×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новото мнозинство...една (не)конспиративна теория


Новото мнозинство...една (не)конспиративна теория
Тунчер Кърджалиев обявява, че Гюнай Хюсмен и Муса Палев не са никакви джентълмени. Снимка Веселин Боришев
28 Ноември 2014, Петък, 06:00 ч.
Автор: Мила АВРАМОВА, clubz.bg

Случайно ли бе изключването на Гюнай Хюсмен и Муса Пелев от ДПС, и как ГЕРБ вече има 121 гласа в Парламента


ДПС изключи от парламентарната си група двама депутати, избрани с преференция. Гюнай Хюсмен и Муса Палев нарушили джентълменското споразумение да се откажат от местата си в Народното събрание.

Айде, бе.

За първи път виждам толкова НЕ скандално разцепление в ДПС. Без обвинения, без анатеми и клеймо за цял живот, без грозни пресконференции, които екзактно да ни покажат предателите. Просто, тихо и кротко изявление в кулоарите (от зам.-председател на ДПС, забележете, дори не от Местан), че Хюсмен и Палев не са джентълмени.

Извинете нелюбезния ми изказ, ама английският парламент ряпа да яде! ДПС го удари в земята направо!

И понеже у мен за жалост няма нищо английско, тутакси ми хрумнаха едни чисто български (не)конспиративни теории. То понякога е достатъчно човек да си спомни...

Помните ли например как първото правителство на ГЕРБ просъществува три години и кусур (казано на чист английски), при това... в малцинство? Тогава хората на Бойко Борисов в парламента бяха 117. Но подкрепени от достатъчно независими народни представители, напуснали РЗС и един бивш син депутат – Венцислав Върбанов. Общо шест гласа. Повече от достатъчни за да крепят кабинета.

В наши дни ГЕРБ (84), реформаторите (23) и АБВ (11) имат 118 депутати. Плюс подкрепа от Патриотичния фронт, която напоследък е под въпрос.

В тази ситуация управляващата коалиция се нуждае от някакви си три гласа, за да е сигурна, че ще остане на власт. И съвсем (не)конспиративно точно толкова са и независимите депутати – Анна Баракова, както се казва, случайно напусна ББЦ, а Хюсмен и Палев – не чак толкова случайно бяха натирени от ДПС!

Като се имат предвид клетвите и молбите на Бойко Борисов ДПС да не го подкрепя, напускането на двамата депутати от Движението просто изглежда твърде удобно. Те хем не са джентълмени, хем кой знае защо евентуалната им подкрепа за ГЕРБ чудесно ще обслужва тезата на ДПС, че Патриотичният фронт няма място във властта. Защото при налична подкрепа от 121 гласа – Борисов вече не трябва да съобразява програмата си със Симеонов и Каракачанов.

Пък и поне на думи ДПС отново няма да е във властта. Няма дори да я подкрепя в зала. А и в ГЕРБ ще са невинни, ако Хюсмен и Палев внезапно се превъзпитат и ударят по едно джентълменско рамо на кабинета!

Пък дали двамата бивши депесари „не могат да водят изобщо“ разговор за подкрепа на правителството, а ще гласуват само в интерес на избирателите си, както се кълнат, предстои да видим...

По теорията на гласуването им ще ги познаем.

В категории: Политика


Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 6
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 2
5
Коментара по темата
5.
trapera
30.11.2014 07:35:45
0
2
Всички знаете поговорката – Внимавай какво си пожелаваш, да не вземе да ти се сбъдне.

Все по-често се сещам за нея. Особено наблюдавайки политиката, и систематичното старание с което, воден от инстинкти и новия си подход към правене на политика, Бойко Борисов методично я превръща в актуалното проклятие на политическата класа.

Вие сте „патриоти“ и искате да подкрепяте правителството без да присъствате реално във властта? Няма никакъв проблем. Не само че няма да бъдете допуснати в управлението, ами и министърката по туризма на ГЕРБ публично ще поиска оставката на оцелелия благодарение на вашето лобиране заместник министър Бранимир Ботев. Ваши хора няма да бъдат назначени нито на знакови политически позиции, нито някъде по „хранилките“ на властта. А ако прекалите с реториката за турски агенти и прочее безумия, ще се случат събития, които ще формират числото 121 в парламента и без вашето участие, което ще ви постави в още по-неизгодна ситуация. А и аз отдавна вече загубих дирята на „патриотичната“ подкрепа – щяха да я оттеглат, щяха да я възобновяват, беше вторник, беше четвъртък, а сега е следващият вторник. Who cares anyway.

Вие сте реформатори и искате реформи в тежките и нереформирани сектори? Ама разбира се, заповядайте! Здравеопазването със задлъжнялите болници и оцеляващата спешна помощ, отбраната с липсата на средства за превъоражаване, образованието с вълната от илитерати снимащи поредния бой в клас с телефони на цената на три учителски заплати, правосъдието с паралелната действителност, в която живеят съдилищата и прокуратурата – всичките са ваши. Реформирайте на воля. За да е сигурно, че ще се занимавате само с реформи, и за да не се разсейвате, няма да ви бъде даден никакъв достъп до ресурсните министерства – земеделие, екология, регионално развитие. Властта върху финансите естествено остава изцяло в ръцете на премиера. Вие реформирайте.

Вие сте БСП, и искате да останете в опозиция? Лесно е да се уреди. Дори ще ви бъдат демонстрирани допълнителна дози диалогичност и консенсусно мислене, така щото да няма особени поводи да атакувате правителството и премиера, а негативната ви енергия от проваленото правителство, загубените избори и унизителната позиция, да си остане изцяло за ваша вътрешна употреба. Разбира се, това може да доведе до известен дискофморт, като например целият парламент да чака БСП да приключат с вътрешните скандали и да излъчат кандидат, за да могат да бъдат гласувани комисиите. Но – щом трябва, ще се чака. Искахте да няма диктатура и силова власт – няма проблем, търпеливо ще бъдете изчакани хубаво да се изпокарате, в името на консенсуса, демокрацията и разбирателството. Take your time.

Вие сте ДПС и искате да останете в опозиция? Също никаква драма. Дори за да сте още по-убедени, че желанието ви е сбъднато, ще бъде позволено на реформаторите да си домъкнат „патриотите“, така щото да е съвсем ясен профилът на анти-ДПС крилото в управляващата коалиция. Няма нужда да давате 100, 300 или 600 дни толеранс. А и благодарение на вас, което обаче съвсем на мисля че е случайно, вълшебното число 121 стана факт още в първия месец на новия парламент. Ерго спокойно можете да се концентрирате върху високия наратив и витиеватите формулировки – ще разполагате с достатъчно свободно време.

Набързо се сбъднаха и желанията на Иван Костов и Даниел Вълчев да излязат от политиката. В старанието да им бъде осигурено максимално съдействие, е налице систематична грижа да бъде осигурена и максималната кадрова подкрепа в полза на решенията им. Или пък липсата на такава. Зависи от гледната точка, както се казваше във вица.

Внимавайте какво си пожелавате, господа политици.

Борисов сбъдва желания.

А и Коледа наближава.
4.
ivan
29.11.2014 17:16:44
0
2
zabrana na gadjalite i mar6 v azia vzemete bg pasportite da im dadat turski ta da hodjat v siria i irak
3.
ИВАН БИНЕВ
28.11.2014 22:14:43
2
0
ВЕЛИК Е МЕСТАН КАВАЛ СИ ТИ
2.
САБРИ БЕЙ РУЕН
28.11.2014 22:10:09
4
2
БРАВО НА МЕСТАН,ДОБРЕ МАНИПУЛИРА ГЯУРИТЕ.НЯМА РАЗЦЕПЛЕНИЕ В ДПС,ТОВА Е ТЕАТЪР И КАПАН ЗА ГЛУПАЦИ.ВСИЧКИ СТЕ ШАРАНИ,А НАЙ ГОЛЕМИЯ Е КМЕТА НА СУНГУРЛАРЕ КЕНОВ!
1.
kurec
28.11.2014 20:05:38
6
3
велик е Местан !

ПФ. са кавали!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Къщата му е до тази на обвинения в контрабанда Стефан Димитров - една ограда ги дели, обяви Тошко Йорданов Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори