×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

12 изненадващи факта за мастурбацията


12 изненадващи факта за мастурбацията
За съжаление все още има хора, които смятат, че мастурбация е мръсна дума
22 Юни 2017, Четвъртък, 23:58 ч.
Източник: cosmopolitan.bg

Имало е време, когато мастурбацията се е смятала за сериозно заболяване

Много хора са убедени, че мастурбацията е едно голямо ЗЛО. За щастие, лекарите отдавна са развенчали най-популярните митове, свързани със самозадоволяването.

1. Хората са започнали да мастурбират преди много, много време. Първите доказателства за мастурбиращи жени и мъже датират от праисторическите скални рисунки. Снимки на мъжка мастурбация се срещат особено често сред много от историческите личности от Древен Египет. Когато някой от боговете е зает с мастурбация, се е считало за магически акт за създаване на един нов свят. Така например, богът Атум е създал вселената след като е еякулирал.

2. Имало е време, когато заради мастурбация, е можело да загубиш живота си. Отношението към самозадоволяването се променя с хода на историята. В древните времена мастурбацията се е считала за естествен процес, но по-късно на нея се гледа много негативно. Дори известно време е била обявена за извън закона. Хомосексуалисти и мастурбиращи дори били наказвани със смърт!

3. Имало е време, когато мастурбацията се е смятала за сериозно заболяване. Хората от Викторианската епоха са били много изобретателни! Девствен пояс за жени и специален пръстен с шипове за мъже! Това специално устройство, наречено Jugum Penis е специално предназначен за нощта. Ако мъжът сънува приятни сънища и пенисът му започва да се покачва, той се озовава точно между зъбците на чудовищното изобретение! През 1838 г. френският психиатър Жан Ескрол в книгата си "Психично заболяване" обябвява, че мастурбацията причинява лудост. А други лекари по това времепредписвали на пациентите специални диети, електрошокова терапия и дори операция на гениталиите!

4. За съжаление все още има хора, които смятат, че мастурбация е мръсна дума и означава нещо лошо. Тинейджъри, които мастурбират, растат "нечисти". В различни сайтове се дават съвети на родители как да разберат дали детето им мастурбира и начини да го предотвратят.

5. Мастурбацията е изключително полезна за здравето ти. Сексолозите препоръчват жените да мастурбират, докато достигнат оргазъм, за да се подобри сексуалното здраве и да се укрепят отношенията с партньора. Самозадоволяването понижава кръвното налягане, подобрява съня, облекчава менструалните болки (!) и дори намаля риска от рак на простата при мъжете.

6. Годините нямат значение! Възрастните хора също мастурбират. Проучване доказва, че около 30 % от жените, между 60 и 69 години, които имат партньор, го правят. Повече от половината от жените над 70, които нямат партньор, не се лишават от удоволствието ан самозадоволяването.



7. Сексът след мастурбация е по-лош. Не вярвай! Това е един от големите и неверни митове. Както се вижда от многобройните изследвания и проучвания, жените, които мастурбират, имат много по-добри сексуални отношения с партньора си. Знаяе точно какво им харесва и могат да споделят с него, а освен това опознават собственото си тяло и карат мозъка си да запаметява "приятните усещания". Така той ще се стреми отново и отново към това невероятно чувство.

8. Някои страни насърчават тинейджърската мастурбация на държавно ниво. През 2009 правителството на Обединеното Кралствои редица други европейски страни съобщиха, че подрастващите трябва да бъдат насърчавани да мастурбират. Това не само, че е добре за здравето, но също така намаля риска от безразборни сексуални контакти, полово предавани болести и ранна бременност.

9. В Швеция има отделна дума за женската мастурбация - klittra. През 2015 г. Националната асоциация за сексуално образование в Швеция обявява конкурс за най-добра дума за женска мастурбация. Той е спечелен именно от тази дума, обединяваща  «klitoris» (клитор) и «glittra» (блясък). Членовете на сдружение са на мнение, че подчертава важната роля на клитора за женското удоволствие.

10. Не само хората мастурбират. Самозадоволяване се среща при кучета, елени, носорози и маймуни. Както и при бикове, овце, слонове...Е да, списъкът е доста дълъг.

11. Известният вибратор "заек" е изобретен и става популярен, отчасти защото в Япония (където се появява за първи път) законът забранява производството ан вибратори с формата на реален мъжки член.

12. Не е добре да се използва слюнка за лубрикант. Много бактерии се съдържат в нея.

В категории: Лайфстайл , Животът


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори