×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жената на Цветан Василев в писмо до Румен Радев: Г-н президент, вие сте баща, спасете дъщеря ми!


16 Август 2017, Сряда, 19:14 ч.
Автор: Флагман.бг

Преди семейство ми да бъде безскрупулно нападнато от българската мафия, бях редовен професор по икономика в България, пише Антоанета Василева

Отворено писмо до Президента на Република България

До Президента на Република България

Генерал Румен Радев

 

Уважаеми г-н Президент,

За пръв път се обръщам към Вас публично, въпреки че от началото на Вашия мандат съм имала много поводи за това.

Преди моето семейство да бъде безскрупулно нападнато от българската мафия, бях редовен професор по икономика в България и допринасях за развитието на българската наука и образование, тъй като вярвам, че младите хора са нашето бъдеще.

За съжаление, моето име бе „направено известно“ в негативен смисъл от българската прокуратура и определени български таблоиди във връзка с инкриминиране на покупка на семеен имот в чужбина. Никой не си направи труда да провери дали тази постъпка е наистина криминална, нито колко данъци сме платили като семейство, нито колко благотворителни проекти сме подкрепили. В Швейцария, например, швейцарският съд уважи документите, които сме приложили и аргументирано отхвърли молбата на българската КОНПИ за блокиране на същия имот и я осъди да плати разходите по това дело, което е изцяло инициирано там от българската прокуратура. Специалистите от КОНПИ дори нямаха капацитет да обжалват в Швейцария, но все още разпространяват небивалици по медиите в България.



Уважаеми г-н Президент,

Този път се обръщам към Вас като една българска майка, чиято дъщеря днес бе брутално въвлечена в калта от низост и безскрупулност, с цел отново да бъде унижен и заплашен баща ѝ Цветан Василев. Несправедливо обвинена, с процесуални нарушения и безпардонно погазване на фундаменталните ѝ човешки права.

След като на 3-ти август 2017 г. беше обявено, че Фондацията на американския дипломат Бил Ричардсън подготвя жалба до американското правителство срещу грубото погазване на човешките права на съпруга ми Цветан Василев от страна на Главния прокурор Сотир Цацаров и народния представител Делян Пеевски, българската прокуратура изпълни поредната мръсна поръчка на мафията, като скалъпи набързо скандално нелепо обвинение срещу дъщеря ми.

Важно е да се отбележи, че тя не живее от години в България. Призовката е подпъхната под вратата на семейния ни апартамент в София, изисквайки да се яви в следствието в понеделник на 7-ми август 2017 г. Буквално дни след новината, че Цветан Василев търси закрила по закона „Магнитски“, която разтърси България! Колко „неотмъстително“ и лично!

Сам знаете, че по общоизвестни причини аз и моят съпруг не живеем в България и няма как да следим ежечасно пощата до българския си адрес. Редно е да се каже, че след като въпросната призовка е намерена, адвокат се е свързал с прокуратурата, за да обясни обстоятелствата. За съжаление, на база на „неявяването“ на дъщеря ми, българската прокуратура издава заповед за задържане под стража за 72 часа. Повтарям, за да е ясна абсурдността на случая – въпреки че тя е нередовно призована в брутален разрез с българските процесуални правила, както и с човешките й права, българската прокуратура ѝ издава заповед за арест за 72 часа. Естествено причините са ясни: с процедурни нарушения се цели издаването на червена бюлетина от Интерпол и Европейска заповед за арест.

Не мога да пропусна и същността на зашеметяващото обвинение, което ще се изучава от специалистите по човешки права в цял свят. Дъщеря ми е обвинена за пране на пари за това, че през 2013 г. е купила двустаен апартамент във Варна, България с пари, дарени от баща ѝ в България. Според българската прокуратура тя е трябвало да знае, че това са пари с престъпен произход. Повтарям отново, за да е ясна абсурдността на ситуацията: според българската прокуратура през 2013 г. дъщеря ми е трябвало да знае, че баща ѝ, който е един от най-големите данъкоплатци в България, най-влиятелният човек в България според Форбс, носител на серия награди, един от най-големите дарители, член на борда на Атлантическия съвет на САЩ, се е занимавал с „престъпна“ дейност! А пък и кога прокуратурата доказа престъпния произход на средствата на Цветан Василев? Той няма присъда, а презумпцията за невинност е изконно човешко право.

Много е съмнително и „случайното“ съвпадение, че обвиненията срещу мене и срещу дъщеря ми са повдигнати от един и същи следовател. Още по-шокиращо е, че един и същ прокурор е издал заповедите ни за арест. Очевидно става въпрос за „случайно“ разпределение на поръчките на мафията!

Няма как като майка да не спомена няколко факта от биографията на дъщеря си. Тя завърши Американския колеж в София през 2003 г., като първа по успех във випуска си, с три награди за постижения: Valedictorian (Отличник на випуска), Българска литература и Флойд Блек за гражданска ангажираност. През 2007 г. завърши с пълно отличие „Международни отношения“ в университета Tufts (САЩ), който е водещ в света за тази специалност. През 2009 г. Радосвета придоби магистърска степен по право от Сорбоната и втора магистърска степен по право от Sciences-Po Paris – университет, който са завършили почти всички президенти на Франция. През 2016 г. Радосвета защити блестящ докторат в най-престижното училище по право във Великобритания (UCL), въпреки множеството заплахи за отвличане и физическа саморазправа, отправяни към нея и към семейството ни от българската мафия. Излишно е да казвам, че е уважаван учен в чужбина.



Г-н Президент,

Тъй като и Вие сте баща, искам да Ви попитам публично:

1. Смятате ли, че е нормално Главният прокурор да използва властта си за лична вендета срещу тези, които го изобличават в корупция, чрез децата им?

2. Как се чувствате като Президент на държава, управлявана от мафията, и какво ще направите, за да защитите невинните хора от мафията?

3. Какви стъпки бихте предприели, за да изчистите държавата от корупционните практики и мафиотските обвързаности, които карат младите хора да напускат страната завинаги?



Г-н Президент,

Два милиона български избиратели Ви повярваха. Имате исторически шанс да промените България!

С уважение,


Проф. д-р Антоанета Василева,

майка на Радосвета Василева, д-р по право

В категории: Политика


8
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
8
Коментара по темата
8.
Друга гледна точка
17.08.2017 14:34:42
1
2
Ако помислите реално, защо Василев ще си открадне парите от банката?
Когато тя си работи има печалба. Той без пари не е останал.
Според мен със другарите са имали други договорки, но някои са по-алчни от други и са го прецакали.
Тия милярди не са в него, но от него се търсят?
Как един човечец започна да купува и продава Техно маркети, Цигарени фабрики и други, а цялото внимание е насочено към Василев?
Щом притискат и неговото семейство.. няма как да е случайно всичко.
7.
22
17.08.2017 12:45:09
0
3
И какъв назидателен тон към Президента.Това семейство е уникално.Въртяха парите на мафията по мафиотски,купуваха имоти за милиони евро, включително и в Швейцария,а сега рев защо ни закачат, защо не ни оставите да си харчим на воля.Далаверите в банковата сфера навсякъде по света обикновено завършват със смърт
6.
До 5
17.08.2017 09:25:36
0
3
Напълно си прав,но това са УРОДИ те няма как да разберат.За тях това е нормално да крадат както и политическия елит.Но и те ще си получат това което е редно да получат.
5.
АМАН
16.08.2017 23:41:23
4
8
Какъв цинизъм! Мила майче на най-умното детенце на България,как така умното детенце не разбра от къде идват парите, за да учи по света и да защитава титли. И аз съм с докторат и детето ми също, но със заплати в български университети в размер на 1000 лв.Такава е действителността на хората,които не обират банки и не чакат американците да ги защитят.Извинете се на България и на умните й деца .Не забравяйте как всички те ви презират!!!
4.
До 1 и 3
16.08.2017 19:48:58
2
4
Напълно сте прави.
3.
Цачо
16.08.2017 17:27:53
8
9
Абе да еба дъртофелката ти да еба квакаща да еба тъпа да еба. Как се прави на ударена и замаяна скучубрата и невинна да еба дъртата баракуда да еба. Хората ги боли междукрачието за вас и мизерно жалките ви сцени да еба крадливия ти мъж и семейство да еба лайнарско да еба. Да бъде смърт смърт да бъде ваща мама всичкото роднина до девето коляно в затвора. Управата слушайтех какво рече Цачо да еба ваща мама корупционна и нищо не вършеща да еба тъпа да еба
2.
44444
16.08.2017 17:24:12
1
5
Е ти не се ли сещаш защо,и те са в играта.
1.
До Василева
16.08.2017 16:42:05
8
16
Когато крадохте пари с Пеевски не рева кога ходи на разходки в чужбина пак не рева кога плаща на дъщеря си да учи в чужбина с парите на българският народ па нерева когато даряваше пари откраднати от българския народ пане рева , сега ревеш мършо защо не каза по-рано ,че Пеевски и Цацаров са мафия ами мълчеше като риба .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори