×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Варвари секат вековни гори в Странджа, дърветата били болни


Варвари секат вековни гори в Странджа, дърветата били болни
Всички вековни дървета край Заберново изведнъж се „разболяха“ и затова варварски се събарят и товарят на тирове. Снимка: Ваня Атанасова
12 Май 2014, Понеделник, 06:13 ч.

Десетки тирове возят трупите от сечището на Заберново, изнасят ги за Гърция и Турция
 
Странджа се сече „санитарно“. Всички вековни дървета изведнъж се „разболяха“ и затова варварски се събарят и товарят на тирове, алармира Ваня Атанасова в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.
„Няма гора, няма да има и "болести" по нея. Тя обаче е живяла сигурно 100-200 години преди да се разболее точно сега. Тази сеч се провежда на място, където преди около 4-5 години пак се сечаха масово дървета. Няколкото останали вековни дървета вече са маркирани, а в момента може и да са отсечени. Вече няма вековна гора. Няма и невековна. Остават само недъгавите храсти. Имаше рекички и потоци в района, които до преди 15 - 20 години никога не са пресъхвали, а сега още в началото на лятото те са абсолютно сухи“, добавя Атанасова.
„По целия път от Босна до Заберново се сече масово гората. На ден се товарят десетки тирове с дърва, част от тях заминават директно за Гърция и Турция. В югоизточната ни съседка за отсечено дърво се лежи в затвора и затова гората там не се пипа. Тя не боледува. По-голямата част от отсечените дървета отиват на пристанището на „Трансстрой”. Там може да видите потресаващи хиляди кубици изсечена гора. След като се изсече гората, горските, а и пътищата между населените места остават разбити от тежките машини. Те са вече напълно непроходими“, коментира Ваня Атанасова.



17
Коментара по темата
17.
Квестор
02.06.2014 20:54:29
0
2
РУМЕНЧО ЖЕЛЕВ КЪДЕ Е В СХЕМАТА ЗА КРАДЕНЕ? Че се понаяде неправомерно....
16.
мита
17.05.2014 10:53:27
1
5
Скоро няма да остане гора заради лакомията на някои!
15.
ЗВЕЗДЕЦ
15.05.2014 16:18:48
2
9
Е сега ще видите какво крадене пак започва в Станджа.След кадрилите на директори по горските стопанства.Преди близо 10 години директора в Звездец го освободиха за безкрайни и безконечни далавери и машинации на които и Остап Бендер би му завидял, дори следствените органи не можаха да се справят с него,от притеснение Началник участъка се спомина но той нито се впечатли нито се притесни, че останаха 2 сирачета и се покри в Малко Търново в Общински гори ,но..... дойде пак звездният му миг в пенсионна възраст елиминира непенсионера Директор и го прати в 3 глуха със съдействието на другарите от ДПС, а той сега ще натиска и стиска по ъглите служителките в стопанството за да си погъделичка самолюбието,ще си построи още 2 къщи в Младежко,и още 2 апартамента в Бургас ще си вземе маминото синче за един горски защото професия докер е много непрестижно за неговото реноме и цирка ще е пълен , тогава "Елате ни вижте " от" Дядо Йоцо гледа" започва голямото шетане из Странджа и голямото лапане дано този път му преседне и да не изгори пак някой покрай него и той да си изплува като олиото
14.
ПИСНА МИ!!!
12.05.2014 16:39:27
2
6
Спомнете си скоро за онова разкритие - 19/45 - на всяко 19-то число от месеца горските стопанства трябвало да превеждат на партийната каса на БСП 45000лв. Имаше и "самоубил се", който щеше да свидетелства за това! Е, как мислите става това - с масова и безразборна сеч!?!
Н.Пенев завършва коментара си със съжаление и казва, че умът му не побира какво да се направи.
ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДИТЕ, ПРОТЕСТИ, ПРОТЕСТИ, ПРОТЕСТИ И ДОКАТО НЕ СЕ ИЗМЕТАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУЦИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ ДА НЕ СЕ ПРИБИРАМЕ! ВСИЧКИ, АМА НАИСТИНА ВСИЧКИ!
А не да си стоим в къщи и да се тюхкаме какво да направим!
НИКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА НА НИКАКВИ ИЗБОРИ - НИКОЙ, АМА НИКОЙ! ДА НЕ ГИ ЛЕГИТИМИРАМЕ С ГЛАСОВЕТЕ СИ!
ДА БОЙКОТИРАМЕ ТЕЗИ НАГЛИ КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ! ДА ГИ ИЗРИНЕМ! ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ!
ВСИЧКИ СА НАСТРЪХНАЛИ ЗА ВЛАСТТА, ЗА ДА КРАДАТ! САМО ДА КРАДАТ! НИКОЙ НЕ СЕ Е ЗАМИСЛИЛ ЗА НАШЕТО ДОБРУВАНЕ, ЗА ДЪРЖАВАТА, ЗА НАРОДА! НИКОЙ!
ЗАТОВА НА БУНТ СРЕЩУ ТАЗИ ИЗМЕТ!
НЕ МОЖЕМ ДА РАЗЧИТАМЕ НИТО НА ВЛАСТТА, НИТО НА ГОРСКИТЕ, НИТО НА ПРОКУРАТУРАТА, НИТО НА НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ "ЗЕЛЕНИ И ЕКОЛОЗИ" ДЕТО И ТЕ ГЛЕДАТ ДА СЕ ОБЛАЖАТ! АКО НЕ ПРОУМЕЕМ, ЧЕ В НАС СА И НОЖА И ХЛЯБА И ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ОТ НАС ЗАВИСЯТ НЕЩАТА НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ, РАЗБЕРЕТЕ!
13.
Н.Пенев
12.05.2014 15:10:37
0
3
Проблема е повече от сериозен. Настина властниците намериха ниша лесно да печелят - инвестициите са никакви и се печели на минутата в пъти в повече отколкото са разходите - бързи и лесни печалби - но на каква цена за държавата , обществото и поколенията - това никой не го мисли - това разобличава властниците тотално - че не са такива , за каквито се представят - високопарните им лафове нищо пари не струват пред безкрупулните им действия , обричащи поколения да живее в опропастена природна среда....Не ми стига ума какво може да се направи за съжаление...
12.
Професорът
12.05.2014 13:54:53
0
6
По време на турското робство са изсечени основните горски масиви в областта на ниските части на Стара планина и Средна гора.Затова там сега са канари и пущинаци.По времето на социализма голяма част от тази площ се засаждаше.Но сега новите бандити масово изсичат поголовно всичко и пълнят главно касичките на ДПС.Затова и климата в страната ни се променя.Сегашните партийни бандити се водят от клаузата : след нас потоп, но ние да заграбим каквото можем.
11.
Атанасова.
12.05.2014 13:20:13
0
4
Все си мислех, че няма с какво да ни изненадат "медиите" обаче има. Прочетете и коментарите малко по - долу. Изключително точно казано! Напълно подкрепям уместните въпроси и заключения!!!
10.
Проф.д-р Кокошков
12.05.2014 10:54:02
0
5
Странджа а и България изобщо нямат бъдеще с населението обитаващо тези земи. В следващи времена когато тук се заселят други хора нещата може би ще се променят.
По темата: ако си на власт, можеш да си поръчаш съответния лесоустройствен план и да изсечеш цялата гора напълно законно.
9.
странджанец
12.05.2014 10:44:45
0
8
гората наистина заминава, едни цигани от Градец са дошли тука от години - да секат, само се сече , сече - десетки хиляди кубици са бастисани, никой не сади , ходим за гъби - цели местности са обезлесени - абе някой мисли ли изобщо какво ще стане като я няма гората, после - лов ще сикат софиянци , курорти - ще стане като пустиня , това ще стане - от лакомията им - да грабят наготово
8.
Стоян Малкотърновския
12.05.2014 10:36:20
0
8
От години пиша до къде ли не по тази тема... алармирам прокуратура , политици - полза никаква. Ще заприличаме на Афганистан - само голи чукари. Алчността и глупостта ще ни унищожи....Наистина - не виждаме , че съседни нам държави пазят природата си като зеницата на очите си - а ние - варварски унищожаваме всичко и се затрупваме с боклуци...
7.
Ванчо Димов
12.05.2014 09:38:45
0
12
В средец е същата работа, кмета докара цигани от котелско да секат горите, напълни си гушата(и продължава да я пълни), но няма кой да го изобличи тоя продотин и тюфлек. Касабова, стига се занимава с лавките пред болницата, ами иди и му изрови далаверите на тоя тюмбел.
6.
граничар
12.05.2014 09:27:21
0
8
в горското в търново и звездец да не би да е по различно положението.и защо най-големите крадци и некадърници- димитров и парушет са още в горското.най-големите спецове.имали какво още да дадът на гората или да откраднат от гората.тех да натисне прокуратурата и цела странджа ще изгърми-смелчаци са само с държавна служба --иначе по жалки и от плъхове.
5.
ceco
12.05.2014 09:18:05
0
5
На мен ми е интересно уж защитена а се сече кога е за строеж неможе а за сеч проблем няма
4.
"зелен"
12.05.2014 09:16:20
0
3
хахаха
"природо-защитниците" са подпукали гората
3.
burgashki
12.05.2014 08:37:17
0
12
Къде са еколозите сега,когато е нужно?
2.
бургазлия
12.05.2014 08:25:46
0
6
Тези да се спрат, че в Странджа ако те хване липсата, и археолог не може да те намери.
1.
Предложение
12.05.2014 07:01:18
1
25
Пряко отношение по този въпрос може да вземат "експертите" от дирекцията на природен парк Странджа. Да отговори старият партиен (БКП) хамелеон, горски и доскорошен директор на парка Стефан Златаров. Нека обясни как под мъдрото му ръководство в последните 18 години почти ИЗСЯКОХА СТАРИТЕ ГОРИ в най-голямата защитена територия в България. И къде беше той и подчинените му служители, когато се случваше всичко това?! Съгласувал ли е всички лесоустройствени планове, по които се секат горите в парка? Съгласувал ли е на парче всички техни частични промени? Едно е да организираш селски панагири и да въртиш проектаджилък, а съвсем друго е да ОПАЗВАШ реално старите гори в защитената територия, дето УЖ трябва да управляваш и контролираш! Чиновниците от парковата дирекция са основните виновници за изсичането на вековните странджански гори! С мълчаливото им съгласие се е случило и продължава да се случва цялото безобразие и сечи! Къде е Изпълнителната агенция по горите, прокуратурата, къде е бургаската екоинспекция - да им потърсят сметка на тия "природозащитници" от парка (дето по същество са заклети дървари)?!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори