×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Внимание! Спират движението по бургаския бул. "Сан Стефано" от днес


Внимание! Спират движението по бургаския бул. "Сан Стефано" от днес
Причината е стартът за изграждане на Централна автобусна спирка по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас"
24 Юли 2014, Четвъртък, 10:12 ч.

Срокът, за който важи ограничението, е 9 месеца

Ограничават движението на автомобили по бул. "Сан Стефано", в участъка между булевардите "Стефан Стамболов"  и "Христо Ботев", включително кръстовище с бул. "Христо Ботев" и кръстовище с бул. "Стефан Стамболов". Причината е стартът за изграждане на Централна автобусна спирка по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас" /ВИЖ ТУК/. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 9 месеца.

На първи етап ще бъдат затворени двете платна за движение в направление  бул. "Стефан Стамболов"  - посока бул. "Христо Ботев", като се осигури пешеходен коридор на ул. "Александровска".  Двупосочното движение на автомобили ще се осъществява в другите две платна в направление  "Христо Ботев" - посока "Стефан Стамболов".

При втория етап ще бъдат затворени двете платна за движение в направление "Христо Ботев" - посока "Стефан Стамболов", с осигурен пешеходен коридор на ул. "Александровска".  Двупосочното движение на автомобили ще се осъществява в другите платна в направление "Стефан Стамболов" - посока "Христо Ботев".

При третия етап на изпълнение ще се реорганизира движението в двете кръстовища: "Христо Ботев" и "Стефан Стамболов", "Сан Стефано" и "Стефан Стамболов".

Община Бургас предварително се извинява за причиненото неудобство и разчита на бургазлии да се съобразяват с въведената временна организация на движение. Вярваме, че крайният резултат ще оправдае временните затруднения при придвижването в централна градска част.

В категории: Пътна обстановка


32
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
32
Коментара по темата
32.
Груйчо
27.07.2014 19:25:54
3
3
уф ...айде направете една подписка
за връщане на Йоан на кметския стол
че да спрете да мрънкате, нищожни червени подчовеци ....
нищо, че и една плочка няма да бъде поставена, да не говорим за нещо по мащабно, но за сметка на това Бургас ще се върне в 20-ти век, явно това е вашето желание, мрънкалници ...
31.
Икарус
25.07.2014 10:07:18
0
4
Бургас явно е орисан да следва символиката:тапа - светофар - задръстване.Само в София и Бургас всички искат да влязат в центъра с колите си. И възниква въпрос - защо преди да започнат ремонтите по Сан Стефано, не пуснаха подземната улица от Хр.Ботев до Гурко? Искам на тези, които са измислили тази гениална идея - от Гарата до Сан Стефано, да не можеш да направиш десен завой и да влезеш в дома си,ако живееш в ЦГЧ, да им кажа, че са професионални смотаняци.
30.
Rs
24.07.2014 20:47:36
0
1
Абе минах преди час от там и искам да ви кажа че се караше в насрещното в посока Ботева.А знака Забранено със изключение на градски транспорт в посока редовните ленти към ботева от Новата поща_НИКОЙ АМА НИКОЙ НЕ СПАЗВАШЕ.КАТО СЛЯПО СТАДО ОВЦЕ КАРАХА СИ БАСТУНИТЕ СРЕЩУ ЗНАКА.ВЪВЕДЕТЕ МАЛКО РЕД В ТВА ДВИЖЕНИЕ,ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ СУМАТИ ХОРА.
29.
rrrr
24.07.2014 20:45:24
0
1
Недейте да мрънкате.Трябва търпение.И друго:всички които участвуват в движението било то с автомобил или пеша трябва да мислят първо преди да предприемат някаква маневра,а не да сме като овце на пътя.Тръгне ли един и всички след него без да гледаме наоколо какво става.
28.
Мистерия
24.07.2014 17:27:03
2
4
Флагман, пратете репортери да снимат какво стъпотворение е на кръстовищата Сан Стефано - Хр.Ботев и Сан Стефано - Ст.Стамболов! Просто нямам думи, как избраха това място за спирка и този най-натоварен сезон да започнат да я строят!!!
27.
ВАЛЕНТИНЧО
24.07.2014 16:50:58
4
6
А С ДРУГИТЕ СПИРКИ НА С.СТАМБОЛОВ,БОТЕВА И ПОД БИЛКОВА АПТЕКА КВО ЩЕ СТАВА И.ДА ВИДИМ СЕГА НА 20 М.СЛЕД СФЕТОФАРА КАК СЕ ПРАВИ СПИРКА КАТО СПРАТ ДВА АВТОБУСА И КРЪСТОВИЩЕТО ЩЕ Е ПЪЛЕН БЛОКАЖ ОСОБЕНО В ЧАС ПИК АМА МИТКО.ПАК БЪРЗА ДА КРАДЕ ЗАРАДИ ТИЯ КРАЖБИ ГО НАРИТАХА ОТ ПОБЕДА НЕ СИ Е ТРЪГНАЛ САМ
26.
ВАЛЕНТИНЧО
24.07.2014 16:46:10
5
3
И СЯ КВО? ЦеЛИЯ ЦЕНТЪР В РЕМОНТИ ПОСРЕД ЛЯТО БРАВО НА КМЕТА АМА ТОЙ БЪРЗА ДА ЛАПНЕ КИНТИТЕ ЗА ДА НЕ ГО ИЗДУХА ЩОТ ДО ЕСЕНТА ПАРИТЕ МОЖЕ ДА БЪДАТ СПРЕНИ И ДА МУ ИЗБЯГА ЧАКЪЛЪКА МОЖЕ ЛИ ДА СТЕ ТАКИВА ОЛИГОФРЕНИ БЛОКИРАХТЕ ГРАДА ДА НЕГОВОРИМ ЧЕ ЕВРОПАРИТЕ В МОМЕНТА СА СПРЕНИ И СТРОЕЖИТЕ СА БЛОКИРАНИ И ЗАЩО НЕИЗВИКАХТЕ ПАК НЯКОЯ ФИРМА ОТ ЯМБОЛ КАТО ТИЯ ДЕТО ПРЕКАРВАХА КАБЕЛИ В КОМЛУКА ЗА ПО-ЕВТИНКО АМИ ПАК КОМУНИСТИЧЕСКА ФИРМА РАБОТИ
25.
mitko
24.07.2014 16:08:12
7
4
Защо всички безмозъчни същества са назначени в Община Бургас - някой има отговор на този въпрос? Зашо този ремонт не започна след пускане на подземната улица - до кога ше търпим този малоумник да ни тормози - явно си го заслужаваме, защото сме глупави!
24.
Александър
24.07.2014 15:37:59
2
11
ПАК ЛИ СТЕ НЕДОВОЛНИ БЕ? ВИЕ НЯМАТЕ УГОДА! И АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА СЕ ПРАВИ В ПИКА НА ЛЕТНИЯ СЕЗОН , НО ВСЕ ПАК НЕЩО СЕ ВЪРШИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ, А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА "СТОЛИЦАТА" .Целта на ИГТ е да се облекчи движението след изграждането му. Удобни нови автобуси и тролейбуси с кратък срок за достигане от А до Б. Който не е доволен от развитието на града да заминава на село да пасе овцете и да си гледа кокошките.
23.
spirka
24.07.2014 15:31:36
4
1
И точно в 12 на обяд ли трябваше да почнат.Какъв беше проблема да се направи това сутринта или вечерта.Ама защо да е лесно като трябва да е трудно.
22.
292
24.07.2014 15:04:24
3
2
Градски, тази приказка в час по партийно-просветна работа ли ти я разказаха? На тази спирка като спрат два автобуса /тролейбуса/ едновременно и ще задръстят цялото движение. А ако през това време пристигне още някой, той физически няма къде да се побере. А за това, как ще се премахне спирката срещу билковата /за малко да кажа магазина за китайски боклуци, ама нейсе/ на Одрин, да попитам. 12А идващ по Ботева от къде ще мине, че да спре на спирката-слънце, например? И колко голям процент от спиращите автобуси ще са в нарушение на правилника за движение по пътищата, регламентиращ отстоянието от спрялото МПС до кръстовище, ако това изобщох е от значение за интеграторите? Щото те така интегрираха синята зона, че паркоместа са разчертани от ръба на пешеходните пътеки /виж Републиканска/. А гледката от препускащи пешеходци пред и зад тях ще е потресаваща. И ако, дано да не стане, блъснат фатално някого, на другия ден капацитетите по безопасност на движението ще сложат по две гърбици на платното, съвсем да завършат интеграцията на транспорта.
21.
Разбирачи
24.07.2014 14:47:12
1
6
1. Направи ми впечатление, че всички, които пишат коментари, са изключително вещи в областта, за която изказват мнение. Имам чувството, че този сайт го четат само експерти в областта на строителството, градското благоустройство и проектирането.
2. Като някой каже "никъде по света еди кое си не го правят" си правя извода, че този човек има изключително богат поглед върху европейските и световни практики и е прекарал значителна част от живота си в чужбина, събирайки впечатления.
3. Какво само се оплаквате, като някакви баби сте. Какъв му е проблема на трафика в района. Бих казал, че се минава изключително бързо и лесно (сравнение с други български и чужди градове). Не успях да ги видя къде са тези кошмарни задръствания и този ужас, докато преминеш. Може би на някой 3-те минути, които му отнема му изглеждат кошмарни, защото е свикнал на село, където няма 1 светофар. Друг е въпроса с идиотската организация на светофарите, които освен, че са излишно много, а и трябва да чакаш 80 секунди на светофар, за което време да минат около 10 коли.
20.
Pencho
24.07.2014 14:44:52
3
1
mda… v razgara na lqtoto, smqtam, che e perfectno! Bravo na vas umnici…
19.
Бургазлия
24.07.2014 14:22:41
5
7
Абе тия управници къде живеят , че постоянно простотии правят? Какви са тия спирки. Градът ни е и без това с объркано тотално движение. Застрояван е на парче и последиците са ужасни. Трябва да се акцентира върху извеждане на транзитното движение извън града , да се направят повече подлези , надлези - а не на 100 метра - светофар , което води до задръствания, нерви , разправии, опасни манври от дрогирани мутри , все бързащи за нанякъде. Градът плаче за тотално преустройство на движението , не за разни автобусни спирки и такива затваряния на улици в най-нервните месеци на годината...
18.
жоро
24.07.2014 14:10:54
0
3
Трябва по-грамотно да пишат, щом ще предоставят информация! В статията не става ясно, дали ще затварят първо платното от Новата поща към ул. "Хр. Ботев" , която е с две ленти или другата платно в противоположната посока ? Трябва да се насочим по улиците към гарата и покрай "Вардар"?
17.
xah
24.07.2014 14:08:52
4
2
NA VAS NISHTO NE VI HARESVA KOMLUSHKI CIGANI OTIVAITE V AKACIITE PEDALI SAMO HLENCHITE KATO MALKI NECHISTOPLUTNI KURVICHKI CQL GRAD DA VI SERE V USTITE NEMOJE DA GI NAPULNI PUTKI
16.
бургазлия
24.07.2014 13:49:16
3
8
Централната Автобусна Спирка, която започва да се изгражда там е ЧАСТ от проекта за интегриран градски транспорт и се явява транспортен възел, на който ще спират бързите автобуси от Меден Рудник до Изгрев и Славейков, и ще може да се прекачиш на някоя от другите градски линии.
Съответно ще отпаднат всички други спирки за които говорите - тези на билковата и новата поща + вардар.
Платното което е пред сегашните дюнери на свободния, ще бъде само за автобуси (и в двете посоки), а автомобилите ще бъдат в друг коридор.
Съответно светофарите на билковата и новата поща (+ някои други) ще се пропускат бързите автобуси с предимство.
В крайна сметка общината са виновни за нарастващото напрежение, защото умишлено или не спряха да публикуват ключовите проекти (като пробива на Струга, проекта за Трапезица и проекта за Интегриран Трнспорт, който се пази като светия Граал да не стане обществено достояние) на сайта си и гражданите само гадаят за намеренията. А те като цяло са доста добри.
15.
bravo kmete
24.07.2014 13:46:46
4
0
точно в сезона
14.
Мони
24.07.2014 13:37:24
1
4
Айде бе отиди в Чикаго да видиш какви ремонти има по пътните артерии и хората си бачкат през деня
13.
Европеец???
24.07.2014 12:56:31
7
9
Такива ремонти в цивилизования свят се правят вечер - от края на работния ден до другата сутрин. Ама ние нали трябва да крадем повече, защо да даваме пари за нощен труд, като можем да ги олиперим. А и кому е нужна тази спирка в този къс участък, при положение, че в близост има 5 - Новата поща - 2 бр., Вардар, Билковата аптека и на Ботева. Май по-важни са павилионите, с които ще запушат и малкото останало свободно пространство там. Жалка история!
12.
aade
24.07.2014 12:45:01
2
1
А сега, кое е вярното твърдение?
http://www.flagman.bg/article/65732
"Обектът ще бъде приключен в изключително кратки срокове – за три месеца, зарекоха се от „Щрабаг“. "
http://flagman.bg/article/66077
"Срокът за изпълнение на строителните дейности е 9 месеца."
11.
К. Пеев
24.07.2014 12:29:43
1
7
Покрай тая спирка да вземат да направят и цялата Сан Стефано - с велосипедни алеи, обновени тротоари, осветление и платна - а мрънкачи винаги ще има ,но ако те са само за лятото в града ни ,то ние сме тук цяла година и няколко месеца са нищо когато после ще имаме една още по добра инфраструктура !
10.
До Станев
24.07.2014 11:56:42
7
17
Прощавай , господин Архитект ! Но я ми кажи , кое нещо направено в Бургас е качествено ??? Площад Тройката , който няма една плочка равна и нама наклон , който като завали да се оттича ??? Или прословутия подземен паркинг , заради който ще падне един от символите на Бургас - църквата ??? Кажи ми само архитектче , кое нещо в Бургас е правено с много пари и е качествено ааа ???
9.
292
24.07.2014 11:52:44
3
10
На всяка излязла статия по темата, задължително ще питам: Кой идиот реши да прави автобусна спирка на това място? Защо парите не се дадоха за пешеходен подлез, който щеше да позволи премахването на пешеходната пътека, респективно паразитния светофар - гарантирана безопасност на пешеходците и отпушване на трафика.
8.
Станев
24.07.2014 11:17:31
3
14
До 7

Умньо, ако искаш да построиш нещо добре, строиш го в топло време.
7.
Тъп кмет
24.07.2014 11:10:20
12
12
Може ли по средата на лятото да се реши такъв ремонт да се прави , когато трафика е най-голям нищо лошо в това да се изгради такава спирка , но нищо не пречи да се започне към края на октомври началото на ноември , когато трафика е в пъти по малък. Няма такава малоумна история никъде по света да затваряш половината улици и да се чуди човек от къде да минава , в момента по време на пиковите часове се чака маса време , а сега като се затворят ще е още по голямо чакане , не стига ,че до центъра за да стигнеш обикаляш целия град ми и в момента това...... Едно голяма БРАВО кмете , че обезобрази целия град по време на летен сезон !!!!! Браво :)))
6.
Хммм....
24.07.2014 11:06:20
3
3
цитат от първата статия: "Обектът ще бъде приключен в изключително кратки срокове – за три месеца, зарекоха се от „Щрабаг“."
цитат от втората статия: "Срокът за изпълнение на строителните дейности е 9 месеца."

Разликата между 3 и 9 месеца не е никак малка, така че в крайна сметка напишете реално колко време ще важи това ограничение което ще засегне голяма част от жителите и гостите на Бургас!
5.
by the way
24.07.2014 11:01:46
13
9
Тъпия кмет и селските му общинари мислят,че са в село Надър(родното на кмета)където и мегдана да затвориш няма на никого да създадеш затруднения!Тъпанари,завършете първо нещо и тогава започвайте нещо ново!Кмета иска да изгони всеки който е решил да почива в Бургас!
4.
bgman
24.07.2014 10:51:19
7
18
Безспорно не може без ремонти и свързаните с това затруднения в трафика.
Обаче едновременно да направиш Левски еднопосочна, Самуил да затвориш за ремонт и да затвориш едното платна на Сан Стефано граничи с малоумщина!
Айде затворете и пред гарата и да минаваме от Ботева за Републиканска през Камено и Ветрен!!!
3.
Жоро Бекъма
24.07.2014 10:46:41
3
7
Дано да са помислили да отбиват повечето автомобили да не минават от там, а основно градски транспорт и зареждащите камиони, защото не ми се мисли какво ще става...
2.
...
24.07.2014 10:40:47
8
11
Na kogo e nujno tova neshto.Pak shte ima kradene na pari !!!!
1.
Теодора
24.07.2014 10:31:24
7
13
Хора, това нормално ли е? Знаете ли какви задръствания ще станат. То сега едвам се минава от там. Абсурдно е.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори