×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Смъртоносният тигров комар е засечен в Бургас - на тенис корта до Пристанището


Извънредно! Смъртоносният тигров комар е засечен в Бургас - на тенис корта до Пристанището
Опасното насекомо е черно, но с белезникави седефени ивици по главата и краката. Само с едно ухапване може да ни зарази с 22 непознати у нас болести
18 Август 2014, Понеделник, 18:27 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Ухапване от азиатското насекомо предизвиква опасни инфекции


Експерти откриха изключително опасния тигров комар в района на Пристанище – Бургас, научи Флагман.Бг от отлично запознат източник. Смъртоносното насекомо е черно, но с белезникави седефени ивици по главата и краката. Само с едно ухапване може да ни зарази с 22 непознати у нас болести. Най-често причинява заболяванията – Денга, Чикунгуня и Западнонилски енцефалит (Нилска треска).

Популацията на тигров комар е открита на тенис корта до Пристанище-Бургас, в шахтите на една от новите кооперации в района бъка от гадините, потвърдиха пред Флагман.Бг и експерти, които в момента анализират гнездата. За разлика от другите комари, тигровият хапе и през деня и е много опасен!

Азиатският комар бе засечен за първи път у нас в Созопол през лятото на 2011 г. Преди две години имаше данни, че се е появил и в Царево.

В Европа е обявен за неизтребим. Тигровият комар пренася вируси, предизвикващи треска с инфекциозен характер - Денга и Чикунгуня. Денга протича с двукратно повишаване на температурата, болки в ставите и мускулите, екзантем и нерядко с хеморагичен синдром. Симптомите са като на грип, морбили, скарлатина, малария, папатациева треска, коремен тиф, ревматизъм. До момента не е разработено лечение за Денга.

Чикунгуня е остра инфекциозна болест, за появата на която като преносители играят роля тигровите комари. Думата чикунгуня идва от суахили и означава „това, което изкривява”, на езика на макондо (Танзания, Мозамбик) думата буквално се превежда като „чупещи кости”.

Очаквайте подробности.

В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
някой си
19.08.2014 01:31:21
3
2
Когато стане ясно че съм толкова некомпетентен в нещо и даже не съм се запознал с елеменатрни факти, на мястото на пишещите тази смехория първо бих се скрил в някоя по дълбока пещера а после бих се гръмнал!!!!!!!!!!! нямам думи!!!!!!! Сега очаквайте освен самоподпалвания на хора, също и хора в тропически защитни средства по улиците!!!!!!!!!!!!
15.
Petko
19.08.2014 00:57:08
1
3
ИЗВЪНРЕДНА НОВИНА!!!! ТЪРСЕЩИТЕ СЕНЗАЦИИ ЖУРНАЛЯ ОЧЕВИДНО МНОГО СКУЧАЯТ! НАКРАЯ ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА! В БУРГАС ИМАЛО И РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ КОМАРИ! АКО УТРЕ НЯКОЙ ПСИХАР ВЗРИВИ ТАЗИ Т.НАР ШАХТА РАЗВЪДНИК КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН? РИТОРИЧЕН ВЪПРОС! ОБАЧЕ СЪС СИГУРНОСТ Е ЯСНО, БЕЗ ЗАДАВАНЕ НА ВЪПРОС, ЧЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ АМАТЬОРИ НЕ СА СИ НАПРАВИЛИ ТРУДА ДА ОТДЕЛЯТ 10 МИНУТИ КАК СЕ ПРЕНАСЯ ИНФЕКЦИЯТА ЧРЕЗ НАСЕКОМИТЕ! ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЕКИ ПЪРВОКУРСНИК СЛЕДВАЩ МЕДИЦИНА! ИМА ПРЕНОСИТЕЛ И НОСИТЕЛ НА ЕДНА БОЛЕСТ! НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕНОСИТЕЛЯТ ДА Е БОЛЕН!! ОЧЕВИДНО ВЪВ ФЛАГМАН, Т.НАР ВЕСТНИК, СМЯТАТ ЧЕ КОМАРИТЕ ПРЕНОСИТЕЛИ ПРЕЛИТАТ ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ПРЕЗ МОРЕТА И ОКЕАНИ И КАЦАТ АВАРИЙНО ТОЧНО В БУРГАС! ОСВЕН ТОВА ЗНАЯТ ТАКИВА ЧУДАТИ И ТРУДНО ИЗГОВАРЯЩИ СЕ БОЛЕСТИ КАТО ДЕНГА, ЧИКУНГУНЯ! ДАЖЕ И ЗАЩО СА НАРЕЧЕНИ ТАКА! ГОЛЯМА РАБОТА СА НАШИТЕ ЖУРНАЛИСТИ - НАЧЕТЕНИ, КОМПЕТЕНТНИ ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ! ОБАЧЕ МАЙ НЕ СА НАЯСНО С ДЕТАЙЛИТЕ!!!!
14.
Иван
18.08.2014 20:47:50
1
10
В много страни подобна новина би коствала работата на главанта редактора и затварянето на медията. ТИГРОВ!!!! комар има от над 20 години в Б Ъ Л Г А Р И Я!! Пренесен е от едно време чрез контейнери пълни с гуми 2ра ръка за нашите жигули, лади и т.н. Т И Г Р О В!! Комар е опасен САМО! и ЕДИНСТВЕНО! ако е хапал заразен човек. На година имаме по 10 случая на жълта треска и 5 на денга.. всички на хора пътъвали ИЗВЪН България.
Ще помоля хора работещи в ХЕИ да се свържат с главния редактор на сайта зад не се достига до нива на безсмислена истерия.
13.
otwuzrajdane
18.08.2014 19:10:38
1
12
flagman maika wi da eba na den ma hapqt po 7 takiwa sega li se kazwa ko mi stane neshto shte wi napykam praznite kancheta na celiq ofis
12.
Огнян Миков
18.08.2014 18:21:44
1
7
"Смъртоносният" тигров комар е точно толкова смъртоносен, колкото останалите 46 вида комари у нас.

Няма нужда от плашене с апокалиптични картини.
11.
чайка
18.08.2014 18:17:49
4
2
Нормално да има там. След като е близо до пристанището са пренесени с някой кораб и са намерили подходящо място да се развъдят. Дано не се разпространят из града! Още по опасно е ако могат да се чифтосат с нашенските комари. Тогава ще си имаме трайно тигров вид и тук.
10.
1
18.08.2014 17:49:45
1
3
в района на трапезица е пълно с такива комари, те как засякоха един само , направо не ми е ясно , ако бяха смъртоносни да бяхме измрели половиния град до сега
9.
антикомаринка
18.08.2014 17:39:28
1
0
отнесоха ме 10 а аз отнесох поне 20.току що изследвах под лупа един,1/1 с вашия смъртоносен
8.
Аз
18.08.2014 16:35:12
1
7
Тука е пълно с такива комари. Стига с измислените сензации. Даже преди малко убих един в къщи.
И общината да не ми пръска края на август ми да се бяха размърдали по-рано!
7.
VHS
18.08.2014 16:35:05
2
6
не само във Възраждане, а в целия град. Аз работя в центъра и на ден изтребвам поне по 3-4 такива, голяма напаст и ужасно боли.
6.
Miteto
18.08.2014 16:33:29
6
8
Tozi komar e na Dimityr nikolov deto ne pruskat za komari... no to vuv Vetren niama komari nali taka be SELIANIN ot GERB vsi4ki ste kato tezi komari... Pusnete malko da gi izbiite tia gadini iziadaha na da ne struva milioni tova pruskane. Izrodi
5.
....
18.08.2014 16:25:15
2
9
Във Възраждане е пълно с точно такива комри.Незнам дали са заразни,но за алергични хора са отврат.Пъпките стават огромни,болят и сърбят и ухапаното място с дни остава сериозно надуто и болезнено...
4.
Василиса
18.08.2014 16:09:45
1
8
тези комари у нас не са заразени с нищо. Освен ако не ухапят болен, както и всички останали видове комари. В БГ са си комари като комари.
3.
roko
18.08.2014 16:04:08
2
4
Мен ме нахапаха зверски в созопол,репеленти не помагат!
2.
Joro
18.08.2014 15:40:56
2
7
*НЕ е заразил
1.
Joro
18.08.2014 15:34:14
2
7
Този комар е тук от 5 години и никой ме е заразил!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти
Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори