×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В ДБГ се стягат за нов лидер, местните избори са голямата цел на партията


В ДБГ се стягат за нов лидер, местните избори са голямата цел на партията
На местните избори ще се даде пълна свобода на структурите да решават по какъв начин ще се явяват на избори - сами или в коалиция
15 Август 2017, Вторник, 15:39 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Приетият Антикорупционният закон няма да даде добри плодове, бе категоричен Найден Зеленогорски

Движение България на гражданите ще избира нов председател, след като досегашният лидер Меглена Кунева се оттегли. Националното събрание ще се проведе на 30 септември, а дотогава местните структури ще обсъждат кандидатури, а желанието им е ДБГ да бъде оглавена от ново лице. Това каза в Бургас Найден Зеленогорски - член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите”. Днес той заедно с Живко Табаков, член на Националния съвет на ДБГ и общински председател, както и областния координатор на партията Стоян Грозев дадоха пресконференция за представителите на медиите в Бургас.

Зеленогорски посочи, че на местните избори ще се даде пълна свобода на структурите да решават по какъв начин ще се явяват на избори - сами или в коалиция. Няма начин обаче ДБГ да влязат в съюз с БСП, ДПС или някоя партия, която не е член на Европейската народна партия, категоричен бе Найден Зеленогорски.

„Това е добра новина за структурите на партията, особено за бургаската. Ние не се страхуваме да излезем на избори сами, тъй като имаме нужната подкрепа”, каза от своя страна Живко Табаков. Той обаче добави, че не изключва възможност за коалиране с част от десните партии.

„Ние знаем какво работим, какво имаме да свършим оттук нататък. На местните избори през 2019 г. ДБГ ще представи много по-добри резултати от предходните. Ние очакваме да имаме по-голяма представителност на десните формации в Общинския съвет в Бургас”, категоричен бе Табаков.

Зеленогорски изрази и мнението, че е нужна Харта на ценностите, която да бъде припозната от всички десни хора в България и която ще предизвика единодействие по конкретни теми и възстановяване на взаимното доверие.

Областният председател на ДБГ Стоян Грозев пък сподели, че започват общински събрания във връзка с предстоящия конгрес на партията и избор на нов лидер. Той допълни още, че за предстоящите частични местни избори в айтоското село Чукарка ДБГ има свой кандидат за кмет, подкрепен и от останалите десни партии.

По време на пресконференцията Найден Зеленогорски коментира и работата на парламента. Той критикува новия антикорупционен закон.

„Така написан новият антикорупционен закон е неефективен и няма да даде добри плодове”, коментира Найден Зеленогорски, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите”. Днес той заедно с Живко Табаков, член на Националния съвет на ДБГ и общински председател, както и областния координатор на партията Стоян Грозев дадоха пресконференция за представителите на медиите в Бургас.

„Не сме удовлетворени от работата на парламента и правителството в първите му сто дни. Две от причините за това са замръзналата съдебна реформа и антикорупционният закон, както и редицата скандали, с които се занимават всички, вместо да се върши работа за обществото. За нас не е ясно защо представеният за обществено обсъждане Проект на Закон за борба с корупцията изключва важните текстове от предложения от г-жа Кунева законопроект”, заяви Зеленогорски.

„На първо място тези петима души, които ще бъдат избирани от българския парламент и които ще ръководят органа, няма да подлежат на препитване, няма да преминават и през текстове за почтеност, което за нас е напълно задължително. В проекта на г-жа Кунева беше заложен и външен одит плюс оценка на функционирането на органа от независими експерти, което също липсва. Вместо това се предлага контролът да идва от страна на Народното събрание, докато народът иска борба с корупцията, включително и сред българските парламентаристи. В сегашния вариант на закон са и налице предпоставки за раздуване на органа и смесване на функциите между различните звена”, подчерта Найден Зеленогорски и допълни, че проектът на БСП също няма големи заложби да се пребори с корупцията.

Зеленогорски анонсира, че в тази връзка трябва да има взаимодействие между десните партии и ДБГ предвижда организирането на кръгла маса на тема антикорупция и съдебна реформа, на която ще бъдат поканени и останалите десни партии. ДБГ ще изпрати и аргументирано становище до Министерството на правосъдието и до президента с предложения за отстраняване на слабите страни на новия антикорупционен закон.

В категории: Политика


5
Коментара по темата
5.
СеДеСар
16.08.2017 11:01:30
0
1
Ако сте без Марков и Герб, имате гласа ми.
4.
Gogo
16.08.2017 08:36:08
1
2
Ами по-добре сами на местни избори, отколкото рамо до рамо с патологични лъжци. Всички знаем кой е най-големия в Бургас от "автентичната" десница, така, че ще бъдете по-симпатични, ако не сте в един отбор с него и лакеите му.
3.
гражданска позиция
15.08.2017 22:05:50
0
7
Жалки същества ,ненаситни и неуморими ,но само за власт.Да бяхте ценили властта,когато беше в ръцете ви!Дано хората са се осъзнали и отново да се прекършат мераците ви!Не зная колко повече от това да ви показва народа ,че не ви иска вече.....под каквато и да е форма, и под каквото и да е име!
2.
Никога...
15.08.2017 21:15:14
0
8
Никога повече няма да се облажите от властта! НИКОГА! ЖАЛКИ ОТРЕПКИ! А Куневата е за затвор! Толкова беди донесе на България!
1.
sgllhdlydlhdlhxlhxlhxlhxlgx
15.08.2017 20:45:53
1
6
ЧИФУТКАТА НАПРАВИ ЗА РОДИНАТА КОТ МОЖА ....ЗА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ГОЛЕМИТЕ МИЗЕРИИ КОИТО СТОРИ НА БЪЛГАРИЯ ....ВИСОКА ЗАПЛАТА ПРИ ДРУГИТЕ ЧИНОВНИЦИ ЧИФУТИ .....ХА ХА ХА .....А НИЕ ГОРИТЕ СМЕ ОСТАВЕНИ НА ВОЛЯТА НА СЛЕДВАЩИТЕ ЧИФУТИ. .....СЕЛСКИЯ МАСОН ОТ ВАРНЕНСКО , ЕДИН КОН , ЕДИН ДЕБЕЛ СОФИЙСКИ СУДЖУК , КИМ ЧЕН , И ЕДНА УПРАВЛЯВАЩА ПАРТИЯ ПЪЛНА ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ С ЧИФУТИ. ..ХА ХА ХА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори