×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Белият кукер събира странджалии за древен обред в Малко Търново


Белият кукер събира странджалии за древен обред в Малко Търново
Белият кукер е обвързан с християнския празник Сирни заговезни – последният ден преди великденския пост, което пък е обвързано с деня, на който Христос трябва да се роди наново
11 Март 2013, Понеделник, 08:31 ч.
Автор: Флагман.БГ

Автентично изпълнение на обреда Кукер без маска ще прогони злото и донесе благоденствие, здраве и берекет

За  трета поредна година Община Малко Търново ще представи на своите граждани и гости автентично изпълнение на обреда Кукер без маска.

На 17 март 2013 г., когато Православната  църква отбелязва Сирни Заговезни, в Малко Търново се провежда Кукеров  ден или т.нар. странджански Кукер  без маска. Този древен обичай е признат за най-древното проявление на тракийския бог Дионис от редица български фолклористи и изследователи на тракийската древност. Населението, което от хилядолетия живее във вътрешността на Странджа планина е генетически обединено от обща обичайно-обредна система. Това е районът на рупската етнографска група, чиито най-отличителни особености са свързани с два обреда, които не се срещат никъде другаде в България – това са култа към Св. Св. Костадин и Елена в огнения му аспект и старото обредно представление Кукер без маска наричан още Бял кукер. Кукерът без маска или Белият кукер, има своите местни различия от всички други кукерски празници изпълнявани на територията на България. Към него е прикрепено още едно обредно действие наречено Паликош – запалване на кош със слама и неговото прескачане, което гони старите беди и болести и отваря път на новият живот.

Белият кукер е обвързан с християнския празник Сирни  заговезни – последният ден преди  великденския пост, което пък е  обвързано с деня, на който Христос  трябва да се роди наново /да възкръсне/. Едновременно с това в деня се кодира определена слънчева фаза. В случая обредността на странджанския кукер  се изпълнява в периода на пролетното равноденствие. Кукера е Бога, който  в обредната игра умира и възкръсва, като по този начин изиграва края и  началото на живота на общността.

Празнуването на Кукерът  без маска е част от Живото наследство на Странджа и негово проявление днес е празника, който ни предстои да изживеем. Белият кукер е влизал в домовете и оборите на нашите предци, изпълнявал е древни практики за гонене на злото и е носел  благоденствие, здраве и берекет. Предците ни са вярвали, че когато хората забравят своите светци и празници и спрат  да ги почитат, то те стават недоволни  и отмъстителни, насочват към хората отрицателни въздействия. И обратно  – когато са били зачитани с всеобщи  празници, са носели на хората дълъг  и щастлив живот.

Ето защо, за Община Малко  Търново е истинско удоволствие  да отправи покана към хората да присъстват и почетат старото обредно представление „Кукер без маска“.

ПРОГРАМА

НАОБРЕДНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ „БЯЛ КУКЕР“

И ОБРЯДА „ПАЛИ-КОШ”

10.00 ч. – Демонстрация на занаяти и странджански кулинарни специалитети на площад „Преображение”. Демонстрацията и продажбата продължава през целия ден, съпроводени с импровизирани фолклорни песни и танци – участие на професионални, любителски групи и всички присъстващи.

10.00 ч. – Начало наобредното представление. Излизане на Кукерското шествие, което продължава през целия ден.

Кукерската дружина тръгва от Младежки дом и отива при кмета на общината за благословия /в приемната/. Шествието отива на площад „Преображение” и се изпълнява ритуалното кукерско хоро.

Кукерската дружина обхожда целия град. Посещават се домовете, където стопаните се благославят за здраве и берекет през годината.

17.00 ч. - Кукерската дружина отива в центъра на града.

 

17.30 ч. - Представя се кукерския ритуал „Заораване”.

18.00 ч.- Следва традиционният обряд „Пали-кош”, който символизира края на зимата и настъпването на пролетта.

Празникът продължава със странджански хорà и веселие. За желаещите вечерта завършва с пияно кукерско хоро.





В категории: Малко Търново


Почина тик ток сензация
Почина тик ток сензация 16/04/2024, Вторник 10:16 1
Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 16/04/2024, Вторник 09:59 0
15
Коментара по темата
15.
ZA STANISHEVA
30.03.2013 05:32:08
0
2
Понеже чух за скандала в училище /отнсно мангала Васил ударил Даскала в час/,ще си позволя коментар.Какво да кажа за Диков и компанията баби педагожки?Само една дума ПЪЛНА СКРЪБ!Страхотен урок от Сашо,извикал комисия от инспекторта по образование.Хората от Бургас се втрештили!Другарю Диков време ти е за пенсия!
14.
мутрополит
14.03.2013 08:50:24
0
1
Много ми беше интересно това което прочетох по- доло . Като един сценарий за филм. Филм на ужасите. Продължавам да ви чета.е сметка за нея.
13.
Станишева
14.03.2013 08:10:30
1
2
Алооо, мацката с многото прякори!Имаше един филм Лека нощ дами и господа/италиански/-там е казано всичко!!! Както учат "зелените", Човекът е вреден за планетата и за животните и затова трябва да отмре!Относно нападението върхо даскала -срам и позор за всички нас,но къде са неговите съпартийци и баш гербери-да не би да са се изпокрили като рязани бургии пред христос.Даскале ,твойте съпартийни шумкари те предадоха.Там търси проблема и пак скоро за изборите ще те прекарът-никъде в бургас и софия не се споменава иметото ти- за съжеление.Отново едни и същи буклуци да са изтупани отпред.
12.
w131
14.03.2013 07:29:39
0
1
"Дано, ама надали", отговорила Айше на Манго в първата брачна нощ на въпроса дали е девствена....
11.
atakafen
14.03.2013 01:03:18
0
3
Mangalite mnogo nagli stanahte!Razbrah za sluchaia ot burgaski vestnik.Sto za direktor i kolegi ,da stane Levski i da kara nared!
10.
Станишева
13.03.2013 19:00:15
0
2
Е как бе нашето Гоше,нали се задават избори.Братчедите ,няма я да ги обиждаме.Не може така ,той даскала нали е гербаджия.Браво Диков,още 10 години ще си директор другарю.
9.
rokobaroko
13.03.2013 18:46:08
0
2
Kolko zalko,ni cheren ni bial kuker pomaga na tova umirasto gradche.Korumpiran kmet,pedsedatel na obstinski -donosnik.Ciganche udria uchitelia v uchiliste i sushtoto oshte e tam .Tuzno,zalko i plachevno .
8.
*Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕ
13.03.2013 08:38:48
1
1
Браво! Една добра новина. Всички са доволни, а от овчия народец се очаква чинно да да гледа,пляска с ръчички и да вика браво.Тъжно, но е факт! Няма измъкване от този омагьосан кръг и затова е най-добре да спрете да се вайкате и да се опитате да се ръководите от старата максима: "Ако не можеш да победиш врага, съюзи се с него!".Омразата никога не води напред, а само назад!
7.
*Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕ
13.03.2013 08:38:47
1
1
Браво! Една добра новина. Всички са доволни, а от овчия народец се очаква чинно да да гледа,пляска с ръчички и да вика браво.Тъжно, но е факт! Няма измъкване от този омагьосан кръг и затова е най-добре да спрете да се вайкате и да се опитате да се ръководите от старата максима: "Ако не можеш да победиш врага, съюзи се с него!".Омразата никога не води напред, а само назад!
6.
до странджа
13.03.2013 08:19:43
1
1
"И да гласуваш, и да не гласуваш...след изборите пак ще псуваш..." Ама ти наистина си вярваш,а??
Ши му ударя още едно,пък каквотото ще да става!Тези катил агенти за кво стават -освен за некоя местна мръсотия да друго не.Тях си ги знаехме и преди това-за сегашните е интересно-за настоящи и бивши директори. за техните замесници.. и подобна измет червено гробска.Нека да се разкажат на кого какво са сторили,какво са донесли,за колко и какви облаги са се продали и с най-голяма злоба и омраза са наклеветили некой и са разбили бъдещия му\и живот- за тези педали и курвета пишете,за партизанските им имена .А за долу писаните те са издухани свирки-освен да наклепат некой ,че не им е казал здрасти за друго не стават и май скоро ще духат не супата а друго .
5.
Странджа
12.03.2013 06:43:51
1
2
Що да не си покажа кирливата риза, но покрай мен ще изгорят и другите.ТОВА ГО МОГА НАЙ-ДОБРЕ! С уважение - псевдоним - СТРАНДЖА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КОМИСИЯ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ
КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ
НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ
--------------------------------------------------------------------------------------


Р Е Ш Е Н И Е № 2-140/ 20.02.2013 г.


Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 3, ал. 1, т. 18 – кметовете, заместник-кметовете, секретарите на общини и общинските съветници – община Малко Търново. Проверени са 144 лица. Шест лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона. За 3 лица (Приложение 1) органът по чл. 21, ал. 2 (кметът на общ. Малко Търново) не предостави всички необходими данни и за тях проверката продължава.
След като проучи и обсъди наличните материали Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия

Р Е Ш И :

Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Георги Димитров Димов
Дата на раждане 01.06.1943 г.
Място на раждане с. Граматиково, обл. Бургас
Вербувал го служител о. р. Петър Стоянов на 06.04.1983 г., регистриран на 21.04.1983 г.
Ръководил го служител о. р. Петър Стоянов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Бургас-ДС-Малко Търново
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник съдържател на явочна квартира
Псевдоними Велека
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 6 – 2 бр.; протокол рег. № С 202/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване личното дело на Я/К "Велека".
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Общински народен съветник до 1990 г.
Кмет на кметство Граматиково до 1995 г.;
Общински съветник от 1995 г. до 1999 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Георги Желязков Стоянов
Дата на раждане 03.11.1926 г.
Място на раждане с. Визица, обл. Бургас
Вербувал го служител о. р. Костадин Милев на 10.10.1964 г., регистриран на 30.10.1964 г.
Ръководил го служител о. р. Костадин Милев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Бургас-ДС-Малко Търново
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник резидент
Псевдоними Петров
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 – 3 бр.; протокол рег. № С 195/ 09.04.1990 г. за унищожаване лично дело IА-1994 (Бс); протокол рег. № С 193/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване работно дело IР-216 (Бс).
Снемане от действащия оперативен отчет 1967 г.
Публична длъжност или публична дейност Кмет на кметство Визица до м. април 1990 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Георги Станев Цъгов
Дата на раждане 27.06.1937 г.
Място на раждане гр. Малко Търново
Вербувал го служител о. р. Васил Ангелов Генев на 04.06.1970 г., регистриран на 12.06.1970 г.
Ръководил го служител о. р. Васил Ангелов Генев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Бургас-ДС по линия на управление VI
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник съдържател на явочна квартира
Псевдоними Странджа
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картон обр. 6; протокол рег. № С 192/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване дело IЯ-89 (Бс).
Снемане от действащия оперативен отчет 1990 г.
Публична длъжност или публична дейност Секретар на общината от 1991 г. до 1995 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Димитър Цанов Петков
Дата на раждане 01.11.1943 г.
Място на раждане с. Буковец, обл. Враца
Вербувал го служител о. р. Желязко Дим. Русинов на 27.08.1969 г., регистриран на 13.09.1969 г.
Ръководил го служител о. р. Желязко Дим. Русинов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Бургас-ДС-Малко Търново
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник осведомител
Псевдоними Петров
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр.; протокол рег. № С 196/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване лично дело IО-98 (Бс); протокол рег. № С 194/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване работно дело IР-435 (Бс).
Снемане от действащия оперативен отчет 1972 г.
Публична длъжност или публична дейност Кмет на общината от м. октомври 1990 г. до м. ноември 1991 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Динко Христов Грудов
Дата на раждане 23.09.1957 г.
Място на раждане гр. Малко Търново
Вербувал го служител ст. лейт. Димо Грудов Кутлев на 05.11.1984 г., регистриран на 13.11.1984 г.
Ръководил го служител ст. лейт. Димо Грудов Кутлев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, УГВ-РО-7ГО
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник съдържател на явочна квартира
Псевдоними Кипарис
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Документи от ръководил го щатен служител, рег. бланка, съдържащи се в лично дело IЯ-4285; рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр.
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Общински съветник от 1991 г. до 1995 г.

Комисията разполага с данни в наличните документи, удостоверяващи принадлежност на Динко Христов Грудов към органите по чл. 1 след 10.11.1989 г.


Обявява установената и обявена с решение № 128/ 11.05.2010 г. – МВР - принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Желязко Димитров Русинов
Дата на раждане 19.02.1941 г.
Място на раждане с. Бръшлян, обл. Бургас
Качество Щатен служител
Структури, в които е работил ОУ на МВР-Бургас-ДС
Документи, свързани с кариерното му развитие Със заповед № I-2184/ 30.06.1964 г. е назначен за мл. разузнавач; със заповед № 305/ 17.12.1965 г. е преназначен за разузнавач; със заповед № 88/ 24.10.1967 г. е преназначен за ст. разузнавач; със заповед № 80/ 14.10.1968 г. е преназначен за разузнавач III степен; със заповед № 512/ 25.10.1972 г. е преназначен за ст. разузнавач III степен; със заповед № 58/ 06.04.1983 г. е преназначен за зам. н-к отделение; със заповед № К-164/ 15.01.1985 г. е преназначен за н-к РУ на МВР-М. Търново
Публична длъжност или публична дейност Общински народен съветник до 1990 г.
Общински съветник от 1995 г. до 1999 г.
Кмет на кметство Бръшлян от 2003 г. до 2011 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Мария Димитрова Стоянова
Дата на раждане 21.11.1944 г.
Място на раждане гр. Батак
Вербувал я служител о. р. Петър Стоянов на 09.03.1987 г., регистрирана на 16.03.1987 г.
Ръководил я служител о. р. Петър Стоянов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Бургас-ДС-Малко Търново
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник съдържател на явочна квартира
Псевдоними Вишня
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 6 – 2 бр.; протокол рег. № С 202/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване личното дело на Я/К "Вишня"
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Общински народен съветник до м. октомври 1990 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Стоян Иванов Дражев
Дата на раждане 04.09.1929 г.
Място на раждане с. Младежко, обл. Бургас
Вербувал го служител кап. Тричков на 23.07.1956 г., регистриран на 04.09.1956 г.; възстановен от о. р. Жеко Вълчев Жеков и регистриран на 12.05.1964 г.
Ръководил го служител кап. Тричков; о. р. Костадин Ат. Атанасов; о. р. Жеко Вълчев Жеков
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, УГВ-7 ГО; ОУ на МВР-Бургас-ДС-Малко Търново
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник резидент
Псевдоними Пламен; Пламенов
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник- 2 бр.; картони – обр. 4 - 4 бр.; протокол № 1524/ 1962 г. с предложение за унищожаване лично и работно дело IА-42967; протокол рег. № С 195/ 09.04.1990 г. за унищожаване лично дело IА-1997 (Бс); протокол рег. № С 194/ 09.04.1990 г. с предложение за унищожаване работно дело IР-219 (Бс).
Снемане от действащия оперативен отчет 1967 г.
Публична длъжност или публична дейност Кмет на кметство Младежко от 1999 г. до 2011 г.


Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Таня Симеонова Стойкова
Дата на раждане 22.12.1951 г.
Място на раждане гр. Малко Търново
Вербувал я служител лейт. Коста Георгиев Йончев на 22.04.1975 г., регистрирана на 06.05.1975 г.
Ръководил я служител лейт. Коста Георгиев Йончев; о. р. Димитър Динков
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление III-IV-VIII
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
Псевдоними Валентина
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Документи от ръководил я щатен служител, рег. бланка, съдържащи се в лично дело IА-2921 (Бс); рег. дневник; картони – обр. 4 – 3 бр. и обр. 6; протокол рег. № С 194 с предложение за унищожаване работно дело IР-1439 (Бс).
Снемане от действащия оперативен отчет 1985 г.
Публична длъжност или публична дейност Общински съветник от 1991 г. до 1995 г.


Обявява установената и обявена с решение № 22/ 29.01.2008 г. – кандидати за местни избори – 2007 г. - принадлежност към органите по чл. 1 от закона на:

Три имена Тодор Димитров Браяновски
Дата на раждане 15.03.1955 г.
Място на раждане с. Сливарово, обл. Бургас
Качество Щатен служител
Структури, в които е работил ДС, 2 граничен отряд, 7 граничен отряд
Документи, свързани с кариерното му развитие Със заповед № К-4330/ 20.11.1980 г. е назначен за зам. командир по разузн. 2-ра комендатура; със заповед № 4030/ 13.09.1982 г. е преназначен за зам. командир по разузн. на 1 комендатура-Мичурин; със заповед № 3076/ 04.11.1988 г. е преназначен за зам. н-к РО; със заповед № 3832/ 23.08.1990 г. е преназначен за зам. командир по разузнаването в 7 ГО.
Публична длъжност или публична дейност Общински съветник от 2007 г. до 2011 г.

Обявена принадлежност към органите по чл. 1 от закона с решение № 153/ 27.07.2010 г. – МВР
Обявена принадлежност към органите по чл. 1 от закона с решение № 305/ 31.01.2012 г. – кандидати за местни избори – 2011 г.



Комисията е установила принадлежност към органите по чл. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на 5 /пет/ лица, данните за които не подлежат на публикуване по силата на чл. 30, ал. 1, т. 1 от закона.

Забележка: Проверката на лица по чл. 3, ал. 1, т. 18 – кметовете, заместник-кметовете, секретарите на общини и общинските съветници – продължава по общини.






Приложение 1
лица, за които не е извършена проверка

1. Груди Атанасов Бъчваров Общ. съветник мандат 1989 – Х.1990 г.
2. Диана Тодорова Георгиева - Общ. съветник мандат 1989 – Х.1990 г.
3. Стойко Стоянов Стоянов - Общ. съветник мандат 1989 – Х.1990 г.



Председател:
Евтим Костадинов Костадинов /п/ не се чете

Зам. председател:
Айруш Ибрахим Хаджи /п/ не се чете

Секретар:
Мариана Иванова Даракчиева /п/ не се чете

Членове:
1. Апостол Иванов Димитров /п/ не се чете

2. Борис Сребров Михайлов /п/ не се чете

3. Георги Вълчинов Пангаров /п/ не се чете

4. Иванка Жекова Витанова /п/ не се чете

5. Орхан Ахмедов Исмаилов
4.
zfq
09.03.2013 18:14:41
1
1
А бабината Евтимиина приказка знаете ли я Беден ли си дядо попе да та е.а в г.за....
3.
Ас на деня още
09.03.2013 08:15:44
1
1
Празнувайте с гаджета -може и чужди без мангалки-, живейте на ръба, полейте с водка,ракийка и буйни страсти вечерта, майната му, че ще започнете да пълните гинекологичните отделения в бургас след това, важното е да сте на върха, ха - ха!
2.
penko
08.03.2013 19:27:16
1
0
pileto 6tql da e beliq kuker
1.
bivsh kyker
08.03.2013 09:00:16
1
1
колко древен обред-нека некой компетентен да ни светне а може и специалист от друго место
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година Размерът на актуализацията за периода от 1-ви април 2023 г. до 31-ви март 2024 г Блъснатата от влак Юлия била неописуема красавица Блъснатата от влак Юлия била неописуема красавица Трагедията станала за миг по злощастно стечение на обстоятелствата Обичан българин изплака за най-голямата мъка в живота си Обичан българин изплака за най-голямата мъка в живота си Живях в ада, когато погребах сина си, призна Маестрото  Голям успех за Петър Стойчев! Преплува Гибралтар и вече се готви за най-тежкия маратон Голям успех за Петър Стойчев! Преплува Гибралтар и вече се готви за най-тежкия маратон Шампионът стана първият българин, преплувал протока по правилата на Oceans seven Тази естрадна звезда мечтае за връщането на комунизма, но от Бали Тази естрадна звезда мечтае за връщането на комунизма, но от Бали Изпълнителката пътува по цял свят, но с носталгия си спомня за едни други времена, когато това би било химера Ще повдигнат ли обвинение на Живко Коцев заради контрабандистите и подаръците? Ще повдигнат ли обвинение на Живко Коцев заради контрабандистите и подаръците? Пуделът с парите няма никакво значение за разследването, коментира Бойко Найденов Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни Над два дни понякога чакат камионите ни до Дунав мост, а загубите ги плащат хората в магазините, коментира Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи Арестуваха "муле" заради „ало“ измама, след като баба му хвърли 40 000 лева през терасата Арестуваха "муле" заради „ало“ измама, след като баба му хвърли 40 000 лева през терасата Възрастната жена извади голям късмет, в дома му са намерени парите ѝ Борисов ли взе главата на външния министър или Стефан Димитров се оказа тотално неподготвен Борисов ли взе главата на външния министър или Стефан Димитров се оказа тотално неподготвен В събота срещу неделя "взривил" премиера, след като отишъл в Черна гора и си изключил телефона, бил неоткриваем за посланици и дипломати  Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас 31-годишният Димитър Димов разби боксова круша и машина за топчета
Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора  Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Словесният им сблъсък изуми мнозина, а през това време изпълнителката се усмихваше небрежно до Рачков и Геро За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин Работата е там, че обърнатите колела могат да причинят сериозна повреда на кормилното управление Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята 45-годишният Хосе Ачиари успял да влезе пак в съблекалнята. Той крещял с пълно гърло, че ще разкаже всичко на президента Ернан Банато
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори