Белият кукер събира странджалии за древен обред в Малко Търново


Белият кукер събира странджалии за древен обред в Малко Търново
Белият кукер е обвързан с християнския празник Сирни заговезни – последният ден преди великденския пост, което пък е обвързано с деня, на който Христос трябва да се роди наново
11 Март 2013, Понеделник
Автор: Флагман.БГ

Автентично изпълнение на обреда Кукер без маска ще прогони злото и донесе благоденствие, здраве и берекет

За  трета поредна година Община Малко Търново ще представи на своите граждани и гости автентично изпълнение на обреда Кукер без маска.

На 17 март 2013 г., когато Православната  църква отбелязва Сирни Заговезни, в Малко Търново се провежда Кукеров  ден или т.нар. странджански Кукер  без маска. Този древен обичай е признат за най-древното проявление на тракийския бог Дионис от редица български фолклористи и изследователи на тракийската древност. Населението, което от хилядолетия живее във вътрешността на Странджа планина е генетически обединено от обща обичайно-обредна система. Това е районът на рупската етнографска група, чиито най-отличителни особености са свързани с два обреда, които не се срещат никъде другаде в България – това са култа към Св. Св. Костадин и Елена в огнения му аспект и старото обредно представление Кукер без маска наричан още Бял кукер. Кукерът без маска или Белият кукер, има своите местни различия от всички други кукерски празници изпълнявани на територията на България. Към него е прикрепено още едно обредно действие наречено Паликош – запалване на кош със слама и неговото прескачане, което гони старите беди и болести и отваря път на новият живот.

Белият кукер е обвързан с християнския празник Сирни  заговезни – последният ден преди  великденския пост, което пък е  обвързано с деня, на който Христос  трябва да се роди наново /да възкръсне/. Едновременно с това в деня се кодира определена слънчева фаза. В случая обредността на странджанския кукер  се изпълнява в периода на пролетното равноденствие. Кукера е Бога, който  в обредната игра умира и възкръсва, като по този начин изиграва края и  началото на живота на общността.

Празнуването на Кукерът  без маска е част от Живото наследство на Странджа и негово проявление днес е празника, който ни предстои да изживеем. Белият кукер е влизал в домовете и оборите на нашите предци, изпълнявал е древни практики за гонене на злото и е носел  благоденствие, здраве и берекет. Предците ни са вярвали, че когато хората забравят своите светци и празници и спрат  да ги почитат, то те стават недоволни  и отмъстителни, насочват към хората отрицателни въздействия. И обратно  – когато са били зачитани с всеобщи  празници, са носели на хората дълъг  и щастлив живот.

Ето защо, за Община Малко  Търново е истинско удоволствие  да отправи покана към хората да присъстват и почетат старото обредно представление „Кукер без маска“.

ПРОГРАМА

НАОБРЕДНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ „БЯЛ КУКЕР“

И ОБРЯДА „ПАЛИ-КОШ”

10.00 ч. – Демонстрация на занаяти и странджански кулинарни специалитети на площад „Преображение”. Демонстрацията и продажбата продължава през целия ден, съпроводени с импровизирани фолклорни песни и танци – участие на професионални, любителски групи и всички присъстващи.

10.00 ч. – Начало наобредното представление. Излизане на Кукерското шествие, което продължава през целия ден.

Кукерската дружина тръгва от Младежки дом и отива при кмета на общината за благословия /в приемната/. Шествието отива на площад „Преображение” и се изпълнява ритуалното кукерско хоро.

Кукерската дружина обхожда целия град. Посещават се домовете, където стопаните се благославят за здраве и берекет през годината.

17.00 ч. - Кукерската дружина отива в центъра на града.

 

17.30 ч. - Представя се кукерския ритуал „Заораване”.

18.00 ч.- Следва традиционният обряд „Пали-кош”, който символизира края на зимата и настъпването на пролетта.

Празникът продължава със странджански хорà и веселие. За желаещите вечерта завършва с пияно кукерско хоро.

В категории: Малко Търново


15
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
15.
ZA STANISHEVA
30.03.2013 05:32:08
2
0
Понеже чух за скандала в училище /отнсно мангала Васил ударил Даскала в час/,ще си позволя коментар.Какво да кажа за Диков и компанията баби педагожки?Само една дума ПЪЛНА СКРЪБ!Страхотен урок от Сашо,извикал комисия от инспекторта по образование.Хората от Бургас се втрештили!Другарю Диков време ти е за пенсия!
14.
мутрополит
14.03.2013 08:50:24
1
0
Много ми беше интересно това което прочетох по- доло . Като един сценарий за филм. Филм на ужасите. Продължавам да ви чета.е сметка за нея.
13.
Станишева
14.03.2013 08:10:30
2
1
Алооо, мацката с многото прякори!Имаше един филм Лека нощ дами и господа/италиански/-там е казано всичко!!! Както учат "зелените", Човекът е вреден за планетата и за животните и затова трябва да отмре!Относно нападението върхо даскала -срам и позор за всички нас,но къде са неговите съпартийци и баш гербери-да не би да са се изпокрили като рязани бургии пред христос.Даскале ,твойте съпартийни шумкари те предадоха.Там търси проблема и пак скоро за изборите ще те прекарът-никъде в бургас и софия не се споменава иметото ти- за съжеление.Отново едни и същи буклуци да са изтупани отпред.
12.
w131
14.03.2013 07:29:39
1
0
"Дано, ама надали", отговорила Айше на Манго в първата брачна нощ на въпроса дали е девствена....
11.
atakafen
14.03.2013 01:03:18
3
0
Mangalite mnogo nagli stanahte!Razbrah za sluchaia ot burgaski vestnik.Sto za direktor i kolegi ,da stane Levski i da kara nared!
10.
Станишева
13.03.2013 19:00:15
2
0
Е как бе нашето Гоше,нали се задават избори.Братчедите ,няма я да ги обиждаме.Не може така ,той даскала нали е гербаджия.Браво Диков,още 10 години ще си директор другарю.
9.
rokobaroko
13.03.2013 18:46:08
2
0
Kolko zalko,ni cheren ni bial kuker pomaga na tova umirasto gradche.Korumpiran kmet,pedsedatel na obstinski -donosnik.Ciganche udria uchitelia v uchiliste i sushtoto oshte e tam .Tuzno,zalko i plachevno .
8.
*Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕ
13.03.2013 08:38:48
1
1
Браво! Една добра новина. Всички са доволни, а от овчия народец се очаква чинно да да гледа,пляска с ръчички и да вика браво.Тъжно, но е факт! Няма измъкване от този омагьосан кръг и затова е най-добре да спрете да се вайкате и да се опитате да се ръководите от старата максима: "Ако не можеш да победиш врага, съюзи се с него!".Омразата никога не води напред, а само назад!
7.
*Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕ
13.03.2013 08:38:47
1
1
Браво! Една добра новина. Всички са доволни, а от овчия народец се очаква чинно да да гледа,пляска с ръчички и да вика браво.Тъжно, но е факт! Няма измъкване от този омагьосан кръг и затова е най-добре да спрете да се вайкате и да се опитате да се ръководите от старата максима: "Ако не можеш да победиш врага, съюзи се с него!".Омразата никога не води напред, а само назад!
6.
до странджа
13.03.2013 08:19:43
1
1
"И да гласуваш, и да не гласуваш...след изборите пак ще псуваш..." Ама ти наистина си вярваш,а??
Ши му ударя още едно,пък каквотото ще да става!Тези катил агенти за кво стават -освен за некоя местна мръсотия да друго не.Тях си ги знаехме и преди това-за сегашните е интересно-за настоящи и бивши директори. за техните замесници.. и подобна измет червено гробска.Нека да се разкажат на кого какво са сторили,какво са донесли,за колко и какви облаги са се продали и с най-голяма злоба и омраза са наклеветили некой и са разбили бъдещия му\и живот- за тези педали и курвета пишете,за партизанските им имена .А за долу писаните те са издухани свирки-освен да наклепат некой ,че не им е казал здрасти за друго не стават и май скоро ще духат не супата а друго .
5.
Странджа
12.03.2013 06:43:51
2
1
Що да не си покажа кирливата риза, но покрай мен ще изгорят и другите.ТОВА ГО МОГА НАЙ-ДОБРЕ! С уважение - псевдоним - СТРАНДЖА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КОМИСИЯ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ
КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ
НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ
--------------------------------------------------------------------------------------


Р Е Ш Е Н И Е № 2-140/ 20.02.2013 г.


Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 3, ал. 1, т. 18 – кметовете, заместник-кметовете, секретарите на общини и общинските съветници – община Малко Търново. Проверени са 144 лица. Шест лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона. За 3 лица (Приложение 1) органът по чл. 21, ал. 2 (кметът на общ. Малко Търново) не предостави всички необходими данни и за тях проверката продължава.
След като проучи и обсъди наличните материали Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия

Р Е Ш И :

Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Георги Димитров Димов
Дата на раждане 01.06.1943 г.
Място на раждане с. Граматиково, обл. Бургас
Вербувал го служител о. р. Петър Стоянов на 06.04.1983 г., регистриран на 21.04.1983 г.
Ръководил го служител о. р. Петър Стоянов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Бургас-ДС-Малко Търново
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник съдържател на явочна квартира
Псевдоними Велека
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 6 – 2 бр.; протокол рег. № С 202/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване личното дело на Я/К "Велека".
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Общински народен съветник до 1990 г.
Кмет на кметство Граматиково до 1995 г.;
Общински съветник от 1995 г. до 1999 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Георги Желязков Стоянов
Дата на раждане 03.11.1926 г.
Място на раждане с. Визица, обл. Бургас
Вербувал го служител о. р. Костадин Милев на 10.10.1964 г., регистриран на 30.10.1964 г.
Ръководил го служител о. р. Костадин Милев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Бургас-ДС-Малко Търново
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник резидент
Псевдоними Петров
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 – 3 бр.; протокол рег. № С 195/ 09.04.1990 г. за унищожаване лично дело IА-1994 (Бс); протокол рег. № С 193/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване работно дело IР-216 (Бс).
Снемане от действащия оперативен отчет 1967 г.
Публична длъжност или публична дейност Кмет на кметство Визица до м. април 1990 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Георги Станев Цъгов
Дата на раждане 27.06.1937 г.
Място на раждане гр. Малко Търново
Вербувал го служител о. р. Васил Ангелов Генев на 04.06.1970 г., регистриран на 12.06.1970 г.
Ръководил го служител о. р. Васил Ангелов Генев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Бургас-ДС по линия на управление VI
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник съдържател на явочна квартира
Псевдоними Странджа
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картон обр. 6; протокол рег. № С 192/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване дело IЯ-89 (Бс).
Снемане от действащия оперативен отчет 1990 г.
Публична длъжност или публична дейност Секретар на общината от 1991 г. до 1995 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Димитър Цанов Петков
Дата на раждане 01.11.1943 г.
Място на раждане с. Буковец, обл. Враца
Вербувал го служител о. р. Желязко Дим. Русинов на 27.08.1969 г., регистриран на 13.09.1969 г.
Ръководил го служител о. р. Желязко Дим. Русинов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Бургас-ДС-Малко Търново
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник осведомител
Псевдоними Петров
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр.; протокол рег. № С 196/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване лично дело IО-98 (Бс); протокол рег. № С 194/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване работно дело IР-435 (Бс).
Снемане от действащия оперативен отчет 1972 г.
Публична длъжност или публична дейност Кмет на общината от м. октомври 1990 г. до м. ноември 1991 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Динко Христов Грудов
Дата на раждане 23.09.1957 г.
Място на раждане гр. Малко Търново
Вербувал го служител ст. лейт. Димо Грудов Кутлев на 05.11.1984 г., регистриран на 13.11.1984 г.
Ръководил го служител ст. лейт. Димо Грудов Кутлев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, УГВ-РО-7ГО
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник съдържател на явочна квартира
Псевдоними Кипарис
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Документи от ръководил го щатен служител, рег. бланка, съдържащи се в лично дело IЯ-4285; рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр.
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Общински съветник от 1991 г. до 1995 г.

Комисията разполага с данни в наличните документи, удостоверяващи принадлежност на Динко Христов Грудов към органите по чл. 1 след 10.11.1989 г.


Обявява установената и обявена с решение № 128/ 11.05.2010 г. – МВР - принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Желязко Димитров Русинов
Дата на раждане 19.02.1941 г.
Място на раждане с. Бръшлян, обл. Бургас
Качество Щатен служител
Структури, в които е работил ОУ на МВР-Бургас-ДС
Документи, свързани с кариерното му развитие Със заповед № I-2184/ 30.06.1964 г. е назначен за мл. разузнавач; със заповед № 305/ 17.12.1965 г. е преназначен за разузнавач; със заповед № 88/ 24.10.1967 г. е преназначен за ст. разузнавач; със заповед № 80/ 14.10.1968 г. е преназначен за разузнавач III степен; със заповед № 512/ 25.10.1972 г. е преназначен за ст. разузнавач III степен; със заповед № 58/ 06.04.1983 г. е преназначен за зам. н-к отделение; със заповед № К-164/ 15.01.1985 г. е преназначен за н-к РУ на МВР-М. Търново
Публична длъжност или публична дейност Общински народен съветник до 1990 г.
Общински съветник от 1995 г. до 1999 г.
Кмет на кметство Бръшлян от 2003 г. до 2011 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Мария Димитрова Стоянова
Дата на раждане 21.11.1944 г.
Място на раждане гр. Батак
Вербувал я служител о. р. Петър Стоянов на 09.03.1987 г., регистрирана на 16.03.1987 г.
Ръководил я служител о. р. Петър Стоянов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Бургас-ДС-Малко Търново
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник съдържател на явочна квартира
Псевдоними Вишня
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 6 – 2 бр.; протокол рег. № С 202/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване личното дело на Я/К "Вишня"
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Общински народен съветник до м. октомври 1990 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Стоян Иванов Дражев
Дата на раждане 04.09.1929 г.
Място на раждане с. Младежко, обл. Бургас
Вербувал го служител кап. Тричков на 23.07.1956 г., регистриран на 04.09.1956 г.; възстановен от о. р. Жеко Вълчев Жеков и регистриран на 12.05.1964 г.
Ръководил го служител кап. Тричков; о. р. Костадин Ат. Атанасов; о. р. Жеко Вълчев Жеков
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, УГВ-7 ГО; ОУ на МВР-Бургас-ДС-Малко Търново
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник резидент
Псевдоними Пламен; Пламенов
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник- 2 бр.; картони – обр. 4 - 4 бр.; протокол № 1524/ 1962 г. с предложение за унищожаване лично и работно дело IА-42967; протокол рег. № С 195/ 09.04.1990 г. за унищожаване лично дело IА-1997 (Бс); протокол рег. № С 194/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване работно дело IР-219 (Бс).
Снемане от действащия оперативен отчет 1967 г.
Публична длъжност или публична дейност Кмет на кметство Младежко от 1999 г. до 2011 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Таня Симеонова Стойкова
Дата на раждане 22.12.1951 г.
Място на раждане гр. Малко Търново
Вербувал я служител лейт. Коста Георгиев Йончев на 22.04.1975 г., регистрирана на 06.05.1975 г.
Ръководил я служител лейт. Коста Георгиев Йончев; о. р. Димитър Динков
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление III-IV-VIII
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
Псевдоними Валентина
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Документи от ръководил я щатен служител, рег. бланка, съдържащи се в лично дело IА-2921 (Бс); рег. дневник; картони – обр. 4 – 3 бр. и обр. 6; протокол рег. № С 194 с предложение за унищожаване работно дело IР-1439 (Бс).
Снемане от действащия оперативен отчет 1985 г.
Публична длъжност или публична дейност Общински съветник от 1991 г. до 1995 г.


Обявява установената и обявена с решение № 22/ 29.01.2008 г. – кандидати за местни избори – 2007 г. - принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Тодор Димитров Браяновски
Дата на раждане 15.03.1955 г.
Място на раждане с. Сливарово, обл. Бургас
Качество Щатен служител
Структури, в които е работил ДС, 2 граничен отряд, 7 граничен отряд
Документи, свързани с кариерното му развитие Със заповед № К-4330/ 20.11.1980 г. е назначен за зам. командир по разузн. 2-ра комендатура; със заповед № 4030/ 13.09.1982 г. е преназначен за зам. командир по разузн. на 1 комендатура-Мичурин; със заповед № 3076/ 04.11.1988 г. е преназначен за зам. н-к РО; със заповед № 3832/ 23.08.1990 г. е преназначен за зам. командир по разузнаването в 7 ГО.
Публична длъжност или публична дейност Общински съветник от 2007 г. до 2011 г.

Обявена принадлежност към органите по чл. 1 от закона с решение № 153/ 27.07.2010 г. – МВР
Обявена принадлежност към органите по чл. 1 от закона с решение № 305/ 31.01.2012 г. – кандидати за местни избори – 2011 г.Комисията е установила принадлежност към органите по чл. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на 5 /пет/ лица, данните за които не подлежат на публикуване по силата на чл. 30, ал. 1, т. 1 от закона.

Забележка: Проверката на лица по чл. 3, ал. 1, т. 18 – кметовете, заместник-кметовете, секретарите на общини и общинските съветници – продължава по общини.


Приложение 1
лица, за които не е извършена проверка

1. Груди Атанасов Бъчваров Общ. съветник мандат 1989 – Х.1990 г.
2. Диана Тодорова Георгиева - Общ. съветник мандат 1989 – Х.1990 г.
3. Стойко Стоянов Стоянов - Общ. съветник мандат 1989 – Х.1990 г.Председател:
Евтим Костадинов Костадинов /п/ не се чете

Зам. председател:
Айруш Ибрахим Хаджи /п/ не се чете

Секретар:
Мариана Иванова Даракчиева /п/ не се чете

Членове:
1. Апостол Иванов Димитров /п/ не се чете

2. Борис Сребров Михайлов /п/ не се чете

3. Георги Вълчинов Пангаров /п/ не се чете

4. Иванка Жекова Витанова /п/ не се чете

5. Орхан Ахмедов Исмаилов
4.
zfq
09.03.2013 18:14:41
1
1
А бабината Евтимиина приказка знаете ли я Беден ли си дядо попе да та е.а в г.за....
3.
Ас на деня още
09.03.2013 08:15:44
1
1
Празнувайте с гаджета -може и чужди без мангалки-, живейте на ръба, полейте с водка,ракийка и буйни страсти вечерта, майната му, че ще започнете да пълните гинекологичните отделения в бургас след това, важното е да сте на върха, ха - ха!
2.
penko
08.03.2013 19:27:16
0
1
pileto 6tql da e beliq kuker
1.
bivsh kyker
08.03.2013 09:00:16
1
1
колко древен обред-нека некой компетентен да ни светне а може и специалист от друго место
Флагман.БГ Автор
Флагман.БГ


Новините
Президентски избори'2016
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Лайфстайл
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски Трябва да се поучим от грешките си и да си направим точните изводи, защото ние сме една от надеждите на хората в дясното пространство, казва депутатът
Всичко в категорията
ГЕРБ не загуби изборите, БСП продължава да е замряла партия Президентът може да назначи действащ военен за премиер, реши парламентът с промяна в закона БСП и ГЕРБ влязоха в политиканска разпра заради имигрантите в Харманли Радан Кънев пред „Флагман”: Петър Москов извърши много тежко нарушение на партийния устав Корнелия Нинова мълчи как се е отчела на руски генерал - слуга на Путин, за номинацията на Радев Апокалиптичните сценарии за ГЕРБ са прибързани, партията устоя на много предизвикателства ДПС със странна теза: Плевнелиев няма право да съставя служебно правителство! Плевнелиев и Румен Радев влязоха в концептуален спор – има ли политическа криза Как Корнелия Нинова с няколко стратегически хода събори Борисов, нокаутира Първанов и възкреси партията си Румен Радев категорично отказа да реди служебен кабинет заедно с Плевнелиев (допълнена) Кунева предлага свикване на Велико Народно събрание и намаляване броя на депутатите
Паркинг ли е тротоарът: Вижте как се паркира в ж.к. „Лазур” (СНИМКИ)
Паркинг ли е тротоарът: Вижте как се паркира в ж.к. „Лазур” (СНИМКИ) Възмутен бургазлия пита докога джигити ще паркират по местата, отредени за пешеходци


Всичко в категорията
Няма ли кой да обърне внимание на този стълб! Опасен е, намира се на метри от детска площадка Възмутен жител на „Възраждане”: Ситуацията с боклука вече не се търпи (СНИМКИ) Бургаска майка: Г-н Москов, детето ми пострада, а три болници ни отказаха спешна помощ Рент-а-кар фирма узурпира паркоместа в „Славейков” Сигнал до Флагман.бг: Нелегални търговци заляха гробищата на задушница (СНИМКИ) Нов скандал в Ченгене скеле – събират ли отново нелегални такси за паркинг? Читател на Флагман.бг: Дядка с миниван помете два автомобила край Меден рудник, едва не си изяде пердаха Само във Флагман.бг: Свиреп бой между ученички в Бургас(ВИДЕО) Жителите на блок 91 в ж.к."Меден рудник": Тънем в боклуци, два месеца няма кой да ги почисти Наглост! Тир запуши паркинга пред блок в "Меден рудник", шофьорът в схватка с полицай Напук на забраната на кмета: Събират пари от родителите в бургаските детски градини
Какво се случва ако жена свали бурката си в Саудитска Арабия? Вижте тук! (СНИМКА)
Какво се случва ако жена свали бурката си в Саудитска Арабия? Вижте тук! (СНИМКА) "Убийте я и хвърлете трупа и на кучетата", "Бурката или живота" - това са само част от бруталните заплахи, които жената си довлече с публикуването на невинна снимка


Всичко в категорията
Бъчварова: Държавата има план за действие при силна бежанска вълна
Бъчварова: Държавата има план за действие при силна бежанска вълна Тя напомни, че пролетта са били провеждани учения на българо-гръцката и българо-турската граници


Всичко в категорията
Извънредно! Нова заложническа драма в Париж!
Извънредно! Нова заложническа драма в Париж! По първоначални данни става дума за грабеж, мъж държи 7 души на мушка


Всичко в категорията
Вижте как роми обясняват какви са причините за катастрофа (ВИДЕО) Чутовна простотия! Бивш кмет присвои и наряза снегорин Пълен потрес! Рецидивисти налазиха блоковете, подготвени за саниране – крадат строителните материали (ВИДЕО) Уникално! Господарите се пуснаха на еротичен масаж с "щастлив край" (ВИДЕО 18+) 20 опита за контрабанда на цигари разкриха митничарите на Лесово Андон хванал за косата съквартирантка на тъщата си и й строшил ребрата Учителка спи с ученици, после оценя сексуалните им умения След 5 месеца мълчание бизнесменът Пламен Петков от Поморие проговори пред Флагман, обиден Преглед на регионалния печат: Бургаските ученици в стрес от наркотестове Тотален ужас! Син закла, разчлени и разтвори в киселина родителите си (СНИМКИ/ВИДЕО) Къщата на кървавата баня: Жена застреля майка си, брат си и трите си деца, след което си пусна куршума (СНИМКИ)
Обрат! Мейзер излиза на свобода – ето защо!
Обрат! Мейзер излиза на свобода – ето защо! 15 експертизи вадят скандалната миска от килията


Всичко в категорията
Андон хванал за косата съквартирантка на тъщата си и й строшил ребрата Апелативният съд оправда екскмета на Царево Петко Арнаудов Свидетели доказват, че Муса е зовял роми за подкрепа на „Ислямска държава“ От ума си пати: Станчо Терориста влиза в пандиза Бургаските съдии търсят най-достойния, за да го пратят във ВСС Пореден фалстарт на делото за убийството на Мастара, призовкарите не открили Пламен Дишков в "Гранд хотел Поморие" Кошмарът на Бургас Горан: Чувствам се добре в затвора, давайте да сключваме споразумение и да влизам (ВИДЕО) Страшилището Горан влезе в съда променен и безмълвен (СНИМКА) Гнусно посегателство! Рецидивист-педофил блудства с две деца, едното от тях се разболяло от сифилис 200 бона за малкия Еци, който бе зверски пребит от двама ученици! Стана ясно кое е ченгето, закопчано при показна акция на ГДБОП
Отвори врати първата за  Бургас аптека SOpharmacy
Отвори врати първата за Бургас аптека SOpharmacy Стремежът на SOpharmacy е да предлага на своите клиенти иновативни услуги, индивидуална консултация, широк набор от продукти за здраве и красота и актуални промоции
Всичко в категорията
Възмутени контрольори: От сутринта се води кампания против новата система за градски транспорт!
Възмутени контрольори: От сутринта се води кампания против новата система за градски транспорт! Във всеки автобус се качвал поне по един човек, който създавал излишни скандали


Всичко в категорията
Кметът Димитър Николов ще награди отличниците на Бургас
Кметът Димитър Николов ще награди отличниците на Бургас 365 ученици от Бургас са отличени за индивидуалните им постижения през годината

Всичко в категорията
Томографът на МБАЛ „Бургасмед“ е най-добрият в региона, магнитният ни резонанс е на топ ниво
Томографът на МБАЛ „Бургасмед“ е най-добрият в региона, магнитният ни резонанс е на топ ниво Чувствам се късметлия да работя заедно с д-р Живко Милков, който е специалист също с опит в образната диагностика и някои по-специфични високотехнологични изследвания

Всичко в категорията
Лекарите от УМБАЛ "Дева Мария" извършиха уникална операция Лекари издадоха "Наръчник за оцеляване“, разказват за живота на серопозитивни българи УМБАЛ-Бургас привлече в екипа си един от най-известните уролози Ето го разковничето за здрав семеен секс Езикова гимназия, детска градина в „Меден рудник“ и волейболен клуб са големите победители от томболата на аптеки „Фаркол“ Бургаско училище, детска градина и спортна школа печелят по 1000 лв. от томболата на аптеки „Фаркол“ Чудотворен мехлем на баба Ванга лекува артрит, болки в коленете и травми, вижте как да го приготвите Безплатни консултативни прегледи от пулмолог в ДКЦ „Бургасмед“ Двама уважавани лекари от УМБАЛ "Дева Мария" станаха доценти Разкриха Тайните на Дънов за храненето: Само една съставка бори рака Наталия Симеонова свали 7 килограма с топ диета!
Стотици българи помагат на Даниела да си върне децата
Стотици българи помагат на Даниела да си върне децата Многодетната майка сподели, че едното от децата й е настанено в ромско семейство
Всичко в категорията
Влиятелен политик осиновил детето на сираче, изнасилено от възпитател? (ВИДЕО) Да дадем шанс за детство на мъничкия Жан! Ужас! Отнемат децата на българка, защото е бедна (ВИДЕО) Жестока трагедия! Шампионът от ЦСКА публикувал видео минути преди да загине в самолетната катастрофа 16-годишно момче с остеосарком се нуждае от 81 302 евро за лечение в Барселона Да помогнем на Кирил от „Меден рудник“ – той гасне от бъбречна недостатъчност, има донор, но не и 37 хиляди долара Умиращо момиче се омъжи за детската си любов (СНИМКИ) Изповедта на невярната Марина взриви интернет: Съпругът ми научи по трудния начин защо жените изневеряват Погребаха Наско в чужд костюм! Синът на боса на "Трайков транс" остави 4 деца без родители Пожарникар се обеси, остави три деца сираци Шокиращо: Кремена още дишала, когато се приземила на цимента пред входа
Карта към мъжкото удоволствие от кръста нагоре
Карта към мъжкото удоволствие от кръста нагоре Фасулски лесно е да запратиш на похотливи тръни другарчето си по легло, като плъзнеш ръце в карето под колана, но така и баба знае


Всичко в категорията
Марс и Юпитер в тригон, носят ни успех в бизнеса
Марс и Юпитер в тригон, носят ни успех в бизнеса Да се избягват интензивните контакти и новите запознанства, съветва астрологът Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
"Бургасбус" пуска нов автобус по маршрута на линиите 12 и 12А, вижте другите промени
"Бургасбус" пуска нов автобус по маршрута на линиите 12 и 12А, вижте другите промени Готови сме да разясняваме транспортната схема пред организации, фирми, пенсионерски клубове и училища при необходимост, съобщиха от "Бургасбус"

Всичко в категорията
Вижте как изглежда днес авиационната база, в която е служил президентът Румен Радев
Вижте как изглежда днес авиационната база, в която е служил президентът Румен Радев Дълги години това летище е било основната защита на южната граница на България


Всичко в категорията
Спомени от соца: Вижте Слънчев бряг преди да стане курорт (СНИМКИ) Само във Флагман! Вижте нелегални кадри от 20 и 21 ноември 1989 г. от бургаския площад „Св.св.Кирил и Методий” Спомени от соца: Как снимките на култовия "С деца на море" станаха атракция за Несебър и Созопол Вижте вълнуващата история на бургаския индустриалец Аврам Чальовски - един голям българин Спомени от соца: Героят-граничар от малкотърновската застава Спомени от соца: Това бяха най-лошите моменти от нашето детство (СНИМКИ) Римската империя построила първата ни магистрала: „Тракия“ е съществувала на същото място преди 1800 години Спомени за пожарите, унищожили Ахтопол в началото на 20 век Спомени от соца: Последните дни на поделението в Айтос Спомени от соца: Как Тодор Живков за малко не построи писта за Формула 1 Саламът на социализма срещу банана на капитализма
Гордост за Приморско! Малкият Жулиян Иванов е най-добрият футболист в областта
Гордост за Приморско! Малкият Жулиян Иванов е най-добрият футболист в областта В момента талантливото момче се обучава в школата на „Нефтохимик“, където жъне успехи на терена

Всичко в категорията
Бургаска гордост! Футболист от школата на Нефтохимик е сред най-талантливите деца в страната Тъжно! Нефтохимик не успя да надскочи себе си, загуби с 0:2 от ЦСКА на стадион "Лазур" Готвят невиждан протест за спасението на стадион "Черноморец", вижте кога Гочето в лют скандал с Анатоли Нанков в Етър, легендарният треньор пред напускане Кметът на Бургас загуби търпение! Нареди на Христо Янев да бие ЦСКА Казанова: Отказах се от художествената гимнастика, защото трябва да се лекувам Предколеден подарък от "Звездичка"! Градски и национален турнир за футболните дарования Общинските представители в ПСФК „Черноморец Бургас“ забиха последния пирон в ковчега на дружеството Футболният „Нефтохимик“ поиска 1,5 млн.лева от Община Бургас Извънредно заседание на спецкомисията за „Черноморец“ след фалита на ПСФК-то, търсят вариант да запазят базата Бургаски ученици наградени за двуметрова кула от спагети, която издържа на земетресение
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Вижте къде студентите в Бургас ще се вихрят на 8 декември
Вижте къде студентите в Бургас ще се вихрят на 8 декември Заведенията в Бургас тази година са в жестока конкуренция
Всичко в категорията
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски Трябва да се поучим от грешките си и да си направим точните изводи, защото ние сме една от надеждите на хората в дясното пространство, казва депутатът
Всичко в категорията
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски Трябва да се поучим от грешките си и да си направим точните изводи, защото ние сме една от надеждите на хората в дясното пространство, казва депутатът
Всичко в категорията
Карнобат ще има модерен спешен център за 300 хил.лева Стандартът на живот в Бургаско се отдалечава от средноевропейския въпреки отличното усвояване на еврофондове Кметът на Карнобат: Минчо Гроздев не се е отказал от завода за птичи тор, но този път ще го прави по правилата Карнобат ще има модерно полицейско управление, ченгетата слагат край на блъсканицата Партията на Ковачки подкрепи "Бюджет 2017" Извънредно! Екоминистърът Ивелина Василева спаси Карнобат от вонята, отмени разрешението за завода на Минчо Гроздев Кметовете на Бургас и Карнобат – номер едно в образованието, а на Поморие и Созопол – в инфраструктурата (СНИМКИ) Чистят снега от улиците в Карнобат за 190 хил. лв. Социалистите с категорична победа и в Карнобат Фейсбук избухна за разрушена чешмичка в Карнобат, кметът им отговаря онлайн (СНИМКИ) Ген.Румен Радев убедително спечели Карнобат, Марешки е втори
Народното събрание се отказа от опасна законодателна промяна, улесняваща руската инвазия
Народното събрание се отказа от опасна законодателна промяна, улесняваща руската инвазия За продължително пребиваване у нас ще се изисква инвестиция в имот за поне 600 000 лв., а не за 100 000 лв., както предложил анонимен представител на властта
Всичко в категорията
13-метрова елха ще озари Поморие
13-метрова елха ще озари Поморие Концертът на Владимир Ампов – Графа ще бъде кулминацията на вечерта


Всичко в категорията
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски Община Поморие приключи успешно поредния европейски проект – градската художествена галерия Стандартът на живот в Бургаско се отдалечава от средноевропейския въпреки отличното усвояване на еврофондове Община Поморие организира акция за събиране на стари ел. уреди Дядо Коледа нетърпеливо очаква писма от поморийските деца. Ще отговори лично на всяко едно В Поморие търсят най-вълнуващата "Коледна магия" Поморийският бос Мазния настоява да го пуснат на свобода за операция от херния Кметът на Поморие с революционно предложение за избирателната система - да имаме две камари на парламента Поморие ще посрещне празниците с нова коледна украса Ексклузивно! Божо Кравата пребил Любомир Славов-Мазния в ареста? Концерт на Графа дава старта на коледните празници в Поморие
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски Трябва да се поучим от грешките си и да си направим точните изводи, защото ние сме една от надеждите на хората в дясното пространство, казва депутатът
Всичко в категорията
Кметът на Созопол Панайот Рейзи осъди държавата, глобила Общината след "донос на бившия губернатор" Стандартът на живот в Бургаско се отдалечава от средноевропейския въпреки отличното усвояване на еврофондове ГЕРБ не загуби изборите, БСП продължава да е замряла партия След бомбата на Флагман: БСП поиска спиране продажбата на 220-те дка терени край Царево и Черноморец Отпадъчните води от Равадиново ще се отвеждат в Созопол Внимание: Военните пускат на търг 220 декара застроени терени на метри от морето Кметовете на Бургас и Карнобат – номер едно в образованието, а на Поморие и Созопол – в инфраструктурата (СНИМКИ) Експолицаят Даниел Каравасилев е загиналият в жестокото ПТП край Созопол И Созопол падна, ген.Румен Радев №1 в морската община Колекторната станция в Равадиново ще е готова до края на годината ГЕРБ спечели с фотофиниш в Созопол
Апелативният съд оправда екскмета на Царево Петко Арнаудов
Апелативният съд оправда екскмета на Царево Петко Арнаудов Според обвинението през 2005 г. той е нарушил служебните си задължения и е сключил неизгоден договор за общината


Всичко в категорията
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски Пожар изпепели бунгало в къмпинг Арапя Стандартът на живот в Бургаско се отдалечава от средноевропейския въпреки отличното усвояване на еврофондове След бомбата на Флагман: БСП поиска спиране продажбата на 220-те дка терени край Царево и Черноморец В Царево претупаха проекта за рибарското пристанище, вълноломът му ще заусти обществения порт Общинският съветник от БСП в Царево Петко Арнаудов: Продажбата на 5-те дка на „Бутамята“ е незаконна Пече ли Лапчев сделка на годината? Подготвя за продажба 5 дка на райския плаж в Синеморец Наказаха чистачките в Царево да работят до дупка. Май е заради Румен Радев! Внимание: Военните пускат на търг 220 декара застроени терени на метри от морето Ген.Румен Радев върна Царево на БСП, социалистите с победа в крепост на ГЕРБ ГЕРБ спечели с 200 гласа в Царево
Гордост за Приморско! Малкият Жулиян Иванов е най-добрият футболист в областта
Гордост за Приморско! Малкият Жулиян Иванов е най-добрият футболист в областта В момента талантливото момче се обучава в школата на „Нефтохимик“, където жъне успехи на терена

Всичко в категорията
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски Трябва да се поучим от грешките си и да си направим точните изводи, защото ние сме една от надеждите на хората в дясното пространство, казва депутатът
Всичко в категорията
В Странджа има призрачен град с отворени гробове!
В Странджа има призрачен град с отворени гробове! Домовете на покойниците в местността Пропада са от двете страни на древна пътека

Всичко в категорията
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски Стандартът на живот в Бургаско се отдалечава от средноевропейския въпреки отличното усвояване на еврофондове Кметът на Малко Търново: Ако държавата не помогне на малките общини, сме обречени Разхищение! Министерството на Москов ще строи нова болница в Малко Търново – в двора на старата Общинските съветници в Малко Търново се оляха, забраниха на бизнесмен да строи параклис в с. Младежко Ген. Румен Радев размаза в Малко Търново Малко Търново избра ген. Румен Радев Властта вдига с 10% заплатите на общинските чиновници Знания за първа помощ – и за жителите на Малко Търново и Звездец Исторически момент! Малко Търново с важна крачка към създаването на Агроколеж Първо във Флагман.бг! Кметът на Малко Търново Илиян Янчев издейства 130 работни места в Гранична полиция за местните жители
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски Трябва да се поучим от грешките си и да си направим точните изводи, защото ние сме една от надеждите на хората в дясното пространство, казва депутатът
Всичко в категорията
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски
На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски Трябва да се поучим от грешките си и да си направим точните изводи, защото ние сме една от надеждите на хората в дясното пространство, казва депутатът
Всичко в категорията
Стандартът на живот в Бургаско се отдалечава от средноевропейския въпреки отличното усвояване на еврофондове Сунгурларе съкращава 10 % от служителите си, за да не закрие Общината Наливат 38 хил. лв. за ремонт на покрива на детска градина в Сунгурларско Огромна преднина за Румен Радев и в Сунгурларе Властта вдига с 10% заплатите на общинските чиновници След публикация на Флагман.бг: Кметът на сунгурларското село Вълчин подаде оставка Стана ясно кога Цачева и Манушев ще агитират в Бургаско и какви ще са акцентите в кампанията им (допълнена) Скандал! Кмет от Сунгурларско на дръвника, оказа се бизнесмен с действаща фирма ДПС унизи екскмета Георги Кенов заради лекарски кабинет в Сунгурларе Добри хора, помогнете! Да спасим читалището в село Подвис! Лозарево потъна в скръб: Погребаха майка на три деца, загинала при жестокия удар с тир
Томографът на МБАЛ „Бургасмед“ е най-добрият в региона, магнитният ни резонанс е на топ ниво Интервю Всички интервюта Живко ЖEКОВ, началник на отделение по образна диагностика на МБАЛ „Бургасмед“: Томографът на МБАЛ „Бургасмед“ е най-добрият в региона, магнитният ни резонанс е на топ ниво
Чувствам се късметлия да работя заедно с д-р Живко Милков, който е специалист също с опит в образната диагностика и някои по-специфични високотехнологични изследвания

Глас отвътре Всички Божидар БОЖКОВ, журналист, Божидар БОЖКОВ, журналист Защо псувате, бе? Ако от вас зависи, в Бургас никога нищо нямаше да се промени Двете нови бързи линии на градския транспорт не минавали през всяка паланка, понеже Иван, Драган и Петранка ги мързи. Ходете, бе


Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Паркинг ли е тротоарът: Вижте как се паркира в ж.к. „Лазур” (СНИМКИ) Няма ли кой да обърне внимание на този стълб! Опасен е, намира се на метри от детска площадка Възмутен жител на „Възраждане”: Ситуацията с боклука вече не се търпи (СНИМКИ) Бургаска майка: Г-н Москов, детето ми пострада, а три болници ни отказаха спешна помощ Рент-а-кар фирма узурпира паркоместа в „Славейков”
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любовwww.karm-krag.com
Дневен хороскоп за 02.12.2016на Светлана Тилкова - Алена
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Ще ви притесни неочаквано и по ваше мнение безпричинно усложняване на отношенията с делови партньори, на чиято подкрепа възлагахте големи надежди и се надявахте на среща. Деловите разговори ще бъдат неуспешни. Отложете на всяка цена инцидентните срещи, за да си спестите погрешни или критични изказвания заради прибързаност и липса на подготовка. Очаквайте предложение за допълнителна работа, но бъдете внимателни с разходите, защото постъпленията ви през следващата седмица може неочаквано да се забавят. Не давайте заеми. Във ваша полза е да прекъснете всички ненужни партньорства. Общуването с деловите партньори е рисковано. Отложете срещите си и избягвайте запознанствата. Несполуките ви преследват още от сутринта, но причината е във вас самите. Примамливо предложение не ви позволява да бързате с положителният отговор, въпреки огромното ви изкушение, защото ще се провалите. Поведението ви, ако е агресивно и нападателно, ще окаже негативно влияние върху хората, които ще се дистанцират от вас. Не е желателно да пътувате. Предстои ви изпълнен с проблеми и противоречия ден. Отдалечете от живота си хората, които ви потискат и са причина да ви липсва самочувствие, защото по този начин блокират работата ви не само в този ден, а и в бъдеще. Ще успеете да победите страхът от евентуални провали, който непрекъснато подклаждате с песимистичните си мисли, ако повярвате в себе си. Трудности, които не сте предвидили ще попречат на срещите ви, от които зависи по-нататъшната ви работа. Отложете ги, за да избегнете провалите. Не рискувайте с провеждането на делови разговори. Бъдете внимателни, за да не отложите разрешаването на проблемите си далеч напред във времето, което може да обърка шансовете ви за успех. Денят не е добър за начинания. Стабилизирайте постигнатото през изминалата седмица. Проведете разговорите, свързани с промени на работното място, които ще осъществите през следващите дни. Всички нови идеи могат да бъдат споделени днес, но е добре да изчакате подходящото време, за да бъдат одобрени. Прибързаността е във ваша вреда. Наложете си търпение. Проявете такт и бъдете коректни към колегите си. Работата ви спори. Прекалено сте самоуверени и рискувате да си създадете конфликти на работното място и да се провалите без да го очаквате. Не си мислете, че сте безпогрешни.  Ще се справите със задачите си в ранния следобед, а вечерта намерете време за близките си и за почивка. Подвластни сте на негативно влияние, което може да провали плановете ви. Не рискувайте и не провеждайте разговори с колегите си, защото не сте подготвени с информация, за да сте убедителни в исканията си. Обмислете кога най-безболезнено да прекъснете деловите партньорства, които ви блокират, но не и тези, които могат да са ви полезни в бъдеще. Налага се да приключите със спешни задачи, които сте отлагали до днес. Сторете го спокойно, без нерви и емоции. Не давайте непоискани съвети на вашите колеги. През целия ден успехът е с вас, ако не мързелувате и сте активни на работното място. Не се страхувайте от трудностите по пътя си, защото сте в състояние да се справите с лекота и с неочаквано поставените ви отговорни задачи. Очаквайте приходи, които приятно ще ви изненадат. Спазвайте законите на държава и най-вече финансовите и бъдете внимателни, ако точно днес преговаряте, за да не се провалите. Решителността ви, за съжаление граничеща с упорство и инат, няма да ви донесе успех на работното, ако не я надмогнете. Очаквайте приходи, които приятно ще ви изненадат. Спазвайте законите на държава и най-вече финансовите и бъдете внимателни, ако точно днес преговаряте, за да не се провалите. Решителността ви, за съжаление граничеща с упорство и инат, няма да ви донесе успех на работното, ако не я надмогнете.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип