×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Аларма: Батковци гонят децата ни от игрището на ул.“Дебелт“, карат ги да играят на асфалта


Аларма: Батковци гонят децата ни от игрището на ул.“Дебелт“, карат ги да играят на асфалта
Възмутени родители се оплакват, че група млади мъже гони децата им от спортното игрище с изкуствена трева в ж.к."Възраждане", за да играят футбол. По този начин децата ритат встрани, където настилката е от асфалт
18 Октомври 2014, Събота, 03:20 ч.
Автор: Флагман.бг снимки: Илияна ДИМИТРОВА

Преди седмица един от бащите се скарал с мъжете, които не проявявали никакво разбиране. Стигнало се крясъци, но родителят отстъпил, тъй като от панаира, които се заформил, децата се уплашили много


Спортно игрище, което се намира на улиците „Дебелт“ и „Климент Охридски“ е на път да скара родители на малки деца и млади мъже, обичащи футбола.

Разтревожена майка ни изпрати писмо, в което обяснява как всеки ден група мъже гони малките деца от игрището с изкуствена трева, за да ритат те самите. Така малчуганите са принудени да играят встрани, върху асфалта, където се оказва опасно за тях, тъй като обезопасителна настилка липса. Преди около седмица пък напрежението ескалирало и едва не се стигнало до бой между батковците и един от бащите на игрището.

Проблемът е от много време. Това е единственото място в ж.к. „Възраждане“, където малките могат да играят безопасно с топка, освен това се намира зад детската градина в долната част на ул. „Сливница“ и интересът към игрището от страна на децата е голям“, пише Илияна Димитрова до рубриката „Вашият сигнал до ФЛАГМАН.БГ“.

Общинското игрище се радва на голям интерес от страна на децата. Всеки ден при хубаво време, след като свършат училище, детска градина или занималня (около 17,00 часа) те обичат да разпускат там, играейки с топка.

Момченца и момиченца бягат, скачат, ритат, падат, стават, търкалят се по игрището... голяма веселба става и децата са щастливи“, обяснява Илияна Димитрова.

Всичко това обаче свършва в мига, в който се появи група от около 15-20 мъже, на възраст между 25 и 40 години, които буквално ни гонят оттам. Това се случва винаги около 18,00 часа, явно тогава свършват работа“, разказва бургазлийката.



Придружителите на малчуганите разбират желанието на мъжете да спортуват, но недоумяват, защо се стига до такива крайности при положение, че подрастващите не стоят повече от час и половина на игрището. Всеки път ги молят да започват играта си към 18,30, когато ученици вече няма, но те твърдо отказват.

Преди седмица един от бащите се скарал с мъжете, които не проявявали никакво разбиране. Стигнало се крясъци, но родителят отстъпил, тъй като от панаира, които се заформил, децата се уплашили много.

Потърсихме и други подобни терени с изкуствена трева, но няма такива. Трябва или в у-ще „Иван Вазов“, но то е далеч и не се допуска никой до него, или в Борисовата градинка, където има много алеи и трудно може да се играе с топка“, оплакват се още младата майка.

Илияна Димитрова обяснява също, че тя и останалите родители са наясно, че в случая и двете страни са прави и всеки иска своето. Не упреква никого, но моли за разбиране.

"В крайна сметка те са големи хора, редно е да отстъпят, има игрища, чийто наем е по 50-60 лева, ако си го разделят на 15-20 души сумата ще бъде минимална, а ще имат дори и съблекалня", казва още Илияна.

Очакваме и други ваши сигнали на редакционната ни поща: [email protected]





19
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
19
Коментара по темата
19.
градски
19.10.2014 16:42:23
2
3
срамота. и аз имам дете и знам какво е да играе на улицата, ама 3-4 хлапета да заемат цяло игрище е тъпо. ще стоят големите и ще чакат някакви пикльвци да се търкалят по тревата. като искат трева, майките им да си ги водят на село.
18.
яверт
19.10.2014 13:00:16
2
0
Работата е там, че след 6 времето е най-добро за футбол или баскетбол, защото е по-хладно и слънцето е скрива, а никой не иска да получи топлинен удар докато играе. През деня или няма време за това, или просто е убийствена жега + слънце, а вечер ни гонят от игрищата заради сигнали към районните. Ние какво да правим?
17.
mm
18.10.2014 21:59:58
0
1
Napishete i neshto za opasnata igra "krienica" ...
16.
хахава
18.10.2014 21:11:10
2
3
Извинете никъде не пише че е сонственост на еди кой си. Само да ви кажа че обикновено майките си прибират децата към 19 часа(или поне част от тях),за да ги изкъпят,нахранят и т.н. та вие като като големи мъже може примерно да ритате след това, когато децата няма да ви се пречкат и когато вие няма да им се пречкате. Смятам че за всеки проблем си има разумно решение въпрос на отстъпки и от двете страни разбира се.
Естествено е всяка майка да търси най-доброто за своето дете, аз съм горда майка на три българчета и мога да ви кажа че просто хората станаха отвратителни спрямо децата. Когато синът ми беше малък(той е най-големия)такива неща рядко се случваха. Когато най-малкото беше бебе нарочно ритаха топка към количката само и само да спра да си извеждам децата на площадка,която е предназначена точно за деца(не визирам вас).
Затова родители и възрастни хора ритащи топка разберете че ако вие не намерите разумно решение на този въпрос децата ще ви гледат грозните сцени,ще попиват от вашата простотия , и на свой ред като порастнат ще правят това и с вашите деца, или внуци. От вас зависи
15.
яверт
18.10.2014 19:25:00
6
4
Искам само да вметна, че до преди промяната на това същото игрище, нито майки имаше, нито нищо. Ние си го ползваме от сто години и проблеми нямаше, но след като го оправиха и всички взеха точно дам да си водят децата. Айде стига игри на загрижени родители, игрищата са за спорт, а не за малки деца - има си паркове и детски площадки с уреди за деца. Ние да не би да ходим по пързалки и люлки? Мислете малко преди да пишете, все пак имате деца да възпитавате.
14.
хахава
18.10.2014 17:55:46
4
8
И като ви е много хубаво да си жулите колената и лактите ходете вие да играете на асфалта, а децата оставете да играят на създадените за тях места
13.
хахава
18.10.2014 17:53:08
2
7
А вие като сте големи батковци и голяма работа го раздавате какво правите при малките????? Те майките им няма да ви погледнат докато се държите като селски тарикати. Дърти пръчове тръгнали да си отмъщават на малките щот едно време и тях ги били гонили. Боже пази тези ще стават родители
12.
Smith
18.10.2014 16:25:12
7
5
Има вече достатъчно игрища, където за няколко лева може да се играе нормално. Общината трябва да приеме, че детските игрища са за деца и да въведе глоби за над 18-годишни прокъсани аутсайдери, които нямат работа там!
11.
batko
18.10.2014 16:12:16
4
5
Na tova igrishte igraq ot 20 godini ,kolko mnogo sa ni gonili kato malki i vaobshte ne se oplakvahme . Tva che taq maika ne e dobre i ima mamino sinche deto hlenche si e drug problem.
10.
Славейковски
18.10.2014 15:45:29
4
4
До N3: Нещо мутрееш ли ве цървул смешен...кви майки кво чудо фантазираш ве мишка...
9.
яверт
18.10.2014 14:15:14
3
8
Първо от 1-2 години има игрища с такава настилка и все едно никой никога не е играл на асфалта, къде е проблемът, че не го виждам. Децата някой път се нараняват, и какво от това, нормално е. Второ - много по-адекватно е на това игрище да се играе футбол, защото за това е направено, от колкото хората да не могат един мач да изиграят заради няколко дечица, които и без това нищо не правят там. На Борисовата градинка има игрище за баскетбол и вече не играем там точно защото родителите не си гледат децата и постоянно идваха при нас и ни спират играта. Ние ще играем ли или ще гледаме чуждите деца? Това е пълна пародия! Към родителите искам да отправя една молба като видят, че има хора, които спортуват, малко да помислят как да занимават децата си, защото ние не сме виновни, и имаме все по-малко време за спорт заради работа и учене. Благодаря!
8.
Футбалер
18.10.2014 14:09:47
5
23
Едно време като нямаше такива съоръжения всички играехме на асвалта в училищата и като идваха по големи винаги ни гонеха. Нашите родители не се занимавах с тъпотии да се жалват в пресата а ни оставяха да се оправяме сами. За това и моето поколение 30-40г все още имаме уважение към по възрастните. А сега какво се случва? Деца псуват на майка, карат се с по големите, спорят. Защо? Защото възпитанието което получават е "на ниво". Колко пъти съм се прибирал с обелени колена, та това е детството-обелени колена, пакости и т.н. а не като сега, да държат децата като в инкубатор и винаги да става на тяхното. Госпожата дето се е жалвала- как децата ще се научат да се пазят ако не обелят някой лакът или коляно смешно е да се изтъква причина че на другото игрище не е безопасно. И още нещо игрището е свободно цял ден а тези момчета са на работа през деня и нямат как да го ползват по друго време, до вкъщи също има такова игрище, в Лазур, ами да ви кажа през деня винаги е празно, къде са децата и работа ли им е да са на вън привечер вместо през деня? Но няма как да стане нали защото вие "загрижените" родители сте ги пуснали през деня на училище а след обед на занималня щото нямате време за тях. А до Флагман -господа и дами, научете се да отсявате важното от битовизмите смешно е да пускате такива статии, нелепо е, нито има нещо за възмощение нито е някаква сензация.
7.
do blizu
18.10.2014 14:06:35
2
3
Кефиш
6.
do blizu
18.10.2014 14:06:32
3
4
Кефиш
5.
Blizu
18.10.2014 13:25:39
6
7
Chicovcite da si stoqt v kushti pri jenite da gi pazqt. Da ne gi chukat susedite a ne da mi igraqt na topka
4.
До 3
18.10.2014 11:34:13
5
16
Селяндур! Срам за държавата!
3.
от батковците които май са чичовци
18.10.2014 10:49:18
24
14
Абе я си -б-т- ма--та. игрището е за футбол. Децата могат да играят навсякъде в парковете, и майките могат да поиграват с нас. заповядайте. и ние имаме деца. требва да се разберем ., 2. до флагман : ДА ВИ ПИКАЯ НА СИГНАЛА, ИЗРОДИ ЛАКОМИ САМО ЗА ПАРИ МИСЛИТЕ АМА ШЕ ВИ ПРИСЕДНАТ , ГЪЗОВЕТЕ ВИ МАЗНИ ....ЗНАЕТЕ КВО. СТРАНДЖАНСКИ МАЗНИЦИ И ГЪЗОЛИЗЦИ, КАТО УСЕТИТЕ ЧЕ СТЕ НАСТЪПИЛИ НЕКОЙ ПО ОПАСЕН И ВЕДНАГА ОТБОЙ. УРОДИ.
2.
Иво
18.10.2014 10:39:38
8
17
Когато бяхме малки и нас батковците ни гонеха...да и за нас не беше приятно, но това е нормално бе хора, какво се възмущавате
1.
прости селяни от гората
18.10.2014 10:15:10
8
7
Бургас, бейбе, тъпо ли ви е, кратуни празни?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори