×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лекарка поискала 5000 лева на ден от руснак, за да лекува детето му


Лекарка поискала 5000 лева на ден от руснак, за да лекува детето му
Иван Хлистов поиска лекарката, отказала да лекува 2-годишния му син, да бъда лишена от лекарски права.
18 Ноември 2014, Вторник, 14:19 ч.

На 2-годишния му син е отказано лечение, защото чужденецът нямал пари в брой и предложил да плати с дебитна карта

На 2-годишно русначе е отказана медицинска помощ в частна варненска клиника, защото баща му нямал в джоба си 5000 лева, за да плати за един ден престой в болницата. Иван Хлистов сподели пред камерата на бТВ, че на малкия Владимир му прилошало изведнъж и детето започва да повръща, а от хотела ги изпратили в частната болница, тъй като имали договор с нея.
„С всяка изминала минута състоянието на детето се влошаваше. Лекарят разгледа документите ни и ми каза, че за един ден престой трябва да платя 5 хиляди лева. Бях готов да дам тази сума. Не съм беден, но в джоба имах около 500 евро и някакви левове. Затова предложих кредитната си карта, но получих категоричен отказ. Лекарката каза, че съм длъжен да платя сега и то в брой. Искам справедливост и медикът, който се отнесе неетично с малкото дете, да бъде лишен от лекарски права, а щом клиниката допуска такова отношение, да й отнемат лиценза”, добавя руснакът.
Според лекарката, детето имало хронично заболяване, а застраховките на руските туристи не го покриват, затова се налага плащане. Семейството отрича Владимир да е хронично болен. С помощта на охранител, Хлистови са изведени от болницата.
Доц. Петко Маринов пък от своя страна заяви, че не ставало въпрос за животозастрашаващо състояние.
“Няма как да осъществим лечение, при положение, че родителят отказва да заплати, а ние сме убедени, че застрахователната компания нямаше да покрие този случай. Ако бащата се беше съгласил детето да бъде лекувано, то щеше да бъде лекувано, тъй като след като заплаща по ценоразписа на болницата, няма логика ние да отказваме лечение на пациент, който желае да си заплати лечението”, обяснява доц. Маринов.
Директорът на РЗИ-Варна д-р Светла Станева пък съобщи, че колегите й не са открили нарушения.
„Не е установено немарливо отношение на медицинските власти, непрофесионален подход по повод установените симптоми, детето не е имало нужда от спешна медицинска помощ”, уточни д-р Станева. Според нея, детето правилно е насочено към държавната болница, където има и спешно звено, и детска клиника, каквато в частната болница няма.

В категории: Здраве


15
Коментара по темата
15.
ДЗИФТ
21.11.2014 14:02:53
0
0
До 3.пациент-ами докторите от преди 20 год.ги няма,щото измряха от инфаркти,инсулти и карциноми!Безплатна медицина няма,не да даваш по 500 лв.за пералня,хладилник или гуми за колата,а лечението ти да струва 10 лв.Като не ви харесват бг.-лекарите,лекувайте се в чужбина..доктори бол в Гърция,Турция ,Европа!
14.
рецидивист
19.11.2014 19:49:42
1
1
ДОЛНИ ОТРЕПКИ ПЛЮЕЩИ ДОКТОРИТЕ/BMW,GERRY И Т.Н./!!!А на 9а.му пожелавам от много злоба и жлъч да развие карцином на панкреаса...ти също си жесток изрод долен,но и те видях с подобни мнения в др.статии на ..флагман..!Пукни злобар нещастен!
13.
Anton nqkoi si
19.11.2014 13:15:42
0
0
Putin e izpratil 200000 bolni za da iztochi zdravnata kasa! Почакай.. имаме здравна каса?
12.
лекар от системата
19.11.2014 10:09:02
1
1
ами супер - вие ни мразите, ние ви мразим, ама я вземете, та се поразмислете, кой има полза от това и да видим докъде ще я докарате! утре някой от вас ще се разболее и я стига сте ни досаждали, ами се лекувайте сами! писна ми от примитивните ви съждения и комплексарски страсти!
11.
BMW
19.11.2014 00:27:44
1
3
Смит, хубаво се кълнеш, но внимавай защото се кълнеш на всеслушание в публичното пространство. Недей да ми защитаваш лекарите, защото аз пък им познавам тъмната страна, тъй като имам достъп от вътрешната страна на барикадата. Отдавна вече не е тайна че лекарите са комбина с групите по отвличанията, и вадят органи от живи хора, и че на черния пазар върви черен дроб и бъбреци. Само не ми се прави на света вода ненапита, защото всичко се знае за вас. После ви биели, ами ще ви бием защото си заслужавате. Сега ще кажеш че много филми гледаме. Не, просто според статистиката най много отвличания за органи има точно в бедните балкански страни. Като толкова ламтиш за пари, заминавай за чужбина, границите са отворени "докторче" капризно.
10.
Gerry
18.11.2014 22:34:31
0
4
Dano da otnemat licenza i lekarskite prava
9.
a
18.11.2014 22:03:10
2
5
СМЪРТ ЗА ДОКТОРИТЕ! ТОВА СА НАЙ-ЖЕСТОКИТЕ ИЗРОДИ В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО
8.
Smith
18.11.2014 18:17:44
8
2
И кой индийски лекар ще дойде тука да лекува странджанци за жълти стотинки, вместо да отиде в щатите бе, тъпанар с тъпанара ти? Като те гледам колко си прост, сигурно и български ще очакваш да знаят въпросните индийци. В кухата ти кратуна изобщо има ли някаква представа, колко струват здравните услуги в САЩ? Примерно ако си счупиш ръката и трябва да я гипсират?
А междувременно според кой закон търговските дружества са задължени, да имат POS терминални устройства и да приемат руски карти?
7.
Оня
18.11.2014 16:59:38
0
6
Дебилът Смит прочете ли случайно,че човекът искал да плаща с дебитна карта,ама лекарите не искали да я приемат??Да не би нещо да ги е страх защото дебитната транзакция няма как да я скрият,а парите на ръка вместо 5000 лв,ще кажат,че са 500 лв,така че не ми защитавай дебилите.Щом американците могат да си внасят индийци за лекари не виждам проблем и в Бг да стане и задължително да се промени наредбите и лекарите да минават опресняващи изпити всеки две години,както е в нормалните страни.
6.
Smith
18.11.2014 14:23:08
4
8
Това е хипократовата клетва! Къде в нея простата ти кратуна видя и намек, че лекарят се задължава да лекува безплатно руски мужици, които са решили да си направят застраховка на детето си в кой знае каква измекярска руска фирма? Точно заради такива простаци като тебе, дето си мислят че всички са им длъжни, щото са от Ямбол или Странджата, свестните лекари отдавна избагаха или не практикуват, а тенденцията продължава със страшна сила в момента достъпът дори и до посредствени е силно затруднен!
5.
Smith
18.11.2014 14:18:14
0
4
До мръсния боклук №2:
В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва.

На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще.

Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва.

Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща.

Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо.

Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби.

Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено.

Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство.

Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава.

Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.
4.
do Xaxo
18.11.2014 13:45:07
0
6
Те затова стачкуват и реват,казва му се ''изпревафващи действия''
3.
пациент
18.11.2014 12:55:51
1
15
Това е дете бе крадци и убийци долни!
Няма да се наядете,затова като ядете бой да не се жалвате,това заслужавате!
Дано бащата да ви осъди мръсни измекяри от хорските болести забогатяхте,изроди долни,какви доктори сте вие?
Дано ви споходи по жестоко наказание на вашите деца!
Каде са докторите от преди 20години,многа малко останаха които с думи и отнашение ще те излекуват!5000 ЛЕВА дано ви приседнат!И ще ми стачкуват,да си стоите на корумпираните задници!
2.
Bokluzi mrasni
18.11.2014 12:38:50
4
10
NE SA NAQDAHTE-NE SA NAKRADAHTE<A HIPOKRATOVA KLETVA DALI SA DAVALI PREDI DA ZAPO4NAT DA RABOTQT-LEKARI.koqto glasi 4e nqma6 PRAVO da ITKAZVA6-LEKARSKA POMO6t
1.
вен
18.11.2014 11:45:40
1
22
Какво е това лечение 5000 лв на ден.Това не са хора а изроди рекетьори търговци или не знам какви.Вижте им само тъпите физиономии.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори