×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте как футболната съдийка Рени бие дузпи и раздава картони и в живота


Вижте как футболната съдийка Рени бие дузпи и раздава картони и в живота
Жълт картон в живота давам на нечестните хора, на предателите - директен червен картон. Дузпа бия на безкомпромисните хора, сподели Рени Радева
10 Юли 2014, Четвъртък, 17:35 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки Авторът

Аз като рефер няма да позволя купен мач, кълне се младата надежда


Рени Радева е на 17 години от Карнобат, чаровна мажоретка с батон, но като обуе бутонките, става строг рефер, раздаващ правосъдие на терена. Тя би могла да печели конкурси за красота, да обикаля молове и да капризничи в изискани заведения, но е умна, упорито спортува и учи. Красотата й е дар от Бога, но за всичко друго тя не спира да се труди. Ако има трета част на „Професия Блондинка”, Рени би била най-подходяща за ролята, защото би изиграла себе си. Ето и краткото, но изключително интересно интервю пред Флагман.бг , в което младата надежда описа живота и мечтите си.



Рени Радева (вляво) и Гергана Видова - двете футболни съдийки от Бургас
- Рени, наскоро ти се върна от футболен турнир за съдии, как премина състезанието?

- Този турнир се провежда за четвърта поредна година в Несебър. Участват съдии от различни краища на България, в нашата страна съдийството е доста разпространено. Тази година наши гости бяха румънски съдии, които обаче проявиха неспортсменска игра и затова бързо-бързо си отидоха е не взеха участие на финалите. Нашият отбор, бургаският, се представи с отлична игра срещу пловдивските съдии, които печелят всички съдийски турнири. Бихме ги с 1:0, малка разлика, но голяма победа, все пак.
Аз взех участие в мача срещу отбора на Силистра, който бе уговорен предварително, защото румънците също искаха да играят и сляха двата отбора предварително. Все пак ги оставихме да победят с 2:0. Аз бях на резервната скамейка, когато за десет минути влязох в игра за малко да се разпиша от корнер, но ударих греда. Имаше едно спречкване между мен с играч от Силистра, но аз победих с феърплей.
Турнирът беше много интересен, за мен това бе първо участие, останах много очарована от всичко - от топлото посрещане, взаимоотношенията между отборите. Запознах се с много хора, имам много нови приятели и приятелки, защото съдийството не е само за мъже, както и футболът.

- В Карнобат (и не само) си известна като красива мажоретка, пяла си във вокална група „Синева” като по-малка, а сега си футболен съдия. Колко популярно в България е женското съдийство?

- Женското съдийство в България не е толкова разпространено, допреди една година не знаех, че е така. За мен всичко започна с една моя тренировка на стадиона, и изведнъж дойде моят преподавател по ФВС Митко Дончев в СОУ „Св.св. Кирил и Методий” и ме попита дали гледам футбол, след като постоянно ме вижда как ритам на футболното поле. Отговорих: Да. И така, от септември миналата година започнах да се обучавам и смея да твърдя, че за почти една година много добре се справям със съдийството, с правилата на най-великата игра. Този напредък, който имам, го дължа на хората от Карнобат - Валентин Железов, Стефан Димитров, Сезаи Хасан, Николай Стоянов, г-н Петър Тишев - без които нямаше да съм това, което съм сега. Никога няма да забравя първия си мач със Стефан Димитров, който се държи с младите съдии като баща на терена и дава безрезервна подкрепа на новите колеги. Всичко това за мен е едно голямо приключение.

А съдийките в България не са много, в Бургас сме две - Гергана, тя е на 36 години, а по принцип съдийството за жените у нас е до 40 години. Така, че се надявам да бъда една достойна заместничка на Гергана, да не говорим, че няма и много кандидатки да се занимават с това. Статистически погледнато, в България на 1 000 мъже - съдии се падат 30 жени - съдийки, което е много малко изразено в проценти. Да не говорим пък колко малко са международните съдийки от България. Ето, сега по време на Световното виждаме по БНТ да дава коментари и мнения Християна Гутева, например, тя е наша млада международна съдийка, както и другата чаровница Павлета Рашкова. И двете засега са съдийки във В футболна група. За да има една жена право да е международен рефер, трябва да навърши 25 години. Камена, която вече е само делегат и има 21 години опит зад гърба си, може да бъде пример за подражание с нейната всеотдайност към съдийството на много мъже - рефери. Имах честта да се запозная и с Галина Донева, тя също е една уникална жена - с червените и жълтите картони в ръка, и със свирката в другата - невероятна е, със страхотни футболни способности и всява респект и страхопочитание от страна на играчите на терена.


Искам да стана международен футболен съдия, споделя Рени
- Как реагират футболистите на хубава съдийка?

- И аз като другите съдии съм на терена с къси гащета, бутонки, гети и големи по размер блузи - така съм облечена за мач и аз. Очарована съм от това, че момчетата на футболното поле ме приемат сериозно и показват уважение. Аз не съм там на модно ревю и не за да търся мъжко внимание. Не е важно как изглеждам, а какви са моите способности на терена.

- Какви са очакванията относно развитието ти като рефер?

- Засега съм рефер на ниво детски футбол, където да свириш мач е много забавно и увлекателно. Участвам в съдийство на мачове и в Бургас, и в Карнобат. Това са отбори на деца набор 1999 г. в елитните за тази възраст групи. Свирих и на четири контроли на „Дунав – Русе” с „Нефтохимик”, а знаем, че русенският отбор е в професионалната Б група. Може да се каже, че добре се адаптирам в мъжкия футбол, който е много по-различен от детския и юношеския. Била съм съдия и на 17-годишни, играещи футбол. Те са ми връстници, играят добре, имат респект към моето съдийство и се справям успешно. Те приемат моите съдийски решения, което говори добре за тяхната култура не само като играчи на терена, а и като млади възпитани хора. Последният ми наряд беше на мача от А ОФГ на „Средец” с „Планиница”, но мачът не се състоя, защото гостите не се явиха.

Плановете ми са, докато навършва 18, което ще е след една година, да започна да свиря и във В група, засега се водя в А. Надявам се да се срещам с по-висок клас футболисти. През следващия полусезон през септември се надявам да започна да ръководя мачове и не само на тъча да вдигам флага за засади, а да дам  и някой друг жълт или червен картон, ако се налага.

Не бързам, времето е пред мен, има много години да се развивам и когато навърша 25, съм уверена, че ще намеря своята реализация като международен футболен съдия.

Красавицата раздава картони и в живота

- Извън футбола раздаваш ли картони и на кого?

- Жълт картон бих дала на нечестните хора, аз съм честна и искам и към мен да се отнасят така. Не спестявам истината на близките си и ми се ще и те да не ми я спестяват, защото истината винаги е само една. Не съм злопаметна, бързо прощавам, но на предателите давам директен червен картон, това е положението в живота. Също като при футбола - един път правиш компромис, вторият път - вдигаш картона. Дузпа бия на безкомпромисните хора, случва се и на мен да бият. Футболът обаче ме научи да посочвам бялата точка и след това е ред на 11-метровият наказателен удар.

- Съдия на терена, адвокат искаш да станеш, след като завършиш право след време, а и спортната журналистика те влече. Как ще съчетаеш всички мечти с реалността?

- За мен учението е на първо място. Съдийството за мен е хоби, прави ме щастлива, но е  работа, която да върша в свободното си време. Твърдо съм решила, че ще уча право. Да стана адвокат, ми е една от детските мечти. Като юрист смятам да си изкарвам прехраната, а и съдийството е до време. Така че ще запиша редовно обучение право, а след третата година възнамерявам да запиша задочно спортна журналистика в НСА.

И като говоря за мечти, имам и още една - да отворя своя собствена детско-юношеска школа след време. Защото обичам децата, удоволствие да се работи с тях и да ги уча на това, което на мен си се отдава. Не на последно място, искам да предавам ентусиазма си на следващите поколения. Така човек става по-голям оптимист, по-борбен и следвайки мечтите си, побеждава.


Рени е обаятелна мажоретка и футболен съдия, мечтае да стане адвокат или спортен журналист

 


В категории: Карнобат


21
Коментара по темата
21.
serkan erdinch
24.03.2016 08:35:43
2
2
bih ti prus nal slivata :)
20.
oktai
24.03.2016 08:34:37
3
4
chustvoto da ebesh nqkoq i sled izvestno vreme da gledash kak se razviva
19.
mitio pishtova
08.03.2016 22:27:02
1
2
bravo reni
18.
zzzzz
08.03.2016 22:08:45
0
0
x
17.
ивaйлa
08.05.2015 22:50:10
3
5
Вие зaвиждaте нa момичето зa успехa и зaтовa я обиждaте всички убиди които вие нaписaхте зa нея не сa вярни ,зaщото я познaвaм лично . Всички които я обиждaт сa пълни ТAПAНAРИ.
16.
ивaйлa
08.05.2015 22:44:20
3
3
Изобщо не я обиждaйте тaпaнaри прости.
15.
nakude otiva Karnobat :(
14.02.2015 23:58:26
4
5
razstoqnieto mejdu krakata BURGAS-VARNA !
14.
kurvichkata reni radeva
14.02.2015 23:56:22
3
3
golqma kurva vseki v karnobat q e ebal zaradi tova sega tursi negri i kone che samo te q zadovolqvat
13.
kurwite
14.02.2015 23:51:03
3
3
dolna kurva pie julti kartoni na malkite pishki nqma da se uchudq ako i iznikne snimka s batona v putkata i
12.
kurvae
14.02.2015 23:50:03
3
4
taq rena radeva ima klip v koito lapa na 1 i tq e 6 klas na toq klip a veche beshe eb*na
11.
kurwata reni
14.02.2015 23:49:03
3
4
mrusna kurwa ei putkata i kato guma na traktor tct nakude otiva grada da praqt interviouta s mirizliwi kurwi taq v karnobat e proslavena s golite na snimki guza i moje da pobira 4 huq sig veche samo negrite q zadovolqwat
10.
Sami
19.08.2014 23:27:59
8
2
Basi maznata kurva vsichki turci sa q opunali pone po vednuj moje da umee tova i onova no putkata ii kato mikrovolnova nqma da se zabravi ot nashiq grad
9.
хаспела
24.07.2014 23:19:13
7
2
shtom se pompi bih se zavyrtql pokrai neq i az da q pripompq , ne vqrvam da mirishe chak tolkova , po - skoro ima nqkoi koito iska edinstven da q pompi ! Inache uspeh v sydiistvoto !
8.
..
12.07.2014 07:19:24
5
19
Градът е хубав, но гаднярите са много. За каква култура говорим? Как не се научихте да се радвате на успехите на другите? Що за простащина е неумението да се радваш, че хубаво и умно момиче е успяло? Наистина сме "северна Турция" по манталитет и дискриминацията е първо в главата на всеки. Рени, успех! Не те познавам, но се радвам за теб - желая ти още много успехи, с които да радваш всички!
7.
bik
11.07.2014 17:49:30
1
10
Zlobari mnogo bedni du6i4ki image sigurno polu4avate orgazam moje da me viknete hohoho
6.
5777
11.07.2014 16:51:29
5
16
Ей, няма угода. Момичето хем умно, хем красиво. Затова и такива коментари получава. В гей- страната ни да се чуди човек откъде ги намерихте историите за Рени. Успех на момичето, на 17 е. Да му мислят злобните грозотии и дъртофелници...
5.
381
11.07.2014 15:45:07
17
6
Chowek ne mozhe da izbqga ot minaloto si!
S tezi swirki kude wurtish i swetowen sudiq shte stanesh. Biwsha kurwa i prostitutka nema nikude!
S mnogo neshta si izwestna.
4.
Koko
11.07.2014 02:37:57
23
15
Бих и го мушнал..ама миризмата верно е кофти
3.
АЗ!
11.07.2014 00:13:46
5
19
Ми ще я помпят ве маняк тя и майка ти се е помпила или помпи ама някой нещо да ти казва? тва са нещата от живота! Ти ко си мислиш нии да не сме гламави ама гламави
2.
Стига де
10.07.2014 23:24:18
15
8
Хубаво си е момичето, кво не му харесваш? Ама щом намирисва - кофти...
1.
ххахахах
10.07.2014 23:09:51
31
18
Боже, колко смешно.. Рени, всички знаем в Карнобат каква малка курвичка си :) Много хора са те помпили и дори имат неприятни спомени от миризмата ти
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори