×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разплетоха убийството на Тошо Пистата, заклали го заради нагло поведение


Разплетоха убийството на Тошо Пистата, заклали го заради нагло поведение
Тодор Тотев-Пистата бе заклан преди осем месеца в едно от заведенията в подлеза на НДК. Записите от видеокамерите доказаха, че убийството е извършено от Николай Цветков
18 Ноември 2014, Вторник, 12:04 ч.

Компанията на Тодор се скарала с тази на Николай Цветков в софийска кръчма
Осем месеца след зверското клане на Тодор Тотев-Пистата в подлеза на НДК на съд за жестокото престъпление отива 25-годишният Николай Цветков, научи "България Днес". Наблюдаващият прокурор вече е започнал да пише обвинителния акт срещу задържания. В най-скоро време се очаква да му бъдат предявени материалите, събрани в хода на разследването. Според държавното обвинение Николай Цветков е виновен за смъртта на футболния фен на "Черноморец" Тодор Пистата.

Преди фаталния инцидент 25-годишният Тодор е бил в компанията на свой познат, също от Бургас. Двамата се веселили в едно от заведенията в подлеза на НДК. Излизайки от дискотеката, те се сблъскали с компанията на Николай Цветков призори на 24 март. Между двете групи младежи избухнал скандал. Според разследващи разправията прераснала в бой. В разгара на мелето Тодор Пистата е прободен с нож, а нападателят му изчезва.

Тежко раненият млад мъж е откаран в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". Пациентът е опериран и настанен в Централна реанимация на болницата. Въпреки усилията на лекарите той издъхва няколко часа по-късно.

След смъртта на футболния фен ченгетата започват да издирват убиеца. Прегледани са записите от близките видеокамери. По тях са установени участниците в мелето. Те са привикани на разпит в полицията. Дадените от тях показания помагат на ченгетата да влязат в дирите на заподозрения за убийството Николай Цветков. Търсят го на домашния му адрес. Оказва се, че той е изчезнал. След около седмица разследващите надушват следите му. Те намират Николай в село Градина и го арестуват. Повдигнато му е обвинение за убийството на Тодор Пистата и е пратен зад решетките с постоянна мярка "задържане под стража". Оттогава до момента Николай Цветков е в ареста.

Преди десетина дни той поиска Апелативният съд в София да го пусне на свобода. Неговият адвокат Димитър Марковски заяви пред магистратите, че във фаталната нощ никой от свидетелите не е видял нож в ръцете на клиента му. Тялото на Тодор Пистата не е намерено на мястото, на което е станало спречкването между убития и задържания.

"Смъртоносното нараняване може да е получено на друго място, след като Тотев е намерен на друго място", мотивира се защитникът. Той допълни, че компанията на бургазлията се държала агресивно с тази на Николай.

"Участвах в сбиване, но никого не съм наръгал с нож. Тръгнах си от заведението. Приятел ме покани да отида в село Градина. Не съм се крил", заяви пред съда задържаният. По думите на разпитан от ченгетата свидетел обаче Николай избягал в село Градина, защото варненски мутри го търсели, за да се саморазправят с него за убийството на Пистата. Кой казва истината и кой лъже, ще стане ясно едва когато съдебният процес започне по същество.

На този етап според прокуратурата има достатъчно доказателства за участието на Николай Цветков в убийството на футболния фен. Обвинението се позовава на резултатите от експертизите, назначени по случая, и на свидетелските показания. Адвокатът му пък подчерта, че от края на август до сега не са извършавани никакви процесуално-следствени действия и при такава ситуация неговото седене в ареста се обезсмисля. Това също бе един от аргументите на защитата да поиска Цветков да бъде освободен от ареста. Апелативните съдии обаче отказаха да наложат по-лека мярка на задържания с мотива, че има опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. "Той се е укрил след престъплението и е унищожил улики", подчерта съдът и остави Цветков зад решетките.

Фенове платиха погребението

Фенове на ФК "Черномерец" и "Берое" събраха над 2 хиляди лева, с които бе платен транспортът на тялото на убития от София до Бургас. Веднага след зверското клане те се обърнаха с апел във Фейсбук към своите приятели за набиране на средства, с които да бъде подпомогнато в тежкия момент семейството на нелепо убития млад мъж.

Тодор Пистата е работил като барман във фенклуба на "Черноморец" и в заведения в Слънчев бряг. Той е бил верен почитател на „сините акули". "Една акула преплува земния си път и отиде на по-добро място... Почивай в мир, Писта...", написаха приятелите му в страницата на "Черноморец".



14
Коментара
Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 2
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 2
14
Коментара по темата
14.
Силвия
11.03.2015 15:54:46
2
3
Всеки има някакво мнение за всеки.Но Специално за Тодор е един прекрасен човек и той ще продължава да живее в сърцата на най близките си хора... Както се казва за един майка за друг мащеха, но по никакъв начин е е хубаво да тъпчете паметта на хора които не са сред нас.Това не е готино и на никои не му прави чест.Хората които наистина са познавали Тошко и Калоян знаят че въпреки всички приказки които се изговориха и продължават да се говорят те бяха едни прекрасни момчета.
13.
познат
18.11.2014 20:31:23
3
6
Че тои си е нагъл от малак краде скинар и се прави на интересен и се бие с хората . А последно шмъркаше пико и правиха въоражени грабежи . Много ли ви е интересно какъв е бил тошко пистата еми това е ученик от спортното живееше на Княз Борис махленче с бедни родители което по цял ден крадеше . След като порасна почна с прави въоражени грабежи и да продава и смърка барут .
12.
Хаха
18.11.2014 19:15:06
2
5
А той нямаше ли страх от Бога?! Видя се докъде стигна. Иначе вадеше най-якото пико, брааат!
11.
ghfjv
18.11.2014 17:55:52
3
6
Ve4na mu pamET!!!!! KAKAVTO I DA E BIL VIE NQMATE LI STRAH OT BOGA i koi ste vie
10.
1 RPU
18.11.2014 17:00:19
4
5
1 районно се отърва от един боклук
9.
Лисан
18.11.2014 14:38:36
5
5
И тоя не падаше по-долу от рижата.
8.
aaaaaaaaaaa
18.11.2014 14:36:48
0
0
SORI NOMER 5
7.
aaaaaaa
18.11.2014 14:35:58
0
0
A MAI TI SI GI LAPNAL ILI LAPNALA NOMER 4
6.
AAAAAAAAAAAaaaa
18.11.2014 14:26:05
2
0
AMA NE SAM LI PRAV NOMER 5
5.
ДО номер 4
18.11.2014 14:16:55
2
14
Толкова си прост , че даже пишеш и не грамотно , да не говорим , че Горан пише още по не грамотно и няма да се изкаже така
4.
GORAN
18.11.2014 14:05:51
8
2
AZ PLATIH POGREBENIETO NA PISTATA A NE FENOVETE TAKA 4E NIAKOI E LAPNAL 2000 LEVA ZA GRAB
3.
Hasan
18.11.2014 14:05:40
2
2
mzrn skcm!
2.
Bratq Varvari
18.11.2014 13:50:05
5
9
Pistolero pochivai v mir priqtelu!
1.
георги ангелов
18.11.2014 13:35:00
6
19
доживотен затвор за Николай Цветков иначе смърт... Един млад живот бе погубен, скърбим за него, никога няма да го забравим/ голямата акула/. ПОЧИВАЙ В МИР ПИСТА!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Готвят организацията на Лято 2023 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2023 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Къщата му е до тази на обвинения в контрабанда Стефан Димитров - една ограда ги дели, обяви Тошко Йорданов Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори