаквате? И тези специалисти, които са останали и те ще избягат заради луди управляващи.
9.
РЕ-8
13.01.2015 08:19:50
0
6
Сива кардиналка от Сливен - комадореща цялата болница.
8.
Коя
13.01.2015 06:17:16
0
5
Коя е тази Янита - някаква от управляващите ли? Защо я споменавате?
7.
Въй Въй
12.01.2015 21:22:18
0
10
Това не беше ли тази болница , с която Община Бургас се пъчеше . Още преди време беше ясно , че този известен в цяла България мошенник д-р Пенков има някакви вземания давания с некои фактори в Общината
6.
Странно
12.01.2015 18:15:05
1
5
Кога са сменяли собственици, като на сайта на болница на първа страница е старият собственик. Не е сменена информацията ли, или какво?
5.
RE 1
12.01.2015 16:01:15
1
6
Справка :
Янита Митева - старши лаборант
"Югозападен Юредически Факултет гр.Варна - магистър Публ.администрация" - какво е това ?
4.
д-р ХЪРКОВ (А така)
12.01.2015 14:49:03
4
8
Д-р Пенков да беше пуснал алармата , както мен - та да се чуе надалеко.........
Каква университетска болница щеше да има тук.
3.
KLUCOHOR
12.01.2015 13:17:31
1
11
Както тръгне-така ще продължи.
Поне ще има нов майтап.
2.
въйвъйвъй
12.01.2015 13:14:28
0
12
Ми то в тая болница нищо не работи, ни рентген, ни ЯМР. Докога?
1.
ЧУДОМИР
12.01.2015 12:24:31
0
8
Янита Сеа трябва да си стои в Сливен.
И ко ши прай там?
Ама нали си има дипломи , нема страшно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори