×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предлагам преференциален вот и на местните избори през 2015


Предлагам преференциален вот и на местните избори през 2015
Ако стана депутат, ще предложа на местната администрация, гражданите, природозащитните организации и парк „Странджа” да се разберат за Общия устройствен план на Царево, каза шестият в листата на "БСП лява България" Димитър Гочев
02 Октомври 2014, Четвъртък, 12:51 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка БСП

Кабинетът „Орешарски” помогна държавата да стъпи на земята, след като вече бяхме тръгнали да потъваме в тинята


Димитър Гочев е на 31 години. Завършил е Строителния техникум в Бургас, след което следва „Геодезия” и „Градоустройствена архитектура” в УАСГ. Занимавал се е със строителство. От скоро е заместник-директор на Природен парк  „Странджа”, по професия е градоустройствен архитект.
От 5 години се занимава активно с политическа дейност. Първоначално е в гражданската квота, като след това е поканен в БСП. През 2011 г. се включва активно в местните избори и е избран за общински съветник и водач на групата на БСП в Общинския съвет в Царево. Димитър Гочев е шести в листата на коалиция „БСП лява България” за парламентарните избори на 5 октомври.


- Г-н Гочев, на какво разчитате в тази кампания, Вие сте от младите лица в листата на БСП?

- Разчитам кампанията да бъде смирена и позитивна. Да минава под мотото „Възход и растеж на държавата”. Нека най-после всички политици да започнат да работят за това.

- За какво най-вече настояват хората по време на предизборните Ви срещи в региона? Какво искат от Вас избирателите?

- В БСП имаме стройна организация и всеки кандидат отговаря за определени райони. Аз съм за Малко Търново, Созопол, Приморско и Царево. Обиколихме почти всички населени места в тези райони. Общините, които са по морето, имат едни проблеми, тези, които са във вътрешността на Странджа – други.

Като цяло обезлюдяването е един от основните проблеми, които поставят хората пред мен. Младите хора напускат родния край, малките населени места се обезлюдяват, а общинските центрове стават все по-непривлекателни. Големите градове привличат младите хора. Такъв тук е областният град Бургас. Голяма част от младежите избират и чужбина, за да търсят препитание и реализация. Всички млади хора, с много малки изключения, вече имат по две или три висши образования и търсят развитие, възможност да се реализират и да бъдат достойни граждани. Най-често за съжаление избират да го направят в чужбина.

Възрастните хора ги боли най-много, че децата им ги напускат.  Живеят тежко заради ниските пенсии, боли ги заради лошото здравеопазване. Децата им получават образование, а не могат да си намерят работа. Безработицата е това, което кара хората да напускат районите, които аз обикалям.

- Как ще върнете младите хора в малки градове като Царево или Приморско, г-н Гочев? Избройте три неща, за които ще работите, ако станете депутат.

- Не е важно как ще се раздадат картите след 5 октомври. Важното е всички политици да се разберат по няколко приоритета. Това са икономика, здравеопазване и образование. За колкото и незначително да определят това, което се случи през тази една година управление на кабинета „Орешарски”, то не беше малко. Това помогна държавата да стъпи на земята, защото ние вече бяхме тръгнали да потъваме в тинята. Стъпихме на здрава почва и отсега нататък всички политици след 5 октомври трябва да седнат на една маса и да се разберат по тези три приоритета. Необходими са няколко важни реформи във всяка една от тези сфери, за да се открият начини за развитие на тези отрасли. Най-важното е да има разбирателство между всички политически формации.

Много се радвам, че кампанията минава позитивно. Няма го онова трептене във въздуха, няма го онзи негативизъм между отделните политически формации. Да, ние се борим, показваме идеи, показваме платформи, борим се за любовта на народа, изразена във вота. Суверенът е този, който решава, но ние не трябва да превръщаме това в 100-процентова междуличностна война. Защото ако се преобърнат нещата и една политическа партия вземе абсолютно мнозинство и подкара нещата по начина, по който 3,5 г. управляваше ПП ГЕРБ, след година или две тази негативна вълна ще се обърне, ще дойде нова политическа сила, която ще търси отмъщение и реваншизъм. Така влизаме в омагьосания кръг на вечното отмъщение между едни и други – няма значение дали са леви или десни, дали са черни, бели, богати или бедни. Тези критерии ги има в целия свят. Но целият свят и най-вече този свят, към който ние се стремим, се развива успешно, модернизиран и устойчив е. За 25 години ние изкривихме това нещо с така наречената „демокрация”. За първи път за 25 години демократично управление се разреши да има вот, който да определя личността. Това е вотът на прякото избиране.

Това е факт, след като правителството на Орешарски направи тези законодателни промени и даде възможност преференциалният вот да влезе в действие. Аз предложих на нашия водач на листата за Бургас Петър Кънев това да се случи и на местните избори. Казах му следните думи: „Няма значение дали сте в управлението, или в опозиция, Вие трябва да предложите законодателни изменения, които да дадат същия преференциален вот и за избора на общински съветници през октомври 2015 г.” Партиите са хубаво нещо, имат си своя партиен живот, но народът, който избира, трябва да има възможност да избере по същия начин този, който е на 25 позиция и този, който е на 5. Предложението ми беше доста добре прието от Петър Кънев, който каза: „Не си сам!” Мисля, че това ще е обединяващ израз, който трябва да се наложи през следващия сезон на Народното събрание.

- Да разбирам ли, че БСП е склонна да води диалог с останалите партии след 5 октомври?

- След 5 октомври политическите сили трябва да седнат, да видят как суверенът е решил изборите. Във всички случаи трябва да има разбирателство между партиите, за да се постигне развитието в трите най-важни отрасли, които изброих.

Държавата си стъпи на краката, но е много важно политическата класа да седнем и да се разберем, независимо от цветове, политически възгледи, даже етноси и вероизповедания – всички трябва да седнат на една маса и да се разберат в полза на държавата.

- В този ред на мисли – от близо седмица се заговори, че в БСП се водят разговори за евентуална коалиция с ГЕРБ.

- Това ще бъде ясно след 5 октомври. Надявам се да не се получи авторитарно управление или управление, което да се решава еднолично. Трябва да има разбирателство между политическите формации, които влязат в парламента след 5 октомври.

- Какво трябва да се направи за решаване на проблема с Общия устройствен план на Царево? Вие сте общински съветник, но сте и зам.-директор на Природен парк „Странджа”, вижда ли се краят на сагата, според Вас?

- Сагата с Общия устройствен план може би беше един от първите въпроси пред мен, след като станах зам.-директор на Природен парк „Странджа”. Този въпрос нямаше как да бъде избегнат, при положение, че е двустранен. Аз не бягам от него. Преди шест месеца обясних това, което ще кажа и сега. Никой години наред не се е опитал да седне с двете страни на една маса – това е местната власт и гражданите, а от другата страна са природозащитните организации. Трябва да се намери балансът, тъй като той може да се получи. Затова трябва да се търси диалогът и да се седне на една маса. Аз съм от първите, които изразиха мнението си, че не трябва един човек да вземе решението или пък едната страна да е печелившата. Трябва да седнат и да се разберат, защото в разговора и в спора излиза истината.

Осъществяването на този диалог ще е едно от първите неща, които ще направя, ако суверенът реши и имам възможност да съм част от следващото Народно събрание. Ще предложа на местната администрация, гражданите, природозащитните организации и парка да се разберат. Паркът не е онова куче, което години наред трябва да бъде държано на каишка и да се насъсква. Паркът, както е казала Ванга, е златото на цяла България.



13
Коментара по темата
13.
полски
06.10.2014 12:53:16
0
2
Този хитрец да си признае,че е парашутист в парка спуснат от Атанас Зафиров и Йордан Георгиев /МАЛКАТА МЕНТА/от БСП Бургас .Целта му е да наглася обществените поръчки,за да ги печели обръчи от фирми около Зафиров и Георгиев.Иначе е абсолютно некомпетентен. Дори не е чел плана за управление,си личи от интервюто.Щял да седне и дрън-дрън,като че ли досега това не е правено много пъти. Но общините не искат никакъв план,който да ограничава властта им.Мичуринско тарикатче...
12.
ИЗтрит
03.10.2014 11:54:19
2
2
Абе Гочев Що предаде Петко Арнаудов... Същата подлога си !!!
11.
коментар за триене
03.10.2014 09:37:59
1
3
Тука няколко коментара, дето не са ви харесали сте ги изтрили!!! ЗАЩО ГИ НЯМА КОМЕНТАРИТЕ А?!!! Некадърниците си проправят път само с измама и протекции от такива като тях!!! гоч , идеален си за депутат, нагъл, прост и мързелив нищонеправещ хитрец!
10.
hjkto
03.10.2014 09:14:58
2
4
ако дойде гоча на власт,тогава ще потънем в тинята
9.
УСПЕХ
02.10.2014 19:58:27
7
5
Давай Мите! Покажи им на царевци. Гербаджиите ти завиждат. Те само могат да си мечтаят да са кандидати.
8.
аз
02.10.2014 19:55:06
4
4
И ние сме с теб! Успех!
7.
buletina 22 i posle 6
02.10.2014 19:50:37
6
5
nie sme s teb Miteeeeee ti shte uspeesh zashtoto si Majko momche, ne im se davai na komlekasrite anonimni
6.
Ivanova
02.10.2014 19:46:39
6
5
za Go4ev moga samo da kaja Bravoooo trudolubivo mom4e ti si primer za mladoto pokolenie s neprekloniq si duh i tarpenie napuk na vsi4ko da ne se otkazva6 i da sledva6 me4tite si. Ne slu6ai zlobnite komentari te za priznak na slabost i niska kultura 6tom te komentirat zna4i si pred tqh i gi drazni6. 6te te podkrem na 05.10 s buletina 22 i 6 mqsto za6toto ti zaslujava6 da si v Parlamenta.... !!!
A vie Gnusni, Zlobni Carevski Praseta sprete da pluete Go4ev za6toto nqma lo6a reklamata ....!!! taka mu digate reitinga sme6kovci zlobni
5.
glasuvam za Gochev s 6
02.10.2014 19:27:26
6
6
kolko ste elementarni i jalki Carevski bokluci.. !!! sas zlobnite si komentari nqma da razvalite imidja na Gochev, a naprotiv samo se trovite a Mitko varvi napred i postiga celite si... ne se kriite zad prosti psevdonimi, a komentiraite s imenata si carevski Mishoci.... dokato vie zlobeete Goshev postiga vsqka svoq cel chestno i dostoina se bori v jivota i she uspee a vie tupanari shte si ostanete na selo i shte zavijdate...hihi Sorry noMitko shte uspee za vasha smetka a vie shte mu dishate praha...hihi tupaci elentarni.... Mite prodaljavai da si taka pozitiven, trudolubiv i nepreklonen mlad maj, nie sme s teb i te podktepqme...!!!! uspeh napyk na carevskite zlibariiiiiii
4.
М.Търново
02.10.2014 18:57:06
3
5
Боклук царевски!Като си толкова кадърен,защо дойде да работиш в Търново.Или идваш защото някой те е телепортирал.Вземаш заплата за нищо не правене.Мизерник!
3.
USA
02.10.2014 14:58:58
3
1
Hora bulgari!!!!
Glasuvaite za Reformatorskia blok!
Ne slushaite Boko, toi niama vizia, hubav chovek e, no nazapad ne mu davat nishto shtoto smiatat che e malko mutra.
A za levite duma da ne stava. Te i tiahnia "komunism" sa prichinata decata da izbiagat zashtoto komunistite razrushiha Bulgaria.
Taka che ako ste pro-Evropeici, zabravete za Boko i BSP, reformatorskia blok za nai dobrata alternative. Uspehi!!!
Evropeiska Bulgaria!!!
2.
БУРГАЗЛИЯ
02.10.2014 12:46:21
7
4
КАК НЕ ВИ Е СРАМ БРЕ.ТВА МОМЧЕ ГО ПОЗНАВА ЦЯЛОТО МУ................СЕМЕЙСТВО. Т.Е. ИЗВЕСТЕН Е
1.
Бай
02.10.2014 12:08:45
5
10
Царевишки боклук
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори