×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ивелина Василева, ГЕРБ: Ще участвам в дебат, но не с Емил Георгиев, а с водача на БСП Петър Кънев, тезите ни за екологията са ясни


Ивелина Василева, ГЕРБ: Ще участвам в дебат, но не с Емил Георгиев, а с водача на БСП Петър Кънев, тезите ни за екологията са ясни
Тезите ни са ясни, винаги сме обсъждали конкретните ни идеи за опазването на околната среда, на 29-ти ще участвам в дебат в Бургас, а на 30-ти в София, каза водачът на ГЕРБ Ивелина Василева
23 Септември 2014, Вторник, 13:38 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

На 30-ти септември, за когато е поканата на червения еколог, ще има дискусия и в София между представители на водещите политически сили

Водачът на листата на ГЕРБ в Бургас Ивелина Василева няма да участва в дебат с червения еколог Емил Георгиев, защото ден по-рано ще дискутира национални и регионални теми с водача на БСП Петър Кънев, а на на конкретната дата, за когато е поканата от лидера на „Екогласност“, ще бъде в София по подобен повод. Днес Георгиев, който е четвърти в листата на БСП-Лява България в Бургас, отправи официално предизвикателство към Василева, която е експерт по темите за опазване на околната среда, като я покани на дебат на 30-ти септември.

„Не съм получила още официалното писмо, но разбрах от медиите, че такова има и в него е упомената конкретна дата. Винаги съм готова да дебатирам политиките, които касаят управлението на страната през следващия мандат и по-конкретно тези – за развитието на Бургас. Готова съм да проведа такъв дебат с водача на листата на БСП Петър Кънев и се надявам, че ще имам възможност. На 29-ти с него се надявам да обсъдим всички теми, които представляват обществен интерес, включително и екологични“, каза Ивелина Василева. За 29-ти е предвидено в Бургас да се състои телевизионна дискусия.

„На 30-ти септември имам официална покана и съм потвърдила участието си като представител на ГЕРБ също в дебат, но в  София. Поканата, отправена към лидерите на ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичният фронт и България без цензура, е от неправителствени организации и темите, които ще бъдат обсъждани са биоразнообразие и устройство на територията. Всеки, който има желание, предполагам, че може да се включи от името на политическата сила, която представлява. Всички ще могат да чуят нашите тези, включени в ясната ни управленска програма и политиките, свързани с опазването на околната среда. Нашите идеи са ясно формулирани и при всяка една възможност сме информирали гражданите за отношението ни към екологията.“, каза Ивелина Василева.



6
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
6
Коментара по темата
6.
опа
23.09.2014 22:56:05
0
3
Пълна кифла.Как им изгряват звездите на някакви нещасници.Как стана тази зам.министър на екологията,какъв ценз има,какво разбира!?Бойко ги събира от коневръза.
Няма кадри!Ужас !За мой срамгласувах за вас.Бойчев в какво е експерт!?
5.
Боко Тиквата
23.09.2014 19:54:19
0
5
Още нещо което не знаем за нея ,ами питайте КМЕТЧЕТО той може много да ви говори за нея, оп ИЗПУСНАХ се.И Ивелинче я ми кажи за какво те извадиха от ЕВРО листата???? За 17 те питам и за какво са те викали в ДАНС????????????
4.
8
23.09.2014 17:42:23
2
4
до №2
Благодаря за информацията,това доказва че този е правил нещо за разлика от Е.Василева.Между другото нещото което се знае за нея е че и е нужен често преглед при психиатър и съответно лечение.
3.
FESOVETE POD STROI VIE PO4IVAITE
23.09.2014 17:32:34
3
3
KVO SHE DEBATIRA S TEZI PENSIONERI KRADLIVI FURNADJIISKI LOPATI
2.
С този ли да дебатира!?!?
23.09.2014 17:18:32
3
6
За Бургас четвъртият в листата на БСП Емил Ценов Георгиев е пълна енигма. За него е известно само, че е от първите в Политическия клуб „Екогласност“, зелен активист и бивш депутат, макар и само за месец, в 42-ото Народно събрание.

За партийното ръководство на социалистите в Бургас, което обаче добре познава Георгиев като същност, със сигурност е било шок да научат решението на Изпълнителното бюро на Националния си съвет, по чиято воля тук бе пратен видният беловлас еколог. Шок бе, защото политическата му биография е повратлива и в нея има серия от сложни взаимовръзки с хора от политическия елит, както и такива, упражняващи бизнес със съмнителен произход.

На официалния старт на кампанията в петък, от бургаското БСП представиха Емил Георгиев като „стожер на червената екология – главен опонент на кандидат-депутата от ГЕРБ Ивелина Василева - като компетентност, почтеност и обществени заслуги“ (цитат). От ГЕРБ запазиха хладно мълчание за тази съпоставка. Както и за хвърлената днес ръкавица срещу Василева да се яви на публичен дебат срещу Георгиев за спасяването на българското Черноморие.

Всъщност в петък бе първата поява на Георгиев пред бургаския актив на БСП. И на първо четене сигурно ги е впечатлил като добър оратор с отлична експертиза, но дали действията и думите му са безкористни е съвсем друг въпрос. Георгиев много си прилича с Яне Янев – като натюрел, „политическа последователност и принципност на решенията“.

На журналистите тук пък е известен с няколко епизодични появявания. Преди две години Емил Георгиев хвърли бомба за незаконно строителство срещу най-големия си враг – Иво Прокопиев. После изчезна. За да напомни за себе си отново през 2013 година, когато бранеше проекта за Океанариума в бургаския екопарк „Езеро“. Но не срещу инвеститора-урбанизатор, а от други еколози – тези на конкурентната структура на Тома Белев. Тогава всички медии в конферентната зала на Гранд хотел „Приморец“ се подхилваха на нескопосаните опити на Георгиев да защити проекта от Тома-Белевите хора, зад което прозираше „удовлетворителната му благодарност“ към инвеститора, за сметка на изнервените си колеги от конкуренцията.

Кой всъщност е Емил Георгиев – агент Станислав?

Роден е на 14 юни 1951 година във видинското село Кутово, завършва Института по хранително-вкусова промишленост в Пловдив и от зората на демокрацията е неизменна част от обществено-политическия живот в Хасково. В южния град се носят легенди за Емил Георгиев. За четирите си мандата като общински съветник от ПК “Екогласност“, в един от които е и председател на ОбС, е замесен в редица скандали, за да се удържи на върха чрез политически лакътушкания и безбройни превъплъщения, за да е близко до силните на деня на централно и общинско ниво – независимо от това коя партия е на власт.

Години наред Емил Георгиев бе сред най-доверените на несменяемия кмет Георги Иванов, но в края на последния му мандат през 2011 г, рязко смени курса и се залепи за управляващата и възходяща ГЕРБ. Така сложи край на политическата си кариера в Хасково. Но тя и без това бе в упадък, след като Комисията по досиетата разкри и съпричастността му към комунистическите тайни служби като агент Станислав.

През 2013 г. Емил Георгиев се появи в листата на „Коалиция за България“ в 25 МИР София. Според запознати, вкаран бил там на избираемо място по изрично настояване на Сергей Станишев. Жест, който за верните чеда на Столетницата си остава загадка, защото Георгиев бе сред най-ентусиазираните поддръжници на президента Георги Първанов през 2011 година, когато се учредяваще АБВ. Още по-пресен е примерът от януари т.г., когато бе на ложата при учредяването на „България без цензура“, прегръщайки горещо новия политик Николай Бареков.

В последната година имаше и няколко неуспешни опита да оглави ключово ведомство в изпълнителната власт. Най-близо бе до сладката длъжност в Комисията за защита на потребителите, но трусовете след европейските избори го лишиха от тази възможност и той се задоволи само с депутатското кресло в 42-ото Народно събрание.

През януари т.г. Емил Георгиев горещо целува новия политик Николай Бареков за учредяването на „България без цензура“ Снимка: ДНЕВНИК
Защитник на потребители или на удобни производители?

Емил Георгиев оглавява Федерацията на потребителите, чийто централен офис... е в Хасково. Близо две десетилетия, докъм 2009 г., когато ни удари кризата, агент Станислав пълнеше вестникарските рубрики в южния град с никому неносещи полза статии за борба срещу външните монополи, като толерираше местните производители по един „очарователен“ свой си начин.

В Хасково никога няма да забравят предизборните му фойерверки, с които трупаше лична популярност сред третата възраст през 2007 г. С вдъхновяващите си речи, Георгиев подведе стотици пенсионери да съдят кръвопиеца-монополист ЕВН, въпреки да бе пределно ясно, че това е кауза-пердута. Но пък популярността на „спасителя“ бе с космически ефект и той спечели за пореден път вота. После съдът в Хасково отряза жалбите на бедняците, а те освен на своите адвокати, трябваше да покриват държавните такси, разноските по делата и хонорарите на адвокатите на отсрещната страна.

В този период обаче Георгиев имаше едно основно любимо занимание – да раздава редовно от името на своята федерация сертификати за качество на фирми-отличници. Живееше охолно, въпреки че за хасковлии бе мистерия как изобщо издържа семейство си като общински съветник и председател на организация в обществена полза. Поне 12 пъти в годината Георгиев свикваше репортерите за снимки с някой от местните производители, връчваше му гордо сертификата за отличник, като убеждаваше обществеността, че този продукт е най-добрият на пазара. Понякога толкова се „унасяше“ в презентациите, че за всички бе ясно как фаворитът трябва да изпъкне на фона на конкурентите в същото производство. Но това не бе всичко. Култова е пресконференцията му тема „бойлери“, в която той заклейми поредица от добре познати марки като опасни за потребителя, гарантирайки само за фирмата, която е носител на сертификата от собствената му федерация. С настъпването на финансовата криза обаче любимите на федерацията фирми свиха бюджетите си за подобни изяви, а Емил Георгиев се върна към старото си поприще – защитник за зелената и чиста природа.

Емил Георгиев се появи пред актива на БСП за пръв път на откриването на кампанията в петък. Дотогава бе пълна енигма, а Атанас Зафиров го представи като стожера на червената екология

Еколог №1 или глашатай на Делян Пеевски?

През 2010 година Емил Георгиев откри своя нов враг, според някои, никак случайно – бизнесменът Иво Прокопиев и фирмата му „Каолин“, собственик на кариера край Меричлери, Община Димитровград. Според Георгиев именно тази кариера трови хората от малкото градче. От името на ПК „Екогласност“ поведе битка срещу Прокопиев, наричайки го олигарх и набеди местни бизнесмени, близки до него, за смъртта на бившия концесионер на басейна с минерална вода. Медийният шум около тези страховити събития изстреляха популярността на еколога на национално ниво. После той бе изправен пред съда за клевета. От „Коалин“ заявиха, че Георгиев е стимулиран от конкуренти и опитва да им съсипе бизнеса. Дали това е така – остава загадка. Но факт е, че в следващите години Емил Георгиев стана експерт по темата „Иво Прокопиев“ и любимец на медиите, приближени до семейството на Делян Пеевски. Те поддържаха имиджа му на еколог, заслужаващ внимание и респект.

Подкрепата на Тенчо Лилянов и съдружието с Коце-Маца

Официално Емил Георгиев има участие само в една фирма - „Бул Порт 2010“ООД с предмет на дейност - разработка на проекти по европейските програми и консултантски услуги. Регистрирана е преди 4 години, но до този момент не е публикувала нито един годишен финансов отчет, не е ясно изобщо дали има някакъв оборот. В дружеството той е съдружник със столичанката Ивета Минкова – от неговата федерация, както и двама португалци. Справка в ДАКСИ показва, че Георгиев е председател и на „Регионално екологично сдружение Марица 2004“, в ръководството на което влиза бизнесменът от Хасково Тенчо Лилянов. Общоизвестен факт е, че Лилянов с охота подпомага развитието на своя приятел и съратник Георгиев. Официално парите му идват от строителство, сметопочистване и хотелиерство. Тенчо Лилянов е известен обаче с това, че бе задържан при спецакция срещу контрабанден канал за цигари. Размина се без обвинение.

Шефът на червената "Екогласност" е и член и на сдружението "Зелен алианс". В основаването му участват още бившият компрометиран директор на държавната пожарна Кирил Войнов, известен с това, че е в черния списък на личностите, унищожаващи природата ни. Вътре са също така варненският митрополит Кирил и бившият президент на ФК "Беласица" Костадин Хаджииванов-Коце Маца, който е разследван за черно тото и обявен за издирване чрез Интерпол.

Това са само щрихи от биографията на Емил Георгиев. Шансовете му да влезе в следващия парламент изглеждат илюзорни с неговото четвърто място в листата, но това не е съвсем така. Зависи от конфигурацията на следващото правителство, която нищо чудно да настани агент Станислав отново зад парламентарната банка.

Така или иначе самото присъствие на агент Станислав може да минира цялата кампания на партията-столетница тук, защото срещу него брожението вътре, от страна на далеч по-заслужили и достойни хора, вече започна.
1.
страх
23.09.2014 15:58:49
5
7
Голям страх, голямо шубе г-жо Василева. Когато те е страх да говориш професионално с друг професионалист, винаги ще измислиш оправдание, дори и да звучи логично. Ние искаме да чуем експертите по околна среда и нейното запазване от ГЕРБ и БСП, но г-жата от страх,че няма да има обяснение по въпросите на еколога Георгиев, предпочита да ни замаже очите с някакъв дебат за биоразнообразието. Смях!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори