×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пътници за Бургас на косъм от катастрофа в автобус-развалина - гумата му излетя на магистралата


Пътници за Бургас на косъм от катастрофа в автобус-развалина - гумата му излетя на магистралата
С този автобус хората се прибирали от София за Бургас, на 35 км. от столицата гумата изхвърчала, а шофьорът едва овладял рейса да не се обърне и да го спре по джанти
30 Октомври 2014, Четвъртък, 14:32 ч.

Шофьорът едва удържа рейса, късмет е, че не се обърнахме и останахме невредими, възмутени са пътниците

Кошмарно 10-часово пътуване от София за Бургас изправи на нокти десетки пътници снощи с автобус на транспортната фирма „Юнион Ивкони“.  Гумата на рейса изхвърчала на магистрала Тракия при движение с висока скорост, блъснала се в мантинелата и шофьорът едва овладял автобуса да спре по джанти. Раздрънканото возило се наклонило и ужасило хората вътре.

„Бяхме на 35 км. от София за Бургас. Изведнъж усетихме как автобусът стана нестабилен, наклони се наляво и започна да криволичи. Видяхме как външната гума изхвърча от джантата и се блъсна в мантинелата. Истинско чудо е, че нямаше коли, защото иначе катастрофата щеше да е сигурна. Движехме се с обичайна за магистрала скорост и подобна ситуация можеше да има фатални последици. Гумата продължи да се търкаля по магистралата. Шофьорът едва овладя останалия по голи джанти рейс. Когато спряхме, за малко не се обърнахме“, разказаха потресени пътници, преживели кошмара на пътя.

Ужасът им обаче не приключил с това. Те научили изумени, че пътническият автобус няма резервна гума и не може да продължи пътуването. Хората останали в неизвестност да чакат насред магистралата, без никой да им обясни какво точно се случва и дали ще могат да стигнат до Бургас.

Крайно изнервени, те започнали да звънят до офиса на фирмата, за да разберат дали ще стигнат до домовете си. Най-накрая, след около час и половина, пристигнал втори автобус.

„Това си беше чиста гавра. Рискуваха ни живота, а не ни се извиниха дори, а камо ли да ни обезщетят с нещо. Натовариха ни като картофи на втория автобус и това беше. От другия край на света да бяхме тръгнали с нормален превоз, по-бързо щяхме да се приберем вкъщи, отколкото с Ивкони от София до Бургас“, разказа млада жена, участвала в автоприключението. В Бургас те пристигнали в 22,30 часа, а тръгнали от София в 14 часа, с половин час закъснение от разписанието.

Това не е първият случай, при който пътници сигнализират за раздрънкани автобуси на фирмата. През лятото с подобна развалина до морето пътуваха още десетки хора. Тогава шофьорът на всяка възможна автогара скачаше самоотвержено с прът да затяга гумите на рейса, защото били разхлабени и така го пуснали от сервиза директно на път.

Днес от централния офис на фирмата, отговарящ за вътрешните превози, казаха, че отговаряли само на писмени жалби. „Хората да подадат жалба и ще изясним случая. За момента не съм запозната с това, което се е случило“, каза служителката.

В категории: Животът


11
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
11
Коментара по темата
11.
patoka
30.10.2014 20:25:18
0
6
Въобще ДПС не ги еня за живота на хората,особено българи-християни.Турците си пътуват само в сигурни и квалитетни автобуси до Турция-процентът им,които пътуват в България е много малък,защото се знае,че транспортът им е в ужасно състояние - ми примерите са много,но не е редно да се споменават...
10.
пю
30.10.2014 18:58:42
1
7
всички автобусни фирми са на депесето .
9.
mmmm
30.10.2014 15:43:50
0
10
Юнион Ивкони са ужасна фирма-пътувах лятото от София-Бургас с техен автобус-беше отвратително-мазни прозорци,кошчетата пълни с чоплен слънчоглед, задната врата, до която стоях не спря да зее и да дрънчи, невъзпитани шофьори, които чакахме около час да се наядат, единия люк на автобуса също не спря да алармира през цялото пътуване, мислех да подам някаква жалба, но реших да забравя за този кошмар възможно най-бързо! Дано тези амортизирани превозни средства бъдат спрени навреме!
8.
данчо
30.10.2014 15:07:46
2
7
що се отнася до читава фирма това са КАЛЕЯ и БИОМЕТ ивконито са следващия ентуртранс в най-скоро време ще има жертви на ивкони повярвайте ми
7.
пешо
30.10.2014 15:02:40
0
7
За шефовете от ДАИ е по-важно да си плащат "такса-спокойствие" , отколкото да взимат лиценза на транспортната фирма ? Не следят за техническата изправност, а за изрядни документи от които падат пари? В Хърватия подобна на ДАИ администрация премина към Пътна полиция ?
6.
Mitko
30.10.2014 14:52:55
0
12
От доста време се чуват коментари за фирма Юнион Ивкони че са тръгнали по пътя на ЕнтурТранс, но мерки не се взимат от никоя институция!?!
Автобусите им са големи морги!
Техническото им състояние е под всякаква критика, мизерно, мръсно, шумно....с две думи го карат на доизживяване!
5.
Zakona!!!
30.10.2014 14:15:07
0
9
Kude e kmeta Nikolov!!!
Zavedete peticia steshtu Union Ivkoni!!!
Osudete gi za stres!!!!
Vseki znae che tiahnite avtobusi sa nai stari i nepodurgani!!!!
Vun ot Burgas, ubiici!!!!
4.
777
30.10.2014 12:56:26
3
23
Всички междуградски автобусни линии са на ДПС, без значение колко евроатлантическо название носи. Хора, бъдете внимателни и не рискувайте с автобусите на протурската Доганова партия ! Нали чухте заканителните думи в речта на Местан от трибуната на Народното събрание...ДеПеСарите са мръсни, долни и отмъстителни Те ни погубват, като народ и държава.
3.
Райна
30.10.2014 12:54:31
0
24
Юнион-Ивкони са пълни мизерници. Бусовете им са разпадащи се и мръсни, шофьорите невъзпитани и груби. Графикът никога не се спазва, обикалят села и паланки, за да събират пътници и багажи. Отврат
2.
IVKONI
30.10.2014 12:23:03
1
19
Аз не знам една читава фирма за превози Бургас-София. Всички автобуси, обслужващи тази линия са под всякаква критика. Въпрос на време е да се случи поредната трагедия.
1.
bibi
30.10.2014 12:15:24
2
28
Трябва ли да се случи трагедия за да се вземат мерки и да спрат всички стари автобуси от движение? Дано не се повтори сценария с автобуса на Ентуртранс, там все още текат дела и наказани няма.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори