×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В разгара на лятото търговците се разплатиха със „Слънчев бряг” АД, дружеството стопява загубата


В разгара на лятото търговците се разплатиха със „Слънчев бряг” АД, дружеството стопява загубата
Държавното дружество успя да намали значително загубите и покрие стари задължения и чрез продажбите на активи. Според изпълнителният директор Златко Димитров Слънчев бряг АД вече догонва показателите от м.г.
29 Юли 2014, Вторник, 11:48 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА

Заради неизясненият състав на СД бизнесът бе предпазлив с наемането на обекти и заплащането на услуги

1,093 млн. лв. приходи реализира държавното дружество „Слънчев бряг” АД, въпреки сътресенията около избирането на нов съвет на директорите. Данните са видни от междинния доклад за дейността за първото шестмесечие на годината.

1,059 млн. лв. от тях са печалба от продажба на поземлени имоти, както и обекти за 1,200 млн. лв.
През март т.г. братът на бившия правосъден министър Миглена Тачева – Савин Тачев купи пералното стопанство на „Слънчев бряг” АД в курорта. Бизнесменът бе дългогодишен наемател на имота, а сделката стана на търг с явно наддаване на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, където е участва фирмата му „ВВМД” ООД. Цената, която Тачев плати за 12 112 кв. м. в най-големия морски курорт, бе 1.200 млн. лв. без ДДС. В нея са включени и 12 сгради с производствени и други поддържащи функции.
С тези пари Слънчев бряг АД успя да покрие задължения от 2002 г. към софийската фирма „Воден парк”,  която се свърза с корпоративните структури около Цеко Минев и ПИБ. Заради старите дългове частният съдебен изпълнител Делян Николов извади на търг бившата оранжерия на държавното дружество. Постройките и земята в западната част на комплекса зад автотранспортната база бяха обявени за 3 млн. лв, но реално до публична продан не се стигна.

Така през първите 6 месеца на годината Слънчев бряг АД успя да стопи загубата до 166 хил. лв. от 1,024 млн. лв. преди година.

В същото време приходите от услуги са намалели с 37 хил. лв. до 847 хил. лв. те включват приходи от наеми и тротоарни такси (451 хил. лв.), приходи от пропусквателен режим (384 хил. лв.) и приходи от оптична мрежа (12 хил.).

„До този момент наемателите бяха предпазливи заради промените около Съвета на директорите”, коментира изпълнителният директор Златко Димитров.

До този момент промяна с ръководството на борда няма, съдът решава кой точно от трите избрани от декември м.г. насам СД да впише в регистъра. Според Димитров дейността на дружеството в комплекса е нормална, то е успяло вече да догони показателите от миналото лято.

В същото време Златко Димитров обясни, че сезонът е по-слаб от миналогодишния. Забелязва се осезаем спад на скандинавските туристи. Отлив има и от водещи пазари като немски и английски. Хотелиерите в комплекса отчитат единствено ръст на руските летовници. Заради ситуацията в Украйна са намалели и туристите от тази дестинация. Има лек ръст на поляци и чехи.

„Причините за отрицателните резултати са комплексни – от политическата обстановка в страната, лошото време през юни и юли до световното по футбол. Тепърва обаче ще се прави цялостен анализ”, каза още Димитров.


В категории: Бизнес


7
Коментара по темата
7.
БКП
29.07.2014 14:47:54
3
3
Златка Димитров спешно да бъде командирован в София на "Позитано "20 и да му се покаже нагледно и в писмен вид как трябва да се действа на такива ръководни постове , но изхода трябва да е без запорирани сметки.Нашите ръководни кадри много се изложиха и за това през зимния период и на тях ще им бъдат направени опреснителни курсове! Мики Маус
6.
ГЕРБ
29.07.2014 14:36:14
5
3
Няма как да не намалеят приходите от тротоарно право и наеми то този сезон падна яко вземане и от Шиварата и от малката Авара-баща ну е шофьор на Златко,както и брат му на Златко. И после не се изпълнили приходите.То работа работа ама да се работи по 24 часа вземане от държавни служители при Михалева нямаше.Но идват избори и трябват пари,а Златко ги е обещал иначе Крилото Бойчев ще му намаже ските.
5.
Панагонова
29.07.2014 14:15:17
3
7
Златко Димитров е пич.
4.
Чистача
29.07.2014 14:10:15
2
5
Ей Бунар , свърши ти царството с боклука!Сега ние ще чистим комплекса , стига си злословил от яд , договора е подписан и ти вече си аут! Готви се и за сериозни проверки от РИОСВ и всякакви контролни органи, хубаво си огледай всички разрешителни , чакай нииииии......
И да се ядосваш повече няма да си нареден на баницата боклука ти с боклук..................
3.
Петров
29.07.2014 14:04:03
4
8
Златко си е професионалист и името му се запази чисто през тези две години докато е бил шеф на АД-то.А и когато едно дружество се управлява от професионалист резултатите са налице.Браво Златко , догодина си помисли да се кандидатираш за кмет на Общината и да се опиташ да оправиш батаците на сегашния кмет.Поне ,ако си ти кмет няма да ние срам да казваме от къде сме!!!!!!!!!!!
2.
Бунара
29.07.2014 12:44:05
7
13
Златко я кажи със Шивара колко пари лапнахте от НЕЗАКОННИТЕ сергии.Касабова нали си "ТОП" журналист я провери това и напиши истината но не платената ти истина????
1.
ehe
29.07.2014 12:27:30
5
5
Добър екип :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори