×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Управителят на диско клуб „Оксижен“ Данаил Петков: Не сме ръгали и стреляли по полицай! Искахме да спасим тежко ранения


Управителят на  диско клуб „Оксижен“ Данаил Петков: Не сме ръгали и стреляли по полицай! Искахме да спасим тежко ранения
Показали на персонала полицейска карта и настояли за 50% намаление, пред мен ритаха маси и столове, заплашваха, че ще ни затворят и уволнят, казва Петков пред Флагман.бг
Тема в развитие
виж още
скрий
31 Август 2014, Неделя, 07:00 ч.
Автор: Евгения ДЖАМБАЗОВА снимка: авторът

Разчитам на прокуратурата да разследва случая без пристрастие, за да се види кой е виновен


Нощният диско клуб „Оксижен“ това лято беше често затварян от полиция, РДНСК, инспекцията по труда и още куп инстанции – заради всевъзможни сигнали. Чужди туристи се оплакваха, че са събличани голи и малтретирани в тоалетните, защото отказвали да си плащат за уж обявено безплатно първо питие или след натрапена проститутка. Конфликтът между заведението и местния РУП не е от вчера, но очевидно това лято нещата излязоха извън контрол.

Ето какво разказва за ужасното кърваво утро на 28 август управителят на „Оксижен“ Данаил  Петков, от Добрич, на 30 години:

Аз съм управител на фирма „Оксижен 2013“ООД. Същата нощ – на 27 срещу 28 август бях в района на едноименния ни нощен клуб „Оксижен“. Към 5 часа влязох вътре и застанах на пулта на диджея, за да си проверя входящата поща на компютъра. С периферното си зрение забелязах трима мъже на бар-плота вдясно от мен. Клиентите бяха във видимо нетрезво състояние – падаха от столовете, ставаха, ритаха маси. Ритаха и собствените си столове. Имаше още няколко клиенти, на които това правеше лошо впечатление. Почти затваряхме. Независимо от поведението на тримата, персоналът ги търпеше, тъй като единият от тях бе показал полицейска карта и още в началото поискал да им се направи 50% отстъпка. Всичко това може да се види заснето от видеокамерите ни, които колегите на тези трима полицаи иззеха същия ден след обед - без прокурорска заповед, без протокол и на една честна дума, че по-късно сме щели да оправим тези подробности. Надявам се и вярвам на прокуратурата, че ще види цялата истина за случилото се.

Иззеха ни доказателствата неправомерно и искам това да се подчертае дебело!

Тримата полицаи бяха млади – единият много висок и добре сложен, як, с бяла тениска, той имаше най-агресивно поведение. Вторият беше среден на ръст и се държеше по-прилично, доколкото му беше възможно, защото също беше видимо пиян. Според мои познати, това им било третото заведение за същата нощ, аз не го твърдя. Третият беше нисък, също с некоординирани движения, но не беше агресивен. Той, за разлика от другите двама, не подвикваше, че е полицай и че ако иска веднага може да затвори заведението и да ни уволни всичките.

Конфликт между представилите се за полицаи и моя персонал, нито между тях и другите клиенти не е имало в заведението. Чух през тези три дни, че сме стреляли по полицаи, че сме наръгали единия с нож, че има убит – това са неистини. Нещо повече – връчихме и на тримата по една  ВИП-карта, с която им дадохме и  исканото от тях 50 % намаление. И те си тръгнаха, но след като бяха многократно умолявани от най-ниския им колега да си ходят.  Тези трима полицаи аз ги виждах за първи път. Видях ги, че излизат, проследих ги с поглед. От моето място, на около 10-15 метра до „Оксижен“ видях как се случва нещо, което направо ме потресе. Бях на около 50 метра от суматохата, която настана, защото имаше и туристи по алеята. И тримата бяха повалени на циментовите плочки. И напълно неподвижни. Разбрах само, че единият е предизвикал млад мъж с две момичета като е отправял неприлични сексуални предложения на едното, направо бил агресивен  – дори го бил хванал за задните части. Тогава този мъж реагирал в състояние на отбрана. Аз имам само един човек-охрана на входа на клуба – Атанас, чиято работа е да проверява документи за самоличност и за оръжие и не носи отговорност за случващото се извън заведението, още по-малко за защитата на чужди жени.

Независимо от това двамата хукнахме към мястото и почнахме да обливаме с вода падналите в несвяст мъже.

Един от клиентите вече беше се обадил на тел.112. Бяха свалени очевидно с по един удар. Най-високият – с бялата фланелка, се свести след 10-15 сек и хукна да бяга в посока дискотека „Баунс“, като заряза колегите си в това безпомощно състояние. Линейката се забави с цели 25 минути след обаждането.

В това време дойде велопатрул и завари най-невинния полицай в най-тежко състояние.

Вторият също вече се беше свестил и въпреки, че беше много пиян, прояви похвална загриженост да помогне на колегата си. Течеше кръв от главата му, беше се ударил много лошо, падайки по гръб. Ръцете на този, който му помагаше, станаха целите в кръв, а не биваше изобщо да го мърда до идването на лекар. Изживях страшен кошмар. След като дойде линейката, моят персонал остана на разположение на патрулите  и даде писмени показания – 10 човека – 7 мъже, две сервитьорки и барманката. Независимо от това всички нас после ни изведоха в РУП-Слънчев бряг и ни затвориха по двама в килии на втория етаж, държаха ни там повече от 7 часа. А вече бяхме дали своите показания. Подчертавам, че средния на ръст полицай от пострадалите, още на място, когато дойде велопатрулът, заяви, че нито аз, нито охраната ми от заведението, не е посягала да ги бие.

Обръщам се към Флагман.бг за гласност, защото три нощи след случката,

върху заведението ми се упражнява психически натиск от страна на полицията

и на практика не работим. Влизат по няколко пъти и спират музиката, като започват дълга проверка на лични карти. Предупреждават ни, че така ще е до края на септември, докато не затворим. Следят ни стриктно дали спазваме наредбата за шума, а в същото време на съседните заведения забележки не се правят. Не искам да твърдя неща, които не мога да докажа, но това, което беше явно, го казвам пред вас.

Човекът, който е нокаутирал тримата полицаи не го познавам лично, виждал съм го на паркинга пред ресторант „Викинг“, знам го като физиономия.

Опитах да разбера имената на полицаите, но това е строга тайна.“


Флагман.бг се обръща към директора на ОД на МВР Георги Костов да каже какво наложи да се подава към официалната държавна БТА  невярна сводка от 28 август, която всички останали медии цитирахме. Даваме възможност на засегнатите страни да кажат своята гледна точка.

Началникът на РУП-Несебър Стайко Манев, който винаги се е отзовавал с отговори на репортерски въпроси, този път отказа да говори, като ни насочи за информация към говорителя на дирекцията Цветелина Рандева.

В категории: Несебър


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
23
Коментара по темата
23.
хгхй
04.09.2014 19:43:22
2
3
тоя хомо управител
22.
истини
04.09.2014 19:26:00
2
3
управителя дани е геиче наркоман
21.
do 20
02.09.2014 00:15:12
2
0
aide stiga gluposti be pedal 4ul nedo4ul ne6to i istinata pi6e ve4e
20.
истината
01.09.2014 13:51:50
1
6
Въпросното заведение се управлява от подставени лица. Истинският собственик е Владо - полицай от БОП - Бургас. Всъщност полицаите са пребити по негово нареждане от охраната на заведението, защото не искат да си плащат сметката. Това е истината и всички тези "управители" и други боклуци лъжат. Тоя Владо е много корумпиран и е за уволнение. Преди година беше шеф на БОП -а в Бургас. И тогава, и сега той продължава да върти заведения в Сл. бряг. Касабова, можеш да провериш фактите.
19.
Стоилова
31.08.2014 23:18:29
2
9
Това не трябва ли да бъдат хора които трябва да се грижат за наща безопасност ,а не да създават такава или аз греша нещо,поправете ме ако трябва!
18.
do nomer 17
31.08.2014 22:52:01
1
4
Ti mai si nqkoe slujitelche ot sistemata che gledam neshto lichno gi priemash neshtata xaxaxa tova samo dokazva kolko nisko nivo na inteligentnost imate i kakvi paraziti i marshi ste za obshtestvoto zashtoto momcheta kato tova koeto ti e nashamarilo pedalskite drugarcheta vi vadqt zaplatite vie hodite po zavedeniqta da se drusate i da durpate chujdi jeni. Malko vi e boq trqbva i ebane da vi prusnat halkite!!!
17.
laina i pomiq v bg
31.08.2014 21:59:24
5
1
гот дееам shiban skapan grozen i izduhan neshtastnik neshtastnikov spesti si komentarite hodi da lijesh na maika si botushite dokato si predstavqsh che lijesh krakata na sestra si
16.
йъхъ
31.08.2014 19:50:09
1
5
Ти нещо се обърка, човека въобще не бил охранител, бил пазач на паркинг според неговите думи а и според управителя на заведението, въобще охраната там е от един пропускар на входа пак според управителя, обаче за цяло лято въпросният пропускар е пребил бая чужденци явно.
15.
MVR
31.08.2014 19:32:12
0
7
tova e napravi dobro za da izqde6 laino....upravitelq dokato se e 4udel kak da okaje purva pomo6t makar4e izob6to ne mu e v zadaljeniqta osven 4e vsi4ko se slu4va izvan zavedenieto ami o6te malko 6te go izkarat i nego vinoven. nqmam dumi!
14.
nioh niohh
31.08.2014 19:15:14
0
8
bopadjiii mi6kiii 6matkiiii padat kato talpiiiiii ... kade steee beeee homosexualisti v uniformiiiii!
13.
Гот Деаам
31.08.2014 19:11:33
1
8
това служителите на реда са най големите и най корумпирани измекярчета ! когато сложат пагоните и си мислят че ние гражданите сме длъжни да им слугуваме . трябва да се зададе такава институция която да следи за тея неще и такива хора да бъдат наказвани. Аз лично бих почнал работа там да ги мачкам здраво защото станаха по големи бабаити от тези които трябва да залавят!!!
12.
do BS KS
31.08.2014 19:02:01
0
1
abeee pupe6 i ti si ot mnogoznaikovcite . mnogo qsno 4e 6te budat vzeti zapisite i nikoga nqma da budat predostaveni za6toto tam navqrno 6te stava qsno kakvo to4no e darjanieto na slujitelite. Az su6to sam pose6taval zavedenieto ne vednuj i nikoga ne sam staval svidetl na mutrenski izqvi ili arogantno darjanie ot strana na personala a vinagi sam si izkarval mnogo veselo. Imam golqmo samnenie 4e vaprosnite zapisi daje ve4e ne su6testvuvat!
11.
BS KS
31.08.2014 18:51:53
0
6
PONEJE GLEDAM 4E TUKA STE SE SABRALI MNOGO RAZBIRA4I I OT EDNATA I OT DRUGATA STRANA NEKA PRIZOVEM NA4ALNIKA NA RPU NESEBAR DA PREDOSTAVI VAPROSNITE ZAPISI .
10.
Калина
31.08.2014 18:48:36
2
9
много невинни хора са попадали на полицеиски натиск . по всичко личи че трите кавалчета са настъпили котарака и моежеби за това и началника им ги укрива така умело....
9.
chicho
31.08.2014 18:43:06
2
5
na vseki se slu4va da se napie no kato si znae6 polojenieto stoi si vku6ti. nemoje edin kaval sas zna4ka da ti se ka4va na glavata i ti da sedi6 i da te plu6tqt ! I az da bqh i az taka 6tqh da postapq
8.
K.M.
31.08.2014 18:35:49
1
10
Понеже момчетата си вършат работата прекрасно и всички им завидяха адски много и затова е целия цирк !!!!!!!!
7.
23rwf
31.08.2014 18:21:39
3
2
Този гей лъже като разпран, били му казали че, щели да му дадат прокурорско за записите по-късно , въобще не им е необходимо изземват ги въз основа на ЗМВР истината е най-вероятно по средата едните се понапили другите не смеят да ги набият вътре пред свидетели и са ги изчакали да излязат.
6.
Anton Botev
31.08.2014 18:17:24
7
1
Vnimavaite v momenta, Putin e pratil ruski mafioti da zavzemat Bulgaria.
Ruskia poslannik, naricha Bulgaria, troianskia konnik na Russia vuv Evropeiskata Obshtnost.
Da ama ne. Neka da natirum Putin v kuchi guz, za da razbere, che sled 15 godini mafia, ne moge da igrae kakto si iska pri nas. Russia niama polza ot edna prosperirashta Bulgaria, zashtoto tova shte ni napravi nezavisimi. Zatova te ni prodavat gas na nai visko ceni v Russia, za da ni durgat slabi, i zavisimi. A diktatorite v Moskva imat drug plan. Kakto i da e.
Nai dobroto za nas, e da ne puskame komunistite, zashtoto te sa prateni or Moskva.
Da givee Bulgaria! Dolu Putin!!
5.
смях
31.08.2014 16:41:48
5
17
Виждате ли хора на какви хора НИЕ им плащаме заплатите!Служители на реда,под пагон,да се напият като прасета и да се излагат като кифладжии?!Срам и позор за системата на МВР,която всъщност трябва да всява респект,ред и репутация сред гражданите и най-вече подражание.Какво спи министъра,пълна чистака с метлата в МВР.
4.
Анатоли
31.08.2014 16:29:13
5
9
С прителите ми често купонясваме в този бар и досега никога не сме били нападани от охраната на заведението,нито пък сме ставали свидетели на това да бият някого без причини.Това,че някои клиенти като пийнат малко повече и се чудят с кого да се скарат и сбият вече е друго...пък после охраната им била виновна.
3.
Иван
31.08.2014 16:14:13
3
10
Все пак това са полицаи.Да се мотаят пияни по заведения и алеи не е добре.И те са хора,но си имат почивни станции със заведения само за тях-там да се напиват.Освен персонала друг няма да им гледа резила.
2.
Свидетел
31.08.2014 15:43:22
6
27
Охраната на заведението е около 5-6 човека татуирани анаболни педераси търсещи повод да пребият клиент. Същата вечер когато са бити полицаите, около 2 ч. сутринта беше бит италянец и залян с бира от един от охраната без абсолютно никакъв повод, казвам го като свидетел от 1 метър. Ако има подадена жалба съм готов да свидетелствам срещу въпросния татуиран пигмей!
1.
харалампи
31.08.2014 15:41:49
10
14
ще запомнят командировката за цял живот и дано разберът КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ КАТО СИ КОМАНДИРОВАН . евала за юмруците
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори