×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общински съветник от ГЕРБ: Трябват нови паркинги в ж.к. "Славейков", да се разчистят зелените площи


Общински съветник от ГЕРБ: Трябват нови паркинги в ж.к. "Славейков", да се разчистят зелените площи
Според мотивите му ж.к. „Славейков“ е вторият по големина комплекс в града и автомобилният парк се разраства непрекъснато
20 Ноември 2014, Четвъртък, 13:14 ч.

Предложението ще бъде разгледано на сесия следващата седмица


Да бъдат изградени паркинги между блокове 58-59 и 59-60 в ж.к. „Славейков“, както и джобове за паркиране между блокове 60-61 61-62. Това предлага в докладна общинският съветник от ГЕРБ-Бургас Георги Чавдаров. Той е входирал предложението си в Общинския съвет, то вече е минало през съответните комисии и ще бъде разгледано на предстоящата сесия следващата седмица. Общинският съветник предлага още да бъдат облагородени и междублоковите пространства на бл.124 и бл.30.
Според мотивите му ж.к. „Славейков“ е вторият по големина комплекс в града и автомобилният парк се разраства непрекъснато. Освен повече от един автомобил на домакинство, проблем се оказват и служебни автомобили на различни фирми.

„Все по-трудно става за живущите в посочените блокове да паркират колите си, особено в края на работния ден. Още по-сериозен проблем е, че често се използват зелените площи като паркинг. Между блоковете 58, 59, 60 има големи неравности и пукнатини и дупки, които при дъждовно време възпрепятстват каквото и да е преминаване.  Жителите на посочените блокове са направили и подписка, с която настояват за изграждането на нови места за паркиране. Джобовете за паркиране могат да бъдат направени, ако се отнеме част от тротоарите, които са достатъчно широки“, коментира Георги Чавдаров.

Той посочи, че се очаква в скоро време да започне реконструкцията на бул. „Тракия”, по който ще преминава бърз автобус по плана за интегриран градски транспорт. Това ще принуди шофьорите, които сега паркират от двете му страни, да си търсят ново място. Затова се налага и изграждането на новия паркинг.

Общинският съветник предлага в разчета за финансиране на капиталовите разходи през 2015 г. да се включи изграждането на паркинги в „Славейков“, както и да се осигурят средства в бюджета за благоустрояване на пространствата между блок 124 и блок 30.

В категории: Бургас


5
Коментара
Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
5
Коментара по темата
5.
PARI NJAMA ZA TEZI GLUPOSTI na DS CENGETO
22.11.2014 01:30:54
0
1
39 от новите оперативни програми по еврофондовете са одобрени от Европейската комисия, но сред тях няма нито една българска. Това става ясно от официалната информация публикувана на интернет-страницата на Комисията.

Брюксел очаква общо 535 оперативни програми от държавите-членки. Като служителите на ЕК са поставили нов краен срок за представяне на програмите, които биха могли да се одобрят преди края на годината или в началото на следващата. Новият срок е 24 ноември 2014 г., понеделник, съобщи БГНЕС.

Днес официално бе обявено одобрението и на последното Споразумение за партньорство между ЕК и държава-членка на Европейския съюз, това с Ирландия. Първото СП, което Брюксел одобри бе това с Дания на 5 май 2014 г. България бе 12-та държава-членка, която финализира стратегическия документ, на базата на който до 2020 година страната ни може да ползва ресурс от близо 16 млрд. евро. Споразумението за партньорство бе подготвено от правителството "Орешарски", а официалното му одобрение дойде на 7 август 2014.

В следващите седмици България има шанс евентуално да получи одобрение единствено на новата Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020. Такъв шанс имаше и за новата Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020, ако обаче служебният министър на транспорта Николина Ангелкова не бе предприела действия по промяна на списъка от проектите, които могат да се финансират по еврофондовете. Действията на служебния кабинет, в лицето и на служебния вицепремиер Екатерина Захариева, бяха отхвърлени от Брюксел, но това доведе до фатално забавяне на програмата.

Тази седмица, на подпис, правителството на Бойко Борисов спешно одобри ОПТТИ 2014-2020 във вариант, който е близък до подготвения от кабинета "Орешарски" и я изпрати в Брюксел. Още две ОП бяха изпратени преди дни – "Региони в растеж" 2014-2020 и "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020. Финалните версии на ОП "Околна среда", "Наука и образование на интелигентен растеж" и "Добро управление" все още не са готови.

Три държави-членки – Дания, Литва и Латвия имат пълен пакет одобрени нови Оперативни програми. Германия има "зелена светлина" на 6 ОП, за които отговаря Генерална дирекция "Регионална политика" на ЕК, Франция 8, Словения 3 и Холандия с една.

Комисията уточнява, че според новите правила, Оперативните програми трябва да бъдат одобрени не по-късно от шест месеца от датата на подаването им, при условие, че държавата-членка се е съобразила изцяло със забележките на експертите на ЕК. Подчертава се също така, че новите правила целят много по-силен акцент върху резултатите от еврофондовете, заради което от решаващо значение при финализирането на новите програми ще е тяхното качество, за сметка на скоростта на тяхното одобрение.

Read more: http://business.actualno.com/Do-momenta-EK-ne-e-odobrila-nito-edna-bylgarska-operativna-programa-news_61687.html#ixzz3JkLKum2g
4.
цецо
20.11.2014 18:15:48
1
3
съветника от герб да вземе 211 и да се разходи из МЕДЕН РУДНИК да види ЛАМАРИНЕНИТЕ ГАРАЖИ на селяндурите от сикията пълни с дърва и вехтории ,да види калта и дупките по улици и тротоари , да види местата за паркиране да придобие представа за пейзажа на комплекса , не само да приказва на аба
3.
бургаски. шофер
20.11.2014 15:36:34
1
1
И ДА СЕ ЗАБРАНИ НА СЛУЖЕБНИ КОЛИ ДА ДОМУВАТ В Ж. КОМПЛЕКСИ НЕМОЖЕ ЕДНО СЕМЕЙСТВО С ДВЕ КОЛИ-ЛИЧНИ И ЕДНА СЛУЖЕБНА ДА ЗАЕМАТ МЯСТОТО НА ХОРАТА КОЙТО СИ ЖИВЕЯТ В БЛОКА
2.
Ahmak
20.11.2014 12:02:10
0
7
Трябват нови паркинги в ж.к. "Славейков"," да се разчистят зелените площи" Те колкото по малко зелени площи остават толкова по зле . А колкото до подписката , никои не е разписвал нищо да не приказват глупости в общината . Зад 58 и 59 тревните площи бяха използвани за игрища , през годините общината и една стотинка не са дали за облагородяване и тем подобни , заради което бяха и безплатни за ползване , нали . А и не може да направиш паркинг на 10 метра от терасите на живущите , и сутринта да си чистиш колата от боклуците хвърляни от блоковете .
1.
batman vliza
20.11.2014 10:52:50
0
5
Толкова години нищо не направихте сега ли се сетихте?!?!??!? Паркинг между блоковете направо защо не разкопаете и парка.. Толкова години никой не сложи една лампа между 58 и 59 блок малко ли неща се крадяха в тъмницата.. Зле зле..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук
Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори