×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преслава и Бойко Борисов с най-много лайкове във фейсбук. Виж подробности!


Преслава и Бойко Борисов с най-много лайкове във фейсбук. Виж подробности!
Ъпсурт са приятната изненада
28 Декември 2013, Събота, 19:17 ч.
Източник: lentata.com

Следвайки новата максима - ако нещо го няма във фейсбук, то не съществува и бившият премиер влезе в социалната мрежа

В края на годината е редно да се правят обзори, нали така? Да се заринем от равносметки, изводи и поучения – как е минал животът ни и „какво прогнозираме” за следващата година. Обичайно, тези анализи се правят от врачки и социолози. Което си е до голяма степен едно и също.
Този път обаче, решихме да сме в крак с времето и ние също си имаме обзор! Най-актуалният при това: ще видите анализ на фейсбук рейтинга на ИЗВЕСТНИТЕ в България.
Защото, както гласи новата мъдрост – „ако нещо го няма във фейсбук, то ТО не съществува изобщо”.
Предупреждавам хората с културни очаквания и слаби нерви – написаното е базирано на реални лица и статистики. И може да не ви хареса, ама е  истина.

Изследването включва 30 фен-страници и фейсбук профили с последователи на популярни личности, най-вече в 3 категории – певци и артисти, политици, журналисти. Николета Лозанова и Златка Димитрова не знаем къде да ги причислим. Ето я и класацията, топ 10 на най-лайкваните фен страници на известни българи:

  1. Преслава – 241 686 лайка
  2. Галена – 223 215 лайка
  3. ЪПСУРТ (приятната и единствена изненада тук) – 192 814 лайка
  4. Бойко Борисов – 184 516 лайка (+ над 20 000 последователи на личния профил)
  5. Камелия – 157 078 лайка
  6. Златка Димитрова (черната) – 118 542 лайка
  7. Асен Блатечки – 115 629 лайка
  8. Николета Лозанова – 56 650 последователи на личния й профил
  9. Глория – 51 770 лайка на фен страницата
  10.  Калин Врачански – 50 126 лайка

Какво сочи анализът? Очевидно – поп-фолкът рулз!!! Пък, който, к’вото ще да  говори срещу него... Дори и сред фен страниците на фолк изпълнителите обаче, може да се забележат тенденции. Например: Преслава, която е  на първо място по брой лайкове, администрира страницата си доста лично: поства си снимки от личния живот – със сестра си, от детската площадка, с феновете си, снимки на любими коледни сладкиши, нови песни, под които, разбира се има коментари тип – „onikalna e” и прочие. Същото се забелязва и при страницата на Галена – непрекъснато се публикуват фейсбук статуси към феновете от типа на „мили мои” и поздрави за Коледа, като те се подписват с лиричното „С обич, Галена”. Съвсем явно, двете страници не са създадени от фенове, а са поддържани от певиците или техни екипи.
Странното е, че фолк певицата Анелия, която се счита също за звезда в жанра, няма нито една официална  фен-страница. Намират се 3 различни, неразработени профила с последователи, с най-голям брой – 3206 лайка.
Известната кат „певицата на народа” – Ивана, има фен страница с 7 183 лайка и един профил с малко над 3 000 последователи. От т.нар. старо поколение в поп-фолка, Глория има приличен брой харесвания на страницата си и, за разлика от първенците в нашия топ 10, няма лични обръщения към почитателите, няма лични статуси, а набляга на видеоклипове и снимки от нейни участия. Нещо, което очевидно е губеща стратегия, когато си на лов за лайкове във фейса. Питайте – Камелия! Все пак, тя е под номер 5 в класацията с 157 078 лайка и неслучайно. Хората от поп-фолка се трудят за всеки свой лайк и хич не им е проблем да си излагат личния живот (или поне части от него) на показ. Камелия дори е заснела обръщение към феновете си, в домашна обстановка, по случай Коледа – и този статус има над 7 000 харесвания.

Може би сте малко изненадани, че най-нарицателното чалга име в България – Азис не е в топ 10 на фейсбук рейтинг класацията ни. Неговият профил има над 20 000 последователи, но на фона на гореспоменатите колежки, това си е нищо работа. Има и още едно несъответствие между звездите наяве, с  които сме свикнали и тези във фейсбук – Слави Трифонов. Неговата фен страница не личи да се поддържа от екипа му и вероятно е създадена от друг човек и е постигнала близо 12 хиляди лайка. Като имаме предвид, че Слави, Лили Иванова и Азис са считани едва ли не за  най-големите звезди в България, този фейсбук рейтинг е доста нисък.
Да не говорим за този на Лили Иванова. Нейната страница, макар и не лошо поддържана има 6 226 лайка, което означава едно – новото фейсбук поколение не слуша Лили, ако ще тя да е шест пъти примата на българската музика...

Като преминем към известните български артисти, цифрите падат значително! Като изключим „сексимвола” Асен Блатечки и другия любимец на жените – Калин Врачански. Ето – то се е видяло, че рейтингите в тази държава се правят от жените. Това е положението. Междудругото, фен страницата на Калин Врачански се отличава и с друго – той е единственият, който освен информация за спектаклите и филмите си, публикува и социално ангажирани постове и снимки, от типа – „# оставка” или „Помогнете ни да  спрем незаконната сеч в българските гори!”.  Единственият, който подбно на Боно от U2 или Леонардо Ди Каприо, знаe, че известността е отговорност и нямаш правото да бъдеш социално пасивен.
Едни от най-емблематичните актьорски имена у нас: Татяна Лолова и Стефан Данаилов са със съответно – 4 648 лайка и 2 694 лайка. Като страницата на проф. Данаилов е по-скоро резюме на политическата му дейност, отколкото на кариерата му като актьор.
Звездата от „Под прикритие” и „Четвърта власт” – Михаил Билалов има едва 2000 последователи, но, като имаме предвид обраното му медийно присъствие по принцип, този резултат е съвсем очакван.
За Васил Найденов, своя лайк са дали 7 849 човека, а за Графа, внимание!: 44 581 лайка + 11 000 последователи към профила му. Ако бяхме направили топ 15, Графа щеше да е на 11-то място. Някъде там, сред музикантските лайкове на естрадата и попа, се промъква фен страницата на цигуларя Веско Ешкенази с 11 409 лайка.

Единствените по-закъсали откъм лайкове са политиците – без Бойко Борисов, разбира се. Неговият фейсбук рейтинг е като на фолк певица! Да не говорим, че, ако  смятаме последователите от профила му, Борисов щеше да е на трето място в класацията. Бойко, също като фолк певиците, се обръща лично към феновете и споделя личните си впечатления, докато пробутва политическата си пропаганда. За сметка на това, Сергей Станишев е „пълна скръб”. Почти обидно е да споменем неговите 393 лайка. Но няма как. Бабите фейсбук нямат.
Орешарски явно иска да бъде в крак с фейсбук времето и затова редовно пише и пуска снимков материал, което му е донесло не лошите за политик – 12 925 лайка.
Волен Сидеров има 783 лайка и страницата е направена от друг човек. Направо не се брои.
Президентът Росен Плевнелиев има 1215 последователи.

И дотук с ниския рейтинг. Преминаваме към журналистиката, където профилът на Венета Райкова има 43 000 последователи. И забележете – подобно на първенците Преслава и Галена, и Венета споделя лични снимки. Ама непрекъснато – то не са коледни елхи, семейни снимки от басейни и откровения като това – „Весела Коледа, приятели! В Банско е ужасно студено, но на мен ми е празнично и горещо!” – ей това се казва продуктово позициониране на собственото си предаване в статус!
Ако имахме топ 15, Венета щеше да заеме  12-то място, а  Мартин Карбовски – 13-то с 41 628 лайка и без снимки на водещия по бански от Банско!
Журналистите от „старата генерация” никакви ги няма във фейсбук – Иван Гарелов има едва 1589 лайка, а Кеворк Кеворкян няма страница. Името му се среща единствено в страницата – „Гнус ме е от Кеворк Кеворкян” – с описание – „Посветена на агент Димитър, известен като „Легендата Кеворк Кеворкян” и 611 харесвания.

Дотук с рейтингите.
Феноменалното обаче, знаете ли кое е?
Че Златка Димитрова събира по 500 лайка на статуси от типа – „Добро утро, приятели! Пожелавам ви хубав и спокоен ден!”, а мъдростите на Ни Ло – „И запомнете от мен, че когато злобно говорят зад гърба  ви, значи осъзнават, че нямат дързостта да ви погледнат в очите и се чувстват по-уютно долу в краката ви!” будят възторг.

Извинявайте, ама този фейсбук рейтинг може да ме накара да се разплача. С няколко изключения.
Този фейсбук рейтинг щеше да е пълен абсурд, ако не бяха ЪПСУРТ и още 2-3 имена, които ни позволяват да започнем живота си през новата година с лека надежда. Ама съвсем лека. Като жените във фейсбук класацията ни „топ 10”.

П.П. Единственият българин, който не можем да сложим в тази БГ ФБ класация, е футболистът Димитър Бербатов. Не можем, понеже надскача мнооого нашенските известни. Той има над 50 "фалшиви" страници в социалната мрежа и една негова (под негова разбирайте - която поддържа сам). В нея той пише на два езика, качва selfie снимки и споделя впечатления от мачове. С тези си онлайн действия Бербо е събрал 1 809 011 харесвания.


В категории: Лайфстайл


2
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
2
Коментара по темата
2.
xah
29.12.2013 12:24:06
1
0
Znachi za Preslava i Boiko pedirista nqma kakvo da govorim taq kurva se vozi na durjavniq samolet da prai svirki na knusnata svinq boiko ujs taq brada preslito surdita luna lapa pishki na edro
1.
Petko
28.12.2013 20:02:38
1
3
Извинявайте, но обществото от лицемери пак се обади, Ъпсурт имат по-добра музика или текстове от Преслава ли? Какво му е толкова лошото, това харесва народа, нова слуша. Аз лично нито едните нито другите предпочитам, но нямам нищо против.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори