×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сигнал до Флагман: Гигантска изборна манипулация готви ДПС в Камено


Сигнал до Флагман: Гигантска изборна манипулация готви ДПС в Камено
Лидерът на ДПС Лютви Местан при посещението си в Айтос даде заявка за три мандата от Бургас в 43-ото НС. Залата му ръкопляска, организацията на вота явно върви по план в тази насока
30 Септември 2014, Вторник, 14:53 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ, снимка: dps.bg

Тайната мрежа обхваща всички 40 секции, които имат отговорници, телефони, автомобили за придвижване, куриери
Гигантска манипулация на изборите в Камено готви ДПС, сигнализираха читатели на Флагман.бг и ни изпратиха подробни данни за организацията на вота в малката община. Според сигнала, основен организатор е местен активист на Движението, впрегнал финансов ресурс, за да направи пробив в червеното Камено. Посочват се имена на отговорниците в отделните избирателни секции, телефони за връзка, регистрационни номера на автомобили, които ще се използват.

Работи се така, че нашата община да се турцизира и циганизира. Използват ромските тартори по селата, а в града се доверяват на хора, доверени на Д. Н. (изписваме само инициалите, следвайки презумпцията, че всеки е невинен до доказване на противното, разполагаме с пълните имена на сочения за тартор, б.а.). Изготвят т.нар.“списъци на избиратели по обхват“. Във всеки един от тях има посочен отговорник, който води набор от данни за гласуващите в поверената му секция. Има още по-фрапиращи моменти: ДПС води пълна статистика и в служебните протоколи, разделени са избирателите  на „Гласуващ за ДПС“, „Колебаещ се“, „Гласуващ за други“, „Извън страната“ и „Забележка"!!!, пише още нашият читател.

Нашият информатор продължава така:

Става дума за изключително добре организирана група за купуване на гласове.

Ето ви как са отразени отговорниците - имева, мобилен телефон и личен автомобил или куриер, по който да се изпращат нужните послания. Ето ви и разпределението в основните градски секции:

Секция №1 град Камено, отговорник Атанас С....., телефон: 0895/......
Секция №2 град Камено, отговорник Боян Т...., телефон – 0877/......
Секция № 3 град Камено, отговорник Златомир И...., телефон: 0886/....
Секция № 4 град Камено, отговорник Иван Х....., няма посочен телефон
Секция № 5 град Камено, отговорник Милко Х....., телефон: 0884/.....
Секция № 6 град Камено, отговорник Георги Б....., телефон: 0876/....
"

Тайната мрежа от списъци и отговорници за купен вот имало и в селата Тръстиково, Русокастро, Свобода, Винарско, Вратица, Желязово, Кръстина, Черни връх, Ливада, Трояново, Константиново.

Най-скандалната част от сигнал се отнася за т.нар. ромски тартори, които трябва да осигурят цигански гласове за ДПС. Те са изброени по малко име или прякор. За някои от тях е вписан и телефон, за други - регистрационен номер на автомобил. Част от циганските лидери живеят в други общини, но контролират и района в Камено.

Един от тях е Сюлейман от с.Рудник, Община Бургас който е добре познат на органите на реда.

Изброени са още: Асен от с.Трояново (с посочен телефонен номер), Динко Л. от с. Свобода (Ауди А6 с рег. CA ….) и Лало с тъмночервено „Рено 19“ с регистрация А ....АР.

Репортерите на Флагман.бг опитаха да се свържат с лицата, посочени в сигнала. Част от тях не вдигат мобилните си телефони, други веднага затварят, щом разберат за какво ги търсим. Ето какво отговори един от тях:

Боян Т. е записан в сигнала като отговорник на секция №2 в Камено. Той каза че наистина работи за ДПС, като надзорник, който трябва да наблюдава как върви гласуването и накрая да вземе протокола. Боян не знаеше какво означава думата надзорник.

Проверка на Флагман.бг в публичния регистър на представителите и застъпниците в Районната избирателна комисия в Бургас показа, че нито Боян, нито което и да е друго от изброените по-горе имена не е вписано като застъпник или представител, каквато е другата дефинирана фигура в Изборния закон. Не изключваме обаче тези имена да се появят като застъпници в РИК в следващите три дни.

Сюлейман от Рудник заяви пред наш репортер, че познава сочения в сигнала като организатор Д.Н.- осигурявал му работници, но за каква работа не стана ясно. Сюлейман се кълнеше, че не се занимава  с купуване на гласове, нито агитира по някакъв начин за която и да е партия.

Нашето разследване установи, че Асен от Трояново е личен шофьор на местния лидер на ДПС в Камено Димитър Андонов Николов, шести в листата на ДПС за парламентарния вот. 

Щом разбра за какво го търсим, той веднага ни прехвърли към началника си. „Политиката на ДПС не е такава, че да купува гласове. Гласове в Камено купуват други. Попитайте БСП, не мен. От четири дни не съм в района на Бургас, имам си бизнес, имам си офис и съм в София. Това, което ми говорите, са пълни глупости и ДПС няма нищо общо“, каза пред Флагман.бг. Николов.

Според него това не било сигнал, а донос от политически опоненти, които се плашели, защото ДПС набирала скорост в Община Камено, а самият той вече бил дал заявка за кмет. „Как според вас ще се компрометирам с купуване на гласове, като догодина ще изляза на избори отново“, допълни Николов.

Той заяви, че не познава нито едно от изброените имена. Дълго време живял в София, работил и в централата на ДПС, а скоро се върнал в Камено. На репортерски въпрос за списъците с имена и пълна справка на гласуващите, Николов бе категоричен: „ДПС не води такива списъци“. Той обаче знаел, че има други партии, които наистина купуват гласове. Лидерът на ДПС сам посочи две имена на местни бизнесмени – Я. С. и А. Д., те били от БСП и партията на Бареков.

От думите на местния лидер на ДПС в Камено стана ясно, че преди няколко месеца дал съгласие по чл.12 от Закона за специалните разузнавателни средства да бъде подслушван. „Да проверят с кой съм говорил и дали съм се занимавал с тези неща“, натърти Николов.


В категории: Политика


8
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
8
Коментара по темата
8.
az we
03.10.2014 11:27:59
0
1
Аз почвам да коля и беся цигъни и турци наред за вас незнам.
7.
Za Burgas -- kakvo stava s nashto budeshte??
01.10.2014 02:06:17
7
8
Sram e za Burgas, che v zentura ima pametnik na imaginerni rusnaci osvoboditeli.
Sram e che promivat muzucite che tova e ruska teritoria.
Ne e.
Tova e Bulgaraska teritoria, i tuk nikoga ne e imalo rusko osvobogdenie.
V centura na Burgas triabva da ima pametnik na niakoi burgazlia, uchen, metmatik, niakoi koito e napravil neshto, ili pametnik na bulgarskata gena.
NO TOVA V MOMENTA NE E DOSTOINO, NE E ISTINA, I E KATO SABIA V SURCETO NA BURGAS KOIATO SHTE GONI ZAPADNITE TURISTI. KOLKOTO PO SKORO GO MAHNEM, TOLKOVA PO SVOBODNO SHTE DISHAME, ZASHTOTO SHTE SME PODRKEPILI ISTINATA.
6.
1234
30.09.2014 21:11:06
0
9
elate v svoboda da vidite kak 4erpi dps s kufteta i bira mangalite
5.
блябля
30.09.2014 17:37:54
5
17
Този сладур е син на кмета на Трояново. Те и двамата цял живот си вадят прехраната с политика, раграбване на ТЕКЕЗЕСЕТА, РЕПЕКАТА и други подобни ,от които имаше много за крадене, под носа на лесно манипулираните си съселяни и широко разперен чадър от общинския кмет. Да живеят БЕСЕПЕТО И ДЕПЕСЕТО КАРАМЕЛОВИ.
4.
гост
30.09.2014 15:38:37
8
37
И този път ли ще оставите ромите да определят бъдещето ви .
3.
Янчо
30.09.2014 15:24:23
5
52
БЪЛГАРИИИ ИЗЛИЗАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ В НЕДЕЛЯ, ЗА ДА НЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ЦИГАНИ!
2.
Иво
30.09.2014 15:10:21
6
33
Флагман задръжте тази новина като първа до пътък за да може хората да се убедят, че ако не гласуват партии като ДПС ще упрвляват отново България, срамота е да стяот пред ТВ си и да гледат безучастно какво ни готвят.
1.
дпс активист
30.09.2014 15:06:22
16
12
А бе хора,като Калъдеренски е от Камено------само там ли се готви.И защо от ДПС----ДРУГИТЕ ПАРТИЙ НЕ ГО ПРАВЯТ ЛИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори