×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оправданият за двойното убийство в Рудник Иван Симов издъхна в съня си. Вижте разстърсващата му история!


Оправданият за двойното убийство в Рудник Иван Симов издъхна в съня си. Вижте разстърсващата му история!
Иван Симов, който получи оправдателна присъда след няколко години в затвора, издъхна в съня си на 38-годишна възраст
25 Ноември 2014, Вторник, 18:53 ч.

Иван Симов от бургаското село Рудник, който първо бе обвинен, а след това оправдан  за убийството на съпрузите  Тодорка Калпаклиева и Стоян Вълчев, е починал внезапно в съня си, съобщава 24 часа.

38-годишният мъж живееше заедно с родителите си, сестра си и семейството на по-големия си брат. На 20 ноември  близките се учудили, че Иван не станал в обичайни час за работа. Намерили го мъртъв в леглото. Брат му се обади в кметството, извикахме линейка, дойде и полиция, каза кметът на Рудник Ангел Исаев.

Аутопсията не открила следи от насилие, показала внезапно спиране на сърцето.

Иван Симов прекара близо три години зад решетките. Той бе привлечен като обвиняем в началото на октомври 2010 г., около седмица след като съпрузите бяха намерени с огнестрелни рани - Тодорка в кола в двора на вилата им, Стоян - в местност край селото. Телата бяха открити около две денонощия след екзекуцията. По това време самичко в къщата е било детето на двамата, което бе с много тежки увреждания. 10-годишното момиченце почина няколко месеца по-късно.

Още от началото Симов отричаше  да е извършител на убийството.
Разследването срещу него стигна до съд и прокуратурата поиска доживотна присъда без право на замяна. Като мотив за престъплението бе посочен дълг на Симов към Вълчев, който заработвал като лихвар.

След няколкомесечен процес магистратите намериха, че доказателствата не са достъчни и произнесоха оправдателна присъда. Това стана през май м.г. Тогава Симов излезе на свобода и още същата седмица се върна на предишната си работа в бетонов възел.

Прокурорът Димо Маджаров протестира пред апелативен съд, но вместо да насрочат заседание, през ноември м.г. магистратите върнаха делото за ново разглеждане на първа инстанция от друг състав. Съдът прецени, че има нарушения, прекрати съдебното производство и го е върна на прокуратурата.

През юни т.г. прокурорът пък сам реши, че обвинението срещу  Симов не издържа и го оттегли. Според запознати едно от основанията са съмнения, че убийството не е извършено само от един човек, а криминалистите не са събирали доказателства в тази посока.

Двете жертви са убити с различни оръжия, механизмът на извършване на престъплението въобще не е изяснен, има и други разминавания, така че прекратяването на наказателното производство срещу Симов е напълно логично, коментира  тогава единият от защитниците адвокат Пламен Найденов.
Впоследствие Симов е обжалвал постановлението заради мотивите, с които е прекратено - липса на достатъчно доказателства.

Папката със събраните до този момент данни е върната в криминална полиция. Разследващи по случая и до днес са убедени, че именно Симов е извършител на убийството.

В категории: Темида


12
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
12
Коментара по темата
12.
таня лазарова
16.02.2015 19:48:10
0
0
до жоро... ти видял ли си въобще показанията и намерените доказателства в Симови....не дей да се обосноваваш на хорски приказки.Не си прав.Пиши с факти и доказателства аз ги имам.Така че от сега нататък който и да пише за този процес по добре да се запознае с фактите и тогава да коментира.А това че съдебната система е корумпирана се знае от всеки и всеки може да я подкупи и да се отърве от правосъдието
11.
жоро
14.12.2014 11:06:10
0
3
Веднъж хората като кажат, че сестра ти е курва, ти после отиди и доказвай, че изобщо нямаш сестра.Такива всички неуки хора, коментират, говорят,съдят, чешат си езиците без изобщо да познават случая и човека който оплюват.Виъщност и медиите са така.Повечето копират една и съща статия и само сменят заглавието.Като задължително трябва да е нещо ОЧЕРНЯВАЩО И ГАДНО за да се чете.А,дали информацията е вярна,това има ли значение за някого? Единствено журналистиката от 24 часа изглежда е запозната донякъде, тя отразява факти и не си позволява да прави свои лични заключения и да преценява кой какъв е.Иван беше неправомерно задържан и обвинен за престъплението, което някои хора прикриваха умело. Криминалистите на бургаската полиция, ако не прикриваха някого щяха да разкрият убийството до сега. И нямаше да измъчват невинен човек толкова време. Нямаше да скалъпват доказателства срещу него и уж случайно да пропускат други важни и сочещи неговата невинност. Съда ли трябваше да обясни на прокурора, че няма никакви доказателства в подкрепа на това нелепо обвинение.Ако върнем хронологията от медиите ще видим колко много доказателства са имали първите дни и колко от тях са останали в края на процеса.Истината е, че хората които познавахме момчето преди и сега заставаме плътно зад него, защото знаем кой е той по - добре от Вас.
10.
Petar Popcev
26.11.2014 12:53:31
1
4
Ivan be6e goliam 4ovek ne poznavam dryk da poznava balgarskata istoria tolkova dobre znae6e za vsi4ki jare vsi4ko biahme sakiliinici nito vedna6 ne se oplaka za ni6to i vinagi be6e gotov da pomogne na vseki vinagi be6e ysmihnat vinagi kakvoto i da stava mnogo pati se opitaha dago sma4kat ot vsiakade nazat neim dade. Po4ivai v mir priatelio.
9.
бургазлия
26.11.2014 09:22:49
2
3
Не познавам случая ,но има принципи.При калпаво и лишено от професионализъм разследване В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ,каква присъда очаквате?Крайно време е да се разбере,че можеш да осъдиш човек въз основа на безспорни доказателства,а не въз основа на недоказани съмнения!Обществото има нужда от издигане на професионалисти,а не назначени със връзки, по цвят и пр... роднински назнзчения .
8.
Бой Джордж
26.11.2014 09:10:17
1
3
За калпавия изход на делото са виновни не прокурора и съдията, а разследващия /те/ полицай/и/ от ОД МВР. На всичкото отгоре сега ръководят отдел Разследване в дирекцията.
7.
savest
26.11.2014 07:41:10
1
0
koi 6te plati za sadbata na edin 4ove6ki jivot a pitam az mvr ili milen a a na valq koqto se ydavi mileneeeeeeeeeeeee ili gospodin dimitrov ti se pomisli za bog v byrgas selqk jalak ti si vinoven za vsi4ko
6.
така е
26.11.2014 07:27:29
2
5
Никой не може да се измъкне от Съдията,който знае и вижда всичко!
5.
da
25.11.2014 23:02:11
2
2
milen dimitrov e vinoven za tova da blije zadnika na cvetanov kato doide v byrgas na drygiq den i zadarjaxa tova mom4e ivan 06te edna smart 4ove6ka v ada 6te gorite mrasni kyki korympirani
4.
мвр
25.11.2014 20:59:51
3
1
ние знаем всичко
3.
Хайде бе
25.11.2014 18:45:43
3
7
Криминалистите още тогава не установиха ли, че е стреляно по жертвите с две различни оръжия, та не са работили в тази насока? Не ме е яд, че ме лъжат, яд ме е, че ме правят на балък!
2.
kokoban
25.11.2014 18:11:52
3
14
Бог забавя,но не забравя.А за двете оръжия,не е вярно.Просто съдията и прокурора са много страхливи .За добра атестация не е нужно да имаш спечелени дела,а да нямаш провалили се.
1.
dhdb
25.11.2014 18:08:55
5
11
Gorkiq ivan mir na praha mu.po4inal e ot pritesneniqta koito policaite mu sazdadoha.nali trqbva da razkriqt prestaplenieto vse pak i trqbva da ima obvinqem.mamka vi policeiska
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори