×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

45 миньори от Бургас на бунт под земята, лъжат ги за заплати


45 миньори от Бургас на бунт под земята, лъжат ги за заплати
45 миньори от Бургас стачкуват под земята. Работниците заплашват, че дори да е застрашен животът на някои от тях, няма да излязат на повърхността.
17 Декември 2014, Сряда, 09:00 ч.

В 12 часа ще излезе само един от служителите на мина „Черно море“, защото майка му починала скоро

45 миньори от Бургас стачкуват под земята. Бунтът в мина „Черно море“ започна тази сутрин. Служителите, чиято смяна свършва в 12 часа, обявиха, че няма да излязат на повърхността докато не получат парите си. Само един от тези, които са на 300 метра под земята, ще излезе на обяд, защото майка му е починала наскоро и днес се прави помен.
Този път стачката е без предупреждение, съобщава ТВ7. Миньорите трябваше да си получат заплатите на 15 декември, но отново са били излъгани.
Последното плащане на миньорите е било през октомври, когато те са получили аванс в размер на 350 лв.
Работниците заплашват, че дори да е застрашен животът на някои от тях, няма да излязат, защото това е поредна гавра с тях.
Положението може да стане критично довечера, когато престоят на 45-мата мъже под земята надхвърли 12 часа. Тогава ще се появи реална заплаха за здравословното им състояние, а на ръководството нищо не остава, освен да приготви лекарства и храна за стачниците.
Изпълнителният директор на мина „Черно море“ Евгений Николов обясни пред репортер на Нова телевизия, че сумата, която трябва да получи, за да може да изплати всички възнаграждения, е 510 000 лева. Те трябва да бъдат преведени от НЕК на Топлофикация – Сливен, а топлофикационното дружество да се издължи на мината за въглищата.
„Непредвиден беше този протест. От синдикатите не бяхме взели такова решение. Бяхме склонни да изчакаме, но хората не могат да стоят повече без заплати. Те са си изработили парите с честен труд и трябва да си ги получат“, заяви в интервю за бТВ председателят на синдикат „Подкрепа“ в мината Радослав Радуков. „Ще има при тях медицинско лице в рудника. Дано да не се стигне до най-тежкото!“, каза още той.
Преди три месеца 60 миньори от бургаската мина останаха на 300 метра под земята близо 48 часа. Някои от тях бяха изкарани принудително заради влошено здраве. Протестът отново е заради НЕК, защото не се разплаща с ТЕЦ-а.

В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
dd
17.12.2014 10:34:11
0
0
KUDETO IMA SINDIKATI IMA SAMO MURZEL, PODKUPI I NISKA PRODUKCIA.
15.
Velika Bulgaria
17.12.2014 10:30:19
0
0
Az sushto se buntuvam vuv mazeto, ama ne me pishat po novinite, ug!
14.
ee
17.12.2014 10:29:09
0
0
Tova che vlizat v dupka pod zemiata, ne gi pravi minori.
13.
Dalavera
17.12.2014 10:25:26
0
0
Ami az ako se zatvoria vuv edna kutia pod masata, moge li niakoi da mi plashta?

Pitam.
12.
dd
17.12.2014 10:17:08
1
0
Te skoro i svirki shte iskat....Burgas samo iska, a stoi da pie kafetata i da pafka sus anzuga.

Pone da se biaha zapisali v universiteta...hora da stanat.
11.
Anna Rimska
17.12.2014 10:11:06
2
0
iskam da kaga che "bunt" ne se izpolzva kogato ima sobstvenik i pri business. Bunt e politichesko poniatia. Bunt e na Putin guza koito skoto shte mu go skusat, shtoto e tup diktator. Kogato ima business, ima dogovori, te ne moge da praviat "bunt" ami mogat da si zaminavat i da sudiat. Taka che Flagman, moge dosta da uchite za modernia sviat i kapitalisma, predi da pravite elementarni greshki.
10.
d
17.12.2014 09:56:16
4
0
BURGAS E SVIKNAL SAMO PO KAFETATA DA RABOTI, A SEGA KAKVO, I KAFE LI ISKAT DA IM NOSIM? STIGA NI ZANIMAVA SUS TUPACI.
9.
Do 8
17.12.2014 09:55:04
2
1
Ami shte izvikame Kitaicite.
Te dori za edna godina biha rabotili bez pari, samo i samo da imat rabota i da vlezat v materiala.
8.
Anna Rimska
17.12.2014 09:52:48
2
0
ami sega sus iznudvachi li shte ni razseivate, Flagman?
7.
chocho
17.12.2014 09:51:34
2
1
A KAFE DALI ISKAT?
6.
Capitalism always wins against communism
17.12.2014 09:50:34
2
0
Haha, Burgazlii mnogo ne sa sviknali da proizvegdat. Komunistite im ubiha industriata, i sega samo po plaga spat. Bas durga, tova ne sa nikakvi minori, ami samo iznudvat choveka koito e pochnal tazi mina sus givota si.
5.
FREE BULGARIA
17.12.2014 09:47:05
2
0
Ama te skoro shte iskat i na 40 godini da se pensionirat. Da eba, vikaite kitaicite, sega zaradi tezi tupaci, shte spira proizvodstvoto na celia grad.
4.
DA AMA NE E TIAHNA MINATA, CHE DA IZNUDVAT SOBSTVE
17.12.2014 09:45:20
2
0
Tova e tupia bulgarin -- ako toi beshe kachestven minor -- shte si vzeme shapkata i shte otide drugade. Ama shtoto ne sa nikakvi minori sega iskat oshte i oshte pari -- ami kato ne ti oturva -- zaminavai. Da ne bi da im e lesno na sobstvenicite. Sobstenicite poemat celia risk. Te legat budni da se pritesniavat ako neshto ne e nared. Da eba tupite rabotnici. Kato ne ti oturva, se mahai. Ako beshe cenen, shteshe da namerish nachin da se plasirash drugade. A SEGA SAMO IZNUDVATE SOBSTVENIKA, A TOVA E NEGOVA MINA.
3.
Jena
17.12.2014 09:25:28
1
2
Jalko za horata
2.
Slabaci
17.12.2014 08:23:45
10
0
Tova ne sa minori. Tova e dobituk bez poznania i trenirovka.

Ako sa istinski minori, sega niamashe zena da imat.
1.
dd
17.12.2014 08:19:30
11
1
Da go duhat. Ako biaha istinski minori, sega niamashe da sa bedni.

Garantiram, che nikoi ne vzima klasove da si podobri poznaniata po geologia, ili puk da dokara zapadna kompania sus nova aparatura.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори