×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Три месеца след смъртта на Горан: Наказаха петима надзиратели от Бургаския затвор


Три месеца след смъртта на Горан: Наказаха петима надзиратели от Бургаския затвор
Бившият европейски шампион по борба бе открит мъртъв в килията си на 25 март, докато изтърпява присъда за нападението над надзирател
23 Юни 2017, Събота, 00:30 ч.

Окръжната прокуратура образува досъдебно производство след инцидента


Петима надзиратели от бургаския затвор са наказани с порицание за смъртта на 32-годишният Горан Горанов. Това съобщиха пред Дарик-Бургас отлично осведомени.

Горан, който е бивш европейски по борба за кадети, изтърпяваше присъда от две години и половина, именно за нападението над надзирател. Той бе открит мъртъв в килията си на 25 март т.г. По думите на адвоката, ангажиран от семейството на покойника, затворникът издъхнал в адски мъки, а парчета кожа от тялото му буквално са се свлекли от високото налягане на пара, избила от изкъртена парна инсталация.

Окръжната прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на Горан, то трябваше да бъде финализирано миналия месец, но магистратурата настоя за удължаване на срока на разследването. Вътрешната проверка в затвора обаче установи, пропуски в работата на длъжностните лица, осъществяващи охраната по време на инцидента. На всички тях е наложено дисциплинарно наказание.

Междувременно в бургаския затвор тече и още една проверка- за смъртта на 29-годишния Вальо Минчев от Нова Загора, който се обеси в килията си с примка, направена от парче от чаршаф. Хипотезата – инцидентът да е свързан след употреба на наркотици и последваща групови изпълнения, към момента не се потвърждава.

​Междувременно тази седмица зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов е пристигнал, за да се запознае на място с условията в бургаския затвор и в общежитието в Дебелт, съобщиха за Дарик- Бургас отлично информирани източници. Проф. Проданов бил придружаван от екип от правосъдното министерство.

В категории: Крими


24
Коментара
24
Коментара по темата
24.
до 23. Мустафа
25.06.2017 12:18:01
0
1
Никого не жалееме.Просто обсъждаме ,кой как си е свършил работата. В килията можеше да е всеки-затвора не е само за Горановци.
23.
Мустафа
25.06.2017 10:03:03
1
5
Какво го жалите толкова този нехрани майко Горан, а ? Надзирателите ли му са казали да бие хората и да попадне в затвора и да изкърти парната инсталация ?
22.
В заключение
25.06.2017 05:53:00
1
4
господа Надзирателите-за вас не следва да има значение, кой, какъв бил и защо направил еди какво си НАВЪН,ВЪТРЕ всички трябва да имат ЕДНАКЪВ СТАТУТ-ЗАТВОРНИЦИ.
21.
Едно две въпросчета
25.06.2017 05:44:33
2
2
Да речем....., че тръбата се беше спукала аварийно (или парче от тавана пада), Горан не беше вътре, а някой друг. ВЪПРОСЧЕ- по същия начин ли щяха да процедират господа надзирателите? Ако отговорът е да - пази Боже да не попадне в затвора (за каквото и да било).Ако отговорът е не-значи закона се прилага в двоен стандарт- отново пази.....ИЗВОД И В ДВАТА СЛУЧАЯ -опазил те Бог да не влизаш в Български затвор.
20.
До 14 Незапознат
25.06.2017 04:21:18
0
1
Места при вас -бол казваш? Обаче не всички компетентни ставаме за вашата работа и да ти кажа ЗАЩО -ЗАЩОТО НЕ СМЕ ПОСЛУШКОВЦИ (началника ми казал това, началника ми онова), след като си имам регламентирани задължения ще се разпростирам само в рамките им.За повече -заповед в писмен вид и на третия такъв случай съм готов изгонен. Don't worry Miki Maus, спете с чиста съвест..... ПОСЛУШКОВЦИ.
19.
до 9. nadzirateli
25.06.2017 01:55:09
0
1
Ами какво да ги наградят може би -за уставно носене на службата със запушени уши??? Защо не са отишли на място да ВИДЯТ КАКВО ТОЧНО Е ПОЛОЖЕНИЕТО? СЕГА ОСТАВА И НЯКОЙ ИСК ОТ БЛИЗКИТЕ ДА ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА, понеже нейните служители много добре са си свършили работата?
18.
Според мен има много начини
25.06.2017 01:43:45
1
0
до 15 Пи. Нещо явно се разминаваме в житейските си философии.Аз твърдя, че в реалния живот (не книга или филм) една ЛИЧНОСТ на, която служебните задължения повеляват власт над други такива,би следвало да носи отговорност за това как упражнява тези си пълномощия. АЗ ЛИЧНО ВИНАГИ СЪМ ЗАСТАВАЛ ЗАД ТОВА, КОЕТО СЪМ НАПРАВИЛ, когато не съм си мърдал даже пръста въпреки, че не ми е било проблем съм го заявявал в лицето на хората.
17.
до 14 Незапознат
25.06.2017 01:13:18
2
4
НЕДЕЙ да драматизираш излишно нещата - никой не говори за това надзирателите да се правят на майка Тереза, става въпрос просто за ЕДНА ЗАКЛЮЧЕНА ВРАТА, пострадалият е щял да си излезе (изпълзи) сам.Интересното в случая е ДАЛИ ВЪПРОСНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ НЕ Е БИЛО НАРОЧНО? -един вид ти скачаш на колегите,мъчи се сега гадино.Горан - нито му одобрявам нито му оправдавам постъпките и поведението,за тях обществото му е наложило адекватното наказание според закона. КОМЕНТИРАМ ДЕЙСТВИЯТА И БЕЗДЕЙСТВИЯТА НА ХОРАТА,КОИТО СА НАЗНАЧЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА (същото това общество) ДА СЪБЛЮДАВАТ ПРАВИЛНО И ПЪЛНО ИЗТЪРПЯВАНЕ НА ВЪЗЛОЖЕНОТО НАКАЗАНИЕ. ВЪПРОСНИТЕ ЛИЦА БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМАТ ПРИНЦИПНО И МОРАЛНО САМОСЪЗНАНИЕ ДАЛЕЧ НАД ТОВА НА ОСЪДЕНИТЕ, УВИ ОКАЗВА СЕ ТАКА САМО НА ТЕОРИЯ....
16.
ЕС
24.06.2017 20:55:57
2
4
И що не обявиха национален траур за този Горан? А надзирателите да вземат да ги обесят ли, що ли? Нема такава държава като България - натъпква едни дерибеи и малоумници в затвор от началото на 20 век, а изисква от служителите и надзора действия от 21 век :( И понеже не става и не става, наказва и наказва ... служители и надзиратели. И нищо ... В нормалните държави ненормалниците ги стопират със съответни действия; тук - с блага дума :)
15.
Пи
24.06.2017 20:50:43
0
1
До 7. Според мен има много начини
..... Препоръчвам Ви да прочетете книгата и да гледате филма "Животът на Пи" няколко пъти .... Ще разберете, че винаги има само един начин - този, който се е случил. А също и що е вина и що е невиновност.
14.
Незапознат
24.06.2017 20:42:03
2
5
Тъй .... Значи Горан изкъртва парната инсталация и надзирателят трябва да се хвърли с риск за живота си да го спасява? Компетентните тук, щяхте ли да обявите Горан за мъченик, а пострадалият надзирател - за герой? И Вие ли щяхте да компенсирате осакатения надзирател? И как? Защо българинът винаги се солидаризира с престъпниците, а не с тези, които по цял ден се занимават с тях? Какво да му лекуват на Горан? Шизофренията или нещо подобно, отключени вследствие на дългогодишния му опит с всякакви вещества, от които само се оскотява? И после ходИ си рискувай живота за един скот? Дето изпотрепа половин Бургас? Същият ли е този Бургас, дето сега реве пък що надзирателите не го спасили? Вие щяхте ли да влезете в килията с врялата пара? Друг път, нали? Държавата плаща на надзирателя не да се осакатява заради меката китка на държавата, дето не знае как да напише закон така, че надзирателят да знае, че държавата е зад гърба му. Пък тук компетентните могат ВИНАГИ да станат наздиратели - места бол! И да покажат КАК ТОЧНО се работи като надзирател!
13.
history
24.06.2017 20:24:06
2
2
hubav krai za dobar 4ovek...kakvoto povikalo -takova se obadilo
12.
toki
24.06.2017 20:22:30
1
1
goran e... go v qkata dypara
11.
ivan
24.06.2017 20:21:08
0
2
ymirane ima...otarvane nqma
10.
cerber
24.06.2017 20:20:23
1
2
toq goran dori ot ada pak pravi problemi na horata
9.
nadzirateli
24.06.2017 20:18:43
1
4
toq goran tolkova beli napravi:bi Boji slujiteli na carkvata,na4ypi komputaren klub.ograbi sexshop,vkara v zatvora nevinen 4ovek,a zakoli kato k4e rabotodatelq si tanev,za6toto spe6e s jena mu,bludstva6e s deca,iznasilva6e y4eni4ki po diskotekite,a vie nakazahte nadziratelite.v kakav svqt jiveem?
8.
В крайна сметка
24.06.2017 19:48:03
4
1
причината-изкъртената инсталация на парното няма значение по отношение на фактите ,а именно-бездействието на надзорният състав.Причината можеше да бъде всякаква друга,която да изисква нужда от помощ-на въпросният надзорен състав това са му задължнията да надзирава ситуацията и ако е извън компетенцията или правомощията му да се справи с нея-да уведоми нужните институции.В случая имаме бездействие=неработене.Според мен след като някой не иска да работи следва да бъде освобождаван от работата си,а не порицаван за това,че не му се работи.
7.
Според мен има много начини- до 2. Г
24.06.2017 19:31:27
1
10
Да допуснем в името на спора-И двамата сме в открито море (затвора) ,аз съм на лодка (надзирател,владея ситуацията в някаква степен).Ти плуваш край лодката (затворник си,разчиташ само на себе си и евентуална помощ от моя страна ).Ти се опитваш да се качиш на лодката за да ОЦЕЛЕЕШ ,понеже силите ти се изчерпват (да излезеш от килията-смъртоносната ситуация в, която си попаднал),НО при всеки опит падаш обратно във водата,понеже бордът е висок. (килията остава заключена за теб).Аз от своя страна мога съвсем лесно да те изтегля на лодката -нужно е само да ти протегна ръка за да се издърпаш по нея ( да ти отключа килията и да те изведа от смъртоносната за теб ситуация).ОБАЧЕ не ти протягам ръката,която за теб в случая е животоспасяваща (оставям те заключен в килията). В крайна сметка силите ти се изчерпват и ти се удавяш в открито море (умираш в килията).ВЪПРОСЪТ Е СЛЕДНИЯТ-СЛЕД,КАТО ЧОВЕКЪТ,КОЙТО ВЛАДЕЕ СИТУАЦИЯТА В НЯКАКВА СТЕПЕН (надзирателя) НЕ ТЕ Е УДАВИЛ СОБСТВЕНОРЪЧНО (просто е бездействал),ТА ВЪПРОСЪТ Е-ИМА ЛИ ВИНА ТОЙ В ДАДЕНАТА СИТУАЦИЯ.Не става въпрос дали подлежи на наказателна отговорност,а дали има вина за крайния резултат-УДАВЯНЕТО (СМЪРТТА В КИЛИЯТА). p.s за да бъдеш човек просто да се държиш,като такъв.
6.
Няма значение
24.06.2017 18:29:51
1
2
Когато някои от вас не са запознати моля да не коментират....това че е умрял,защо веднага да обвинявате надзорния състав...ако момчетата са допуснали грешка са си понесли последствията,пък и не мисля че вината е толкова тяхна...какво трябваше да направят...да си го приберат у тях да му е по удобно ли...все гледате полицаите какво правят,а че Тея детоксикация са вътре не са влезли за няма нищо не се вижда....всеки допуска грешки,но те си вършат работата за която са назначени...
5.
ЕЛЦИН
24.06.2017 16:50:03
2
8
ГОРАН извърши доста щуротии и бели,така че не обсъждай те другите...а ако беше жив щеше да има още глупости и нерви.Сам си е виновен...
4.
3333
24.06.2017 16:45:34
4
9
Наказаха надзиратилите да се прикрият началниците и прокуратурата които бездействаха.Момчето беше за лечение а не за затвора но нямаше кой да напише до прокуратурата или да се самосезира и премести за лечение.
3.
хккй
24.06.2017 14:51:51
10
9
тези боклуци с какво са по-различни от затворниците които "надзирават" малко им е
2.
Г
24.06.2017 14:34:59
13
13
И как точно са го убили?
Някой е изкъртил тръбите и хукнал да бяга, егати суперме на.
1.
ZapoznAt
24.06.2017 14:28:39
12
24
За убийство порицание ?
Бахти държавата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори