×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приказка за пепеляшките на поп-фолк поколението, превърнали се в принцеси на кича в Слънчев бряг


Приказка за пепеляшките на поп-фолк поколението, превърнали се в принцеси на кича в Слънчев бряг
По-скъпите места в Слънчев бряг дават възможност за сверяване на часовниците с най-новите тенденции в пластичната хирургия. Силиконът вече е много повече в устните отколкото в гърдите
01 Август 2014, Петък, 15:41 ч.
Автор: Webcafe.BG

Стъпили върху 18-сантиметрови платформи, с татуирани тренди йероглифи от прасците до вратлетата, наситен тен и тигрови щампи, те гордо влизат в дворците на чалгата

В България май не остана хотел, който да не е Ризорт, Спа, Resort & Spa. В краен случай ще е Бийч, Дел мар, а почивката задължително ще е някаква форма на голям релакс.

Българските морски курорти са интересна и противоречива екосистема, или по-скоро - миекосистема, ако хвърлим мост към специфичния регионален говор по тези земи.

Лятото край Черно море преминава по свои физични и биологични закони. Почивката на много места е своеобразен тест за издръжливостта на човешкото тяло към интоксикации, свободно падане от тераси, физически конфронтации и отвратителна музика.

На север и на юг по източната граница на страната се разлива колорит, способен да плени въображението на всеки почитател на абстрактното изкуство, постмодернизма, гангстерското кино и хорър литературата. От юни до септември Слънчев бряг, Златни пясъци, Несебър, Свети Влас, Приморско, Созопол, Китен и другите по-застроени местенца в близост до акваторията събират стотици хиляди търсачи на силни усещания.

Потокът от хора, които

обожават да си махат главите, без да са илюзионисти

пребивава в особено състояние между алкохолна нирвана и естетически пъкъл.


Ако можеха да си откраднат поне 15 минути трезвеност, летовниците щяха да осъзнаят, че бившите курортни градчета днес са пораснали до гигантски урбанистични мастодонти, разполагащи със собствена атмосфера и неписани правила. Добре, че повечето хора напускат този удивителен резерват без никакви спомени, и в този смисъл - доволни.

Една разходка из най-населените места за отдих минава през изкуствените палми на улицата, обградени от безвкусните, но скъпи хотели с думата "голдън", "бийч" или "ризорт" в името.

Шоуто по курортите започва на плажа и свършва в клубовете.

Денонощен спектакъл, оцветен в неон.

Еклектична е природата на курортното съществуване. Tук има от всичко по много: класически деведесетарски мутри, отломки от мъглата на прехода, неадекватни чуждестранни туристи, представляващи цвета на работническата класа от Западна и Северна Европа и български студенти, събирали пари цяла година с мисията да ги изпият, издрусат и изчукат за 5 дена на българската Ривиера.

По-скъпите места дават възможност за сверяване на часовниците с най-новите тенденции в пластичната хирургия. Силиконът вече е много повече в устните отколкото в гърдите. Пепеляшките на поп-фолк поколението са се превърнали в принцеси на кича. Те слизат от тунинговани каляски, а тиквите са техни кавалери.  Стъпили върху 18-сантиметрови платформи, с татуирани тренди йероглифи от прасците до вратлетата, наситен тен и тигрови щампи, те гордо влизат в дворците на чалгата.

В по-големите курорти като Слънчев бряг може да се забележи

ясно разделение между местни парвенюта и чуждестранните "ол инклузив" туристи


Българските новобогаташи се забелязват отдалече в черноморския резерват. Паркират автомобили за по 200 хиляди лева в калта пред огромни халета на брега на морето. Складовете всъщност са изключително модерни чалга клубове. Самото присъствие там символизира социален престиж. Вътре кипи конкуренция кой има повече охрана. Неподготвеният зрител може да се шокира от гледката на сепаре, плътно обградено от 12-15 огромни мъже, блокирали всеки достъп и ъгъл на виждане към ценните си работодатели. От време на време зад стената от вратове и ръбести глави се подават добре поддържани женски ръце, които щракат с пръсти.

Консумацията и демонстрацията имат екстремен характер

Докато успешният хасковски дилър и сводник Тошо Акулата си поръчва малцови еликсири за 400 лева бутилката, след като се е нашмъркал с възможно най-скъпия кокаин, на няколко пресечки от чалга халето, в сърцето на курорта, шведът Свен се маскира на кретен с гаргантюански количества евтин български алкохол.

След 15-ия шот той ще тръгне да лъкатуши по Главната, без да знае къде се намира и какво прави. До него ще спре такси, задната врата ще се отвори и от седалката българска нимфа ще го попита на английски дали би желал да осъществи платен секуален контакт с нея. Мъртвопияният Свен приема офертата и след 14 минути вече ще е олекнал с 200 кинта след бърз и незапомнен курортен коитус. А голяма част от доскоро неговите 200 лева ще се озоват в малката маркова мъжка чантичка на Тошо Акулата.

Догодина ще дойде братовчедът на Свен с още 10 приятели. Ще се размажат в Слънчев бряг или в Златни пясъци. Заедно с безброй руснаци, немци, британци, норвежци, поляци и наши юнаци. Някой ще си счупи крака след "балконинг" на литър алкохол. Скачането от тераса в басейн си остава голямо изкушение.

И всичко това на фона на бетонния брутализъм и инфраструктурната лудост по морето, където всеки свободен квадратен метър интериор е квартира под наем, а всеки свободен метър екстериор - паркинг.

Има вода, слънце и пясък, но не много въздух

Единственото по-солено нещо от морето са цените - литър и половина минерална вода за 4,50 лева на плажа. Лоша, но за сметка на това скъпа, храна. Бетон и силикон. Курортите понякога изглеждат като студентски град на стероиди, а друг път като снимачни площадки за нискокачествено копие на Фелини и Бунюел.

Но никой не може да отнеме зрелищността на тези чудовищни чалгатрополиси. Те са агресивното, каменно опровержение на прочутата сентенция на Уилям Блейк - "Пътят на крайността води до двореца на мъдростта".

В категории: Лайфстайл


5
Коментара по темата
5.
Да
01.08.2014 17:46:11
1
11
Накрая виждаме принцесите в клипче как крадат шампоани по 18 лв
4.
АСЕВ
01.08.2014 17:45:13
1
6
ОТИВАЙТЕ СИ В СОФИЯ!МАХАЙТЕ СЕ!ДЕБЕЛОСЕРКОВЦИ!
3.
87
01.08.2014 17:34:44
1
5
софиянеца е голем абдал , туй го знае всяко дете
2.
86
01.08.2014 14:33:35
4
26
Не мога да разбера до кога ще се публикуват такива статии от автори, които се възприемат за много интелигентни и културни. Статията вероятно е писана от софиянец и ако това е наистина така, то аз задавам следния въпрос: Нима забравяте драги столичани къде живеете и на какво прилича столицата, че да смеете да обърнете взор към българското черноморие? Курортите ни не са върха, но дават хляб на хиляди хора и има доста неща направени с пари и вкус. А относно чалгата и силикона - да те напускат София и като зараза плъзвата през лятото по морето, но като цяло генерално са си ваш проблем!
1.
111
01.08.2014 13:39:00
4
12
40% po malko turisti taya godina. dogodina po malko i ayde doyde kraya...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори