×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев: Ако спрат европейското финансиране - фалираме


Кметът на Малко Търново Илиян Янчев: Ако спрат европейското финансиране - фалираме
Кметът на Малко Търново Илиян Янчев е в шок от твърдениято на Лиляна Павлова за изваждането на Общината от Оперативната програма "Региони в растеж"
04 Август 2014, Понеделник, 14:38 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Архив на Флагман.бг

Цял ден кметът се опитва да разбере дали шокиращото твърдение на Лиляна Павлова е истина
Ако това, което е казала Лиляна Павлова на срещата в Бургас (виж тук) е вярно, Община Малко Търново е обречена на фалит“. Това заяви кметът на общината Илиян Янчев, който научи от Флагман.бг., че Малко Търново е извадена от списъка на общините, които могат да се възползват от Оперативната програма „Региони в растеж“. Проблемът е още по-голям, тъй като Малко Търново не попада и в другата приоритетна програма за новия програмен период - „Развитие на селските райони“. Същото е положението с Поморие и Карнобат.

Затворят ли тези варианти за нас, няма смисъл да се работи. Ще зачеркнем нацяло един регион. Община Малко Търново няма как да функционира без европейско финансиране, трябва да разчитаме единствено на капиталовите си разходи, които са смешно ниски и с тях не може да се решат проблемите на хората“, допълни Янчев.

В последната година той бе ангажирал целия си екип да разработи приоритетни проекти, с които общината смяташе да кандидатства по Оперативната програма „Региони в растеж“. Някои от идеите бяха отваряне на Малко Търново към Приморско чрез пътя за Писменово и множество подобрение на градската среда.

Кметът Илиян Янчев цял ден се опитва да разбере дали твърдението на Лиляна Павлова отговаря на истината, отправил е официално питане до Министерски съвет и Областна управа-Бургас, свързал се и с колегите си, които също са в шок.

На нас никой нищо не ни е казал. Ще бъде много жалко, ако всичко това е истина. Не знам кой е този трезвомислещ политик, позволил да се извадят 32 общини от тази програма“, каза още кметът на Малко Търново.

В категории: Малко Търново


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
До селски
09.08.2014 06:12:04
0
15
Парковата дирекция в сегашния си вид е куха измислена службица за уреждане на силно наши хора по синекурни постове. Ползата от съществуването й за месното население е крайно съмнителна. За защитата на обществените интереси ДПП Странджа реално не прави абсолютно нищо, така че НЯМА за какво да бъде "спасявана"! Напротив, старите гори в парка са унищожени именно със съгласието на безхаберното ръководство на парка. В парковата дирекция през годините са потънали стотици хиляди левове в зле планирани и осъществени мероприятия. Големите скандали с неефективното усвояване на огромни финансови средства там предстоят тепърва. Мястото на ДПП не е в системата на горските дървари. Питам, защо ДПП трябва да е в Малко Търново, при положение, че парковите хитреци не ходят по теренни проверки и реално не осъществяват никаква контролна дейност в тоя "парк"?!
Що се отнася до Патронов, неговия основен грях е, че е назначил навремето онова недоразумение Златарят за шеф на дирекцията и съпругата на племенника си Мария Патронова (дето цяла Странджа знае, че няма диплом за образование, свързано със заеманата щатна длъжност в ДПП). Тия двамцата "експерти" са съсипали парковата дирекция с малоумните си простотии и зле прикривани кражби. Поради т'ва местните хора свързват ДПП Странджа главно със селски панагири, курбанджилък и безсмислени мероприятия. Трябва да минат много години, докато се ликвидират последствията от "експертното" управление на парка. На ръководството на тази защитена територия трябват нови, почтени лица, дето нямат нищо общо с дърварската система на горските хитряги! Важно е да привлекат неопетнени личности, осъзнаващи отговорностите си. Другото съществено условие е да НЕ крадат урбулешката, като предшествениците си!
10.
селски
07.08.2014 21:55:24
12
1
Кмете, освен освен проектите и общината, спасявай и дирекцията на парк Странджа.Ликвидират я неподражаемото леке-доносник, подмазвач, клеветник и завистник Нанчев-граматичкото втикало, и Патронов, който на стари години се блазни от славата на Херострат.Тези двамцата правят сичко възможно да изгонят последните кадърни специалисти от парка , движени от завист и злоба, Патронов и от алчност.След няколко месеца няма да остане никой знаещ и можещ и тогава--паркът отива я в Царево, я в Бургас.Осъзнай какво губи Търново от това....Не се присъединявай към ЛИКВИДАТОРИТЕ-АЛЧНИ И ЗАВИСТЛИВИ ПЕНСИОНЕРИ
9.
Darin
06.08.2014 12:59:33
0
2
Neka xorata da razberat istinata 4e kmeta na Burgas e vinoven a da ne se krie tova.Kogato ima6e vazmojnost za vkarvane na evro pari kmeta slu6a6e Stoeva i za tova e na tova polojenie.Sega predstoi proverka kak vsi4ki prekti sa ot Varnenski firmi svarzani s Stoeva.
8.
До 3
06.08.2014 07:42:49
1
10
Основния грях на Патронов е, че е назначил навремето онова недоразумение Златарят и съпругата на племенника си Патронова. Тия двамцата "експерти" съсипаха парковата дирекция с малоумните си простотии и зле прикривани кражби. Поради т'ва местните хора свързват ДПП Странджа главно със селски панагири и курбани. Трябва да минат много години, докато се ликвидират последствията от "експертното" управление на този парк. На ръководството на тази защитена територия трябват нови, почтени лица, дето нямат нищо общо с дърварската система на горските хитреци! Важно е да привлекат неопетнени личности, осъзнаващи отговорностите си. Другото съществено условие е да НЕ крадат урбулешката, като предните!
7.
kmeta
05.08.2014 09:03:38
1
4
4eti 4eti i da znane6 4e drugata godina 6te vleze6 v zatvora a bastiona ti v zvezdec 6te go srina sys zemqta
6.
kmeta
05.08.2014 08:59:52
0
4
tiq dni dojde da poiska ot voennite staroto podelenie a te go izgoniha poneje im be6e pokazal kakvo napravi s jili6tnite blokove koito tyrjestveno mu predostypiha v polza na ob6tinata ..... eeeeeeeeee kmete kmete i tazi kazarma li 6te si podelite sys stoqn bivolara kato drugata kmeteeee ama ne ti mina nomeraaaaaaaa
5.
относно "парка"...
05.08.2014 07:55:58
2
11
Парковата дирекция в сегашния си вид е куха измислена служба за уреждане на наши хора на синекурни постове. Ползата от съществуването й за месното население е крайно съмнителна. За защитата на обществените интереси ДПП Странджа не прави абсолютно нищо! Напротив, старите гори в парка са унищожени именно със съгласието на ръководството на парка. Мястото на ДПП не е в системата на горските дървари. Питам, защо ДПП трябва да е в Малко Търново, при положение, че парковите хитреци не ходят по теренни проверки и реално не осъществяват никаква контролна дейност в тоя "парк"?!
4.
Николина
05.08.2014 07:32:58
1
7
Години наред се отпускаха евро пари,които потъваха в джобовете на кметовете.Какво значение има за нас,гражданите,че тези общини са в черния списък/ Няма дори нормални пътища,за какво друго да говорим.разбира се,че кмета Янчев,ще е толкова загрижен,те не знаят какво е задължение и работа,когато си на такъв пост,не осъзнават отговорностите си,а само как оттук или оттам да присвоят пари! Решението е правилно,държавата ни няма да се оправи,ако готованковци на лъскави постове лапат готови пари и правят някакво благодеяние от време на време!
3.
селски
04.08.2014 23:38:49
6
9
Петрова нива, спасявай и дирекцията на парк Странджа.Ликвидират я неподражаемото леке-доносник, подмазвач, клеветник и завистник Нанчев-граматичкото втикало, и Патронов, който на стари години се блазни от славата на Херострат.Тези двамцата правят сичко възможно да изгонят последните кадърни специалисти от парка , движени от завист и злоба, Патронов и от алчност.След няколко месеца няма да остане никой знаещ и можещ и тогава--паркът отива я в Царево, я в Бургас.Осъзнай какво губи Търново от това....Не се присъединявай към ЛИКВИДАТОРИТЕ-АЛЧНИ И ЗАВИСТЛИВИ ПЕНСИОНЕРИ
2.
Гологлав КаУн
04.08.2014 22:44:59
4
10
Остава една годинка до изборите и Мутрата Янчев започва да си търси оправдание защо нищо не направи цели два мандата... Типично за новите му партньори от ГЕРБ - ГРОБ. Все някой друг им е виновен, а КмеТЪТ си обикаля курортите за сметка на бедния бюджет на общината, днес в Обзор, утре във Варна - кой те търси, А Кмете?
1.
Пепо
04.08.2014 22:17:41
3
12
И какво ще правиш кмете? Откъде ще лапаш сега?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори