×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стоян Колев, Реформаторски блок: Палмовото масло е продукт от нефт, канцерогенно е, причинява рак и уврежда мозъка


Стоян Колев, Реформаторски блок: Палмовото масло е продукт от нефт, канцерогенно е, причинява рак и уврежда мозъка
Ще се боря срокът на годност на хранителните стоки да падне значително, а не да обслужва интереса на големите търговски вериги, заяви кандидат-депутатът от Реформаторския блок Стоян Колев
21 Септември 2014, Понеделник, 02:10 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Очаквам да бъда избран, защото малкият и среден бизнес не са имали парламентаристи, които да защитават техния интерес, заяви кандидат-депутатът от Реформаторския блок в Айтос



Стоян Колев е на 42 години, семеен, с две деца. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски”. От 1992 г. ръководи своя бизнес в гр. Айтос. Фирмите му се занимават с разпространение на хранителни стоки на дребно и производство на хляб и сладкарски изделия. Стоян Колев държи и мелницата на гр. Айтос. Той е общински съветник от Айтос и председател на структурата на СДС в града. Два пъти е бил кандидат за кмет на Айтос от Синята коалиция. Ето какви законови промени ще предложи Стоян Колев, за да се подобри животът на хората и малкият и среден бизнес да диша спокойно

- Г-н Колев, голям работодател ли сте?

- Аз съм работодател на около 300 души, повече се причислявам към малкия и средния бизнес в България. Има доста по-големи фирми от моята и външни инвеститори, които са разкрили доста повече работни места.

Голямата ни гордост е, че никога не сме се увличали по модите в България като кредитни милионери, като кражби от държавата в името на лично облагодетелстване. Винаги сме отстоявали позицията, че с труд и с честност човек може да постигне повече, отколкото по нечестен начин. Направихме покупка на мелницата в гр. Айтос, през 2003 г. направихме покупка на „Хляб и сладкарски изделия” ЕООД. Мисля, че се справяме успешно, на фона на общата картина в град Айтос. Условията за правене на бизнес в Айтос са доста трудни, доста къртовски труд трябва да се вложи и умения – не за да се върви напред, а за да оцелееш.

- През последните години не зависи ли това и от благоразположението на ДПС, която е партията с най-голямо влияние в Айтос?

- ДПС–Айтос няма как да влияе на една фирма, която е свързана с държавата и спазва законите, установени в цялата държава. ДПС може да помага на определени фирми с финанси, с кадри, но в нашата фирма няма хора на ДПС, няма финанси – придобити от ДПС. В нашата фирма е вложен единствено професионализъм, защото аз не деля хората на БСП, СДС, ДПС. Деля ги на можещи и не можещи, гледам повече човека, отколкото партията.

- С какво сте разпознаваем в Бургаска област, защо очаквате да бъдете избран?

- Очаквам да бъда избран, тъй като този тип търговци – от малкия и среден бизнес, не са имали парламентаристи, които да защитават техния интерес. В последните години се даде много голям превес на търговските вериги, който започна да дава своите негативни отражения върху нашето здраве. Започнаха да се предлагат стоки като русенско варено с 5 години срок на годност, започна да се предлага хляб с 3 дни срок на годност. Започна да се предлага кисело мляко, което по 2 месеца стои върху хладилника на 30 градуса температура и нищо не му става. Когато подобна „храна” влезе в човешкия организъм, той има срок от 6 часа, за да я усвои. Как може една стока, която има 5 години срок на годност, организмът ни да се справи и да я разгради за 6 часа, така че да не се получат вътрешни инфекции и болести.
Тези консерванти изискват нашият организъм да работи на макс, но той има някакъв капацитет. Започваме да достигаме тази най-горна точка между 40 и 50 години и се появяват непоправими последствия и болести. За съжаление населението ни става все по-бедно, а съответно парите на НЗОК все повече недостигат, въпреки че всяка година процентът за здраве става все по-голям.

- За какво се борите Вие, какво трябва да се промени, за да излезем от тази ситуация?

- Боря се да падне срокът на годност на храните, както е в развитите държави като Австрия, Германия, Швейцария. Срокът на годност на стоките трябва да бъде нисък. Колкото е по-нисък срокът на годност на една стока, толкова по-малко консерванти са вложени в нея, което е добре за организма. В хранителните магазини ние не продаваме мебели, а хранителни стоки. Един продукт, който има 5 години срок на годност, повече прилича на стол и на гардероб, отколкото на хранителна стока. Ще се боря срокът на годност на хранителните стоки да падне значително, а не да обслужва интереса на големите търговски вериги, където трябва да се струпа някаква стока без значение, че тя е натъпкана с консерванти и всякакви други подобрители. Когато произвеждаш една стока в огромно количество, нищо, че тя ще се продава 2 или 3 години, ти можеш да постигнеш много ниска себестойност. Това обаче не носи здраве за хората.

- Политиците и контролиращите храните институции не знаят ли това, няма ли опити за премахване на подобни практики?

- Може би са го знаели, но са си затваряли очите. Аз ще имам личен интерес и лична мотивация и амбиция това нещо да се случи – да намалим срока на годност на храните и да ги направим здравословни за българина. За 25 години съм се нагледал на невероятни неща, които ме е срам да кажа пред хората, тъй като те се борят за комата хляб.
Другото, за което ще се боря да бъде премахнато, е подчинението у хората. Когато подхвърляш по 1 парче хляб на бедните хора, ти ги държиш в подчинение. С 2,12 лв. сирене нас ни държат в подчинение. До 2,50 лв. стига килограм, но това не е сирене, вътре е палмово масло.
Държа да подчертая, че палмовото масло се произвежда от нефт. То е производно на нефта, не на палмата или друг тип растителност. То се произвежда от чист нефт.

- До какво води приемането му от организма?

- Това води до множествено канцерогенни вещества, които се образуват в организма ни. След това те водят до израждане на молекулата на клетката, на нейните свойства. Това води до рак, до бързо изтъняване на кръвоносните съдове, което довежда до инсулти и други перфорации на кръвоносната система. Води до сърдечни болести и най-вече до много висока киселинност, която се поддържа в организма в името на това бързо да се разгради продуктът. Тази висока киселинност пречи на първо място на костите, на второ – на мозъка и трето – много бързо се износват всички вътрешни органи. Затова има много болни хора между 20 и 30-годишна възраст.

- Влошава ли се картината на пазара за хранителни стоки в България като качество?

- Частният бизнес и големите корпорации използват, докъдето им се дава възможност. Ако държавата застане на мястото си и направи нужните ограничения в името на здравето на хората, нещата биха могли да се поправят. Ситуацията винаги може да се влошава все повече и повече, нещата да бъдат израждани. Когато се стигне едно ниво на изроденост, винаги се намира следващо.

- С какво храните Вашите две деца?

- Моите две деца се хранят с продукти, които идват директно от природата и не са преработени. Човекът е единственото същество, което преди да употреби храната си, я разваля чрез термична обработка. Не допускам вкъщи да влязат продукти с голям срок на годност, не допускам децата да употребяват захар, да се готви със замразени продукти.



Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
10
Коментара по темата
10.
До всички недоволни
26.09.2014 16:33:06
1
1
Ще продава това което хората могат да си позволят , а в момента Българи не е на европейско равнище .... Когато има повече хора като него и те найстина помислят за хората , а не само за себе си всичко ще се оправи и ще може да имаме по качествени храни не само в неговите магазини, а и навсякъде . Ако той трябваше да продава храните който са найстина добри за нашият организъм и да не са с консерванти вие щяхте да се оплаквате , че продава скъпо и какво ли още не . Така или инъче вие винаги сте недоволни погледнете първо от хубавата страна , а не само от лошата ако гледата само от лошата едва ли ще видите нещо добро в каквото и да било !!!!
9.
Bozov
24.09.2014 03:11:27
2
2
,,,да каже ,колко парички дадоха по съдилищата ,за да отърват онази ,убийцата ,жена му-дето карала нормално,пък отнела човешки живот,,,
8.
Георги Бакалов
21.09.2014 23:19:38
3
12
Не ме интересува политическата му принадлежност, но за две неща е прав (може да се провери лесно в интернет!):1.) Срокът на годност на хранителните продукти в Германия е много по-кратък от този в България.В "белите" страни прехвърлянето на този срок се санкционира жестоко.2.) Според европейските директиви в растителното масло не може да има повече от 0.5% минерално масло, а произведеното в България олио съдържанието е с над 50%!Оплакваха се немски индустриалци (в предаването ВИЗО на АРД), че не могат да продават олио в България, защото олио-мафията не ги допускала на пазара!На пазара в Амстердам олиото е 2 пъти по-евтино от българското, а немското първокласно (вижте в интернет!) е 90 евроцента.Няма спор - с олиото сме НАЙ-ПРЕЦАКАНИТЕ в Европа!
7.
pisna mi
21.09.2014 22:08:10
5
14
Типично.... да ти говорят за професионализъм по възможно най непрофесионалния начин. Не му знам магазините, но ако иска да се пъчи по вестниците да си хване PR... Да знаеш Стояне, тя тая работа не е проста! Предлагам първо да намалиш киселинността на организмите и тогава да се кандидатираш а сега не излагай РБ.
6.
Диду
21.09.2014 21:38:57
13
10
Браво,Стояне,само така,истината трябва да се казва.
5.
1234
21.09.2014 21:19:33
10
11
toz 4ovek dava hlyab na 300 semeystva drugo nishto nyama da kaja... ako iskash glasuvay za nego ako iskash nedey. ama nie balgarite sme takiva... za tova sme na toya hal..
4.
Pepi
21.09.2014 21:07:55
9
7
Възмутен, заповядай в магазина му в Карнобат (до светофара)да видим дали няма да можеш да се разминеш между рафтовете и пак ще си говорим
3.
Възмутен
21.09.2014 20:25:34
8
26
Абе, кавал ти кво продаваш в твоите магазини само боклуци и щял да се бори с това.Ако не са талибаните от ДПС кой ще пазари от тях. Не давал на децата си да ядат от своята стока и откъде пазариш да не говорим че дори не може човек да се размине между рафтовете в магазините ти и тръгнал да дава съвети за какво ще се бори. Хора не се лъжете да гласувате за тоя малоумник. Вечния кандидат за кмет и все не става, а пък сега тръгнал депутат да ми става.Иди и се прегледаииииииииии
2.
хахаха
21.09.2014 20:14:32
6
21
я кажи какво и как продаваш в твоите магазини?
1.
2
21.09.2014 19:38:43
19
12
Bravo!!! Pone niakoi pishe istinata!!!!
Davai pich!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори