×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще работя най-вече Бургаският регион да бъде стабилен икономически и проспериращ


Ще работя най-вече Бургаският регион да бъде стабилен икономически и проспериращ
Разчитам на военните, на техния разум, защото армията е един от стожерите на българската държава. Нямам врагове и конкуренти, всички сме опоненти, каза водачът на листата на АБВ в Бургас ген. Михо Михов
14 Септември 2014, Неделя, 18:34 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Без казарма, без подготовка, без новата генерация българи да бъде готова за адекватни действия при бедствие, няма да вървим напред

Ген. Михо Михов е български офицер и дипломат, бивш началник на Генералния щаб на Българската армия. Бил е и посланик на България в Република Македония от 2005 до 2009 г. На парламентарните избори през 2009 г. той е мажоритарен и пропорционален кандидат на Коалиция за България в Габровския избирателен район, но не е избран за депутат. На 11 юни 2002 г. ген. Михов получава орден "Стара планина" първа степен


- Ген. Михов, на какво разчитате в тази предизборна кампания, Вие сте едно от новите лица в листите за Бургаския регион?

- Много години съм служил в този регион и съм летял в небето над Бургаска област и Черно море. Бил съм командир на дивизия за цялата противовъздушна отбрана на Черноморието, затова го считам като мой район и моя родина. За мен родината и отечеството са нещо много важно и много дълбоко. Аз идентифицирам родината като майчиния дом, а отечеството като бащиния двор.

- Какъв ще бъде Вашият основен приоритет в тази кампания? За какво ще работите?

- За мен като гражданин и като бивш военен приоритети са управленческите способности на политиците. Защото през последните десетилетия най-често ние се радваме на експерти, на професори, на хора, които готвят новите генерации на България, но в никакъв случай нямат практически опит да управляват процесите и да следят по метода на всестранния контрол как се харчат народните пари. Затова моите приоритети ще бъдат държавата да бъде стабилизирана от гледна точка на капацитета на управниците.

- Срещахте ли се вече с военни в региона и разчитате ли на гласовете на хората, които Вие сте ръководили преди време?

- С бившите ми колеги се срещаме периодично, но не съм правил организирани срещи. Ако те пожелаят да слушат моя публична лекция през този месец, ще изнеса такава.
Аз съм ги провокирал военните. Както виждате, в много листи се появиха госта генерали и полковници, дори и хора на по-следващи звания. Това са хора, които имат практически опит, не са учени на корупция и мисля, че имат управленчески опит, с който България може да се измъкне от тази си политическа криза. Затова аз разчитам на военните, на техния разум, на тяхната департизация, но в никакъв случай не и на тяхната деполитизация. Те в никакъв случай не са хора, които са оперирани от съвест. Те разбират от държава, знаят, че армията е един от стожерите и атрибутите на българската държава.

- Бургас от политическа гледна точка е специфичен регион, тук имат влияние ГЕРБ, НФСБ и редица други партии. АБВ на европейските избори имаше меко казано лош резултат. С какво ще опитате да спечелите повече гласове тук?

- Аз не съм член на АБВ, а съм поканен от Коалиция АБВ като член на Гражданския съвет. Считам, че регионът е много сложен политически, представени са много партии със силни амбиции. Радвам се за това, което правят управляващите и местната власт за благоденствието и качеството на живот на бургазлии. АБВ набира обороти и след европейските избори има съвсем друг процент на популярност. Надявам се, че с листите, с качеството на хората и с водача си в лицето на президента Георги Първанов (2002 – 2012) и неговите заместници, тя все повече ще се налага на политическата сцена. Това означава, че малките партии бавно, но сигурно трябва да разбият кампаниите на оформилите се бизнес кръгове и задкулисие в Народното събрание и другите власти на Републиката.

- Кой е най-сериозният Ви опонент тук в Бургас?

- Не мисля да определям врагове и опоненти. Всички сме конкуренти. Благодарен съм на структурите на АБВ, че ме поканиха за водач на листата на коалицията в Бургас и в Ямбол. Ще дам от себе си максимума, за да отвръщам на хората с добро и ако бъда припознат и избран за народен представител, само добро ще виждат от мен.

- За какво ще работите в Бургас?

- Ще работя за Бургас и Бургаския регион да бъде стабилен икономически и проспериращ. Това е много важен регион от гледна точка на сигурността и по време на Студената война, и сега по време на горещия мир. Добре си представяме, че и в кризата Украйна – Русия Бургаският регион малко или много ще пострада във връзка с ембаргото по отношение на Русия. Тези неща трябва да се градят с политически мостове и да се поправят, колкото се  може по-скоро, за да не пада качеството на живот на бургазлии.

- Беше ли адекватна реакцията на държавата при наводнението в Бургас, какво е Вашето мнение като военен и като бивш началник на Генералния щаб на Българската армия?

- Вече няколко години се сблъскваме с природни бедствия, които считам, че са добър знак за осъзнаване на политици и държавници. Но ние не се справяме и не вземаме поука от това, което се случи и в Харманлийско, и във Варна, и в Мизия, сега в Бургаско. Нещата тръгват от най-малките държавни служители. Кой потърси ролята и мястото на горските в реализирането на дървесината – каква част от нея се реализира и каква се изхвърля и създава препятствия, които след това правят тези вълни и хората не могат да реагират навреме. Още повече – гражданите не се готвят да положат максимум усилия за спасяване на своя живот, както и  да помагат на останалите. Малко са рискувалите момчета и момичета, които отиват да помагат. Без казарма, без подготовка, без новата генерация българи да бъде готова и за адекватни действия във враждебна среда, ние няма да вървим напред. Ако държавата не предприеме специални мерки в образованието и подготовката си в този аспект.



Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
10
Коментара по темата
10.
наблюдател
29.09.2014 14:11:35
0
0
Без анкара и вашингтон да , но никога без Москва а може би и Брюксел! В противен случай се гответе за носене на фереджета и чалми ( спомнете си за " османското присъствие") и кой ни спаси от тях. Да не бъдем неблагодарници!
9.
офицер
15.09.2014 10:51:31
5
5
Генерале,защо похабихте хиляди млади и переспективни офицери.Пратихте ги направо на бунището.Наннесохте на семействата им психологически удар.Сега е късно.
8.
1
15.09.2014 10:44:10
4
7
Икономиката трябва да я управляват мениджъри и финансисти, а не офицери и полицаи. Стоян Александров е бивш финансов министър и банкер. Има решение за КТБ. Бюлетина №1
7.
Бургазлия
15.09.2014 10:06:52
6
6
"Ще работя за Бургас и Бургаския регион да бъде стабилен икономически и проспериращ" . Точно той закри ВВС поделението в Равнец и над 350 човека бяха съкратени! По-добре да мълчи защото хората не са толкова късопаметни!
6.
KASTRON
15.09.2014 08:07:19
2
2
Цяло Русикатро е зад него - нали е сват на гъдуларя (циганин) М.Маринов.
Каква казарма говори тоя ? Бареков беше пръв с тая идея........
5.
nm
15.09.2014 07:23:13
5
8
Не пишете такива грозни коментари,ако не познавате човека- изключително свестен е -авиатор,дълги години командващ българските военно въздушни сили,подготвил стотици летци...
Да бил е член на БКП,че кой не е бил-Борисов ли,Цачева ли,Местан ли ,КОстов ли ....?
4.
USA
15.09.2014 03:10:02
5
3
Ti si kopele na Putin!!!!
Takiva kato tebe ni iztrebiha inteligenciata.
Takiva kato tebe ni durgaha robi na Russia za 45 godine!!!
Takiva kato teb razreshiha chudovishteto Todor Givkov!!! Bez obrazovanie!!!
Nikoga poveche!!!! Nikoga poveche niama da ima Moskva i Istanbul na bulgarskata sviata zemia!!!
3.
mimo
15.09.2014 00:24:58
2
5
abe bega be pobelql starec ti li shte ni opravish gledai si generalskata pensiq i ne se zanimavai s izbori dai pat na mladite na koito im se raboti ne kato tebe da sa sviknali da komandvat i da bezdestvat
2.
Бургазлия
14.09.2014 23:47:23
9
9
Долен, лъжлив, крадлив,червен боклук българоубиец!
1.
Гей
14.09.2014 23:45:44
8
18
Още еди хомосексуалист! Този дърт педал се чуди само къде да си го сложи и изобщо не му пука за хората!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори