×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако има конкурс за директор, ще го спечеля. Под мое ръководство агенцията тръгна напред


Ако има конкурс за директор, ще го спечеля. Под мое ръководство агенцията тръгна напред
„Ако кажат, че не съм подходящ за поста – о’кей”, казва доц. д-р Галин Николов, който бе назначен за шеф на ИАРА при служебния кабинет
07 Юли 2017, Събота, 01:30 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Мен ме е назначил министърът и той трябва да ме освободи, все още изпълнявам длъжността, казва началникът на риболовната инспекция



Доц.д-р Галин Николов е изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Той бе назначен на поста по време на служебното правителство на 10 март от тогавашния земеделски министър проф. Христо Бозуков. Традицията обаче повелява със смяната на политическата власт да има рокади и по върховете на агенциите. Потърсихме г-н Николов за коментар на ситуацията.

- Г-н Николов, вярно ли е, че ще Ви сменят като изпълнителен директор на ИАРА?
- Поне до мен не е стигала такава информация. Все още съм си на работа. Не съм разбрал, че ще ме освобождават.

- Излиза, че нашата информация е грешна.
- Най-вероятно.

- Някой не Ви ли се е обаждал да Ви предупреди, че ще има смяна?
- Щом ви казвам, че все още съм на работа, значи съм на работа. Мен ме е назначил министърът и той трябва да ме освободи. Не ме е викал да ми каже, че ще ме освобождава, значи съм си още на работа и изпълнявам длъжността „изпълнителен директор”. А вашата информация откъде е?

- Не мога да Ви кажа, неофициална е.
- Ако сега ще ме сменят, както казвате, значи аз ще съм първият, сменен толкова бързо в историята на ИАРА.

- С какво можете да се похвалите през тези три-четири месеца, откакто сте началник?
- Вижда се, че агенцията тръгна напред – проверки; трите катера ни работят в момента, а това не се е случвало от много време; нямаме неиздадено наказателно постановление; сключихме договор за сътрудничество с неправителствена организация – Централна рибно-опазваща организация, т.е. те ни помагат при извършване на контрола; имаме договор за съвместно сътрудничество с Гранична полиция, също – с Изпълнителна агенция по горите; в личен план мога да се похваля, че отпреди две седмици съм избран за заместник-председател на работната група за Черно море към GFCM (General Fisheries Commission for the Mediterranean). Ако това е малко… мисля, че за три месеца сме постигнали доста неща. Има сплотеност на екипа в агенцията, хората работят без напрежение - от това по-хубаво…

- Вие обвързан ли сте политически с някого?
- Не. Аз съм експерт, определям се като професионалист в бранша. Учил съм доста години, за да мога да твърдя смело, че съм специалист в бранша. А това, че съм назначен при временното правителство за изпълнителен директор, няма нищо общо. Аз не знам и коя политическа сила е била определяща тогава, но правителството беше експертно, доколкото си спомням, ако не греша. Нали така се тиражираше в медиите?

- Ами не знам какво е служебното правителство.
- Служебното правителство е експертно, мисля, че това не е само мое виждане. А иначе - така се случиха нещата.

- Не е ли редно длъжност като Вашата да е конкурсна? Не е нормално при всяка нова власт началникът на такъв тип агенция да се сменя?
- Нормално е всички длъжности да са с конкурс.

- Вас как Ви назначиха – за пореден път без конкурс?
- Аз съм готов да се явя на конкурс и мисля, че ще го спечеля.

- Ще има ли много кандидати, има ли апетити за тази длъжност?
- Не мога да ви кажа дали ще има кандидати, или не, но аз имам самочувствието, че бих могъл да спечеля такъв конкурс. Готов съм да се явя. Аз никога не съм искал да бъда на този пост. Аз бях заместник изпълнителен директор, работил съм дълги години в агенцията и съм изпълнявал почти всичко, което може да се изпълнява в тази агенция – старши експерт, главен експерт, инспектор, заместник-директор и директор. Никога не съм имал амбиция да бъда на този пост и може би го заех в най-тежките дни.

- Не сте имали амбиции, но сега вече смятате, че сте си на мястото?
- Това трябва хората да го кажат, аз не мога да кажа дали съм на мястото си или не. Моето поприще е наука, но съчетавайки науката с администрацията – мисля, че е полезно.

- Какво усещане имате? Ще има ли поредна политическа смяна?
- Не мога да ви кажа, не искам и да коментирам подобно нещо. Това са неща, които не зависят от мен. Ако кажат, че не съм подходящ за поста – о’кей.

- Не рядко има критики към работата на ИАРА. Имат ли те основание?
- Накратко казано, ИАРА работи. Нека се спре с негативизма към ИАРА. Дайте позитивни новини – колко сме хванали като бракониери, какво сме спечелили като проекти, колко пари са влезли в бюджета от наши наказателни постановления. Това е молбата ми. Пишат се само негативни неща за ИАРА. Вижте малко и позитивното. Влезте на нашия сайт, вижте колко проверки сме извършили, колко мрежи сме хванали. Последният случай е от 5 юли – 4200 метра мрежа сме извадили. Оценете работата и на нашите инспектори, те работят денонощно.

В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
22
Коментара по темата
22.
Asen Karamfilov
23.07.2020 15:05:55
0
0
Този директор нещо не ми харесва - бие се в гърдите,че ИАРА под неговото ръководство "едва ли не е хванала Бога за шлифера",а точно в началото публикацията започна с поредното укриване (затваряне на очите) при явно бракониерство и лишаване на хазната от хиляди левове.Във всяка уважаваща себе си бяла държава директора сам подава оставка при подобен бракониерски бандитизъм! Оставам с надежда , че с оставката на правителството на Бойко Борисов ще се освободи ръководното място на ИАРА...
21.
jdjd
10.07.2017 13:03:34
2
5
Галинчо Галинчо що ревеш като ущипана мома и сам хвалиш себе си какъв експерт си бил,без някой да те пита?И що си правиш сам платени интервюта?
Колкото и да се мъчиш няма да останеш дълго.Ако ще и на Господ да се направиш.Дано по-скоро изметът тая Старозагорска пасмина от Бургас.
20.
бари
10.07.2017 12:57:12
2
6
Оная пачавра Сарафовска тя е шефката в ИАРА.А мъжът и Коцето с Ангелов крадът и прикриват бракониерите
19.
moni
10.07.2017 12:49:43
1
6
Ми като не си искал този пост заминавай си бе келеш Старозагорски.
18.
hdhdhd
10.07.2017 11:06:49
1
5
Лъжец мръсен.Такова безобразие и такова дебелоочие никои не си е позволявал,че и продължаваш да лъжеш че имало контрол в ИАРА.От ИАРА контрол няма и това е благодарение на Вас Г–Н Николов.Засрами се и си тръгни от ИАРА защото си най-некадърния и корумпиран чиновник.
17.
рибар
10.07.2017 10:59:35
3
4
Всеки ден тонове таранка заминават за Румъния, а в ИАРА имали много добри резултати.
Нямало неиздадени наказателни постановления,ами няма и да има като няма актове и бракониерите им се отчитат.
От петък до понеделник няма дежурни инспектори, и на 112 да звъниш пак никой от ИАРА не ходи на сигнал.
16.
той
10.07.2017 10:52:47
2
4
Абе ей.Галинчо, ти нищо не разбираш от контрол и администрация.За какъв специалист се представяш като вече в ИАРА няма аквакултури,програмата е в Министерството.Ти,Тошката и Коцето съсипахте ИАРА за три месеца.Морето изораха с тралове по време на забраната на калкана.Ти нищо не направи ,а ги остави да бракониерстват.
15.
пепи
10.07.2017 10:46:20
2
5
Галинчо,Галинчо пендел гелосан.Всичко в тва интервю е лъжа.
Нищо не става от теб, освен на се навеждаш и да коленичиш.
Оная дето мина полвин Сарафово те командори, тя е протежето на Галка близалка.
14.
Krasi
09.07.2017 21:20:53
2
2
Tia dvamata mnogo iadove gi 4akat. Ribarite 6e zatvorim zeliat Burgas. No ru6veti niama da pla6ame.
13.
Hahaha
09.07.2017 02:30:51
2
8
На Иван главата родата си живеят по царски в ИАРА . Служебните автомобили за лични нужди се използват , Коста лекия и Станислава барсалата определят правилата на играта , Галинчо пендела е поставено лице да краде със родата на главата от оп.
12.
az
08.07.2017 23:51:45
2
7
galincho za6to ne kaje6 kak stanislavka jenata na koceto te komandva i kak sedi6 mirno i pravi6 kakvoto ti kaje
11.
Ujas
08.07.2017 20:45:52
3
3
Qrata igraqt s brakonerite biser I oblaka e izkupuvat ribata ot mandra iznasqt e za Romania busovete gi tvarqd s po ton I polovina taranka polovinata ot qra trqbva da gi izgonete za6toto sa korompirani I Kato se obadim po signal za brakoneri 4e pyskat mreji vikat 4e 6te doidat no nikoi neidva na signala za brakoneri v mandra
10.
Новоселци
08.07.2017 20:06:32
1
4
Мамала и бисер всеки ден копуват 2-3 тона таранка от блатото необезпокоявани от никой вече повече от половин година иарата само незнаят докога ще се правите на ударени с мокар парцал или ви плащат добре рибата излиза с дукоменти от язовира на бисер само вие не знаете
9.
Галине, Галине
08.07.2017 19:05:29
3
10
Поньо пурата созополска те назначи за главен гъбар стигне ли се до честен конкурс няма те момче,това за gfcm на бана си го разправяй, една работна група и нищо!!! Недей лъга народа нищо не работи Иара, съпостави броя на актовете от преди три години и сам ще разбереш колко си заблуден и накрая, ти си човека който назначава и уволнява, как НАЗНАЧИ НИКОЛАЙ ИВАНОВ, той води дела и ги е загубил,да те питат трябва доста смешник такъв
8.
Котузов
08.07.2017 17:54:40
6
4
Ще го спечелиш, ако си от ГЕРБ или ВМРО. Иначе не става. Връщай се приятелю в университета и не се занимавай с ГЕРБО-македонистващите паплачи.
7.
olele kriviq vrat
08.07.2017 16:43:44
0
0
izlaga celiqhttp://bultimes.com/%d0%9f%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%be%d1%82%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%a1%d1%82%d0%be%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d1%85%d0%b8%d0%bb%d1%8f%d0%b4%d0%b8-%d0%bd/ narod
6.
ab7db
08.07.2017 16:18:08
0
6
A Todor Angelov i lakeia mu Koceto koga shte di mahnete
5.
Ловец
08.07.2017 16:13:05
1
5
Галин тракийската мома, ако се яви на конкурс ще го спечели, в някой друг живот може. Когото посочат другарите от комсомола, той ще седне на мекото столче. Тези научни титли от измислен колеж, става за учител в детска градина, селско даскалче. А както във всички агенции се провежда конкурс за и.д. така и за ИАРА трябва да важат правилата.
4.
Tishev
08.07.2017 16:03:08
1
3
Няма да е от ВМРО новият шеф, а ще е от НФСБ...казва се М.Н.
3.
шаранчо
08.07.2017 16:02:32
1
8
Този кухия Галинчо естествено, че ще разбере че ще го махат като му връчат заповедта иначе ще се разболее внезапно и ще се покрие! Ще го успиват още малко и ще го ритнат...
2.
рибар
08.07.2017 15:53:07
4
15
Дракалиев Директор, Николай спасителя зам.директор. По добре да закрият ИАРА тези двамата ще садерът рибарите от рушвети! Докога ще се назначават все некадърни корумпирани кадри?
1.
ВМРО-Бургас
08.07.2017 15:46:24
8
12
Честито на Георги Дракалиев следващия шеф на ИАРА.Крайно време е ВМРО да получат пост в Бургас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори