×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Турски вицеконсул цъфна на процеса за автобуса-ковчег на магистрала „Тракия” в защита на скандалния Ениз Ченгел


Турски вицеконсул цъфна на процеса за автобуса-ковчег на магистрала „Тракия” в защита на скандалния Ениз Ченгел
Ениз Ченгел /на снимката/, управителят на фирмата му Николай Точев и шофьорът на автобуса Светослав Димитров са обвинени за зверската катастрофа на 15.06.2011 г. по автомагистрала „Тракия“
31 Юли 2014, Четвъртък, 13:42 ч.
Автор: Флагман.бг

Собственикът на амортизираното превозно средство, което уби 9 души, не познавал нормативната база и възложил на своя екип да ръководи транспортната дейност на фирмата му, бяга от отговорност

Мега процесът за автобуса-ковчег на магистрала „Тракия”, където в жестока катастрофа починаха 9 души, започна днес в Бургаския апелативен съд. Съдебното заседание бе наблюдавано от вицеконсула на Генералното консулство на Република Турция в Бургас Решит Сагкол. Той е ангажиран от Министерството на правосъдието на Република Турция в отговор на молба на Ениз Ченгел да му бъде оказана помощ по делото, тъй като било нарушено правото му на справедлив процес.


В съдебното заседание Апелативен съд – Бургас разпита четирима свидетели, поискани от защитата на подсъдимите. Съдът заличи от списъка на свидетелите други двама, които бяха нередовно призовани за днешното съдебно заседание.
Прокурорът поиска да бъдат увеличени наказанията на Ченгел и Точев в рамките на смекчаващите и отегчаващите вината им обстоятелства. За Димитров той смята, че трябва да бъде потвърдено от първата съдебна инстанция наказание.
Аргумента на Ченгел за друга причина – състоянието на пътното платно, е отхвърлена след като Агенция „Пътна инфраструктура” е отговорила, че то е бил в нормално експлоатационно състояние, без да се осъществяват ремонтни дейности. Прокурорът намира за несъстоятелни твърденията на Ченгел, че не е познавал нормативната база и възложил на своя екип да ръководи транспортната дейност на фирмата му. Според публичния обвинител не са допуснати процесуални нарушения при разглеждане за делото на първата съдебна инстанция. Прокурорът не приема твърденията на подсъдимият Точев, че не бил компетентен като ръководител на „Група транспорт”, тъй като трябва да е познавал нормативната уредба от предходната си работа. Относно възраженията на шофьора, прокуратура смята, че те са намерили отговор в мотивите към присъдата.
Двамата адвокати на Ченгел пледираха той да бъде оправдан или  постановеното му наказание да бъде намалено и изтърпяно условно. Те смятат, че подзащитният им е невинен по повдигнатите му обвинения. Твърди се, че той не е знаел и не можел да знае, че не е изпълнен технически преглед и съществува технически проблем на катастрофиралия автобус. По делото не било установено, че доказателството за извършен технически преглед е невярно и това обвинение се базирало на предположение. Адвокатите смятат, че са допуснати процесуални нарушения при разглеждане на делото на първата съдебна инстанция, тъй като в обвинителния акт не било посочено какъв подзаконов акт е нарушил при организацията на транспортната дейност на фирмата си и Ченгел не разбирал в какво точно е обвинен. Защитниците оспорват вмененото му обвинение за „особено тежък случай” като посочват, че той е неосъждан.

Припомняме, че Ениз Ченгел, управителят на фирмата му "Ентуртранс" Николай Точев и шофьорът на автобуса Светослав Димитров са обвинени за зверската катастрофа на 15.06.2011 г. по автомагистрала „Тракия“. Тримата получиха ефективни присъди от Бургаския окръжен съд.  Съдия по делото беше Денчо Стоянов.

Ченгел и Точев бяха осъдени на 10 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Димитров получи наказание 5 години зад решетките.
Присъдата е протестирана от Окръжна прокуратура – Бургас само по отношение на наложените наказания.


В категории: Темида


7
Коментара по темата
7.
DO MI4AL
01.08.2014 06:43:27
1
3
NE SAMO PARI I BEZPLATNI BILETI,I TOPLI ZAKUSKI GI 4ERPI ENIZ4O.DO 1 RPU FURNATA AKO POSTOITE MALKO VATRE 6TE VIDITE KAK POLICAITE SE HRANQT BEZPLATNO PRI ENIZ 4ENGEL.TAKA 4E 6TE MU PRADNETE NA RQZANATA PURA. :)))
6.
DO MI4AL
01.08.2014 06:43:26
1
1
NE SAMO PARI I BEZPLATNI BILETI,I TOPLI ZAKUSKI GI 4ERPI ENIZ4O.DO 1 RPU FURNATA AKO POSTOITE MALKO VATRE 6TE VIDITE KAK POLICAITE SE HRANQT BEZPLATNO PRI ENIZ 4ENGEL.TAKA 4E 6TE MU PRADNETE NA RQZANATA PURA. :)))
5.
Мичъл
01.08.2014 01:31:27
1
0
Не сте сте далеч от истината, която е в случая пари, безплатни билети за определени хора и т.н. "услуги".
4.
От Гошо до Пешо
31.07.2014 20:24:49
1
2
Досетлив момък си ти!
3.
пешо
31.07.2014 16:15:42
2
5
Дали собственикът на фирмата е плащал"данък спокойствие" за да не бъде проверяван ? Дали на инспекторите на ДАИ-Бургас е оказан натиск, за да не са спрели от движение технически неизправния автобус навреме ? Защо уволниха , а после върнаха на работа пенсионера Рашев , който е отговорен за проверките на транспортни фирми ?
2.
C-300
31.07.2014 15:55:23
5
10
Турския консул да ходи в Крим да брани правата на Татарите
1.
miro
31.07.2014 15:55:23
3
19
Ако го оправдаят, значи турци управляват съда в Бургас...а и не само.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори