×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Протестите срещу Слави Бинев бяха болшевишко мероприятие


Валери Симеонов: Протестите срещу Слави Бинев бяха болшевишко мероприятие
Стана ми тъжно като видях сред протестиращите големи артисти като Йосиф Сърчаджиев и Марин Янев, сподели Валери Симеонов
09 Декември 2014, Вторник, 11:56 ч.

Малко съм скептичен към съвременния български театър и не желая да ходя на порнографски постановки, каза съпредседателят на Патриотичния фронт

Протестите срещу Слави Бинев са едно болшевишко мероприятие. По същия начин са обявявани за обществени врагове по време на октомврийската революция известни хора. Създаваха им образ на предатели и се насочваше обществената омраза срещу тях. Затова Слави Бинев и групата на Патриотичния фронт решихме, че няма смисъл да остават хората с впечатлението, че сме готови на всичко за властта, каза в „Денят започва“ съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.
„Въобще не сме се вслушвали в исканията на протестиращите. Те не бяха представители на цялата културна общност и нямаха нито един сериозен аргумент за това дали Бинев е подходящ или не за шеф на Комисията по култура и медии. От друга страна не бихме желали да се нагнетява напрежението. Той обаче е бил четири години член на комисията по култура в Европейския парламент. Значи там може, а в България излиза, че изискванията са по-високи“, коментира съпредседателят на Патриотичния фронт.
Според него хората на изкуството, които протестираха срещу избора на Бинев, са били употребени.
„Стана ми тъжно като видях, че сред тях са големи артисти като Йосиф Сърчаджиев и най-вече Марин Янев. Спомням си преди 30 години в постановката „Полет над кукувиче гнездо“ как Янев изигра Мак Мърфи. Бях студент тогава. Няколко пъти ходих на тази постановка. Той се представи в тази роля по-добре от Джак Никълсън. Малко съм скептичен обаче към съвременния български театър. Не желая да ходя на порнографски постановки“, заяви Симеонов.
Той сподели, че познава добре Слави Бинев като евродепутат. „Това е човек, който може да се похвали с многото неща, които е свършил. Заради него спряха сметищата в Баня, в Ямбол и бяха спасени шестимата моряци от гръцки затвор. Изведнъж обаче се оказва, че нямал качества. Искам да видя кой ще е следващият и дали ще го харесат. Може би Хюсеин Хафъзов ще изберат? Ние искаме да се оттеглим с достойнство и го направихме“, подчерта патриотът.
Той съобщи, че вчера е имал среща с правосъдния министър. „Обсъдихме два важни въпроса. Единият е свързан с борбата с битовата престъпност, а вторият е за законодателните промени, с които може тя да бъде намалена. Взехме решение да се образува в един близък срок междуведомствена комисия между министерствата на правосъдието, на вътрешните работи и на прокуратурата, с цел законодателни промени за облекчаване режима на самозащита на хората, които притежават законно оръжие. Настояваме те да могат да го използват, но да не носят тежките наказателни последствия. Трябва да отпадне ограничението за съдебно преследване, когато престъплението е под размера на минималната работна заплата. Така намаляваме прага на кражбите“, обясни Симеонов.
На въпроса дали държи ГЕРБ в зависимост, той отговори с „не“, но подчерта, че Патриотичният фронт ще оттеглим подкрепата си за правителството, когато се нарушат основните принципи, заложени в програмната декларация.
„Ако от властовите позиции не се отстранят, представителите на ДПС до месец и половина, ще оттеглим подкрепата си. Това ще стане и ако не се извърши спешна ревизия в енергетиката, която да доведе до намаляване на цената на тока и до облекчаване на положението на хората. Отстраняването на ДПС не е толкова трудна работа. Може да стане по административен път. Нашите координатори по области са ни изпратили имената. Ние контролираме този процес“, заяви Валери Симеонов. Оказва се обаче, че Бойко Борисов го няма този списък, но ГЕРБ са поели ангажимента да изчистят държавата от кадри на ДПС и патриотите очакват това да се случи.
„Имаме програма и принципи, от които не можем да отстъпим. Ние защитаваме интересите на хората с патриотична ориентация. Не можем да се съгласим, че в държавната структура може да има представители на протурски партии. Няма проблем с мнозинството. Бареков чака на килимчето да го поканят. Нашата принципна позиция обаче няма да се промени“, увери съпредседателят на Патриотичния фронт.
Той призова директорката на БНТ да спре новините на турски език. „Българските граждани са изключително раздразнени, че всеки ден някой им ломоти на неразбираем език. Има закони. Официалният език е българският“, подчерта Симеонов. В края на интервюто той благодари на водещата, че разговорът е протекъл на български. На турски нямаше да ви разбера, каза още Валери Симеонов.

В категории: Политика


7
Коментара по темата
7.
Ръждясъл винкел
10.12.2014 01:21:17
1
4
Валери с истинската фамилия Балевски пак лъже и маже. Абе ейййй, нагляр, какви програми, какви деклрации като до преди три месеца се кълнеше, че за ГЕРБ не искаш и да чуваш, пет години наричаше Борисов мутра, престъпник, а ГЕРБ - ОПГ, разцепи АТАКА с мотива, че подкрепили ГЕРБ още 2009 година, когато не се знаеше каква ще я свършат. Е, 2013 се видя, когато страхливата мутра абдикира пред протестите. И сега, след всичко това и след като ГЕРБ се оцапаха веднъж, ти реши, че те ще ти изпълняват някакви точки от програмата. Заедно с РеформаТурския блок и Гоцевото АБВ. Парични тарикати сте с Каракачанов, жалко, че 250 хиляди ви се вързаха.
6.
Наблюдател
09.12.2014 20:40:06
1
7
ПЛЮЕНЕ и НЕИЗПЪЛНИМИ ОБЕЩАНИЯ - колкото повече, по-често и публично, толкова повече БАЛЪЦИ СЕ ХВАЩАХА на предизборната му въдица!
Сега има значение само едно -
ЗАПАЗВАНЕ НА ВЛАСТТА НА ВСЯКА ЦЕНА и УЧАСТИЕ ВЪВ ВЛАСТТА !!!
Остава един СКРИТ ПРОБЛЕМ -
КАК ЩЕ БЪДЕ ПОДЕЛЕНА ГОДИШНАТА ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ от 2 510 560 лева и КАК ДА СИ Я ГАРАНТИРАМЕ 4 ГОДИНИ НАРЕД?!
5.
rodolübetc
09.12.2014 19:09:27
0
2
Osven DPS, Turciya i malcinstvata v Bilgariya da tvoris nesto razlicno nesto ne ti dostiga, gospodin tciganino "samospasite lv BG" (uj bilgarin) Nadavah se, da ste poumneli pone malko, no uvi..., oste povece oglupihte s peltecnite si izrazi. Rasisti, kato Vas ne sa jelani nikide po sveta. S protivnata si ciganska mutra Vie ste obrecen zavinagi ot obstestvoto. Gospod da ti e na pomost..., gospodin tciganin- rasist!
4.
Атанас Атанасов
09.12.2014 13:50:46
4
10
За НФСБ мога да съдя единствено по неговия съпредседател Валентин Касабов, защото го видях отблизо какво представлява. Когато ме интервюираше беше махмурлия от снощи... После ме заплаши с биячи, които щели да ми счупят главата... т. е. той - "спасителя" на България прибягва до помощта на мутри и хора от подземния свят, явно за него това са другите "спасители" на България. После по случая с интервюто даде в МВР ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСКИ показания заедно с оператора си Светослав Стойнов и за целта привлече един лумпен от НФСБ жител на Ямбол да ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВА срещу мен, а този лумпен даже не беше присъствал на интервюто, но говореше заучените от Касабов лъжи...
И тия хора щели да "спасяват" България!!!... Мястото им е в затвора! Помнете ми думата!
3.
ВЪЗМУТЕН
09.12.2014 11:16:44
3
12
Този човек НЯМА ДА ПРЕСТАНЕ С ПРОСТОТИИТЕ СИ!
Не му стига, че ЗАБРАВИ ОБЕЩАНИЯТА СИ!
Не му стига, че ИЗЛЪГА 239 000 ИЗБИРАТЕЛИ!
Не му стигат ПОЗОРНИТЕ ГИМНАСТИКИ ЗА ВЛАСТ!
Валери, СТИГА!
2.
Слави
09.12.2014 09:29:26
6
11
Айде мършииииииииииии МАРШ!!!!
Тоя и той опрай си фирмата пък после народа оправяй, палячооооо!
1.
пaтриот
09.12.2014 09:19:13
6
15
г-н Симеонов,говорите общи прикaзки и не aлчнеете зa влaст слaвa,но не слизaте от екрaн и медия,нaвсякъде където може дa се "изявите" тaм сте,къде сте сегa по въпросa зa цигaните който тaкa лaнсирaхте зa дa бъдете успешно избрaн зa тaкa нежелaнaтa влaст от вaс?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори