×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Коварен вирус атакува бургазлии, пазете се, дава усложнения


Коварен вирус атакува бургазлии, пазете се, дава усложнения
Зимата още е далеч, но първият вирус атакува бургазлии и далеч не е безобиден
20 Септември 2014, Събота, 13:14 ч.

Започва с остра кашлица и силни болки в гърлото, но бързо преминава във фарингит или бронхит

Нов вирус със силни болки в гърлото, кашлица и хрема поваля деца и възрастни в Бургас, казаха джипита. Вирусът върлува от началото на септември и не е грипен, а парагрип. Въпреки това не се лекувайте сами, защото дава много усложнения, предупредиха лекарите.

Болките в гърлото, придружени от ларингит или фарингит при липса на подходящо лечение създават предспоставки за трахеобронхит или бронхит. Самият вирус не се лекува с антибиотик и трябва да се пази задължително леглото няколко дни и да се приемат много течности, хладки чайове и отпускащи медикаменти от рода на парацетамола, аспирина и техните производни във вид на прахчета. Ако обаче острата раздираща кашлица продължи, тогава непременно потърсете лекарска помощ.
При слизане на инфекцията "надолу", антибиотичното лечение е подходящо, защото се лекуват последствията, а не самия вирус.
Най-неприятното е, че това състояние продължава над седмица, не минава бързо и е доста заразно.
В МБАЛ Бургас вече има приети пациенти с усложнения.
От Епидемиологичния център в София пък предупредиха, че тази година ще ни атакуват три сериозни грипни вируса, от които единият отново е свинският грип, който дава много усложнения и понякога завършва със смърт, основено при млади хора.

Здравните специалисти поясняват, че причинители на подобни оплаквания - силни болки в гърлото и кашлица, са различни респираторни вируси, предшестващи първата вълна на грипа. За тяхното развитие спомагат големите различия в температурите на въздуха през различните части на денонощието, както и ежедневният стрес и слаб имунитет.

Освен подходящо облекло за сезона, е важно да спазваме и правилото за здравословно хранене. Есента е щедър сезон и ни предлага разнообразие от вкусни плодове и зеленчуци, направете подходящо меню с полезни храни и повишете силите на организма на децата и себе си, съветват медиците.

В категории: Здраве


5
Коментара по темата
5.
Мария
22.09.2014 12:43:16
0
4
Вируси има постоянно. Относно смъртността са си виновни придимно лекарите. Отиваш с 39 градуса и повече и козват вирус?!Кръвна картина никой не прави,секрет никой не взима, да се докаже какъв е вируса абсурд някой да се заеме. Даже и нз дали има в Бургас вирусологична лаборатория. Така че по добре да си мълчат защото има стотици вируси с още толкова щамове.
4.
dr Atanasov
21.09.2014 10:37:07
1
5
Ne si pravete maitap ima po4inali no ne kazvat
3.
Таничка
20.09.2014 22:37:29
0
5
Аз това го изкарах, повярвайте ми, кошмарно е, втора седмица кашлям, температурата се колебае между 37 и 37,2 и още се чувствам като разглобена. Ако другите три грипа ще са такива, не ми се мисли!
2.
ББ
20.09.2014 20:33:59
3
5
Веднага трябва да се информира д-р Вергиния цанова от РЗИ Бургас да напише предписание .Само тя ще спаси положението.
1.
Баба хулиганка
20.09.2014 19:18:38
12
12
Вируса се казва БСП.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори