×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Бургас не свалиха шефката на ОбС, но почнаха изборите за НС


В Бургас не свалиха шефката на ОбС, но почнаха изборите за НС
Снежина Маджарова седеше на третия ред в залата, но често се обаждаше от мястото си, вдясно е Илияна Гъбева, която стана повод за исканата оставка насред Коледните празници
20 Декември 2012, Четвъртък, 16:02 ч.
Автор: Бесове.бг Снимки Иван ТРИФОНОВ

Снежина Маджарова получи твърдата подкрепа на ГЕРБ, Синята коалиция, Атака и ДПС

Свиканата в инфарктни условия извънредна сесия в Бургас днес за да реши съдбата на председателя на ОбС Снежина Маджарова от ГЕРБ, показа, че дори и на Игнажден политическите страсти могат да се нажежат дотам, че да се разменят обиди, достойни за оброзуването на десетина съдебни дела.  Вчера 16 представители на опозицията внесоха в канцеларията на ОбС искане за предсрочното прекратяване на пълномощията на Маджарова, но не очакваха толкова бърза реакция от нейното обкръжение. Те смятаха, че са поставили управляващото мнозинство в патова ситуация да провали личните си новогодишни празници, за да спази 14-дневния срок за провеждането на заседанието, т.е до 3 януари догодина, но се излъгаха. От ГЕРБ действаха светкавично и събраха трима от петимата зам.председатели още в същия следобед, за да насрочат сесията за днес в 10 часа. Обстановката в добре отоплената зала на Културен център Морско казино в началото бе празнична, дори коледарчета водени от шефката на образованието в Общината Веселина Таралова разнежиха агресивната опозиция от НФСБ и седмината около водача им Валентин Касабов слушаха с умиление от първия ред песните и ръкопляскаха. Веднага след като дечицата се излязоха обаче бе обявена войната. От НФСБ настояха да бъдат допуснати представителите на електронните медии с камери, за да се следи за коректното гласуване при отстраняването на Маджарова от поста. Мотивът – Маджарова вече била допуснала нарушение на правилника като вкарала камери по време на Никулденската сесия. Предложението не се прие. Така в залата останаха само пишещите братя и фотоапаратите, а телевизионерите в камери не помръднаха от местата си в студеното фоайе.

Коледарчетата чакат на прага да поздравят управляващи и опозиция. Води ги шефката по образованието Веселина Таралова

 

Сесията трябваше да продължи не повече от час с дебат дали да бъде отстранена  Маджарова за неспазване на законовите норми, еднолично нанасяне на поправки в протоколите и дискриминация на опозицията, както бе описано в мотивите за иската оставка.

Клечката кибрит на взривоопасната обстановка обаче бе драсната от съветника Георги Чавдаров от ГЕРБ, който в основно изказване от трибуната се обърна така към НФСБ: „Злоба и политическа немощ стоят зад искането на тая оставка. Те ще ви погубят, вие сте едни наемници и се дразните от нашите успехи, делата ни остават, а вашата злина ще ви погуби. Ама змията като умира най-много хапе“. Бившият служител на милицията и ДС, който по принцип си мълчи на сесии, очевидно не бе преценил, че голяма част от присъстващите знаят каква е служебната му биография през последното десетилетие.


Съветничката от ГЕРБ София Иванова бе пристигнала като рокерка, вероятно мислейки си, че е много секси

Водачът на НФСБ Валентин Касабов не му остана длъжен и  припомни миналото му на шеф на една от най-мракобесните охранителни фирми в региона Ви Ти Ай, известна с насилие, рекет и побоища. „Вие ли ще ми говорите за доброта и добри дела – колко хора чрез Ви Ти Ай бяха пребити, унизени, насилени, ограбени?!“, питаше Касабов риторично, докато в това време Чавдаров се люлееше от напрежение на стола си. Той опита да се защити прав на микрофона, но не можеше да скрие тремора на ръцете си, оправдавайки се, че не е  собственик или началник във Ви Ти Ай, а само консултант. Духът от бутилката вече беше изтърван. Непрофесионално подготвените и емоционални речи в защита на Маджарова от страна на герберовите съветници още повече нагнетяваха напрежение – особено когато Красимира Маркович обяви БСП за изродена и ниско паднала, партия, която била много добра в саботажите и терористичните акгове, целуваща се с Юда – в лицето на НФСБ.

Червеният съветник Евгений Мосинов опита да я вразуми да не се занимава с неща, които не разбира, но никой от ГЕРБ не го слушаше.


Касабов показва камерата на тавана, вляво под нея е тайната стаичка


Обидите между ГЕРБ от една страна и НФСБ, БСП и СЕК от друга продължиха два часа. Само ДПС и Синята коалиция запазиха достойнство. От ДПС дори не сметнаха за нужно да се изкажат.

Накрая тайното гласуване показа, че от 46 присъстващи 32 са „против“ отстраняването на Маджарова, 14 са „за“.

След като комисията съобщи резултата залата отново бе взривена от Валентин Касабов. Той се изправи на трибуната и посочи на тавана камерата, която се намира на около метър над паравана, зад който съветниците тайно упражняваха вота си. „Това не е таен вот – вижте, че Биг Брадър през цялото време ни е наблюдавал, кой ще посмее да пусне неправилна бюлетина!“, питаше Касабов, но водещият заседанието Костантин Луков твърдеше, че тази камера била насочена към залата, а не към тъмната стаичка.


„Вотът е опорочен!“, викаха от опозицията, но мнозинството вече напускаше залата.

Така Снежина Маджарова остава на поста си председател на ОбС, подкрепяна от ГЕРБ, Синята коалиция, ДПС и Атака. По време на тази сесия не дойдоха двамата съветници на Лидер – Димитър Колев и Въльо Дучев. Сесията ясно очерта линиите на отделните партии в предстоящия парламентарен вот догодина. В Бургас изборите започнаха.




31
Коментара
31
Коментара по темата
31.
Кево
29.12.2012 01:02:01
0
3
Не се карайте! Всички са в насипно състояние. И каква "Синя коалиция" в Бургас?! Тук има само СДС- "Братя Маркови"(червен слугинаж)
30.
другата истина
26.12.2012 21:52:51
8
2
Изброените "журналисти", особено Касабов, са обикновени комунисти и доносници, слугинаж на БКП и то потомствен!
29.
облечената истина
26.12.2012 21:50:27
6
1
Другари комунисти, това е поредния ваш блъф и пак станахте за смях! Нищо не е било в проект дори! Бойко не е туркофил, а вие сте русофили дупедавци.
28.
do 27
23.12.2012 10:45:28
5
2
Тия дето ги изброяваш журналисти са селска история--бракувани доносници на ДС -една жена ги накара да полудеят -такива политици като тях в БГ има в насипно състояние--БОЛ---СЪС ИЗТЕКЪЛ СРОК.
27.
голата истина
22.12.2012 14:16:27
3
8
Колкото и да се ядосват герберите на групата от НФСБ и да ги иронизират и обиждат има защо.Там има 3-ма много добри журналисти - Касабов, Фортунов и Дражев.Те заедно с Енчев и Солаков и Лилов,ако бяха в национална медия Б.Б. нямаше така да си развява коня.
26.
голата истина
22.12.2012 14:16:22
4
7
Колкото и да се ядосват герберите на групата от НФСБ и да ги иронизират и обиждат има защо.Там има 3-ма много добри журналисти - Касабов, Фортунов и Дражев.Те заедно с Енчев и Солаков и Лилов,ако бяха в национална медия Б.Б. нямаше така да си развява коня.
25.
do burgzlii
22.12.2012 14:09:58
2
5
Хора, вразумете се .Това което прави кмета с усилията на много хора, тази дама за една сесия го пропилява.
24.
do burgzlii
22.12.2012 14:09:58
2
4
Хора, вразумете се .Това което прави кмета с усилията на много хора, тази дама за една сесия го пропилява.
23.
do burgzlii
22.12.2012 14:09:08
2
4
Хора, вразумете се .Това което прави кмета с усилията на много хора, тази дама за една сесия го пропилява.
22.
Гербер
21.12.2012 09:39:45
2
14
То беше пределно ясно, че Маджарова ще запази поста си . Нека този вот я накара да води заседанията безпристрастно. Да не мери с двоен аршин .Тя и нейните световно неизвестни съветници да не подценяват интелекта на Бургазлии. И да не мислят , че вярваме на техните тъпи изказвания.Молоумници като Иванова, Маркович и Гъбева действат по команда.Та нали са попаднали съвсем случайно там.
21.
също роден в Бургас
21.12.2012 08:31:24
1
18
До другия роден в Бургас. Абе човече, те в Албания имат по висока минимална заплата от нас. Ти да си се разхождал вечер из хубавите бургаски улици, да си ходил по кафенетата-то няма хора, защото нямат пари. Само за декември 900 нови безработни. синята зона само от паяка на ден събира 1500 лв., четири милиона на година, това ли му микаш Европа-малките разбити улици със синя зона, утре като се махна Митко Николов друга песен ще запееш.
20.
Роден в Бургас
21.12.2012 08:14:35
20
3
Тези хора които ни управляват сега, направиха града по добър и по хубав! А синята зона е разликата между Албания и Европа! И не се надявайте, че Бургазлии не го виждат това и ще гласуват за друг!
19.
Do 11
21.12.2012 07:59:36
1
16
Не не съм скатаджийка, а съм фенка на кмета Николов и адвокат Мосинов.За единия гласувах за кмет заради неговия финес и чар, а за другия заради професионализма и интелекта който притежава. А тази г-жа е пълен техен антипод и просто ми разваля пейзажа.
18.
Емо
21.12.2012 07:15:00
2
18
Трябва да се разпусне този общински съвет.Излишни разходи в кризата.Някой знае е ли кой е лансира и от Бургас ли е тази селянка Маджарова?
17.
FACK THE GERB
20.12.2012 23:12:09
2
15
FACK THE GERB SISTEM .
16.
Интересно ДПС
20.12.2012 22:24:28
1
14
И ДПС казвате гласувало за простакелата Маджарова? Ми то това комунистическо указание бе съветници бургаски, избранници народни ? Що така правите? Ген или парички, явно не е идейна позиция. Или нещо бъркам?
15.
симпатизант
20.12.2012 21:08:46
1
18
То заради тези безличните ГЕРБ ще загуби доста гласове.Взеха, че си повярваха много.Явно са доста елементарни и не осъзнават,че случайно са попаднали там.Хората гласуваха не за тях ,а за Димитър Николов
14.
бургазлия
20.12.2012 20:58:18
1
18
Срамувам се, че в общ. съвет са такива безлични бургазлии като Маркович, Гъбева,Иванова и т. нТе са там за да си допълнят мизерните заплати със заплати, които ние им плащаме с нашите данъци.Слушкат и гласуват както им наредят.Да им имах самочувствието.За такива като тях Алеко Константинов е казал;ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ'
13.
бургазлия
20.12.2012 20:45:10
2
17
по принцип подкрепям ГЕРБ, но тая Маджарова ми е много противна. само като я гледа човек и разбира колко е проста. лошото е, че заради такива като нея, ГЕРБ ще изгубят много поддръжници. Интересно ми е, как АТАКА подкрепя ГЕРБ, като техния изкуфял вожд не спира да хули Бойко Борисов. значи всичко е парлама. а на НФСБ искам да им кажа, че не са алтернатива на ГЕРБ.
12.
до П.Петров
20.12.2012 19:32:41
19
2
За каква камера става въпрос ! На калпия х.. космите му пречели ! Като станаха за смях и взеха да се чудят каква поредна простотия да измислят.
Типични скатаджийски номера !
11.
до 10
20.12.2012 19:29:24
20
4
Май си един от тези нещастници, дето днес станаха за посмешище.И от безсилие започваш да обиждаш по най-грозния начин ! Ето това са типичните скатаджии и маневци - изметта на Бургас !
10.
sram ,sram
20.12.2012 18:55:21
3
21
Тази Снежина е хем грозна, хем проста че и нахална.Ама това май е общата прилика на всички от нейната партия.
9.
sram ,sram
20.12.2012 18:55:17
3
16
Тази Снежина е хем грозна, хем проста че и нахална.Ама това май е общата прилика на всички от нейната партия.
8.
!!!!
20.12.2012 18:52:52
4
18
Тази жена е срам за женския пол.Защо не си пусне запис от камерите и да види на какво прилича?
7.
!!!!
20.12.2012 18:52:45
3
15
Тази жена е срам за женския пол.Защо не си пусне запис от камерите и да види на какво прилича?
6.
evala
20.12.2012 18:42:16
3
21
Отдавна трябваше да се случи това обединение на опозицията.това е началото на края на ГЕРБ.Дерзайте! На прав път сте.
5.
evala
20.12.2012 18:42:15
3
21
Отдавна трябваше да се случи това обединение на опозицията.това е началото на края на ГЕРБ.Дерзайте! На прав път сте.
4.
П.Петров
20.12.2012 17:19:09
4
20
Лош ден за българската демокрация. Все едно чета материал от 1945г. Как Отечествен фронт се защитил от омразните деморати, републиканци и земеделци. Не е нормално да има камера по време на гласуване, която да следи гласуващите. Само този факт е достатъчен за да отпаднат всички упреци към опозицията. Не може в една демократична държава да се мачка малцинството, защото това е сигурен белег за незрялост на политиците, дори на регионално ниво. Какво да си помислим за онези на централно ниво. Подобна политическа разправа на мнозинството е симптоматична. Няма нужда от нажежаване на страстите. Все пак храмът Кирил и Методий пада, руши се. И това беше в основата на спора от предния ден...
3.
селянин
20.12.2012 17:00:16
3
24
Да изборите наистина започнаха и дано да дойдат по бързо, че бойковци да си ходят, умориха народа. Гледахх цирка по нета и макар да не харесвам комунистите червения Мосинов ми хареса, хубаво им каза в очите че направиха хората луди с тая синя зона.
2.
до наблюдател
20.12.2012 16:51:43
20
8
Това ли намерихте за най-важно !
Нека да видим как се изложиха БСП, като в залата беше цялото им ръководство- областно ,общинско, младежи и т.н., за да оказват натиск върху съветниците си , несъгласни с незрялата им политика ! Да се наредят редом до най-голямото недоразумение Манев и до скатаджии, забравили как от тази телевизия до скоро громяха управлението на тройната коалиция , кмета им Йоан Костадинов . Не бива заради лични депутатски мераци на тези хора и на Мосинов да попадат в капана на скатаджии. Пълна трагедия са бургаското БСП.
1.
Наблюдател
20.12.2012 16:23:19
2
16
Явно обаче не всички бургаски политици са се трогнали от всевиждащото око на камерите, защото се оказа, че един от управляващите все пак е подкрепил исканата оставка на Маджарова. Трима от 16-те вносители на искането не присъстваха днес. Въпреки това „за” оставката са гласували 14 човека. Това означава, че един от ГЕРБ или подкрепящите я партии все пак е несъгласен с председателството на Маджарова.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Причината за санкцията - "не подписах едно обвинение" Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Кирчо Делев остава в ареста  Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Атаката на Иран разпали страхове, че войната в Газа ще причини регионален хаос Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори