×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Уникална статистика разкрива кои са най-предпочитаните коли в България!


Уникална статистика разкрива кои са най-предпочитаните коли в България!
Димитър Бербатов е един от собствениците на "Бентли". В България обаче има още 148
27 Юли 2014, Неделя, 18:24 ч.
Източник: clubz.bg

Най-популярна остава марката Фолксваген
Точно 258 047 са регистрираните у нас МПС-та с марка "Мерцедес". Това личи от официална статистика, публикувана на сайта на МВР за всички превозни средства, регистрирани до дата 1 юли 2014 г.

Условната аритметика говори, че всеки 28-и българин има кола с трилъчева звезда. Това, разбира се, е относително, защото много от тях може да са собственост на един човек, на фирми, или на чужденци, както и обратното -  у нас се движат и коли с всевъзможни други регистрации.

Огромен дисбаланс обаче има между новите и старите мерцедеси. Основното количество - 97 396 са над 20-годишни, а 73 546 са също "ветерани" между 15-20 г.  Във възрастовия периметър 0-5 г. са само 6207 возила.

Статистиката е обща за всякакъв вид МПС, което автоматично означава, че са включени и автобусите, и камионите на марката. (Затова и в статистиката личат фирми като "Беларус" или "Харли Дейвидсън", от, която, между другото, 357 мотора бръмчат у нас.)

Най-популярната марка в България остава "Фолксваген". Много стар "Фолксваген"! От регистрираните 476 327 фаувета много повече от половината - 238 940, са над 20 г. В съседната възрастова категория - 15-20 г. бръмчат 151 368 коли (VW  например не произвежда камиони, б.р.). Чистак-финтак нови - до 5 г., са 8995 бройки.

Плътно зад колите от Волфсбург е "Опел" с 436 651 МПС-та, които носят регистрация BG. Възрастовата картина и тук е напълно сходна - над 185 000 в най-стария клас, 155 000 са от 15-20 години, а нови са едва 5450 коли.

Трети у нас е "Форд" (267 856 коли), който обаче е много популярен при всякакви лекотоварни и бусове. Тогава идва четвъртият "Мерцедес".

Нататък следват "Рено" (251 034), "Пежо" (174 692) и "Ауди" (152  874), но си струва да се отбележи, че последната фирма не прави "баничарки" и лекотоварни, което означава, че делът на лимузините е огромен.

В класирането на 8-о място неслучайно "Фиат" дели капиталистическата от социалистическата автоиндустрия (под тази марка, както и при "Шкода" и "Дачия", има коли и от двата периода, б.р.). 152 753 фиата са "на въоръжение" в България, поне по документи, като тук лидер е предпоследният възрастов клас - 15-20 г. със 73 558 коли.

Десета по популярност е марката BMW - 132 982 коли, като най-новите (0-5 г.) са точно 10 пъти по-малко от най-старите над 20 години.

Жалба по соца

150 663 ВАЗ-а все още се водят на отчет у нас и държат място № 9. При тях възрастовата картина е... Има ли нужда да я описваме. 16 броя коли на възраст от 0 до 5 г. срещу 133 509, прескочили достолепно двайсетака. "Лада" се води като отделен бранд, от който има 1051 коли.

Култовият "Москвич" се представлява у нас от 27 875 МПС. Във възрастовия клас 0-5 г. те са 0, а от 6-10 г. - 2 (два) броя. Отделно 160 души все още притежават "Алеко".

При "Дачия" обаче картината е точно обратната. Румънската марка, която в соцварианта си никак не се ползваше с добро реноме, има 252 най-остарели представителя, 97 между 15-20 г. и цели 8677 при най-новите, плюс 10 518 на възраст 6-10 г.

От знаковия "Трабант" още бръмчат цели 8050 бройки, а от гедерейския му събрат "Вартбург" - 5394. Компания им правят 1190 застави, нищо че сръбският производител вече е собственост на "Фиат".

Все още не са свалени от регистрация 2890 волги, 174 варшави, че и 72 от социалистическия ролс-ройс - "Чайка".

И - внимание! - 1028 ЗАЗ-а.

В България са регистрирани 13 307 моторетки "Симсон" и 2026 "Балкан".

Сред камионите и бусовете се открояват трофеи като отдавна несъществуващите "Баркас" (755) и "Прага" (649).

Лъскавата страна на демокрацията

По родните пътища се движат 1958 "Порше", като само 206 от тях са най-вехти, а 84 между 15-20 г. Познайте в коя страна се забогатява бързо...

"Ягуар" има 1557 представители.

В родината има и презокеански лукс - 307 коли "Кадилак", като 91 от тях са над 20 г., а най-много - 140 са между 6 и 10 г. "Линкълн" имат 211 МПС-та, а "Буик" - 83. "Хамър", които правят единствено само луксозни SUV-ове, има 189 представители.

149 "Бентли" се движат у нас, като само 11 коли са над 15-годишни. Без коментар.

По-малко са "Мазерати", "Ламборгини" и "Ферари" със съвсем "скромните" (за 7-милионна страна!) съответно 114, 78 и 72 представители.

Накрая статистиката завършва с "Други - под 40 бройки", където явно са се приютили марки като "Ролс-ройс", "Майбах" и пр.

В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори