×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За куртоазията, едни хубави пари и на какво се подчинява българската журналистика


За куртоазията, едни хубави пари и на какво се подчинява българската журналистика
Бетина Жотева, Паола Хюсеин и Къдринка Къдринова
27 Юни 2017, Вторник, 08:15 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Или колко дълбоко е пробил нихилизмът мозъчните клетки на някои колеги*
Ето ви типичен пример как журналист, който не разбира въобще материята, за която пише, произвежда скудоумие. И как други, които също не разбират материята, му се възхищават. (ВИЖ ТУК) Това е и поредният пример колко дълбоко е пропил нихилизмът мозъчните клетки на някои колеги. Само си представям какво ще се случи, ако в Германия някой поиска да бъде закрито радио „Дойче веле" каква кавга ще се вдигне там. Поради което такива мисли въобще не минават през главите нито на шефа на радиото, нито на никой от медийния му регулатор.

А какво е радио „Дойче веле“? Да не би да е нещо по-различно от радио България!? То също отдавна не излъчва на къси вълни, то също подготвя емисии, които пуска онлайн. Да не говорим, че ако тръгнат да закриват дори само българската редакция на „Дойче веле“, „умните и красивите“, които толкова много днес се възхищават на скудоумния текст на Хюсеин, и цялата „експертиза“ на Протестна мрежа първи ще наддадат вой. Според тезата на Хюсеин, ако едно радио не излъчва на къси вълни, значи не е радио. Да ме прощава Паола, ама тя има ли си въобще представа от съвременно радио? Знае ли, че радио днес се слуша почти изцяло онлайн и с много малки изключения ефирно, когато си в колата и пътуваш нанякъде? Не знае, може би защото самата тя не слуша радио, макар че пише за него.

Радио България се излъчва според най-съвременните технологии - по интернет и чрез мобилни приложения. Както се излъчва вече и международното британско радио Би Би Си, и американското „Гласът на Америка“, както се излъчват и международните радиостанции на всички съседни на България страни: „Румъния интернешънъл“, „Гласът на Турция“ (което има и всекидневна емисия на български), Филия (Гърция) - също с всекидневна емисия на български... Дори радио Македония се излъчва така, а и то има ежедневно 30-минутно предаване на български език!

Но Паола Хюсеин едва ли знае това. Тези радиа продължават да работят, тях никой не е закривал и там нямат своята Паола Хюсеин да напише подобна глупост. И странно е колко много колеги куртоазно ѝ се възхищават, че го е написала. Дори не са прочели текста ѝ, но отдолу ръсят възхити.

Разбирам, че трябва да отчетеш деня с някаква статия, ясно е, че много държиш да си голям експерт във всички области, което е типична балканска черта. Но човек е хубаво от време на време да си каже - не, това не го разбирам, това няма да го напиша. Защото резултатът в противен случай ще е този текст на Хюсеин, който щеше да е смешен, ако не беше опасен, защото реално захранва безумните доводи на недоразумения като Чампоева.

Още по-глупаво е да принизиш целия проблем до някаква си махленска свада между две жени. Но и това е обяснимо - медийните текстове на Хюсеин са все жълти, все за някакви клюкички и в редките случаи, когато тръгне да пише по сериозна тема, тя по инерция пак я подчинява на жълтенията. Друго не ѝ се отдава. 

И за да продължа в стилистиката на Хюсеин - защо беше целият скандал с радио България? Защото г-н Велев разбрал, че предшественика му Радослав Янкулов успял да усвои едни пари покрай създаването на нов интернет сайт на радиото, та и той решил да повтори операцията. Ама понеже няма как да я повтори като и той създаде един нов сайт, та я прилага уж като реформа, в която закрива едно цяло радио и уж реформира по този повод сайта. Крайната цел обаче е да се усвоят едни хубави пари. А Паола Хюсеин, съзнателно или несъзнателно, просто подпомага с текста си този процес.

*Заглавието е на редакцията, коментарът е от Фейсбук страницата на колегата Божидар Божков

В категории: Животът


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
2
Коментара по темата
2.
СЕМ
27.06.2017 15:14:21
0
1
Постоянните платени статиики у флЕгман и забраната на коментари ни показват ясно на какво точно се починява журналистиката .. Да не говорим и за постоянното триене на неудобни коментари тука ... Това е положението за това на медии да няма вяра човек още повече на флЕгмана
1.
Ааааа ясно...
27.06.2017 14:11:54
0
3
Тъкмо се учудих, че "журналисите" от флагман са поумнява и са се научили до пишат грамотно,а то какво излезе-накрая на статията пише,че всъщност това е коментар от фейсбук страница на техен колега.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори