×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Директорката на Търговската гимназия Диана Савова: Пари не съм крала! Дипломи не съм фалшифицирала!(ОБНОВЕНА)


Директорката на Търговската гимназия Диана Савова: Пари не съм крала! Дипломи не съм фалшифицирала!(ОБНОВЕНА)
Професионалната биография на Савова е свързана изцяло с Търговската гимназия, тя твърди, че името й ще бъде незаслужено опетнено, ако я уволнят
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Януари 2014, Вторник, 21:50 ч.
Автор: Флагман.бг Снимка е-Бургас

Засега Савова не е взела окончателно решение дали ще си тръгне сама, или ще изчака да я махнат
„Объркана съм и не зная как да постъпя, обсъждам сама за себе си три варианта, но каквото и да се случи, то ще е крайно неприятно за мене. В непоносима ситуация съм”. Това каза през сълзи директорката на Търговската гимназия Диана Савова тази нощ, след като прочела написаното във Флагман.бг за подкрепата от страна нейните колеги и на ученици от горния курс.
„Ако ме уволнят, аз ще вляза в съда и ще съдя тези, които петнят името ми, но не зная дали до тогава ще стигнат силите ми, може и да не издържа психически, смазана съм. Получих предложение да приема наказание за последно предупреждение за уволнение, което за мен също е неприемливо, защото това означава отново да влезе комплексна проверка и целият колектив отново да бъде разстроен заради колежката Маргарита Бакалова. Всичко тръгва от нея. И третият ми вариант е сама да напусна, за да съхраня колектива и да се успокоят страстите. Но това би означавало, че се признавам за виновна по направените констатации”, разсъждаваше на глас Савова. Звучеше объркана. Тя смята, че за година и половина е направила достатъчно много и че откритите нарушения са несъществени, затова няма да издържат в съда.
Девет дена, след като получила констативния протокол от проверяващите от МОН, тя написала цял доклад обяснения. Описаните нарушения били по 27 точки. Отговорила изчерпателно на всички. Не били открити финансови нарушения.
„Не съм крала пари и не съм фалшифицирала дипломи. Всичко дойде от Бакалова, която наказах просто с устна забележка за неспазване на заповедта ми да не се включват ученици в предизборната кампания за парламента. Финансово не съм санкционирала колежката, нито съм съставила протокол за наказанието й. Не заслужавах такова отмъщение”, каза Савова. Днес тя и част от колектива написали писмо до началника на РИО на МОН Георги Даутев, с което искали среща с него.
Диана Савова попадна под обстрела на медиите в навечерието на парламентарните избори м.г., когато се оказа, че в дневниците на абитуриенти са поправяни масово оценки на шестици, тъй като в тях ръководството е видяло потенциални избиратели на ГЕРБ.
Около полунощ г-жа Савова се обади на дежурния телефон в редакцията и заяви, че не е допускала от нас да оповестим трите варианта, върху разсъждава през този тежък за нея период. Тя настоя да бъдем точни в следния неин цитат: Моето решение е да напусна поста директор, не издържам на гнусотиите. Утре (р.б.) ще отида на работа и до края на седмицата просто ще си събирам личните вещи, оставката е само един формален акт.

Очаквайте още подробности по случая

В категории: Просвета


21
Коментара по темата
21.
до №20
16.02.2014 19:35:56
5
8
Верно е.Савова е без чест и почит човек.Кой нормален е тръгнал да се подписва в нейна подкрепа?Това е насилствен акт подбуден от нея.Да я изхвърлят от образованието.
20.
до№15
16.02.2014 19:28:04
4
8
Да бяга,ама къде да иде? Акъл се иска и достойнство за да защитиш чистото си име,ако го имаш.(Савова няма такова) Диана Савова само умее да лиже задниците на властимащите.Но този път Бакалова я изпревалила.
19.
родител
05.02.2014 15:08:25
5
7
Диана Савава е прекрасен човек. Поклон пред професионализма и човещината й!
18.
родител
05.02.2014 15:08:25
5
5
Диана Савава е прекрасен човек. Поклон пред професионализма и човещината й!
17.
Боико
02.02.2014 19:44:50
1
9
Засто ревете , Вие гербадгииски утрепки свалихте нивото в ъяилистата на ниво полизеиско управление--манипулазии и саморазправа с инакомислестите уяители. Сега не ви изнасиа ,тормозели ги , а вие какво правихте ?Савова отиди при Виолета Илиева , Тиа сте ти помогне !
16.
МАРЧЕЛА САВОВА
29.01.2014 15:51:02
0
2
УЧИТЕЛКАТА ПО ЧУЖДИ ЕЗИЦИ Е БЕЗ ДИПЛОМАза педагог ! ПРОВЕРЕТЕ ГО
15.
до Савова
29.01.2014 10:28:02
4
9
Савова, бягай от тази гнусотия, където има намесени комунистически страсти, всичко е пошло и гнило. Пожелавам ти бързо възстановаване от този психически срив, не те достигат мръсотиите, когато си чиста пред съвестта си! Бог да е с теб!
14.
Нейка
29.01.2014 10:18:22
3
14
Такива хора, като въпросната г-жа Бакалова явно са в състояние с цената на всичко да те стъпчат, прегазят и да продължат напред с високо вдигната глава. И естествено както обикновено в нашата държава всичко е на политическа основа.
Заставам твърдо зад Диана Савова като бивш неин възпитаник. Тя даде всичко от себе си, за да ни направи хора!
13.
Гергана
29.01.2014 09:43:41
2
17
г-жа Савова е един прекрасен преподавател. Винаги се е отнасяла с внимание към учениците си. Жалко е как се петни името й. Сигурна съм и че всички мои съученици от випуск 2008 ще подкрепят думите ми. Г-жа Савова е допринесла в израстването на всеки един от нас!!!
12.
Ученик
29.01.2014 08:48:31
6
15
Госпожа Бакалова ми е преподаваля 1 година и единственото което разбрах е че е злобна. Правя си извод от това че тя по сякакъв начин се опитваше да ми понижи оценката и накрая дори ми отказа да ме изпита за повишаване на оценката. А госпожа Савова ми е била заместник учител няколко пъти и само за това кратко време тя стана приятел и любим учител за всички от класа.Тя е прекрасен човек, изключителен професионалист.
11.
Катерина
29.01.2014 08:46:47
4
16
Бакалова може да не спи от удоволствие, но това е човекът, който трябва да си събира нещата и да си заминава, а не госпожа Савова!
Имам честта да съм била ученичка на госпожа Савова и на всеки, който не я познава, мога да кажа, че освен един изключително добър преподавател, тя е и една прекрасна, с огромен авторитет не само сред ученици, учители и родители, личност, която заслужава уважение, а не да понася подобно отношение и да бъде срината психически, защото има хора като Бакалова, които само търсят начини на вгорчат нечий живот.
Казах го миналата година, казвам го и сега - госпожа Савова не е поправяла оценки! Ако все още има хора, които го вярват - много тъжно. Не се научихте, че медиите биват подкупени, че хората също са продажни и лицемерни и плюете всичко и всички щом видите новина... жалко, че на един толкова достоен човек, като госпожа Савова, му се налага да преминава през този огромен стрес и отделно да понася критиката на невежи хора...
Не съм само аз, има и други коментари, както на настоящи, така и бивши възпитаници на Търговска гимназия. Познаваме я и знаем, че случващото се не е заслужено по абсолютно никакъв начин от нея!
Госпожо, ако четете това, искам да знаете, че каквото и да стане ние ще Ви подкрепим!
10.
Емилия
29.01.2014 06:42:01
2
24
Написах в Google "Маргарита Бакалова". Исках да видя коя е тази госпожа от Търговската гимназия /очевидно заредена с болни амбиции и злоба/ и ми излизат две снимчици на дребна, видимо проклета женица, и едра снимка на Орешарски! Навсякъде тази Маргарита Бакалова е замесена с Орешарски! Кво става бе?

АЗ НЕ ВЯРВАМ, ЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ТЪРГОВСКАТА ГИМНАЗИЯ ДИАНА САВОВА Е ИЗВЪРШИЛА ТОВА, В КОЕТО Е ОБВИНЕНА! През всичките ми 12 години ходене на училище няма друг преподавател, който да ме е учил на истина, достойнство и чест. Няма! ЧОВЕКЪТ Савова е един от най-добрите математици в Бургас, професионалист, тя е от малкото хора, които са оставили трайна диря в мен! Днес, 23 години по-късно, тя е наш ПРИЯТЕЛ. Сигурна съм, че не само аз изпитвам обич, уважение и благодарност към нея.
Света е пълен с мизерници, за съжаление и не трябва учениците да страдат заради болните амбиции на една зла и отмъстителна "учителка".

Госпожо Савова, ако четете това,
БЛАГОДАРЯ ВИ!
9.
Rashev
29.01.2014 01:38:51
3
14
Лея Диди е един от малкото свястни хора в България.Всака лосша дума за нея е лъжа.Познавам я от дете.Тя ме отгледа.Не позволяваме репресии от депресивни,комплексирани и малоумни хора.Тя е уникален човек,пример за всички нас.
8.
Мариела
28.01.2014 23:18:56
4
32
Много добре познавам Г-жа Диана Савова! В годините тя е мой Учител по математика/най-добрият математик и професионалист, когото познавам/, тя е мой класен Ръководител, тя е мой Приятел, тя е Велик човек за мен, тя е от малкото хора, които са ме научили на много неща и са оставили трайна следа във мен!!! Нямам думи да изразя обичта си към нея! И знаете ли, сигурна съм, че не само аз изпитвам такава благодарност към Диана Савова!!!
А що се отнася до отрепките, позволяващи си да петнят името й, ще им кажа следното: Мисля че сега загазихте много сериозно!!!
Погледнете се в огледалото и Моля приемете факта, че Диана Савова във всичките й измерения е по-качествения човек от вас, просто е - признайте си пред себе си и ще ви олекне, ще изтече злобата, която ви души! Няма как всички да сме еднакво умни, талантливи и можещи. Винаги единият е по-добър!
Омръзна ми некадърници да се опитват да контролират нещата...
Г-то Савова, ако четете това, искам да Ви кажа, че Ви обичам и винаги ще застана зад Вашите каузи, защото са верните!!!
7.
Дебора
28.01.2014 22:45:52
4
35
Ние сме с Вас,Госпожо Савова!!Жалко е просто как злобата на тези хора стигна толкова далече!Опетняват името Ви,оронват авторитета Ви,вредят и на здравето Ви-срам и позор!!!!И те били учители-на това ли ни възпитавате и учите "уважаема госпожо" Бакалова?!?!
6.
колега
28.01.2014 22:45:37
4
34
Диана Савова е достоен човек, професионалист, обича работата си, работи за престижа на училището, уважава учениците и колегите. Естествена ,човечна, строга, разбираща -това е тя!Човек във всяко едно отношение!
5.
Ученичка
28.01.2014 22:41:14
4
40
Трябваше да сложат снимка и на г-жа Бакалова! Всеки щеше сам да направи разликата между двете. Бакалова е малка, злобна и отмъстителна женица! От т. нар. дребни душици! Както е казал българският народ - няма ненаказано добро. Ако Савова беше използвала правомощията си и я беше наказала както подобава, сега нямаше да се случва всичко това! Но, благородните хора като г-жа Савова обичат да дават шанс на дребните душици, за да се осъзнаят и израстват. Г-жо Савова ние, учениците от ТГ сме с вас! Не се предавайте!
4.
Толерантност
28.01.2014 22:38:42
4
33
Браво, г-жо Савова! Застанахте открито с лицето си и с мненето си! Поведение на достоен човек!
3.
Бивша ученичка на ТГ
28.01.2014 22:30:06
4
30
До 1: Това е факт! Миналата година пак я побъркаха жената, заради някакъв гнусен донос!
А, що се отнася до госпожа Савова - имала съм удоволствието да ми преподава 2 години. Прекрасна жена, блестящ математик! Винаги, когато се сетя за нея се изпълвам с добри чувства и уважение!
2.
125
28.01.2014 22:21:30
36
9
Люхххх мъри Станимире - жива да не бях!!!Горката тя....чудела се какво да прави и кое от трите да избере...
1.
az
28.01.2014 22:01:32
5
26
Диана Савова попадна под обстрела на медиите в навечерието на парламентарните избори м.г., когато се оказа, че в дневниците на абитуриенти са поправяни масово оценки на шестици, тъй като в тях ръководството е видяло потенциални избиратели на ГЕРБ.
ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ, БЕ????????????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори