×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българите гледат ВИП Брадър, защото търсят и виждат себе си


Българите гледат ВИП Брадър, защото търсят и виждат себе си
Ти мене уважавеш ли ме, аз повече те уважавам, фъфлят Зорница и Въргала, "възвишен"диалог който звучи във всяка селска или градска кръчма
27 Септември 2014, Събота, 19:02 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

По-лесно е да се кахъриш кого ще изгонят в понеделник на елиминациите, вместо да се замислиш кой ще те управлява от другия понеделник

Доста нелицеприятна истина, но едно безумно предаване в момента има най-голямата гледаемост. Никой не се интересува от политически дебати, от избори, от икономика, от скандалите в енергетиката, а от...Брадъра.   

Това си личи и от броя прочитания и коментарите във всички сайтове. Сравнете новина, че българско дете е взело медал на олимпиада по математика, че са излекували някого от лоша болест, или са отворили случайно някъде сто нови работни места. Почти никаква читаемост и никаква реакция от аудиторията. След това погледнете нещо със заглавие „Кучкова си оголи циците в Брадъра“  и ще видите чаршафи от мнения, покани за секс, разсъждения за формата на циците, предположения колко силикон има в тях и прочие и прочие.

Чак такъв воайор ли е българинът, та вечер си загаря манджата, за да не изтърве кой кого ще напсува и кой кого ще натакова в прекия или преносния смисъл? Чак пък толкова ли няма едно свястно публицистично предаване по телевизиите, ами си е заврял носа в мръсните гащи на поредната випка, която крещи истерично от екрана? И да, и не...

Защото какъвто е народът, такъв му е елитът. Защото този същият така наречен елит олицетворява този същия така наречен народ с всичките му страсти, пороци,  мръсни тайни, сметени под леглото, скелети в килера, заеми, невърнати пари, тъпотия, маскирана като интелигентост, зад която прозира огромната простащина, егоизъм, егоцентризъм и неподплатено желание за себеизява и самодозакване и едновременно това да стане по най-лесния начин без много напъни.

Вероятно е учудващо, но Тачо се превърна в най-симпатичният образ. Така каза Венета Райкова, а другите се съгласиха с нея. Е, аз не съм съгласна, но кой ме пита?

Мъжът явно печели аплодисментите на събратята си, че е успял да си хване богата и красива жена, тя да го издържа, а той да се грижи за домакинството. /Доколко се грижи, не е ясно/. Показателно е обаче, че той има най-висока поддръжка в интернет. Ама чакай бе, льольо! Кой си ти? С какво си известен, освен с това, че си мъж на жена си? С какво се прочу, освен с това, че й изневери? А после скачаш пред камерите и я обвиняваш, че нещо в секса не вървяло, че тя като се върнела уморена, не оценявала, че си измил чиниите, че ти врънкала да си намериш работа, а не да ходиш с приятели по кафенета  и нощни клубове. И как да върви сексът, като двамата не можете да се уцелите едновременно трезви, както сам каза.

Дотук да виждате нещо симпатично? Използвач, мързеливец, преструванко, дълбоко наранен, че след неговата изневяра и Жени му кръшнала. И на всичкото отгоре влязъл с любовницата си в предаването, където необезпокоявани си разменят ласки.

Съвсем обяснимо е първенството по симпатии към Стефчо. В момента доста български мъже си мечтаят да са на негово място. Безработни, издържани от жените си, с любовница, свиркащи си и пълни непукисти. А ако стане напечено, обвиняват тези, за чиито поли са се хванали.

Част от жените пък се сравняват с Жени. На мнозина им се иска да бъдат красиви, силни, независими, да правят каквото си поискат и да се оправдават, че имат отворен брак. Да пътуват навсякъде, да си позволяват всякакви глезотии, дори тройка в леглото, може със съпруга, може и без него, да не им мига окото, ако се срещнат с неговата любовница, защото техният любовник пък ще ги утеши. Иска им се да бъдат и пердета като нея, да говорят каквото си поискат и всичко да им се прощава. Защото са красиви и защото имат пари. И стабилни приятели зад гърба.
Е, аз не мечтая за това, но отново – кой ли ме пита?

Влади Въргала пък е абсолютното оправдание на всички прекаляващи с чашката пичове, които се кълнат всеки ден, че тази им е последната, а после си наливат още една. Виждали сте ги нали? Даже съм сигурна, че във всяко четвърто българско семейство има по един такъв.  И по една жена, която го търпи.

Йорданка Христова не олицетворява 70-годишната българка, но за сметка на това е въплъщения на мечтата й. Силна, пощадена от времето, със самочувствие, със собствено мнение, което винаги защитава,  с авторитет, срещу който не може да се бори никой, дори и Лорда.

И като споменахме Лорда – ето другата мечта на нашенеца – да стане известен на всяка цена, без значение средствата и методите. Да има пари, да не му пука, да казва грозни истини в очите на другите, да ги тормози, да ги изнудва, да прави пари от чуждите тайни и най-вече да не крие своята сексуалност. Едно време беше поетът с ватенката, сега е ватманът с титлата. Не е лесно да си различен, а Минчев до такава степен натрапва своята различност, егоизъм и печели с нея, че чак да те хване срам, ако случайно си нормален.  

Двете девойки  пък са едновременно мечта за всеки мъж и образ, на който биха искали да приличат много момичета. Силиконови цици, напомпани джуки, скъпи тоалетчета, които сменят по три пъти на ден, солидна банкова сметка, появила се я от мама и тате, я от заможни и милостиви чичковци.  Две луксозни опаковки, зад които нямо много сиво вещество, но в наше време кой ти търси веществото? Важно е лустрото, важно е, че ще завъртят главата на поредния нещастен милионер и ще си живеят живота. А това, че всяка втора дума, която капе от устата им е поредната глупост и мухите в главите им дрънчат в унисон със скъпите колиета и гривни, на кого му пука? Важни са гривните! Дрешките, парцалките, целофанът и панделките. Съдържанието – майната му. Кой милионер търси съдържание?

И като се продължи с останалите от миманса – Албена Вулева, изнасилена, озлобена, сакрастична, Ива Екимова и Камелия Воче, затънали в дългове, а едната и в чашката, Камелия Тодорова, превърнала се в капризна баба, ревящият Тити Папазов, безличният Ромео – Аръков, нещастният Атанас Месечков, който още се чуди жена ли е мъж ли е, оперираната от чувство за хумор Кали, пушещия трева актьорски син Стефан -  как в цялата тази тълпа от характери и образи човек да не намери себе си?   И да не се гледа със затаен дъх и да си ръкопляска сам, или  често да отрича  дълбоко, че това е самият той  и вярвайки си, че е друг – смел, достоен, различен...

Има и друг вид публика, просто кефеща се на унижението на затворниците в Къщата и радваща се на всичко лошо, което им се случва. Защото е знайно „Я не сакам я да съм добре, а на Вуте да му е зле“

И на фона на всичко това как да съпоставим на цялата тази ултрапомия, простотия и войнстваща идиотия на някакви предизборни студия и дебати и да очакваме гледаемост? Не че понякога в предизборното студио не става по-зле и от Брадъра. Но с една малка разлика. Политиците, са си едни и същи. И от миналия и от по-миналия сезон. Не можем да очакваме нищо ново, даже няма да се напият и да свалят гащи и сутиени в ефир. Освен това има да си ги гледаме в бъдеще до втръсване, а Брадърът след два месеца ще свърши.

Не, че съм съвсем съгласна, ама...това е положението.
И къде по-лесно е да се кахъриш кого ще изгонят в понеделник на елиминациите, вместо да се замислиш кой ще те управлява.

В категории: Животът


Автор
14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Анонимен
29.09.2014 10:57:16
0
1
И какво виждаме? Виждаме, че и ВИП-вете са хора като нас, дори някои от нас са много по-свестни. Какво излиза? Че просто Господ ни е определил различни роли. Едни са на върха /по някаква божествена логика, не наша/, а други са долу- в тълпата. Иначе сме всички едни и същи. Така че животът е една въртележка. Да не се възгордяваме когато сме горе, защото след това ще сме долу.
13.
Mimi
28.09.2014 13:00:22
0
2
Ха,може да тъпеем пред турски сериали и да се вълнуваме от съдбите на всякакви измислени герои,а да не гледаме нашенски Биг Брадър.Без да излизаме от домовете си,без да си купуваме билети,или да спазваме някакъв дрескод.Ще гледаме разбира се!Имаше такова заглавие на предаване ли,не помня вече -къде сме ние,ето къде сме.
12.
Цонев
28.09.2014 09:51:08
0
4
В цял свят това предаване има много висок рейтинг. Феномен е защо се гледа толкова, но факт, гледа се. На хората винаги им е интересен чуждия живот, особено ако техният не ги удовлетворява. В момента наблюдавам друг феномен. Сватбата на Клоуни. Във всеки сайт подробности, клюки, пикантерии. И светът чете. А кой ще ни упрявлява - то е ясно. В друга статия пишете, че са се договорили. Защо да гледам откровени лъжи тогава в предизборните студия, като мога и да си ги спестя?
11.
АСЕВ
28.09.2014 09:01:12
1
2
АМИ,ГЛЕДАТ,ЩОТО СА ТЪПИ!!!ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА!
10.
123
27.09.2014 23:06:44
1
0
Не го гледам. Но толкова много се изписа по вестниците, коментира се по телевизиите. Почти всяка минута е разказана, коментирана, така че и такива като мен да разберат колко е "велик" този тв формат. А и предварителната информация и коментари при споменаването на всеки участник бяха многословни, панаирджийски. Г-жа Иванова също е направила блестящ анализ за случващото се във вип брадър и защо. Не съм съгласен с нея, че всички зяпаме това "велико"тв позорище и сме изключили човешкия си облик, че сме се опростачили докрай. Г-жа Иванова със сигурност не гледа това, което е свързано с предстоящите избори и обобщава всички под своя знаменател. Интересуващите се от сериозните въпроси на политическия ни и обществен живот, не висят във форумите, от които тя се интересува и следи внимателно. А защо го прави, тя си знае...
9.
bobi
27.09.2014 21:15:05
0
0
зелена линия озеленяване и изграждане на напоителни системи в сливен www.greenline-yambol.com
8.
До 123
27.09.2014 21:07:48
1
2
Интересно Вас, като Ви обижда като човек, защо го гледате? Аз си признавам - заради цицитата на Кучкова и краченцата на Линдаревата.
7.
123
27.09.2014 20:44:56
1
1
Изобщо не съм съгласен с Вас, г-жо Иванова. Веднъж вече споделих за пошлостта на този формат, който ни обижда като хора, като човеци, като личности. Участниците със сигурност имат възможност да изкарат парите, за които се "продават" на брадъра. Но истината е, че лъсва нищетата и нищожността на българския т.нар. "елит". А кой ли пък го възприема като елит?!Низшият, без собствено мислене, живот и т.н. Накратко-сеирджията, на който никога и за нищо не може да се разчита.
6.
4o40
27.09.2014 20:37:37
2
2
Четох някъде, че предаването струва два милиона лева! Защо поне не го направиха с цел благотворителност и докато цъкаме смс-и да спасим пърдящия задник на Ватмана, да знаем поне, че парите ни отиват за спасяването на някое болно дете?
5.
Хихо
27.09.2014 20:35:10
1
4
Всички го гледат, това е факт. Дали намират себе си или гледат сеир, не знам. Но това чудо и Къртицата са най-гледани. Вероятно така хората изместват собствените си проблеми, тюхкайки се за чуждите.
4.
gyvko
27.09.2014 20:26:14
3
5
УТАЙКИ И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ "ВИП"...
Как само провалят ефирно време,което може да се ползва за друго-за детски предавания,за хора в нужда и тежко социално положение,но парите,какво ли не правят...
3.
До г-н .........
27.09.2014 20:14:09
3
2
Не се ли сещаш, че изследователите трябва да гледат всичко. Ти откъде знаеш, че е паплач? За да го разбереш, значи и ти си гледал! :)
2.
Дидка
27.09.2014 20:13:32
0
2
Жалки хора, които са представители на хай обществото в демократична България. От телевизионният екран чрез това предаване тези хорица ни показват как са станали известни , богати. Как са готови на всичко, без срам да ни навират пороците, " жълтините" от своите битие и кариера, заради пари и страх от забрава. Те са пример за поведение и морал за амбициозните млади хора , мечтаещи да станат известни и богати като тях. Това е положението!
1.
.....
27.09.2014 20:03:59
3
3
Илонке, уж си умна жена.па си губиш времето да гледаш тая ВИП паплач.Не си падай под нивото.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Според него Мартин Божанов бил един дребен измамник Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори