×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Директорката на училището в Дебелт подаде оставка часове преди да я уволнят дисциплинарно


Директорката на училището в Дебелт подаде оставка часове преди да я уволнят дисциплинарно
В училището е нямало никакъв контрол и директорката има вина за инцидента с изнасиления 11-годишен Гошко
11 Декември 2014, Четвъртък 11:32ч.
Автор: Флагман.бг., снимка: архив

Поведението й е безкрайно безотговорно, каза зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева
Директорката на училището в Дебелт Таня Вангелова е подала оставка, считано от 12 декември. Това съобщи преди минути зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева.

Подаването на оставка съвпада с приключването на проверката, която се очакваше да доведе до дисциплинарното уволнение на Вангелова. Още в понеделник РИО на МОН в Бургас се сезира по случая с изнасиленото момченце в ОУ "Антон Страшимиров" в Дебелт и направи пълен одит на работата на училището, констатирайки, че контролът е безкрайно занижен.

Пред Флагман.бг шефът на инспектората Виолета Илиева недоумяваше защо Таня Вангелова не я е уведомила в петък, а в понеделник.

В ОУ "Антон Страшимиров" ще има назначен вр.и.д. директор до провеждането на конкурс. Взети са мерки за подкрепата на децата в риск. Изпратени са и  психолози от Варна, уточни зам.-министърът. Според нея Таня Вангелова тъй или иначе е щяла да бъде уволнена, но подаването на оставката ускорявало процедурата. В противен случай щяло да започне тежка процедура, която да се влачи месеци.

В категории: Средец


36
Коментара
36
Коментара по темата
36.
сирма
22.12.2014 16:56:00
0
2
сега стамена дякова която е нашутена от илиева от рио в дебелт ще оправи нещата....
35.
велчо
14.12.2014 17:04:47
0
1
гошо смока,началната учителка е специалиста на дпс.
34.
фара
13.12.2014 10:34:28
1
1
Какво сте гракнали да я защитавате тази?
Тя е отговаря ЛИЧНО за сигурността на учениците и учителите.
Още по-важното е защо не е предприела нищо, след като е имало индикации за тормоз?
Да отговаря, въпреки че според мен е доста късно - щетите са огромни. Никой нормален родител не би пуснал детето си в това скапано училище.
33.
!!!
13.12.2014 01:24:54
0
3
Ама то как социалните и министърката се изказват ,че директорката и учителите са виновни, след като разследването тепърва започва и след ,като никъде полиция и прокуратура не са обявили официално къде, кой и как е насилил това дете ? Дори четох и интервю на майката, че това не било за сефте . И ако е така защо няма повдигнато обвинение срещу нея? След, като това не му е сефте на детето ,защо тя чак сега сезира и то не органите на реда, ами раздухва в някакъв клюкарски сайт първо? Имам оше доста въпроси, но се чудя към кой да ги задам, че нещо не ми се връзва цялата тая история!
32.
неблагодарници
13.12.2014 01:14:51
0
3
Тези от Дебелт, които се обърнахте против директорката ни -я се сетете, колко пъти Ви е помагала в личните Ви проблеми, колко пъти, като си пращахте децата без пари за закуска и гладни ,вадеше от джоба си да Ви ги нахрани, колко от Вас я търсехте за помощ от личен характер и др и др. да не изброявам. Как не Ви досрамя да правите тези долни интриги! Вашите деди са казали отдавна "храни куче да те лае ".Евала на директорката за подадената оставка, не заслужавате да Ви търпи просташките и долни постъпки. Плюете циганите пък сте по-лоши от тях!
31.
Павлова
13.12.2014 00:58:36
0
2
Разпантена държава, разпантени родители , разпантени деца! Я да се върне бай Тошовото време,че забравихте, добрата дисциплина с помоща на учителската показалка,а след провинението в училище и шамарите на бащите си...ред и дисциплина имаше..и уважение към учители и родители. Също така циганите си знаеха мястото в гьола! Стига сте хулили директорката Уважаеми "ЗАГРИЖЕНИ родители" ,ами си вижте плодовете на криворазбраното Ви гнило възпитание на собствените Ви деца, че наблюдавам доста често как сами не можете да си ги търпите, какво да говорим за учители и директори как Ви ги търпят. Ми как няма да си подаде оставката директорката..аман от вашите простотии...не се написахте на глупости! Като гледам в какви изроди сте превърнали собствените си деца, кога ще дойде време да четем за подадена оставка на "родител".
30.
бкп
12.12.2014 06:43:00
1
3
Минчев, внимавай с писанията! По-младите може да не знаят, но ние помним кандидатурите ти и връзката с БСП. Имаме и документи. Така че внимавай кого плюеш!
29.
шерлок
11.12.2014 22:47:22
6
4
Хайде да направим разследване. Изнасиленото детенце е било години в дом Щурче. По мои наблюдения , децата там са леко недохранени. Съответно това сладурче в момента е не повече от 30 килограма.Не защитавам сиганина , който го е насилил , но сиганина е малко по тежък от Гошко - съответно 40 кила .От това , което прочетох - насиления има разкъсвания и кървене -съответно малкото гадно сигане трябва да искочи с огромна паламарка ! На фона на 40 кг живо тегло простооо няма как ! Някой може ли да реши задачата ????????????
28.
асдф
11.12.2014 22:32:13
1
5
Защо никъде не е споменато че ресурстния учител е бивш директор на Коджакафалията , изгонен от там ??????@@@@@@@
27.
ваня
11.12.2014 22:30:16
0
2
Това не е решение оставка и кво друг на неиното място изобщо трябва пална промяна като начало мангали да няма
26.
Гергана
11.12.2014 22:29:10
0
4
Защо не търсите отговорност от ресурсния учител?Той е главният виновник,защо не знае къде ходят неговите ученици?Защо не го питате какво прави на часа с децата, или защото има силен гръб!?Сигурно,в училище-интерната Бургас също не беше виновен? а сега и ресурсен учител.Господине за Тебе трябва да осигурят психолог и ресурсен учител
25.
глория
11.12.2014 21:38:05
2
6
ама нали злобарката В. Илиева взема 6 заплати като я освободиха от РИО.
Сега ще ги въстановили.
24.
мунчо
11.12.2014 20:44:37
0
5
Само Гошо смока директора на СОУ Средец може да оправи всички бакии в Дебелт.Изнаете ли защо защото той е винаги напушен демек леко тренкен и тези неща ще му се виждат като нещо съвсем нормално.Илиева знаете го добре това но си траетете той иначе спечели конкурса само че беше сам плюс това бе с пробация за употреба на алкохол е само магаре па макар и куцо пак ще спечели на Тодоров ден нали г-це Илиева това са кадрите
23.
мунчо
11.12.2014 20:44:37
1
7
Само Гошо смока директора на СОУ Средец може да оправи всички бакии в Дебелт.Изнаете ли защо защото той е винаги напушен демек леко тренкен и тези неща ще му се виждат като нещо съвсем нормално.Илиева знаете го добре това но си траетете той иначе спечели конкурса само че беше сам плюс това бе с пробация за употреба на алкохол е само магаре па макар и куцо пак ще спечели на Тодоров ден нали г-це Илиева това са кадрите
22.
Родител
11.12.2014 20:34:32
0
9
Абе като се хване тоя боклук изнасилвача, като му се отреже парчока с лозарската ножица, и бой на родителите, ха да видим другите родителите как ще се стреснат и сами ще предупреждават децата си да бъдат добри в училище, че не се знае, може да дойде някой луд татко с нож и пистолет да отмъсти! Саморазправата е най ефективна!
21.
няма име
11.12.2014 18:44:02
1
9
Разбирам ти какъв си щом разсъждаваш така за една институция ... те майките дето ще ги е страх да пуснат децата си в това училище не знаят през целия ден къде са децата им, тъй като са заети да им търсят поредния баща... Стига безсмислени спорове...Става въпрос, че всичко се пресъздаде по начин изгоден за някой... Не се оправдава злодеянието, но търсете вината в начина на игрите и разсъжденията на децата си... не в хората, които са ги изучили и до някъде изхранвали и обличали...научени са от къщи на това поведение... стига сте коментирали без да сте присъствали и един ден на учебни занятия...а и не съм учител, а гражданин, живеещ между цигани и българи - българи , който пък са български цигани...
20.
до 19
11.12.2014 17:29:59
2
22
Късно е чадо учители да правят човек от седемгодишни деца,идващи от семейства с различен социален статус и различни ценности.Възпитанието започва още от раждането.Пък и когато учител Ви кани в училище за да обсъдите проблем свързан с детето Ви, обикновено тръгвате като на война-нахъсани,че вашето дете е само и единствено право и всички около него му нарушават правата. Поне повечето родители са такива.Резултатите от вашата родителска "загриженост" се проявяват с цялата си сила когато детето стане голям човек и целият свят се оказва виновен за неговата безотговорност.Не товарете учителите с родителските си отговорности.Добри резултати се получават само ако учители и родители се подкрепят взаимно и не допускат учениците да ги манипулират.Не зная какво значи скапано училище, само разбирам че Вие лично не уважавате институцията училище и хората,които работят в него.Жалко, а какво да очакваме от детето Ви?
19.
ДО няма име
11.12.2014 17:06:01
7
6
Децата и родителите няма да искат за нищо на света да ходят в това скапано училище. И защо да го правят? Години ще са нужни това зверство да бъде забравено от децата...Много тесногръдо разсъждавате.
В Средец може да има много циганчета, ама вие сте учител и взимате заплата, за да ги направите хора, нали?
18.
big
11.12.2014 15:58:11
8
7
Защото добрият ръководител винаги знае какво се случва, когато има оплаквания и жалби от родителите трябва да вземе адекватни мерки и да предотврати подобни случки. Просто и елементарно е, щом е имало предишни оплаквания и въпросния мангал е нарушавал реда и дисциплината в училището е трябвало много отдавна да бъде изхвърлен от там и нямаше да се стигне до нещо подобно. Както и всички останали, които представляват заплаха за останалите деца и които демонстрират подобно поведение. След като не са взети мерки, за да се предотвратят такива случки за в бъдеще, това значи че въпросната директорка толерира подобно отношение и има пряка вина за случилото се, което пък значи, че даже трябва да се подведе под отговорност. Не се правете на луди, престанете да се защитавате един друг. Единственото, което мога да ви пожелая, щом толкова много я защитавате е това да се случи и с вашите деца, та да видим тогава каква песен ще пеете.
17.
...
11.12.2014 15:32:33
4
12
Защо хвърляте всичката вина върху директорката? Тези които са ходили в училището много добре знаят къде е тоалетната и къде е директоркия кабинет. Разстоянието е доста, няма как тя да е чула в тази ситуация. Обвинявате нея, а никой нищо не казва за циганите, които всъщност са виновниците за това. Трябва те да се накажат! Но в нашата държава това няма да се случи. Най-лошото нещо което може да направят на това циганче, е да го преместят в друго училище и някаква минимална глоба на родителите, която те, естествено, няма да платят. НЕ ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ В ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА!!!!!!
16.
big
11.12.2014 14:21:19
3
11
Крайно време беше, само дето трябваше да се вдигне половината околия, че да се сетят какво трябва да се направи. Няма да е лошо да се подведе и под наказателна отговорност, стига са се крили. В тази държава чиновниците и особено тия на по-високи длъжности трябва да носят отговорност, с една оставка нещата не се решават. Искаме наказани, искаме развитие по случая, а не прах в очите на хората!
15.
роднина
11.12.2014 14:08:18
0
5
а какво стана с избягалата баба от стар4еския дом в славянци бабата може да не е сред живите защо на тоя директор не се търси отговорност моля пишете към коя институция да се обърнем да потърсим отговорност от тоя директор на дома
14.
Мишо
11.12.2014 14:02:10
1
7
Какво чака директора на ресурсния учител.Неговата отговорност къде е.
13.
Мишо
11.12.2014 14:02:10
1
7
Какво чака директора на ресурсния учител.Неговата отговорност къде е.
12.
От Бургас
11.12.2014 13:59:54
6
7
Ами как няма да напусне.
Това е инстинкт за самосъхранение.
Утре и на нея ще посегнат анално.
То ако е вагинално, как да е, но в Дебелт явно си угаждат без да се съобразяват с размерите, а от порно сайтовете знаем, че размера е от значение.
В училището трябва да се назначи гей персонал.Така ще се получи синхрон и двте страни(отзад и отпред) ще са доволни.
11.
ahahaha
11.12.2014 13:38:12
3
13
А бе хора-какво коментирате,докато В.Илиева е в инспектората-нищо съществено няма да се случи .Та нали въпросната директорка я взе за 3-4 месеца на работа/да не умре от глад/ - ама питайте я,каква работа свърши за това време/само интриги и клюки/ и луди идеи,като павилиона на тройката,дето нищо не е наред.
10.
patoka
11.12.2014 13:33:18
1
7
Тая узова ли е,гагаузова ли е - е пуснала корупционни корени,като троскот и няма изскубване-много жалко за хубавото училище,но те германците от Дегендорф я прецениха от раз-нито един език не знае,за да комуникира,като нормален ръководител,но иначе знае цвета на финикийските знаци-пълен срам и излагация.
9.
aloo
11.12.2014 13:26:53
2
19
Те директорите на училища станаха,като царете-нямат мърдане,докато не умрат!
Да се въведе система за мандатност,за да не отлежават,толкова години след необходимата възраст за пенсиониране . Необходими са кардинални промени,за да се даде път на млади перспективни,интелигентни и можещи кадри,а не партийни назначения с обещания за последващи комисионни и връщане назад!
8.
до няма име
11.12.2014 13:26:46
3
12
Напълно те подкрепям!!! Всичко казано е много точно.
7.
до 6
11.12.2014 13:19:32
1
9
За гагаУзова ли става въпрос,на ТОХ-а ?
Лошо,лошо,лошо-една камара персонал ще страда в това училище от болния и мозък,докато си замине-не е добре жената,ама от Инспектората си траят вече доста време-ами че "намажете и ските",по бързата процедура!
6.
brigada
11.12.2014 13:14:04
3
8
Доблестна и горда жена,за разлика от друга директорка,която въпреки,че е в пенсионна възраст и управлява некадърно с несвързани мисли,и се дърпа,като магаре на мост от страха наречен "пенсиониране" !
И да подаде оставка за десетките си - не нарушения,а престъпления,граничещи с НК - това просто е абсурдно...
5.
няма име
11.12.2014 13:11:49
5
19
Престанете да обвинявате директорката!!! Медиите достатъчно преекспонираха създалата се ситуация... Учителите и директорът са хората, които учат ограничените, невъзпитани и нагли деца на тези майки, които вчера застанаха пред камера. Никой от Вас ли не забеляза, че майката, която говори за циганите е циганка... Място в Средец дебелтските деца - българчетата нямат. Средец да си вземат контингента цигани, за да учат с тяхната паплач, а не да мъкнат сополиви циганета от другите села в нашата детска градина. Срамота никой не застана зад тези учители и тази директорка...а майките, дето не поглеждат децата си застанаха пред цяла България да лъжат за ситуацията в училище... Срам и позор... Прост народ - слаба държава...
4.
Бойковист
11.12.2014 12:50:16
5
20
Дебелтски, голям глупак си.
Това е най-малкото, с което тази марда трябва да се отърве. Тук трябва да й се търси административна отговорност за неупражнен контрол. Това училище ли е или бардак, бе?
Аз смятам, че всички трябва да се извозват до Грудово. Там, където болшинството ученици са читави деца. Този коптор в Дебелт да се закрива.
3.
debeltski
11.12.2014 12:26:41
5
14
Shmatki sega direktorkata vi e vinovna. Ciganite pak shte sa opravdani. Direktorkata li trqbva da pazi v kenefite ve ? Neka bat boiko da si pazi mangalite s shibanite jandarmerii pak shte izgorqt !!!!!
2.
бойко борисов
11.12.2014 12:18:29
7
13
Директорката да на ебът публично на площада защото си е затваряла очите мръсна гадна циганска кууурррвааааа
1.
ARGIROV
11.12.2014 12:13:46
3
8
От къде и ка ще намерят по-добър ?
Естествено е кой ще го отнесе.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори