×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Семир Абу Мелих се среща с възрастните хора от региона, започна с проблемите на Българово


Семир Абу Мелих се среща с възрастните хора от региона, започна с проблемите на Българово
Да падне монопола на Здравната каса за да получат хората право на свободен избор къде и при кой да се лекуват – за това се отчете, че работи народният представител Семир Абу Мелих
04 Юни 2014, Сряда, 15:22 ч.

На гърба на народа се теглят милиарди левове заеми, които потъват, каза народният представител


Среща между народния представител от ГЕРБ Семир Абу Мелих и граждани от Българово се проведе в пенсионерския клуб на града. Проблемите в българското здравеопазване бяха основните теми застъпени в разговора.
Да падне монопола на Здравната каса за да получат хората право на свободен избор къде и при кой да се лекуват – за това се отчете, че работи народният представител Семир Абу Мелих.

„През миналия мандат в Здравната каса хаотично определяха във всяко едно здравно заведение колко души ще отидат и от какво ще са болни. Така реално им наложиха лимити на дейността. По този начин се отнема конституционното право на гражданина да реши сам къде да се лекува и на кого да повери живота си” – коментира причините за пълния хаос в здравеопазването Абумелих. Той припомни още, че по време на предизборната кампания за парламентарни избори БСП обещаха реформа, падане на лимитите и разплащане с болниците. Според него нито едно от тези обещания не е изпълнено. „Положението в страната е такова, че на гърба на народа се теглят милиарди левове заеми, които потъват и нито вие, нито пенсионерите, нито младите хора, никой не ги усеща. В населени места с 50 жители се строят пречиствателни станции за милиони, басейни с олимпийски размери се появяват в села, които пустеят. Така икономика не се прави. Тези пари ще ги връщате вие, вашите деца и техните внуци.” – така коментира въпросите на хората защо младите хора напускат страната, изоставайки семействата и близките си за да живеят и работят в чужбина.

Пенсионерите от Българово споделиха с народния представител още, че със 150 – 200 лв. пенсия срещат трудности при посещението на личните си лекари и специалисти, тъй като дори и да успеят да вземат направление от вечно лимитираните бройки, то потребителските такси от 2,90лв. на ден за пенсионери остават. Влязлата в сила от януари месец такса от 1 лв. не касае тези пенсионери, които са придобили пенсия, но не притежават пълен осигурителен стаж и възраст, като те трябва да заплащат пълният размер на потребителската такса. Народният представител, веднага след срещата, подготви питане до министъра на здравеопазването как ще бъде решен този проблем.

Пенсионерите от Българово изразиха мнение, че Народното събрание не функционира пълноценно и работата, която се върши е с много бавни темпове, пленарната зала е винаги наполовина празна и депутатите не ходят на работа. "Който не работи, не трябва да получава пари. В залата са само когато гласуват увеличение на заплатите си", негодуваха хората. Семир Абумелих обеща да организира посещение в Народното събрание на желаещите, които лично да застанат срещу хората, на които са гласували доверие за да им искат обяснение за действията им.
"Тези срещи ще продължат да се провеждат. Проблемите на възрастните хора са много и ще направя всичко, което е в моите правомощия за да им помогна" - обеща народният представител от ГЕРБ.

В категории: Политика


7
Коментара
Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
7
Коментара по темата
7.
Истината
05.06.2014 10:17:03
0
2
Кой какво прави все е крив, хората все недоволни всичко което се прави получава негативен отзвук естествено защото е направено от ГЕРБ. Затова предлагам на всички от ГЕРБ да спре да им пука за хората и да не правят нищо за да им помогнат като БСП и ДПС. Ако нищо не правеха от ГЕРБ тогава БСПарските тролове щяха да умрат от глад, кои щяха да плюят. Ето още едно доказателство че ГЕРБ отваря нови работни места БРАВО НА ТЯХ!!!!!!!
6.
до завистниците
05.06.2014 09:06:26
1
2
Ама като падне монопола на здравната каса друга песен ще запеете. Нещастници!
5.
N+
04.06.2014 20:19:52
2
6
Преди много години същия тоя семир, беше ресторантьор , на пицарията на "Фердинандова" - години наред ползваше наемен труд без платени осигуровки и включително детски такъв.Дъщеря ми работеше при него-терор и насилие,работен ден по 12 часа,а тя нямаше 18 години,а сега депутат??
От какво ? Да каже баща му,как гонеше в пицарията персонала и как го тормозеше .мангали такива-за какво въобще сте дошли в България? И сега - частна клиника с "капиталите" от детския експлоатиран труд и такъв неподплатен с осигуровки? Добре , че се намериха "приятели",които да му скрият кирливите ризи...Та чстната му клиника "само със секцио раждат"-там нормално раждане няма,че им дере кожите - под 1000 лева не пада ...Ето такава е оправията-куче влаче ....
4.
Имам въпрос
04.06.2014 18:47:06
2
5
Каква новина е тази, че чак е ас на деня.то всички партии обикалят по пенсионерски клубове, Защо не се поинтересувате колко други хора от ГЕРБ по колко пъти са ходили на подобни срещи . Все пак от 7 години се занимават с партийна работа. Вероятно за Абумелих е първи път и тази новина влиза в договора, който има с този сайт да им плаща за отразяване. А и като го гледам май ги е зарибявал да ходят в болницата му. Конфликт на интереси.
3.
123
04.06.2014 14:57:29
7
5
Нищо кадърно не остава неоплюто от вас, некадърници завистливи. Семир е достоен човек и професионалист.
2.
ИВАН Ташев
04.06.2014 13:34:38
6
8
Много нагъл мангал..........ГЕРБ разкарайте те го тоя гурлив циганин,малко ли свестни българи има та опряхме до тоя?
1.
ЗНАЕЩ
04.06.2014 13:25:58
6
10
АБЕ ТОЯ ЩО НЕ СЕ СКРИЕ ЛЪЖЕЦ И ИЗМАМНИК, НАЛИ НЕГОВАТА БОЛНИЦА Е ТАЗИ КОЯТО ИЗТОЧВА ЗДРАВНАТА КАСА С ИЗМАМИ.СЛАГАТ СТАВИ НА УМРЕЛИ И ПОСЛЕ ГИ ТАКСУВАТ КАТО МАРКОВИ СУПЕР СКЪПИ И БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПЛАЩАТ. МРЪСНИК
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори