×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Евроскептиците не искат да чуят за лидера, който хвърля кюфтета и тапи, но питат за Валери Симеонов и Данчо Хаджиев


Евроскептиците не искат да чуят за лидера, който хвърля кюфтета и тапи, но питат за Валери Симеонов и Данчо Хаджиев
Слави Бинев е втори мандат евродепутат, през 2012 г. той създаде партия ГОРД, която сега се вля в общия патриотичен блок НФСБ
Тема в развитие
виж още
скрий
17 Ноември 2013, Неделя, 16:46 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимки: Катя КАСАБОВА

Държавните медии обяснимо мълчат за мафиотската развръзка с кораба „Ина”, Бойко Василев от БНТ е пример за поръчкова журналистика
Г-н Бинев, едно малко съдилище в Гърция заби страшна плесница на българската съдебна система, която остана глуха за разкриването на контрабандния цигарен канал с кораба „Ина”. Разбрах от пом.капитана Недялко Петров, че сте имали заслуга за освобождаването на шестимата невинни българи, сезирайки евроинституциите. Какво точно свършихте?

Бях информиран от лидера на НФСБ и собственик на СКАТ тв Валери Симеонов за този случай. Попита ме какво може да се направи по европейска линия. Аз единствено можех да информирам всички европейски институции за тази несправедливост, а те реагират много бързо в подобни случаи. Тук Европа се намеси с тиха дипломация. Да се ускори предварителното разследване на гръцка територия. Но като цяло заслугата е на Валери Симеонов – и като логистика, и като подкрепа за адвоката и в чисто морален план спрямо близките на арестуваните българи. Мисля, че неговата роля бе много по-голяма от моята, защото аз трябваше само да информирам европейските институции за този проблем. И те реагираха наистина бързо.

Значи действахте според дадената от Валери Симеонов мъжка дума, че това са невинни хора, не са контрабандисти, нито пирати, които са превзели кораба? Това беше на твърде ранен етап след задържането им в Гърция, не се ли притеснихте, че може да сбъркате?

За мен няма нужда Симеонов да дава доказателства. Неговата дума ми е достатъчна. Аз съм се уверил, че когато той си залага името, няма да го направи неподготвен.  Контактувам със страшно много хора и бързо разпознавам на кои може да разчитам и кои трябва да проверявам. Валери е един от хората, чиито твърдения аз не бих си позволил да проверявам.

През цялото време истинският работодател Георги Мишков е твърдял, че зад този курс, както и зад следващи още няколко такива, стояла самата българска държава. Според вас кой би могъл да стои зад гърба на този  човек?

Така се избиват мишките. Смятам, че определено е имало държавна протекция. На какво ниво е – трябва кажат компетентните органи, които се занимават с разследването. Но наистина един съд в едно гръцко село даде урок по справедливост на България, нещо, което веднъж завинаги трябва да бъде направено и тук. Разбрах, че в един крайно съкратен процес онзи ден този човек е получил 10-годишна присъда. В едно заседание! Със сигурност една от основните ми задачи и занапред ще бъде да се установява правовия ред в държавата. Съдът да не бъде използван за наказателен отряд на едни и за защита на други. Той трябва да съди абсолютно безпристрастно, но това  не го виждаме днес.

Как бихте коментирали поведението на външно министерство по този казус, на  българската дипломация в Гърция, която, забележете, е контактувала с Мишков, но не и с моряците?

Те просто не реагираха, не направиха нищо от това, което трябва да направи българската държава за сънародниците си. Всичко това, което сме гледали по американските филми как цялата държава  застава зад някого и му помага с всички средства в този случай не се случи. Нашите моряци не получиха нищо от това, което трябва да получат. Случаят с либийските сестри се повтаря във варианта с кораба „Ина”, потретва и ние не реагираме, а продължаваме да избираме едни и същи хора, чиято последна грижа е спокойствието и сигурността на гражданите на България.

Когато новината за 10-е години затвор за Мишков стигна от Нафплио до България само малка част от медиите я публикуваха такава, каквато е – споменавайки ТВ СКАТ, Валери Симеонов и разследващия журналист Димитър Байрактаров,  масово я кастрираха, отрязвайки тези имена. Държавните медии изобщо не отразиха процеса. В този смисъл докъде стигна вашата битка с информационното затъмнение в държавните медии?

Направил само една увертюра. Тепърва ще изкарам тежката артилерия. Аз почвам да усещам, че там е заровено решението на всички въпроси. Българската национална телевизия се занимава само с това да дава новините на турски език, но когато има нещо, което трябва да се защити или наложи името на България, тя прави всичко възможно, за да го неглижира. Там има хора, които се държат и си позволяват да действат с тази държавна медия, като със своя лична собственост. Обичат едни, не обичат други.

Много сте внимателен,  не боравите с имена.

Напротив. Главният виновник се казва Бойко Василев. Това е примерът за поръчкова журналистика. Този човек винаги е на страната на силните на деня и продължава да седи там. Той трябва да бъде отстранен на минутата.

Г-н Бинев, кога за последно гостувахте в БНТ?

Никога. Откакто съм избран за евродепутат, втори мандат, не съм бил нито веднъж в националната телевизия, за каквото и да е политическо предаване.

Но вие бяхте гост днес в една телевизия много близка до властта – ТВ 7!

Да, бях там.

Усетихте ли, че има цензура?

Като че ли бързо ме претупаха. Но частните медии може да си позволят да имат чувства и да вземат страна. Аз нямам право да се сърдя на частна медия, тя си има собственик и е фирма, той си има своята политика и виждания, той поема разходите, заплати и осигуровки. Но когато говоря за държавните медии е друго. Всеки  гражданин на България е  акционер в тях. Там пише Българска национална телевизия, не телевизията на Вяра Анкова или  на Бойко Василев. Тези хора трябва да се съобразяват.

 
Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов и Бинев анализират последното издание на Евробарометър
Днес излезе проучване, че евроскептицизмът във всички държави от ЕС расте и много избиратели ще гласуват за националистически партии през май догодина. Следващият европарламент може да се окаже с твърде странен за Съюза състав. Накъде върви ЕС, г-н Бинев?

Това е самата истина, нещо, което се случва в цяла Европа и може да се види с невъоръжено око. Смятам,  евроспектиците ще бъдат втора или поне трета сила в следващия парламент. Ще бъдат изключително сериозен фактор.

Звучи застрашително за бъдещото на ЕС като такъв, към разпад на самостоятелни държави ли вървим?

Евроскептицизмът е много различен от тези представи. Едни искат напускането своята държава от ЕС, но много други искат лицемерието на Европа да не е по този начин. Какво ражда евроспетицизма: казионните партии, които само лъжат. Може ли най-демократичната партия ЕНП да избере за свой представител в България човек, който е бивш комунист, генерал, шеф на полицията – това ли е  демократ?! Заради това им казах: Ако искате да играете с победителите, вземете си Кадафи. Битката на евроскептицизма е  да няма двойни стандарти. Те са много голяма сила и тяхното най-голямо желание е да премахнат двуличието на Европа. Единствената партия, която може претендира за легитимен патриотизъм и представител на тази група евроспектици в България е НФСБ. В Европа никой не иска да чува за Атака. С лидера на тази партия никой не иска да говори. Сега виждам каква е разликата. Бил съм на няколко места в Европа с Данчо Хаджиев и Валери Симеонов и всеки иска да говори с тях. Това е въпрос на лично отношение. Когато ти подадат ръка, не трябва да замеряш хората с кюфтета и тапи. Трябва и ти да подадеш ръка. Да видят, че си нормален човек. Това видяха  в лицето на НФСБ – едни нормални хора, които отстояват позициите си. С такъв тип политици искат да работят.

Видях да връчвате едни диаграми на Валери Симеонов. Какво съдържат те?


Това са последните изследвания на Евробарометър. В тях може да се видят настроенията в Европа по различни теми. В момента Европа не е разделена на леви и десни. Много често те се обединяват, за да дадат отпор на евроспектиците. На много места в Англия, Франция и Холандия се обединяват социалисти, демократи и християн-демократи и пак падат от евроскептичните организации, които по своята същност са патриотични организации. Това са тенденциите.



В категории: Политика


15
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
15
Коментара по темата
15.
Веско
07.06.2014 05:18:14
0
0
Тлъсти,мазни задници"националисти"Няма да ви огрее...
14.
Г.Д.
19.11.2013 19:47:37
27
1
Колко ви плащат платени писарчета на бсп-дпс-атака?
13.
baihui do #12
19.11.2013 17:41:17
17
1
Kaji kakva e istinata be,otvorko?
12.
Моряк
18.11.2013 16:23:02
1
43
Валерка, опитваш се да ни спечелиш като електорат чрез болшевишки методи, но няма да те огрее. Какви са лоши капиталистите и колко е прогресивна работническата класа. Светът вече има друга структура, колкото и да се опитвате да ни лумпенизирате. Истината за "Ина" в нашата гилдия отдавна я знаем, само че ти най-вероятно - не.
11.
?????????
18.11.2013 14:12:13
1
15
Ох,Калудке, моля да разтълкуваш думата
"ЕВРОСПЕКТИЦИ "!!!!
Аз го тълкувам като " запечени " европейци :може би от четенето на " бисерите " ви........
10.
Жоро Бекъма
18.11.2013 09:23:44
31
2
Айде бе!
9.
a
17.11.2013 21:36:36
4
28
Следващия хрантутник,кандидат за голямата баница Валери Симеонов.Флагманци няма смисъл да го пробутвате и тоя мазник,имаме достатъчно боклуци в парламента,повече не ни трябват !
8.
до Митко
17.11.2013 20:41:48
28
8
Еееей, злобата и завистта наистина нямат почивен ден при тебе май ?! Какво ти НС сънуваш и чии са личните облаги в този случай специално ? И кое е срамота, това че са спасени шестима невинни български моряци и техните семейства ?! Да наистина е СРАМОТА за българските държавни "ръководители" които бяха тогава Бойко Борисов - министър председател, Николай Младенов - министър на външните работи, Цветан Цветанов - министър на вътрешните работи и т.н. и т.н. Само че, както е казал мъдреца : "Никой не е признат за пророк в родното му село..." Да е честита ГОЛЯМАТА ПОБЕДА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА ! Поздравления за г-н Валери Симеонов за неговите благородни дела и неговата съпричастност към страдащите и обругани български граждани . Бог да Ви благослови, г-н Симеонов !
7.
pozor za vas
17.11.2013 20:24:43
2
35
dneska gledam vmro zaedno s barekov miting pravqt moje i te da sa zaformili nqkoq koaliciq skata zaedno s toq izmamnik slavi binev za ataka da ne govorim ei tiq trite partii vmro nfsb i ataka unishtojiha nacionalizma v balgariq jalko 4e ima i svqsni hora tehni 4lenove koito sa istinski patrioti
6.
Митко
17.11.2013 20:07:12
24
16
Валери Симеонов е пълен измамник като работодател, да не говорим за какви измами ще става на въпрос в НС!
Какво не прави човек за лични облаги! СРАМОТА!
PS:Всички знаем чия съпруга е Касабова и кой е работодателя на мъжа й...
5.
Demetrion
17.11.2013 19:57:41
7
31
Ееей, Валери с този ли се събра, бе? Тцтцтц к'во ли не прави човек за власт.
4.
Афродита
17.11.2013 19:53:31
33
12
По делата им ще ги познаете ! Техните дела са БЛАГОРОДНИ, с грижа за България и народа ! Напред към следващата победа !
3.
дядо
17.11.2013 19:01:22
9
23
бе тЪз партия НФСБ да не е Национален Фронт за Спасение на Борисов ?
2.
АЙ АЙАЙ
17.11.2013 18:53:49
9
26
ГОЛЕМА РАБОТА СТЕ ДВАМАТА-КАТО ДВЕ МРЪСНИ КАПКИ ВОДА
1.
самуил
17.11.2013 18:52:46
15
15
Голяма грешка че се събраха с Бинев!!!! Мене ме изгубиха а и не само мен. Жалко...И без Бинев щяха да влязат в НС
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори